Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η έκθεση του ΣΔΟΕ που «καίει» τον Άκη

Σκάνδαλο «μαμούθ» 300 εκατ. ευρώ 
αποκαλύπτει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα υποβρύχια 214, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Realnews.
 
Το πόρισμα περιλαμβάνει τεράστια ποσά, εταιρείες «μαϊμού», ανυπόγραφα έγγραφα και αμέτρητα έργα αντισταθμιστικών ωφελημάτων που έμειναν στα χαρτιά.
Σύμφωνα με την έκθεση 82 σελίδων στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 70 άτομα, μεταξύ των οποίων ...τρεις πρώην γενικοί διευθυντές εξοπλισμών, μέλη των διοικήσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και μέλη των επιτροπών διενέργειας και παρακολούθησης των επίμαχων συμβάσεων.
Οι 32 από τους συνολικά 37 μέχρι στιγμής εμπλεκόμενους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 28 Απριλίου από τους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος που διερευνούν το σκάνδαλο των υποβρυχίων, τύπου 214, του πολεμικού ναυτικού.
Παράλληλα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι είναι και στην τελική ευθεία οι έρευνες των δικαστικών και διωκτικών αρχών για τα ακίνητα και τις καταθέσεις του Α. Τσοχατζόπουλου, εντός και εκτός Ελλάδος.
Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προσανατολίζεται στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τυχόν άλλα πολιτικά στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, εκτός κι αν οι έρευνες του ΣΔΟΕ για «μαύρο» πολιτικό χρήμα φέρουν αποτέλεσμα και πλέον επιληφθεί η ποινική Δικαιοσύνη.
 
Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: