Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Κατάρρευση και λαϊκή οργή


Το τελευταίο χρονικό διάστημα σχεδόν καθημερινά παρακολουθούμε συνήθως μέσα από το διαδίκτυο επεισόδια φραστικά, που αρκετές φορές συνοδεύονται από βίαια και απαξιωτικά συνθήματα κατά πολιτικών προσώπων του κυβερνώντος κόμματος και ακόμη περισσότερο κατά του κ. Παπανδρέου, του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας μας. 
Ο άλλοτε δημοφιλής κ. Παπανδρέου για την κοινωνικότητά του και άμεση επικοινωνία του με το πλήθος, ο οποίος τα προηγούμενα έξι (6) χρόνια πρωτοστατούσε σε ...κάθε κοινωνική συνάθροιση και διαμαρτυρία επικροτώντας τους πολίτες για τα δίκαια αιτήματά τους, συνοδεύεται τώρα από μια πανστρατιά-ας μου επιτραπεί η έκφραση- αστυνομικών! 
Αυτός που πάντα εξεστόμιζε αυτό που ήθελε να ακούσει ο μέσος Έλληνας πολίτης και κυρίως μας χαϊδολογούσε και μας βαυκάλιζε με περισσή άνεση και λαϊκισμό! Αυτές όμως οι ημέρες πέρασαν ανεπιστρεπτί. 
Ήρθε ο καιρός, που επικρατεί μία αναταραχή κι έντονη αντίδραση σε κάθε περιοδεία ή ομιλία ή γενικότερα ψυχαγωγία των κυβερνώντων!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε προχθές: «Αυτό το παραμύθι με τους αγανακτισμένους πολίτες το έχουμε βιώσει και το έχουμε πληρώσει ως λαός εδώ και δεκαετίες, δεν θα επιτρέψουμε σε καμία δύναμη να το επαναφέρει. 
Οι δήθεν εύκολες διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να μας αποτρέψουν από τη δουλειά μας»
Κι όμως κ. Πεταλωτή, «παραμύθι» ή μαρτυρία οι πάσης φύσεως ανεξέλεγκτες συμπεριφορές προς τους συντρόφους σας είναι γεγονός. Και συνεχίζετε να τις υποτιμάτε και με ευκολία να καταλήγετε σε αβασάνιστες ομογενοποιήσεις. 
Όμως, κ. Πεταλωτή, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανομία παρεισφρύει όπου απουσιάζει η πολιτική. Κι εσείς πολιτική δεν ασκείτε, αλλά στο μόνο που έχετε φανεί συνεπείς ήταν η δέσμευσή σας απέναντι στους δανειστές της πατρίδας μας και στους δυνάστες…
Λάβατε την εξουσία με ψέματα, μολονότι γνωρίζατε τη δραματική κατάσταση της οικονομίας. 
Ήρθατε εντελώς απροετοίμαστοι, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προετοιμασία έστω για τα στοιχειώδη. «Πρωτόγονος ο φορολογικός μηχανισμός» σας, αναφώνησε και ο κ. Ράπανος, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. 
Ζητούσατε επί 5,5 ολόκληρα χρόνια εκλογές, για να βάλετε τη χώρα στον εγκληματικό αυτόματο πιλότο του Μνημονίου και μας οδηγείτε στην άβυσσο, χωρίς να σας ενδιαφέρει η πατρίδα, αλλά τα συμφέροντα των ξένων εταίρων! 
Η κατάρρευση είναι γεγονός σε όλους τους τομείς. Η αγορά νέκρωσε, η ανεργία στα ύψη, ενώ μια καταθλιπτική σκόνη έχει τυλίξει ολόκληρη τη χώρα. 
Μήπως, κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι Υπουργοί της Κυβέρνησης, ζείτε σε κάποια άλλη χώρα; 
Μήπως πρέπει να αντιληφθείτε ότι επέρχεται το τέλος σας κι ίσως γι’ αυτό, ένας προς έναν εξασφαλίζεστε με θώκους και άλλες θέσεις στο Δημόσιο τομέα (βλ. κ. Καρχιμάκη…); 
Όμως να ξέρετε ότι κάποια ημέρα ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει συλλογικά, θα ξεχυθεί σαν ποτάμι στους δρόμους και τότε, θα είναι αργά να μας διαλύσετε με αυστηρούς τόνους και νουθεσίες.

by Nektaria-Eleftheria Aggelaki 

Σχόλιο: Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι το εξής: " Ήρθατε εντελώς απροετοίμαστοι, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προετοιμασία..." καθώς μοναδικό σχέδιο και όραμα το οποίο προέτοιμαζε ήταν η πώληση της Ελλάδας για την ικανοποίηση όπως ορθά έγραψες των συμφερόντων των ξένων εταίρων!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: