Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Όχι, κανείς δεν είναι υποκριτής

Μια μόλις μέρα μετά τον θάνατο των δυο αστυνομικών από πυρά κακοποιών, ο αντιπρόεδρος των αστυνομικών και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών εμφανίστηκαν στο δελτίο του Mega. 
Ομολογουμένως, η εμφάνισή τους έλυσε όλες τις απορίες μας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία. Πάντως, είναι πολύ θετικό ότι δεν πιάστηκαν στα χέρια.
Αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι εκπρόσωποι των αστυνομικών. 
Δηλαδή, οι αστυνομικοί τους έχουν εκλέξει, για να τους...
εκπροσωπούν. Και μια ημέρα μετά τον χαμό δυο συναδέλφων τους, σκοτώνονται στην τηλεόραση. Η θλίψη τους και η συντριβή τους δεν κρύβονται με τίποτα.
Μάλιστα, η κόντρα έχει παρελθόν, αφού ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών πήγε στο στούντιο έχοντας στην κατοχή του ένα άρθρο του αντιπροέδρου των αστυνομικών, ο οποίος πριν από δυο μήνες είχε χαρακτηρίσει τους ειδικούς φρουρούς «αστυνομικούς με πιτζάμες». Για να κουβαλάει το άρθρο μαζί του, πάει να πει πως ήταν από πριν έτοιμος για καυγά – παρόλο που ήταν τόσο συντετριμμένος από το χαμό των δυο συναδέλφων του.
Η απόγνωση στα μάτια της παρουσιάστριας και των σχολιαστών του δελτίου του Mega –κατά τη διάρκεια του καυγά- είναι εμφανής. Λίγο πριν είχαν βγάλει όλοι τους κάτι πολύ ωραίους λόγους για «αυτά τα δυο νέα παιδιά που θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας» και κάλεσαν όλη την κοινωνία να σταθεί δίπλα στους αστυνομικούς – εμείς δίπλα τους είμαστε συνέχεια, αλλά μας έχουν τρελάνει στα χημικά.
Αφού η Όλγα Τρέμη στο βίντεο και ο Παύλος Τσίμας –λίγο νωρίτερα αυτός- διαπίστωναν πως οι δυο νεκροί αστυνομικοί είχαν την ηλικία των παιδιών τους και θα μπορούσαν να είναι παιδιά τους, δεν μπόρεσα να αποφύγω την σκέψη πως, αν τα παιδιά της Τρέμη και του Τσίμα πήγαιναν και τους έλεγαν πως θέλουν να γίνουν αστυνομικοί, θα τα έπαιρναν και θα τα πήγαιναν σηκωτά στον ψυχίατρο ή σε κάνα παπά για να τα διαβάσει και να βγάλει από μέσα τους το Σατανά.
Φυσικά, η έκδηλη αγωνία των τηλεδημοσιογράφων του Mega για την ενότητα της Αστυνομίας είναι ιδιοτελής. 
Σκέφτονται πόσο έχουν ανάγκη τόσο αυτοί όσο και τα αφεντικά τους την Αστυνομία τώρα που οι δούλοι ξυπνάνε και το δικό τους μέλλον διαγράφεται κάπως δυσοίωνο. Κι από εκεί που είχαν στηρίξει όλες τις ελπίδες τους στους αστυνομικούς, τους βλέπουν να τσακώνονται μεταξύ τους.
Τα πράγματα στην Αστυνομία είναι πολύ άσχημα. Φοβάμαι πως σε κάποια επόμενη διαδήλωση για το Μνημόνιο θα πλακωθούν οι άνδρες των ΜΑΤ με αυτούς της ομάδας ΔΙΑΣ και θα χρειαστεί να μπούμε στη μέση για να τους χωρίσουμε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι και οπλισμένοι και μπορεί να μας καθαρίσουν.
Πάντως, εγώ –σε μια συμπλοκή ΜΑΤ με ΔΙΑΣ- θα είμαι με τα παιδιά της ΔΙΑΣ, γιατί είναι νεαρής ηλικίας και θα μπορούσαν να είναι εγγόνια μου.
(Το μόνο που λείπει τώρα –για να αποδειχτεί η πλήρης διαφθορά της Ελληνικής Αστυνομίας και η απόλυτη υποκρισία όλων- είναι να αποδειχτεί πως στη συμμορία των κακοποιών που σκότωσαν τους δυο νεαρούς αστυνομικούς συμμετέχει και ένας αστυνομικός. Εκεί να δείτε γλέντια.) 

πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: