Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Φαήλος Κρανιδιώτης : "Οι δυνάμεις της παρακμής είναι μειοψηφικές"

Συνέντευξη στην Κατερίνα Παντινάκη
Με αφορμή την επερχόμενη ομιλία σας στον Πύργο την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 θα θέλαμε να σας θέσουμε κάποια ερωτήματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες του Πύργος-news.
Πώς νιώθετε όταν κύκλοι του Παγκάλου σας κατηγορούν για σκοτεινό ρόλο στο θέμα Οτσαλάν;
Ήμουν πληρεξούσιος Δικηγόρος του κ. Οτσαλάν και ο ρόλος αυτός, όπως γνωρίζει όποιος μετέχει του δυτικού νομικού πολιτισμού είναι στο φως, θεσμικός κι απαραβίαστος. 
Αυτά τα λένε ηλίθιοι, που έχουν ίσως και λίγες ενοχές. ..
Σκοτεινό ρόλο είχαν αυτοί που μετέτρεψαν την χώρα σε διεθνή ρουφιάνο, κόντρα στα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και κόντρα στην τιμή και τις παραδόσεις του Ελληνικού Λαού.
Δεν τους έκανα την χάρη να κάνω τον "κινέζο" για όσα έκπληκτος είδα κι άκουσα στο Ναϊρόμπι, όπου άλλοι τον έστειλαν λάθρα κι εξαπατώντας τον, κι αυτό, η αποκάλυψη της αλήθειας, όσο να 'ναι πονάει. 
Ας μην ανησυχούν. Είμαι βέβαιος πως μετά από χρόνια κάποια αρχεία θ' ανοίξουν, μεγάλων φίλων και συμμάχων μας, και θα μάθουμε ποιοί λειτούργησαν ως κουκουλοφόροι του τουρκικού επεκτατισμού κι εξευτέλισαν την Ελλάδα. 
Τότε θα λάβουν όλοι την θέση που τους αρμόζει στις δέλτους της Ιστορίας. Μέχρι και τα τρισέγγονα τους δεν θα μπορούν να βγάλουν την ρετσινιά.
Σκεφτείτε ότι σήμερα οι Κούρδοι είναι ο πιο αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή της Μεσοποταμίας. Φανταστείτε λοιπόν τι πολιτικό και ηθικό κεφάλαιο θα είχε συσσωρεύσει η χώρα μας, αν αντί να κουρελιάσει το εθνικό και το διεθνές δίκαιο, είχε εφαρμόσει τότε τις προτάσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου: σύλληψη Οτσαλάν, δίκη του για παράνομη είσοδο και προσωρινή κράτηση του στις φυλακές μας, ώστε να 'ναι ασφαλής, σύγκληση Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. με απαίτηση ευρωπαϊκής συλλογικής λύσης, κάλεσμα της Ιταλίας να τον πάρει πίσω, αφού εκκρεμούσε εκεί αίτηση του για πολιτικό άσυλο. Στάση δηλαδή διαφανής και σύμφωνη με το εθνικό και διεθνές δίκαιο. 
Αντιθέτως οι τότε κυβερνώντες προτίμησαν τους σκοτεινούς διαδρόμους, που επέτρεψαν εκβιασμούς, την ανομία και τελικά έγιναν καταδότες.
Πώς σχολιάζετε τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης για το Μακεδονικό;
Θα έπρεπε ο κ. Παπανδρέου να τον είχε αποβάλει αμέσως από την κυβέρνηση αλλά αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε.
Παρομοιάσατε τον Καρατζαφέρη με «Κομανέτσι» η οποία όμως και Ολυμπιακό μετάλλιο πήρε και βοήθησε στην πτώση του καθεστώτος.
Εμμένεται στο χαρακτηρισμό αυτό;
Η μόνη σχέση τους είναι η απαράμμιλη ικανότητα στις κωλοτούμπες. 
Άλλωστε, σε αντίθεση με την Νάντια, είναι γνωστός μαρξιστής, οπαδός όμως όχι του Κάρολου αλλά του Γκρούτσο Μαρξ, του αμερικανοεβραίου κωμικού, που είχε πει το περίφημο: "Αυτές είναι οι αρχές μου κι αν δεν σας αρέσουν, έχω κι άλλες".

Η επικράτηση της αποϊδελογικοποίησης θα ανατραπεί από τον Αντώνη Σαμαρά;
Έχει ήδη ανατραπεί σε ικανό βαθμό. 
Ο Αντώνης Σαμαράς ανήκει στο σπάνιο είδος των αυθεντικά χαρισματικών πολιτικών κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ικανότητα του να επικοινωνεί με τους ανθρώπους. 
Είναι βαθιά Έλληνας κι εξαιρετικά ικανός. 
Γνήσιος εκπρόσωπος της αληθινής ηγέτιδας τάξης, με παιδεία, ελληνικό φρόνημα κι αίσθηση χρέους, αποστολής. Οι ιδέες των οποίων είναι σημαιοφόρος με συνέπεια δεκαετιών τον οδήγησαν στην συντριπτική νίκη της 29/11/09 και τον οδηγούν και προς την εξουσία.
Ξέχωρα από το σύστημα διακυβέρνησης, τι θα γίνει με το κυρίαρχο ρεύμα εθνομηδενισμού από τα ελληνικά ΜΜΕ και Πανεπιστήμια; Ποιες δυνάμεις του πνεύματος θα την αντιμετωπίσουν;
Οι δυνάμεις της παρακμής είναι μειοψηφικές. 
Απλώς υπερεκπροσωπούνται, αφύσικα και συχνά πραξικοπηματικά, κατόπιν διαδικασιών νεποτισμού, καμαρίλας κι αναξιοκρατίας, που είναι φασίζουσες, τόσο στην Παιδεία, όσο και στα ΜΜΕ και στην λεγόμενη διανόηση. 
Πρόκειται γι' άλλη μια μεταπολιτευτική φούσκα που θα σκάσει και θα τελειώσει. Δείτε πχ την εμμονή των παρακμιακών δυνάμεων στον χώρο της Ιστορίας. Δεκαετίες τώρα διάφοροι τυχάρπαστοι κακομοίρηδες προσπαθούν να ΄"σκοτώσουν" τον Παπαρρηγόπουλο. 
Μάταια, γιατί είναι πνευματικοί νάνοι. 
Με πολιτική βούληση κι αποφασιστικότητα θα μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, οι πλειοψηφικές δυνάμεις του Ελληνικού Τρόπου, θ' ανακτήσουν τα Πανεπιστήμια που έχτισαν οι εθνικοί ευεργέτες. 
Τα δε ΜΜΕ της διαπλοκής, άλλα θα κλείσουν, κι άλλα θα εξυγιανθούν. 
Τελειώσανε τα δανεικά, τελειώνουν και τα ψέματα.
Οι κινηματική διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Ν.Δ θεωρείτε πως συνεχίζετε ή πρέπει να επανεκκινηθεί σε όλα τα επίπεδα του κόμματος;
Συνεχίζεται. 
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κάνει την παραμικρή έκπτωση στις θέσεις του και πιστεύω πως θα βρει τους τρόπους να κινητοποιήσει σταδιακά το σύνολο της παράταξης, να σπάσει τα τείχη της αδιαφορίας και του δισταγμού και να δημιουργήσει το πλατύ, νικηφόρο πλειοψηφικό ρεύμα της Κεντροδεξιάς. 
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι ανάγκη για την Πατρίδα και το μέλλον της. 
 

1 σχόλιο:

''ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ'' είπε...

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΥΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΥΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ