Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο Σαμαράς φτιάχνει την συμμαχία του Νότου στην Ευρώπη!

Αυτό έδειξαν οι επαφές του στις Βρυξέλλες

Μια άτυπη συμμαχία μεταξύ των ηγετών των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων των χωρών που έχουν ή πρόκειται να έχουν εμπλοκή με την τρόικα επιχειρεί να διαμορφώσει ο κ. Αντ. Σαμαράς.

Αυτό προκύπτει και από τη συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας και πρόεδρο του PSD, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος μετά την ...
πτώση της κυβέρνησης Σόκρατες αναδεικνύεται σε ρυθμιστή των εξελίξεων στη χώρα του.
Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έθεσε για ακόμη μία φορά στους συνομιλητές του το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου που ισχύει για τη χώρα μας, θεωρεί ότι εάν ενωθούν και άλλες φωνές, τότε μπορεί να υπάρξουν αυτές οι αλλαγές.  
Αλλωστε, εξακολουθεί να έχει ως παράδειγμα τον νεοεκλεγέντα Ιρλανδό πρωθυπουργό Ε. Κένι, παρά το γεγονός ότι και εκείνος δείχνει να υπαναχωρεί από τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με την τρόικα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει, πάντως, ότι η απάντηση στην κρίση όχι μόνον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης είναι η ανάπτυξη και για τον λόγο αυτό και στην ομιλία του, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έθεσε το θέμα της αξιοποίησης προς αυτή την κατεύθυνση των κοινοτικών κονδυλίων. 
Τάχθηκε, ακόμη, υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου για την υλοποίηση μεγάλων διευρωπαϊκών έργων υποδομής, κάτι που -όπως είπε- θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες.
Χθες, τελευταία ημέρα της επίσκεψής τους στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό και με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό - υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου κ. Leterme και κ. Vanackere.

1 σχόλιο:

''ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ'' είπε...

ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ....ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ,,,,,,,,,,,ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,,,,,,,,,,ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.........