Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν την Μιζουράτα - Πληροφορίες για νεκρά γυναικόπαιδα - Οι επιχειρήσεις των συμμάχων στη Λιβύη...επί χάρτου

* - Συνέλαβαν πάλι ξένουν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ
* - Ολη τη νύχτα σφυροκοπούσαν την Βεγγάζη και την Τρίπολη
* - Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Βομβάρδισαν τζαμί που λειτουργούσε ως στρατηγείο

 
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι βομβαρδίζουν την πόλη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, και υπάρχουν νεκροί, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που επλήγη, δήλωσε κάτοικος της πόλης στο πρακτορείο Ρόιτερς.
"Η κατάσταση εδώ και πολύ κακή. Τανκς άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη σήμερα το πρωί... ελεύθεροι σκοπευτές παίρνουν επίσης μέρος στις επιχειρήσεις. Ενα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο χτυπήθηκε και σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά που επέβαιναν, το μεγαλύτερο ήταν 13 ετών", δήλωσε ...
τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο κάτοικος που ονομάζεται Μοχάμεντ και βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο της πόλης.
Το onalert συγκέντρωσε από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites και πρακτορεία τους χάρτες του πολέμου. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τι διαβάζουν και πως ενημερώνονται οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, για τις φάσεις της επιχείρησης “Αυγή της Οδύσσειας”.

Ποια και πόσα αεροπλάνα χρησιμοποιούν οι σύμμαχοι, ποιοι είναι οι τομείς που θα χτυπήσει η κάθε χώρα ξεχωριστά, με τι όπλα, που και πως έχει διατάξει τις δυνάμεις του ο Καντάφι.

Δείτε τους χάρτες και ενημερωθείτε...

Στον εμπεριστατωμένο χάρτη της ηλεκτρονικής έκδοσης της Daily Mail μπορούμε να ενημερωθούμε για τις χώρες και τα όπλα που χρησιμοποιούνται.




Σε επιχειρησιακό επίπεδο αυτό που υποστηρίζει η αμερικανική πλευρά είναι οτι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διεθνούς στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον θα ακολουθήσουν μικρότερης κλίμακας επιθέσεις εναντίον της λιβυκής αεράμυνας ενώ το κέντρο βάρους μετατοπίζεται στην διεύρυνση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Παράλληλα, οι ξένες δυνάμεις θα προετοιμάσουν το έδαφος για μια ανθρωπιστική αποστολή.

Δείτε και άλλους χάρτες στο www.onalert.gr

Συνέλαβαν πάλι ξένους δημοσιογράφους

Αγνοούνται από το βράδυ της Παρασκευής. Τους κατέβασαν με την απειλή όπλων από το αυτοκίνητο αν και φώναζαν πως ήταν δημοσιογράφοι...
Τρεις δυτικοί δημοσιογράφοι, δύο απεσταλμένοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ένας φωτογράφος του πρακτορείου Getty Images, που καλύπτουν τα γεγονότα στη Λιβύη, συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου στην περιοχή του Τομπρούκ από τον λιβυκό στρατό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού του αυτοκινήτου που τούς μετέφερε.

Oλονύχτιοι βομβαρδισμοί

Οι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση " Αυγή της Οδύσσειας ", για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.
NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια: