Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

DNA και ΔΝΤ

Έπρεπε να διαβάσω κάποιο δημοσίευμα σχετικό με τις αναπηρικές συντάξεις για να καταλάβω πώς φτιάξαμε Παρθενώνες και πώς αποτινάξαμε ζυγούς και ζυγούς.
Εμείς οι Έλληνες τελικά έχουμε «το θαύμα» στο DNA μας! 
Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα από το τίποτα! 
Από το μηδέν! 
Όχι απλώς ομελέτα χωρίς αυγά, που στο κάτω κάτω πολλοί λαοί το κάνουν αυτό, αλλά και… αυγά χωρίς κότα.
Έτσι εξηγείται πώς μπορούσαμε τόσα χρόνια να περνάμε ζωή και κότα. Έτσι, χωρίς λεφτά. Χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς όραμα…
Κι όχι μόνο αυτό. «Κακαρίζαμε» ...κιόλας!

«Περάστε, κόσμε!». «Ελάτε στη χώρα των Ολυμπιακών και του Ολυμπιακού». «Δείτε πώς σπάνε τα ρεκόρ… στα μπουζούκια και τις ταβέρνες», «πώς σπάνε τα πιάτα και πώς σπάνε πλάκα οι μάγκες».
Κι απορούσαν οι ξένοι. Κι έτριβαν τα μάτια τους οι τουρίστες. Κι αναρωτιόντουσαν οι διεθνείς παράγοντες πώς ένας λαός με λιγότερα μπορεί να τρώει περισσότερα.
Ενδεικτικό είναι το παρακάτω περιστατικό, που συνέβη πριν από περίπου δώδεκα χρόνια, κάπου στην ελληνική επαρχία.
Εκεί, λοιπόν, στη βουνοπλαγιά ενός μικρού χωριού, μπροστά σε μια νεόδμητη βίλα, βιβλικών διαστάσεων (που σίγουρα έγινε έπειτα από βιβλική καταστροφή πεύκων και δημοσίου χρήματος) δύο γερμανοί επιχειρηματίες μιλούσαν σχεδόν με δέος για «το σύγχρονο ελληνικό θαύμα».
«Βούντερμπαρ! Βούντερμπαρ!», αναφώνησε ο ένας και συμφώνησε ο άλλος, που εξακολουθούσε να κοιτάζει το οικοδόμημα σαν να έβλεπε την ακρόπολη.
«Πράγματι, είναι απίθανο. Καταπληκτικό».
«Πάλι οι Έλληνες μας “έβαλαν τα γυαλιά”».
«Δεν μπορεί, κάτι συμβαίνει εδώ. Κάτι πέρα από κάθε λογική».
«Συμφωνώ. Ή εμείς κάνουμε λάθος ή αυτοί οι Έλληνες έχουν ανακαλύψει κάποια παγκόσμια πατέντα να ξοδεύουν χωρίς να ξοδεύονται!».
Γερμανικές υπερβολές.
Ούτε οικονομικές πατέντες ούτε μυστικές φόρμουλες έχουμε εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες. Απλώς -θα το ξαναπώ- έχουμε το «θαύμα» στο αίμα μας, στο DNA μας.
Έχουμε την ικανότητα, όντως, να κάνουμε πράματα και θάματα, εκ του μη όντος!
Αναρωτιέμαι ποιος άλλος λαός έχει ανθρώπους και μάλιστα συνταξιούχους με υπερφυσικές ιδιότητες. Διαβάστε και θαυμάστε:
Τυφλοί που οδηγούν ταξί, που δουλεύουν ως «delivery», που παίζουν τάβλι και κάνουν πόρτες για πλάκα.
Κουτσοί που ανεβαίνουν σε σκαλωσιές, που κάνουν καριέρα ως σέντερ φορ, που τρέχουν να πάρουν τη σύνταξή τους πριν φτάσει ο ταχυδρόμος.
Κι ακόμα, πνευματικά καθυστερημένοι που προλαβαίνουν τις εξελίξεις και σου πουλάνε το δίμηνο για τρίμηνο, ώσπου να πεις «κύμινο».
Ε, πώς να μην πάμε ως χώρα μπροστά με τέτοιους χαρισματικούς πολίτες!
Όταν αυτοί οι άνθρωποι με ποσοστά αναπηρίας 100% μπορούν να λειτουργούν κανονικά, σκεφθείτε τι μπορούν να κάνουν οι ανοιχτομάτηδες, οι αρτιμελείς και οι πνευματικά υγιείς συνέλληνες.
Όχι απλώς θαύματα! Τέρατα και σημεία!
Προσωπικά, απορώ πώς σταματήσαμε εδώ που σταματήσαμε. Οι προδιαγραφές μας είναι πολύ πιο πάνω από επιτεύγματα τύπου «Siemens», «Βατοπέδι», «Χρηματιστήριο», «Ομόλογα».
Ομολογώ ότι οι 70.000 Έλληνες που παίρνουν αναπηρικές συντάξεις -ενώ δύνανται να κάνουν τα πάντα- δείχνουν τι θα μπορούσε να κάνει και το ίδιο το κράτος που επίσης είναι ανάπηρο.
Ψέματα;
Χωρίς μετρό, χωρίς λεωφορεία, χωρίς τραμ, χωρίς προαστιακό, χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς φάρμακα, χωρίς ΙΚΑ, χωρίς ΕΣΥ, έχουμε ένα παράλυτο κράτος που νομίζει ότι είναι αρτιμελές.
Με τόσα «χωρίς» πολύ φοβάμαι ότι το κράτος που φτιάξαμε πληροί όλες τις προϋποθέσεις να πάρει πρόωρη σύνταξη αναπηρική. Και μάλιστα όχι «μαϊμού». Αναπηρική ορίτζιναλ. Με ποσοστό γνησιότητας 100%!
Εκτός και… δεν γίνει «το θαύμα». Όχι αυτό που το κράτος μας έχει στο DNA του, αλλά αυτό που έχει στο ΔΝΤ του! 
Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΩΚΟΥ
ΤοΠαρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: