Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Υποκρισία Πασοκικών στελεχών

Μας ήρθε στο e-mail ένα μακροσκελέστατο κείμενο που κατέθεσαν δέκα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος στο Εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Στο κατεβατό τους μας λένε πολλά και διάφορα:
«Η πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας, η πολιτική των διαδοχικών μνημονίων δεν αποτελεί μέρος της λύσης αλλά κομβικό τμήμα του προβλήματος και της κρίσης της χώρας … η εφαρμοζόμενη πολιτική έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: πρώτον δεν διαθέτει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση. 
Δεύτερον είναι μη βιώσιμη, αδιέξοδη ακόμα και στο δημοσιονομικό πλαίσιο.
Είναι προφανές ότι το κέντρο λήψης αποφάσεων έχει μετατοπιστεί πέρα από τους δημοκρατικά ελεγχόμενους θεσμούς της χώρας μας... Βυθίζει τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση. Μέσα από την ύφεση αυτή διαλύεται ο εναπομείνας παραγωγικός ιστός, για τον οποίο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης.

Το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών βιώνουν δραματική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου ...

Συνολικά, τόσο η έως σήμερα εφαρμοσμένη πολιτική στην Ελλάδα, όσο και αυτή που έρχεται μέσα από τα νέα μνημόνια αλλά και το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας συνιστά μία αποτυχημένη πολιτική με βασικές συνέπειες τη φτώχεια, την ανεργία, την ύφεση, την επίταση της παραγωγικής καχεξίας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και των κοινωνικών κατακτήσεων ενός αιώνα, την απώλεια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα δεν αντιμετωπίζουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Το χρέος διευρύνεται, μαζί με την εξάρτηση της χώρας. Το σπιράλ ύφεσης- ελλειμμάτων- χρέους είναι εδώ, εξαιτίας αυτής της πολιτικής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η πολιτική αυτή δε χρειάζεται απλά κάποιες επιμέρους βελτιώσεις. Πρέπει να ανατραπεί άμεσα προς την κατεύθυνση ενός εναλλακτικού σχεδίου διεξόδου από την κρίση. …»


Και αφού κάνουν όλες αυτές τις διαπιστώσεις παραθέτουν και τις προτάσεις τους για να «διορθωθεί» η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.  
Είναι ένα κείμενο μνημείο υποκρισίας και στο μόνο που αποσκοπεί είναι η διαμόρφωση καινούργιων ισορροπιών στο ΠΑΣΟΚ. (Για την επόμενη ηγετική ομάδα που θα διαμορφωθεί σ’ αυτό)

Το ίδιο έργο το έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν με την «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γ. Παναγιωτακόπουλου.

Οσο παραμένουν, οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο,  σ’ αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό που λειτουργεί σαν «οικιακός βοηθός» στις εντολές της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας είναι συνυπεύθυνοι στα δεινά που αντιμετωπίζει η χώρα και ο ελληνικός λαός. 
Κανέναν δεν μπορεί να πείσουν τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν για τη «δραματική φτωχοποίηση της μεγάλης μάζας».
Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: