Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βαριές εκφράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Γερουλάνου

Στα ύψη ανέβηκε το απόγευμα το θερμόμετρο στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, τα άκουσε από τους προέδρους των ΚΤΕ και των κοινοβουλευτικών επιτροπών. 
Ακούστηκαν βαριές εκφράσεις, σοβαρές καταγγελίες και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να δείξουν στον “πρίγκιπα Παύλο”, όπως τον αποκαλούν, ότι η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης από τους “πράσινους” βουλευτές έχει τελειώσει....
“Τα ψέματα τελειώσανε και τα κεράκια λιώσανε”,είπε ο Γ. Βούρος καταγγέλλοντας τη στάση του Π.Γερουλάνου ως απαράδεκτη,καθώς“δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και των βουλευτών”,με αποτέλεσμα “ορισμένα θέματα να τα μαθαίνουμε από τις εφημερίδες”.Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτιστική δραστηριότητα και πως μόνη στόχευση είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι,ενώ κατήγγειλε ότι ενώ είχε προηγηθεί διάλογος για απαλλαγή φόρου σε κινηματογράφους μίας-δύο αιθουσών,προκειμένου να επιβιώσουν,η συγκεκριμένη ρύθμιση εξαφανίστηκε αίφνης από το νομοσχέδιο. Τον κατηγόρησε δε ότι δεν απαντάει στα τηλέφωνα και παρότι του έχει στείλει στοιχεία για τα εθνικά θέατρα,τον αγνοεί επί 7-8 μήνες.“Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπειά μας”,είπε.Το συμβάν όμως δεν έληξε εκεί. Οι καταγγελίες μεταφέρθηκαν 'αρμοδίως' στον κ.Γερουλάνο,που συναντώντας τον κ. Βούρο στο διάδρομο της Βουλής του ζήτησε τον λόγο,με τον βουλευτή να αρνείται ότι έκανε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.“Μυρίστηκες ανασχηματισμό και ψάχνεις ρόλο;”,φέρεται να ρώτησε ο υπουργός,για να λάβει την απάντηση ότι “εγώ είμαι 30χρόνια στα εξώφυλλα,δεν ψάχνω τώρα ρόλο εδώ”...

“Σε περίπτωση που δεν μου ξανααπαντήσουν σε ερώτηση,θα κάνω επερώτηση στη Βουλή”,είπε ο Κ. Καρτάλης,προτείνοντας συνεδριάσεις με υπουργούς και σύσταση επιστημονικής ομάδας που θα παρακολουθεί το περιεχόμενο των υπουργικών αποφάσεων.“Μόνο για τους δύο τελευταίους νόμους που ψηφίσαμε,χρειάζεται να εκδοθούν 120-130 προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις. Η δική μας εξουσιοδότηση καλύπτει και αυτά,δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ευθύνη”,είπε,με αφορμή παρατηρήσεις επί της ψήφισης νόμων που δεν εφαρμόζονται.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Οικονομία,βουλευτές(Δ.Κρεμαστινός, Κ.Σπηλιώπουλος, Δ.Παπουτσής, Ν.Ζωίδης κ.α)εξέφρασαν την απορία τους ως προς τυχόν νέα μέτρα και πώς αυτά θα δικαιολογηθούν.“Να υπάρχει διάλογος στα οικονομικά νομοσχέδια”,ζήτησε ο Α. Μακρυπίδης,ενώ αναφορά στην υπόθεση των υποβρυχίων έκανε ο Ντ. Βρεττός,παρατηρώντας ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είχε προηγηθεί στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Οτι δεν έπρεπε να προτρέξουν αφού η υπόθεση ίσως χρειαστεί να πάει κατευθείαν σε προανακριτική,απάντησε ο κ. Εξαρχος.Οι βουλευτές άφησαν ακόμα αιχμές για το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια,αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως δεν περάσει,ενώ σχολιάζοντας διαφοροποιήσεις υπουργών στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας,αναρωτήθηκαν τι να κάνουν εκείνοι “αν οι υπουργοί δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κυβερνητική πολιτική”..
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: