Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ξεκινά το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας

Από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκινά το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας που θα υλοποιηθεί μέσα στο 2011. 
Η εξαγγελία αφορά δύο νέες δράσεις συνολικού ύψους 845 εκατ. ευρώ και με 192.000 ωφελούμενους.
Οι δύο νέες καινοτόμες δράσεις που ενεργοποιούνται άμεσα και με τις οποίες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρεμβαίνει στις τοπικές αγορές εργασίας, παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ από την αρμόδια υπουργό Λούκα Κατσέλη, σε σύσκεψη φορέων που έγινε στο ...
Σουφλί του Έβρου.
Ειδικότερα, πρόκειται για το πρόγραμμα της Κοινωνικής Εργασίας που προβλέπει άμεση απασχόληση για 2.000 ανέργους του νομού με καταβολή επιδόματος εργασίας διάρκειας έως και 5 μήνες και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών. Οι άνεργοι θα μπορούν να απασχολούνται σε έργα συντήρησης, ή μικρά κατασκευαστικά έργα και σε κοινωνικές υπηρεσίες.
Η δεύτερη δράση αφορά τη στήριξη της εργασίας και στις 13 περιφέρειες και είναι τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης για περίπου 5.000 εργαζόμενους του νομού Έβρου, για απόκτηση εργασιακής και επαγγελματικής εμπειρίας, προετοιμασία και σχεδιασμό νέων ανταγωνιστικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.
Οπως διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας, το πρόγραμμα της Κοινωνικής Απασχόλησης, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, καθώς μόλις αποφασιστεί ο ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης του προγράμματος θα μπορέσει να υπάρξει η προκήρυξη για τον κάθε νομό ξεχωριστά.
Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης, θα υλοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι.
«Είμαι εδώ για να δουλέψουμε μαζί και να βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τον τόπο», τόνισε η υπουργός και κάλεσε τους φορείς του Έβρου να πάρουν τα ηνία της ανάπτυξης της περιοχής στα χέρια τους. Η κ. Κατσέλη διαπίστωσε αναπτυξιακή αδράνεια στο νομό και ανακοίνωσε ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ του Έβρου είναι 11.079.
Στόχος είναι, όπως είπε, να στηρίξουμε την εργασία, να βάλουμε ένα ανάχωμα στην ανεργία και κυρίως να βάλουμε τις βάσεις για την πυροδότηση της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιφέρεια και στον Έβρο ειδικότερα.
Η κ. Κατσέλη, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θράκη, συμμετείχε χθες το βράδυ σε σύσκεψη φορέων στο Σουφλί, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε ανάλογη εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ξάνθης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

- Πέντε νέα προγράμματα κατά της ανεργίας έριξε η Κατσέλη...
Το σύνολο...τριάντα!!!
112.000 νέες θέσεις εργασίας υποσχέθηκε με τη σειρά της, με την ανεργία να
τρέχει τον Δεκέμβρη με 14,8%.
Τα πάντα λύνονται...κοπρίτες...Επικοινωνιακά μόνο!!!