Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Σοσιαλιστικό» σιωπητήριο..!

Ο διαχρονικός ρόλος της κρατικής τηλεόρασης ως κύριου μέσου αναπαραγωγής της κυβερνητικής πολιτικής είναι γνωστός. Σε παλαιότερες εποχές είχε ξεπεράσει κάθε όριο προπαγανδιστικής λογικής, όμως περίπου την τελευταία δεκαετία, ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς παραφωνίες, είχαν υπάρξει εμφανή σημάδια βελτίωσης, αποφεύγοντας κραυγαλέες ακρότητες, αποσιώπηση ή διαστρέβλωση γεγονότων...
Τα επαναλαμβανόμενα συμβάντα «εκτροπής» από κάθε κανόνα δεοντολογίας, του τελευταίου διαστήματος, μας φέρνουν στην θύμηση αλήστου μνήμης εποχές και επιβεβαιώνουν το επικοινωνιακό αδιέξοδο και την ανασφάλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Οι οιωνοί του «σοσιαλιστικού» σιωπητηρίου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού δίαυλου ενημέρωσης, έκαναν την εμφάνιση τους με την έλλειψη έστω και ελάχιστης παρουσίασης ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά με το πρόσχημα ότι είχε μεταδοθεί ολοκληρωμένη, νωρίτερα, από άλλο κρατικό κανάλι  Λες και ο ρόλος ενός δελτίου δεν είναι η περιληπτική προβολή όλων των γεγονότων της ημέρας! Ακολούθησε η διαστρέβλωση δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ. Μιχελάκη την οποία αναγκάστηκε ο ίδιος να καταγγείλει με παρέμβαση του στο δελτίο της κ. Στάη.
Τελευταίο και ίσως πιο εκκωφαντικό σύμπτωμα, η άνευ ήχου μετάδοση των αντιδράσεων ομάδας φοιτητών στη διάρκεια ομιλίας του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο. Χωρίς να μπορεί κανείς να ταυτιστεί απολύτως, ούτε με ύφος, ούτε φυσικά με το ιδεολογικό υπόβαθρο και τη στόχευση των συγκεκριμένων ατόμων, είναι απορίας άξιον γιατί η δημόσια τηλεόραση ένιωσε την ανάγκη να φιμώσει τη φωνή τους. 
Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύουν την εικόνα του πρωθυπουργού;
Εμείς στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. σας παραθέτουμε τα σχετικά video με ...φωνή όμως για ν' αντιληφθούμε τη διαφορά:

Και...
Πέρα από τον αυτισμό σε σχέση με τη πασίδηλη και γενικευμένη κοινωνική αντίδραση στις κυβερνητικές επιλογές, που υποκρύπτει αυτή η στάση, είναι υποκριτικό στην εποχή του διαδικτύου να θεωρούν κάποιοι ότι μπορούν να περιορίσουν την έκταση διασποράς ενός μηνύματος. 
Όταν μάλιστα η δική τους φωνή παρακολουθείται όχι περισσότερο από το 5% των τηλεθεατών! 
Ιδιαίτερα η κ.Σταή που έχει διαγράψει μια αξιοζήλευτη πορεία στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, ανεξαρτήτως των σχέσεων της με το ΠΑΣΟΚ, προαλείφονταν για εκπρόσωπος τύπου του κινήματος πριν λίγα χρόνια, δεν δικαιολογείται να αποδέχεται τέτοιες πρακτικές.

Το πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης και η αδυναμία άρθρωσης αξιόπιστου λόγου που να εξηγεί επαρκώς την αδιαπραγμάτευτη αποδοχή ενός αναποτελεσματικού μνημονίου, την οδηγούν σε επιπόλαιες κινήσεις αλλά ταυτόχρονα κι εξαιρετικά επικίνδυνες ατραπούς. Όταν δίπλα μας, ολόκληρες κοινωνικές εξεγέρσεις ενεργοποιούνται μέσα από τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα (Αίγυπτος), η επέμβαση για την ωραιοποίηση ή τον επιλεκτικό χειρισμό της πραγματικότητας από τα συμβατικά ΜΜΕ μοιάζει με την προσπάθεια ενός ποντικιού να κρύψει ολόκληρο ελέφαντα! Υπερφίαλη και αποτυχημένη εν τη γενέσει της!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: