Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο Παπανδρέου βρήκε «συμπολεμιστή» στη Ν.Δ.- Γκρίνια στη ΝΔ για την… αποκάλυψη

Γκρίνια έχει ενσκήψει στο εσωτερικό της ΝΔ για την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή γύρω από την αποκάλυψη ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ήταν μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Καντάφι

Το θέμα έθεσε κατ αρχήν ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας.
Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πάνος Καμμένος προχώρησε περισσότερο, βγήκε αμέσως έξω από την συνεδρίαση, πήγε σε κομπιούτερ συνδεδεμένο με Ίντερνετ και...
έβγαλε τα στοιχεία από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Καντάφι που ανέφεραν την συμμετοχή του κ. Παπανδρέου.

Με τα στοιχεία τυπωμένα ανά χείρας πήγε στον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο που αναπλήρωνε στην συζήτηση τον κ. Σαμαρά και του τα έδωσε για να τα χρησιμοποιήσει.
Ο κ. Αβραμόπουλος όμως αρνήθηκε και έτσι ο κ. Καμμένος τα πήγε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία, τα αξιοποίησε και πιστώθηκε ότι έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Παπανδρέου.


Ο Παπανδρέου βρήκε «συμπολεμιστή» στη Ν.Δ.

Μόνον τη συναίνεση της Ν.Δ., αντί της «συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων» που επιδίωξε, εισέπραξε ο πρωθυπουργός χθες το απόγευμα στη Βουλή, χωρίς να αποφύγει την αποδοκιμασία από ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή της χώρας στη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.
Στην αιχμή της δριμείας κριτικής που δέχθηκε ο κ. Παπανδρέου, ήταν οι σχέσεις του με τον Καντάφι, με τον Γ. Καρατζαφέρη να επισημαίνει τη συμμετοχή του στο Ιδρυμα του Λίβυου μονάρχη, επιδεικνύοντας σχετικές φωτογραφίες, και την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα να επλήσσονται πώς «άργησε να ανακαλύψει ότι ήταν ανελέητος δικτάτορας».

«Είχα σχέσεις με τον Καντάφι. Τότε όμως φαινόταν πως έκανε τα πρώτα βήματα εκσυγχρονισμού», απάντησε ο πρωθυπουργός, αρνούμενος κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στο Ιδρυμα Καντάφι. «Είχαν βάλει το όνομά μου χωρίς τη συγκατάθεσή μου» επέμεινε, ενώ ο ΛΑΟΣ επικαλούνταν σχετική ιστοσελίδα. Για το ρόλο της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν συμμετέχει σε βομβαρδισμούς, αλλά προσφέρει επικουρική υποστήριξη στην προστασία των αμάχων» και για να προκαταλάβει το ερώτημα της αντιπολίτευσης για το όφελος της χώρας, μίλησε για «εθνικό συμφέρον», εξηγώντας πως «όταν εμείς ζητάμε το σεβασμό του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, δεν μπορούμε να αντιτασσόμαστε στις αποφάσεις του Οργανισμού για άλλες χώρες».

Αναφερόμενος δε στις συνέπειες από ενδεχόμενη αποχή της χώρας μας από την επιχείρηση, παρουσίασε τηλεγράφημα με το οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός πρότεινε να αναλάβει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, τον έλεγχο του αεροδρομίου της Βεγγάζης και το ναυτικό έλεγχο μεταξύ Βεγγάζης και Κρήτης. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει επιτήδειος ουδέτερος των ιστορικών εξελίξεων» κατέληξε.
(σσ δεν είχε πληροφορηθεί ακόμη ότι την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στη Λιβύη την πήρε η Τουρκία)

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ουραγός των εξελίξεων, αλλά να πρωτοστατεί», συμφώνησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δ. Αβραμόπουλος, και ζήτησε δυναμικότερη εξωτερική πολιτική, προφανώς εν όψει της συνόδου κορυφής.

«Μπήκατε σ' αυτόν τον πόλεμο για να μετάσχετε στη διανομή της πίτας από θέση φτωχού συγγενή» επιτέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και ο λαός θα πληρώσει ακριβά τη συμμετοχή στους πολέμους».

«Ξέρουμε ότι έχουμε χάσει την εθνική μας αξιοπρέπεια και κυριαρχία, αλλά ουδέποτε ελληνικά όπλα έχουν σκοτώσει Αραβα» σημείωσε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τα όπλα με τα οποία ο Καντάφι πυροβολεί το λαό του τα προμήθευαν αυτοί που σήμερα τον βομβαρδίζουν» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για α λα καρτ επιλογή των «προθύμων».
http://www.protothema.gr/
http://www.enet.gr
Ινφογνώμων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: