Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Επιστολή-σοκ της κόρης του Ρασούλη...


Την επαίσχυντη και απρεπή συμπεριφορά δύο εφημερίδων έναντι της μνήμης του πατέρα της και του καλλιτεχνικού του έργου καταγγέλλει με δημόσια επιστολή της η θυγατέρα του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία. «Δεν περίμεναν ούτε να περάσουνε μερικά εικοσιτετράωρα από τον θάνατο και την ταφή του για να βγάλουν ξανά στην επιφάνεια ένα υλικό που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν βγάλει όσο ζούσε. Ουδείς ...επικοινώνησε μαζί μου και βεβαίως καμία άδεια δεν δόθηκε από εμένα ως προς το ηθικό πλαίσιο και στοιχείο αυτής της επανακυκλοφορίας, ειδικά κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες οδύνης για μένα προσωπικά και γενικότερα για την οικογένεια του Μανώλη Ρασούλη» επισημαίνει η Ναταλία Ρασούλη αναφερόμενη στην ενέργεια των δύο εφημερίδων «Βήμα της Κυριακής και «Πρώτο Θέμα».

Σημειώνει η Ναταλία Ρασσούλη : «Θα παρακαλούσα να γνωστοποιήσετε τα εξής: Τα δύο CD τα οποία θα δοθούν αυτή την Κυριακή 20 Μαρτίου από τις εφημερίδες “ΤΟ ΒΗΜΑ” και το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” (και τα οποία είναι αντίστοιχα: “Η Εκδίκηση της Γυφτιάς” και το “Πότε Βούδας πότε Κούδας”) δίνονται χωρίς την ηθική συγκατάθεση των νόμιμων κληρονόμων και υπευθύνων για τη διαχείριση του πνευματικού και καλλιτεχνικού έργου του Μανώλη Ρασούλη».

Η Ναταλία Ρασούλη αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πώς η «σπουδή» των δύο εφημερίδων να συμπεριλάβουν στις προσφορές τους CD του αποθανόντος και μάλιστα χωρίς καμία προσυνεννόηση, ούτε με τον ίδιο όταν ζούσε , ούτε με την οικογένεια του μετά τον θάνατό του, οφείλεται στην απληστία τους προκειμένου να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος εκμεταλλευόμενες την συγκίνηση που προκάλεσε ο θάνατος του καλλιτέχνη.

Η επιστολή της Ναταλίας Ρασούλη έχει ως εξής:


«Θα παρακαλούσα να γνωστοποιήσετε τα εξής: Τα δύο CD τα οποία θα δοθούν αυτή την Κυριακή 20 Μαρτίου από τις εφημερίδες “ΤΟ ΒΗΜΑ” και το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” (και τα οποία είναι αντίστοιχα: “Η Εκδίκηση της Γυφτιάς” και το “Πότε Βούδας πότε Κούδας”) δίνονται χωρίς την ηθική συγκατάθεση των νόμιμων κληρονόμων και υπευθύνων για τη διαχείρηση του πνευματικού και καλλιτεχνικού έργου του Μανώλη Ρασούλη.

Ασκώντας το ηθικό δικαίωμα για λογαριασμό του πατέρα μου και σεβόμενη τη μνήμη, τις πεποιθήσεις, τις αρχές του και την προσωπικότητά του, θεωρώ αυτήν τη βιαστική κυκλοφορία από τις δισκογραφικές εταιρείες με προφανή σκοπό το εμπορικό κέρδος, ως θίγουσα την τιμή και την υπόληψη τόσο τη δική μου ως ασκούσα το ηθικό δικαίωμα του πατέρα μου, όσο και τη μνήμη ενός ανθρώπου που όλη του η πορεία και η φιλοσοφία είχε ως σκοπό την προαγωγή του Πολιτισμού και όχι το κέρδος.


Είναι γνωστό ότι η δισκογραφία περνάει μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια. Ο Μανώλης Ρασούλης είναι αυτός που τελικά θα την βγάλει από την κρίση; Δεν περίμεναν ούτε να περάσουνε μερικά εικοσιτετράωρα από τον θάνατο και την ταφή του για να βγάλουν ξανά στην επιφάνεια ένα υλικό που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν βγάλει όσο ζούσε. Ουδείς επικοινώνησε μαζί μου και βεβαίως καμία άδεια δεν δόθηκε από εμένα ως προς το ηθικό πλαίσιο και στοιχείο αυτής της επανακυκλοφορίας, ειδικά κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες οδύνης για μένα προσωπικά και γενικότερα για την οικογένεια του Μανώλη Ρασούλη.


Μία ειδικότερη απρέπεια είναι ότι το CD της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” δίνεται σε ταυτόχρονη κυκλοφορία με κάποιο άλλο CD του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος είχε σύρει τον Μανώλη Ρασούλη αρκετές φορές στα δικαστήρια.


Δυστυχώς πληροφορήθηκα τυχαία σήμερα, Σάββατο 19 του μηνός, ότι πρόκειται να γίνουν όλα αυτά που προανέφερα και λόγω χρόνου δεν μπόρεσα να εμποδίσω την κυκλοφορία των CD.


Εκφράζω την απογοήτευση και τη λύπη μου για την ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι το καλλιτεχνικό έργο του πατέρα μου.


Ευχαριστώ πολύ,

Ναταλία Ρασούλη». 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=278646&cid=4

Το ΒΗΜΑ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δεν σεβάστηκαν τον πατέρα μου

Δεν υπάρχουν σχόλια: