Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Θαπατέρο και Σόκρατες... σνομπάρουν τον Παπανδρέου!

Δεν θα έλθουν στην Αθήνα για την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος

"Έμαθαν ότι είναι άρρωστος ο Παπανδρέου και αποφάσισαν να μην έρθουν για να μην κολλήσουν".
Με αυτό το... σκωπτικό σχόλιο αναφέρονταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήμερα στο γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, Χοσέ Θαπατέρο και Ζοζέ Σόκρατες, αντίστοιχα δεν θα συμμετάσχουν στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ξεκινά αύριο στην Αθήνα!
Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή ερμηνεύεται ως... μεγαλοπρεπές άδειασμα και σνομπάρισμα των δύο ισχυρών ευρωπαίων ηγετών στον έλληνα πρωθυπουργό που ήθελε πως και πως την παρουσία τους για να ενισχύσει τόσο το ευρωπαϊκό του προφίλ, αλλά και να τονώσει την πρωθυπουργική του εικόνα που έχει πληγεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα... 
Για την ιστορία, πάντως στην Αθήνα αναμένεται να βρεθούν η ηγέτης του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιµαν, ο ηγέτης των Γερµανών Σοσιαλδηµοκρατών (SPD) Ζίγκµαρ Γκάµπριελ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου και ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ασελµπορν, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιµο Ντ' Αλέµα. 
Επίσης, εκτός του αντιπροέδρου της ΕΕ Χοακίν Αλµούνια, στην Αθήνα θα βρεθεί και ο επίτροπος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις Ούγγρος Λάζλο Αντορ. 
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: