Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

"THE SURVIVORS" του ΠαΣοΚ !

Η διάσωση της ελληνικής οικονομίας, είναι μια επικίνδυνη αποστολή που δεν θα τολμούσαν ν αναλάβουν από κοινού ήρωες σαν τον Μπλέκ, τον Τζάκ Μπάουερ,  τον Ρόκυ Μπαλμπόα, τον Ταρζάν , τον Απόστολο Σουγκλάκο και τον  Μωχάμεντ Αλι στα ντουζένια τους.
Το να πηγαίνουν στα διεθνή φόρα ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου πίνοντας στα διαλείμματα τσάι χωρίς τείνη και  προσπαθώντας να πείσουν τους ομολόγους τους, ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει και ότι θα καταφέρει στο τέλος  να εκπλήξει τη παγκόσμια κοινή γνώμη με τις αντοχές της, είναι κάτι τόσο αξιόπιστο όσο και ο όρκος  της τσατσά που δηλώνει παρθένα...
Δεν αμφισβητούμε την ειλικρίνεια της προσπάθειάς τους, ούτε το αυτονόητο άγχος που τους διακατέχει.
 Φυσικά  το "λεφτά υπάρχουν,  το μαζί τα φάγαμε και το δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα", αποκαλύπτουν  μια κάποια κρίση  προσωπικότητας που χαρακτηρίζει και το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
 Το χαρακίρι, είναι έννοια ξένη με τους Έλληνες πολιτικούς.
Διαφορετικά κάποιοι από τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης,  θα έπρεπε να είχαν επιλέξει ήδη αυτή τη μέθοδο αυτοχειρίας από τύψεις  για τα σκάνδαλα  που εξέθρεψαν και  κατάντησαν την ελληνική οικονομία ρακένδυτο φρικιό να  παίζει κιθάρα στο Μοναστηράκι για να αγοράσει σέρτικα.
Μόνο που αυτή τη φορά τα κόμματα εξουσίας-το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ- θα κληθούν, από την Ιστορία,  να πληρώσουν το τίμημα που τους αναλογεί.
Ως το 2015 για παράδειγμα, ελάχιστοι από τους πολιτικούς που πρωταγωνιστούν  σήμερα στη πολιτική ζωή της χώρας θα καταφέρουν να επιβιώσουν.
Ειδικά στο κυβερνητικό Πασόκ, η επόμενη μέρα θα θυμίζει σκηνικό Αποκάλυψης.
Ας επιχειρήσουμε μια εκτίμηση για τους πράσινους   Survivors   της μετα-Τσουνάμι  εποχής.
MONO 3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ-(ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ-ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ)
 
O Μιχάλης Χρυσοχοίδης, συμπληρώνει όλες τις εκείνες τις προυποθέσεις που θα του επιτρέψουν, όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να έχει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις της επόμενης πενταετίας τόσο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της εγχώριας πολιτικής ζωής γενικότερα.
Μεθοδικός, οργανωτικός και με ένα προσόν που σπάνια διακρίνεις στους πολιτικούς πρώτης γραμμής: Ο Χρυσοχοίδης έχει την ικανότητα να αναδεικνύει και να εμπιστεύεται ανθρώπους-στελέχη σε όποιο πόστο κι αν υπηρέτησε.
Δεν είναι ο τύπος του ανασφαλή, συγκεντρωτικού πολιτικού με τις εμμονές και την άγνοια της πραγματικότητας.
Ο ίδιος ο Χρυσοχοίδης τώρα, για την κομβική στιγμή της πολιτικής του καριέρας-την σύλληψη μελών της "17Ν"  δεν  παύει  να επισημαίνει  στους συνομιλητές του, πως ο εντοπισμός της «17 ΝΟΕΜΒΡΗ», είναι επιτυχία των ελληνικών Διωκτικών Αρχών κι όχι επίτευγμα Αμερικανών η Άγγλων πρακτόρων.
Με την ίδια μεθοδικότητα που κινήθηκε στο Υπ. Προστασίας κινείται και στο τωρινό του πόστο.
 Η επιβίωση της χώρας περνά μέσα από την ανάπτυξη κι εδώ ο ρόλος του Χρυσοχοίδη θα είναι καταλυτικός.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, πέρασε αθόρυβα από την Πάρο στη κεντρική πολιτική σκηνή.
Όπως όλα δείχνουν είναι ένας από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα επιβιώσουν στη νέα εποχή κι αυτό χάρη στη σκληρή δουλειά του. 
Ο υπουργός Εσωτερικών, αν σε κάτι οφείλει την ισχύ του, αυτό είναι οι πολλές εργατοώρες που θα τον βρείτε στο γραφείο του.
Ο «Καλλικράτης», η «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ,  το ενδιαφέρον του για τα social media  και μια ζωή που δεν προκαλεί είναι από τα χαρακτηριστικά επιτεύγματα του Γιάννη Ραγκούση. Ο ίδιος συχνά σαρκάζει τις παρακμιακές και χλιδάτες επιλογές ιστορικών στελεχών του  Κινήματος που δοξάστηκαν για τις στενές σχέσεις τους με τη χλιδή και την φαυλότητα, σε όλες τις εκφάνσεις τους. Πρόσφατα του χρέωσαν την κίνηση «Π80», σαν μια πρώτη προσπάθεια να πάρει κεφάλι για την επόμενη μέρα.
Όπως και νάχει ο Ραγκούσης είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά της διαδοχής στα συντρίμμια που θ αφήσουν πίσω τους οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου.

Ο Χρήστος Παπουτσής, είναι από τους διασωθέντες του ναυαγίου του «Σαμίνα» στις Πόρτες της Πάρου. Για όσους τον ξέρουν δεν προκαλεί έκπληξη η ικανότητά του να επιβιώνει  ακόμη και στις πιο βίαιες καταιγίδες. Από τα φοιτητικά του χρόνια στην εποχή της δικτατορίας  έως σήμερα,  ο Χρήστος Παπουτσής  διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις, διατηρώντας ένα ατσαλάκωτο προφίλ ουδετερότητας.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, για τους γνώστες του πολιτικού παρασκηνίου, είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου οφείλει τη νίκη του στις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο Κρητικός κατάφερε ν απασφαλίσει τον ανεξέλεγκτο «εκρηκτικό μηχανισμό» Γιάννη Δημαρά και να διασώσει τον πρωθυπουργό από πρόωρες εκλογές-στραπάτσο.
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, θα έχει καθοριστικό ρόλο,  εντός  και εκτός του Κινήματος, στα κρίσιμα χρόνια που έρχονται.
Από τον KillBill 

Δεν υπάρχουν σχόλια: