Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μην με αναγκάσεις να πάω σε εκλογές

Τον κάλεσε, μέσα στον χιονιά, να του πει ότι δεν έχει πρόθεση να πάει σε εκλογές.. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται απογοητευμένος από τις οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας και θέλει να «μοιραστεί» την ευθύνη της κατρακύλας της κυβέρνησής του.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και το μόνο που κάνει είναι προτάσεις.. αλλά κανείς από το ΠΑΣΟΚ δεν ακούει.
Απογοητευμένος έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού για ακόμη μια φόρα κατάλαβε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει «νερό στο κρασί του» ... και μοιάζει σαν να έχει πάρει τις όποιες αποφάσεις του.
Το κακό είναι ότι δεν «περπατάει» τίποτα από εκείνα που καθημερινώς εξαγγέλλονται, από την κουρασμένη και χωρίς βήμα κυβέρνηση..
«Δεν είναι στις προθέσεις μας οι εκλογές» φέρεται να τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά κατά την μεταξύ τους συνάντηση το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός θέλησε να «βάλει φρένο» στις εκτιμήσεις ότι ακόμη και μετά την πρώτη στη σειρά κρίσιμη σύνοδο κορυφής, την Παρασκευή που έρχεται, θα προκηρύξει εκλογές, εάν τα αποτελέσματα δεν είναι επιθυμητά, με σκοπό να προλάβει το περιθώριο διεξαγωγής τους με λίστα.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε πάντως στήριξη από τη ΝΔ, όπως και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ενόψει ακριβώς των συνόδων κορυφής. Παραδέχθηκε παράλληλα ότι «δεν είναι εύκολο θέμα η συναίνεση», αλλά συμπλήρωσε πως προσδοκά από τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Δεν περιμένω να συμμερισθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις επιλογές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του ακόμη και να συγκρουστεί στις συζητήσεις που θα γίνουν στο εσωτερικό της Ε.Ε., δίνοντας συνέχεια στο ζήτημα της απειλής του βέτο (ζήτημα το οποίο έθεσε χθες κατά το άτυπο υπουργικό συμβούλιο).
Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα προσδοκά μια «λύση-πακέτο» για τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και την ένταξη της χώρας μας σε αυτή τη συνολική λύση.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: