Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δεν χωράει άλλη εξαπάτηση του λαού από την κυβέρνηση

Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ειδικά αν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την 25η Μαρτίου τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση. 
Ενδιαφέρον επίσης έχει ότι το ίδιο σενάριο (των πρόωρων εκλογών)... αναπτύσσεται και με την ακριβώς αντίθετη πιθανότητα. 
Δηλαδή, αν ο Παπανδρέου επιστρέψει την 25η Μαρτίου νικητής και τροπαιούχος, θα προσφύγει στις κάλπες για να εξαργυρώσει τα κέρδη και να ανανεώσει τη θητεία του.
Ωστόσο - και στις δυο περιπτώσεις - μας διαφεύγει κάτι:  
Η χώρα, εδώ και έναν χρόνο, κυβερνάται υπό τους όρους ενός συμβολαίου (μνημονίου), το οποίο καθορίζει με εξαντλητικές λεπτομέρειες την οικονομική - δημοσιονομική πολιτική της. Πρόκειται για την πολιτική που:
«κινεζοποιεί» τις εργασιακές σχέσεις, 
απορυθμίζει την οικονομία και 
υποτιμά τις αξίες προκειμένου να ξεπουληθεί φτηνά ό,τι έχει αξία.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πολιτική του μνημονίου έχει αποτύχει, επειδή ...δεν δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση.  
Στόχος του μνημονίου όμως ήταν η έξοδος από την κρίση ή η αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, με τη μέθοδο της εγγυοδοσίας για τους δανεισμούς του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος; 
Καθώς οι επιτηρητές μόνο αφελείς δεν είναι, μπορούμε βάσιμα να υποστηρίξουμε ότι ο στόχος της συνολικής (οικονομικής, πολιτικής) υποθήκευσης της χώρας, που είχε θέσει το μνημόνιο, έχει πετύχει απόλυτα.
Προφανώς αυτή η επιτυχία φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία μπορεί να λειτούργησε εξαιρετικά για να προασπίσει τα συμφέροντα των πιστωτών (τοκογλύφων), ωστόσο δεν έχει άλλες δυνατότητες εξαπάτησης του λαού.
Υπ' αυτήν την έννοια αποτελεί αυτοκτονικό ρίσκο η επιλογή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες για τον Γιώργο Παπανδρέου.  
Εκτός αν αποδεχτεί πως η μέχρι τώρα πολιτική του ήταν λάθος και οδηγηθεί σε σταυροφορία για την αναθεώρηση των όρων του μνημονίου. 
Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του είναι χαμένοι. Από χέρι...

Πηγή: "Το Ποντίκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: