Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Το… λιοντάρι του Ερζερούμ από το "Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον" - Απολαυστικό..!

Ε, λίγες μόνο βδομάδες αφότου το… λιοντάρι του Ερζερούμ, καταπώς τον φιλοτέχνησαν τον ΓΑΠ τα δημοσιογραφικά του ανδράποδα, «έβαλε στη θέση της» την Τουρκία (!) κι ο λογαριασμός άρχισε να έρχεται. 
Πότε υποβρύχια, πότε φρεγάτες, πότε κορβέτες και βέβαια πάντα τα πολεμικά αεροσκάφη των γειτόνων κάνουν «κόσκινο» τον ουρανό και τα νερά πια του Αιγαίου.
... Το… λιοντάρι και η κυβέρνησή του; 
Ε, αυτοί επιδεικνύουν μια ζηλευτή (!) ψυχραιμία, επιτρέποντας έτσι στην Τουρκία να δημιουργεί τετελεσμένα, που θα βρούμε σύντομα μπροστά μας. Όπως και να το κάνουμε, αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση να είναι στα χέρια του ΓΑΠ και του Δρούτσα η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων…

... Πάνω απ’ όλα ψυχραιμία παιδιά! Θα σπάσετε τα νεύρα των Τούρκων, οι οποίοι κάποτε, δεν μπορεί, θα βαρεθούν! Ιδού ένας ευφυής τρόπος αντίδρασης!
... Ε, μετά τα Ύμια, τη Μαδρίτη, το Ελσίνκι και όλα τα συναφή, πάει στοίχημα ότι ετοιμάζονται νέες παραχωρήσεις;
Άλλωστε είχε δίκιο η Αλέκα (Παπαρήγα), ότι τα μεγάλα… πατριωτικά λόγια είναι ο προθάλαμος για μεγάλες υποχωρήσεις. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Ποντάρουν και στη στήριξη των εργολάβων της «ενημέρωσης» και των νοικιασμένων δημοσιογραφικών τους γιουσουφακίων. Θα τους περάσει όμως;
Μπα; Διαφωνεί λέει ο κυρ Αντώναρος με την πρόταση της ΝΔ για πρόταση παραπομπής του Σημίτη, για το σκάνδαλο της Siemens; Ε, πάμε σε γοργές πολιτικές εξελίξεις! Γενικά, είμαστε μια χώρα που ποτέ δεν θα πλήξει!

)) Διαρκώς ανεβαίνουν οι μετοχές του Κ. Τζαβάρα, απ’ τη μέρα που ενώπιον του… μεγκάλου ειδικού δικαστηρίου υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά του, αρνηθείς να υποκύψει στην αυθεντία των ιεροεξεταστών!

... Όσο για την έπαρση των «ανακριτών», ε, ακολουθούν όλοι αντάμα την τύχη των απομυθοποιούμενων περσόνων της τηλεοπτικής μας «δημοκρατίας». Απομυθοποίηση και απαξία, αφού οι (θεωρούμενοι ως) χαχόλοι ξυπνούν…

... Βιβλίο, λέει, θα βγάλει ο Καραμανλής για να καταθέσει τις απόψεις του για τα δρώμενα; Δηλαδή; Για πότε να το περιμένουμε; Εκεί κατά το… 2030;

... Ο καθείς συναντάται μ’ αυτούς που του ταιριάζουν…

ΣΚΑΪ vs ΑΛΤΕΡ. Και τούμπαλιν… Θα δούμε κάμποσες ακόμα τέτοιες κόντρες στον χώρο των ΜΜΕ. Η κρίση φέρνει γκρίνια. Πόσω μάλλον, όταν φαίνεται πως θα είναι μακρόχρονη. Και εν πάση περιπτώσει, το να μαλώνουν τα αφεντικά είναι η μία όψη του νομίσματος. Το θέμα είναι ότι την πληρώνουν τα βατράχια, δυστυχώς!

)) Και αυτό το βιώνει το τελευταίο ιδίως διάστημα ο δημοσιογραφικός κόσμος, που δυστυχώς έχει μείνει κι απροστάτευτος από μια διοίκηση της ΕΣΗΕΑ που περί άλλα τυρβάζη και είναι αδύναμη να αντεπεξέλθει στην κρισιμότητα των περιστάσεων…

... Ε, κάποια στιγμή, μάλλον σύντομα, το ΥΠΕΞ κι όποιο άλλο συναρμόδιο υπουργείο θα πρέπει επιτέλους να δουν τι θα κάνουν μ’ αυτό το φρούτο των λεγόμενων ΜΚΟ, οι οποίες ΜΚΟ μεν, αλλά τις επιδοτήσεις απ’ την κυβέρνηση τις εισπράττουν!

... Υπάρχουν ΜΚΟ που σέβονται τον ρόλο τους και παράγουν έργο; Φυσικά και υπάρχουν. Αλλά η παρουσία αυτών ακριβώς των ΜΚΟ αποτελεί και το άλλοθι για δεκάδες άλλες που εισπράττουν και ή δεν κάνουν τίποτα ή διακρίνονται σε μυστήριους, ου μην και ύποπτους ρόλους!

... Κάπως έτσι πολλοί «κολλητοί» τα παίρνουν χοντρά, κάποιοι άλλοι τα παίρνουν και πουλάνε νταβατζιλίκι και παίζουν ύποπτα παιχνίδια και πάει λέγοντας. Απαίτηση, στοιχειώδης και στα πλαίσια της… «διαύγειας», να δοθούν αναλυτικά καταστάσεις όλων των ΜΚΟ, των δραστηριοτήτων και των χρηματοδοτήσεών τους. Και στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει ο χώρος απ’ τους «επαγγελματίες» του είδους. Εδώ και τώρα!

Γνωστές βέβαια και οι σχέσεις του ΓΑΠ και των κολλητών του με κάμποσες ΜΚΟ. Αλλά το πράγμα δεν πάει άλλο, να τερματιστεί αυτό το άθλιο αλισβερίσι!

)) Εγώ επισημαίνω ότι ένας έμπειρος πολιτικός, σαν τον Απ. Κακλαμάνη, μίλησε για την ανάγκη πρόωρων εκλογών… Και θυμίζω ότι ο Απόστολος τις εκλογές τις «οσμίζεται», λόγω εμπειρίας…

... Το «κατάφερε» κι αυτό η καλή μας η κυβέρνηση. Όχι μόνο να χάσουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά να τους χάσουμε εξευτελιζόμενοι! Ούτε μια αξιοπρεπή υποχώρηση δεν είναι ικανοί να κάνουν!

... Για να έχουμε πλήρη εικόνα γύρω απ’ το τι συνέβη κατά την κρίση των Υμίων, να συμπληρώσω στα όσα –λίγα– έγραψα την περασμένη Κυριακή. Λοιπόν, μετά τους άθλιους κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν στο ταπεινωτικό «no troops, no ships, no flags», δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε, οι Δημ. Βουνάτσος και Χρ. Κηπουρός, δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης γινόταν εκείνες τις μέρες στη Βουλή). Αυτοί τόλμησαν…

Κι ένα άλλο, εξαιρετικά ενδιαφέρον παρασκήνιο. Στο Ωνάσειο, όπου νοσηλευόταν

ακόμα ο Αντρέας, συγκεντρώθηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αποφασισμένοι να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Σημίτη, λόγω ακριβώς των χειρισμών του για τα Ύμια.

)) Τους απέτρεψε ο ίδιος ο Αντρέας, με τη χαρακτηριστική φράση «όχι παιχνίδια με την κυβέρνηση». Και το έκανε, αν και δεν ήθελε τον Σημίτη για διάδοχό του. Το «ευχαριστώ» του Σημίτη ήταν να διακόψει κάθε επαφή με τον Αντρέα, ο οποίος παρέμενε πάντα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

... Ευτυχώς που… οι ειδήσεις επέστρεψαν στη ΝΕΤ! Και σταμάτησε να ’ναι κυβερνητικό φερέφωνο! Κι ύστερα ξυπνήσαμε όλοι αντάμα!

... Καλά, ούτε λουστραρισμένο κυβερνητικό μαγαζάκι δεν μπορούν να είναι. Πρέπει να υπηρετούν μια άθλια κυβέρνηση χωρίς προσχήματα. Και αυτό ακριβώς κάνουν!
... Το τραβάνε από δω, το τραβάνε από κει, αλλά δεν τους βγαίνει με τίποτα. Αναφέρομαι στο επιτελείο της Ντόρας και το «διάβασμα» των δημοσκοπήσεων, απ’ το οποίο με τίποτα δεν προκύπτει είσοδος της ΔΗΣΥ στη Βουλή!

Μωρέ δεν πάει να τη βγάζουν την… αρχηγό σχεδόν καθημερινά τα νταβατζίδικα ΜΜΕ για να σχολιάζει την επικαιρότητα, δηλαδή να τα ρίχνει στον Σαμαρά; Ο λαός φαίνεται πως δεν… συγκινείται απ’ τον λόγο της. Σταθερά κάτω απ’ το 3% τη βγάζουν όλες οι δημοσκοπήσεις και μάλιστα σε συνθήκες μη πόλωσης…

)) Φανταστείτε δηλαδή τι έχει να γενεί σε καθαρή προεκλογική περίοδο, με την πόλωση να χτυπάει ταβάνι. Παρ’ όλα αυτά η κυρία επιμένει ότι θα μπει στη Βουλή και θα αποτελέσει μάλιστα και παράγοντα ρυθμιστή των εξελίξεων! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!


... Δεν φτάνει που πήγαν να ταΐσουν τον λαό με ένα άθλιο πόρισμα για το μέγα σκάνδαλο της Siemens, τώρα πάνε να μας δουλέψουν χοντρά κι από πάνω ότι… θα διεκδικήσουν απ’ την αμαρτωλή εταιρεία αποζημιώσεις! Μέχρι συσκέψεις υπό τον γίγαντα Παμπούκη εφευρίσκουν, την ώρα που η Siemens τους δουλεύει ψιλό γαζί κατανοώντας την αδυναμία και έλλειψη εκ μέρους τους στοιχειώδους πολιτικής βούλησης!

... Εμ, έχουν συνηθίσει να μεταλλάσσουν τα πάντα σε επικοινωνιακά παιχνιδάκια, τη συνδρομή και των δημοσιογραφικών τους ανδρεικέλων. Μα όλο και λιγότεροι το τρώνε πια το κουτόχορτο, πάει και τελείωσε!

... Κι ο λογαριασμός της λαϊκής οργής έρχεται. Σύντομα…
Ωρέ; Κι ο… Μουμπάρακ σοσιαλιστής; Όπως κι εκείνος ο Μπεν Αλί της Τυνησίας; Όλα τα διεθνή μπουμπούκια έχει μαζέψει αυτή η… Σοσιαλιστική Διεθνής! Πρέπει να ’ναι περήφανος ο ΓΑΠ, να ηγείται μιας διεθνούς οργάνωσης που έχει στους κόλπους της τέτοιους ηγέτες, τέτοια αναστήματα, τέτοιους προαγωγούς του «σοσιαλισμού»!

)) Παράπονο πάντως δεν έχει, δεν μπορεί να έχει ο Σημίτης. Πολλοί (και πολλές…) κολλητοί του απ’ την εποχή της παντοδυναμίας του (εννοώ απ’ τον δημοσιογραφικό χώρο) βγήκαν και του συμπαραστάθηκαν στη δοκιμασία που περνάει, δηλαδή στην πρόταση της Νου Δου για παραπομπή του για το της Siemens σκάνδαλο…

... Βέβαια τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν δεν είναι και τα πλέον πειστικά, αλλά τι να κάνει; Τέτοιοι οι υποστηρικτές, ανάλογου επιπέδου και τα επιχειρήματα!

... Αυτά, από έναν εκπρόσωπο του… δημοσιογραφικού υποκόσμου!

... Βέβαια, αφού έκλεισε έναν… πλήρως παραγωγικό κύκλο στο Ρέθυμνο (γεια σου, Σταμάτη!), η κυρία Όλγα (Κεφαλογιάννη) είπε να ροβολήσει κατά Α΄ Αθήνας μεριά. Τέτοιο λαμπρό πολιτικό άστρο, πού να χαραμίζεται στο «παντέρμο Ρέθεμνο»; Έπρεπε να κοσμήσει το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Αθήνας, να μετακινηθεί στο «κέντρο»!

Αλήθεια, για να σοβαρευτούμε, ποιες σκοπιμότητες επέβαλαν αυτήν τη μετακίνηση; Βρε μπας κι έπαιξε ρόλο το… φάντασμα της Ντόρας, η οποία δεν ξεχνά;

)) Κι όπως κι αν έχει το πράγμα και σε κάθε περίπτωση, γιατί ο Σαμαράς το δέχτηκε; Τόσο εύκολα λοιπόν εκπτώσεις; Τόσο αβασάνιστα υποταγή σε «νουθεσίες» και «αιτήματα»; Τόσο ευάλωτος σε κωλοτούμπες;


... Οίηση, καθεστωτική αλαζονεία εξέπεμπε η αντίδραση του Γ. Ραγκούση στην απόφαση του Δ΄ τμήματος του ΣτΕ με την οποία ανατρέπεται ο νόμος του, που δίνει τη δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και σε κάθε περίπτωση πόρρω απείχε από μια πολιτική αντίδραση, καθ’ όλα θεμιτή, ακόμα και αναγκαία.

... Απ’ τη μια ο φέρελπις Ραγκούσης διακρίνεται έτσι κι αλλιώς από καθεστωτικά σύνδρομα. Απ’ την άλλη φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ επιστρέφει σε αλήστου μνήμης μέρες, του καθεστώτος Σημίτη, όταν κάθε δικαστική απόφαση που δεν συνέφερε την κυβέρνηση βαφτιζόταν αντιδραστική και καθάριζαν!

... Πέρα απ’ αυτές τις επισημάνσεις, προσπαθώ να φανταστώ πόσο ντόρο θα έκαναν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αν τμήμα του ΣτΕ έβγαζε αντισυνταγματικό έναν νόμο του Παυλόπουλου, ας πούμε! Τώρα ή εποίησαν την νήσσα ή το θέμα το υποβάθμισαν, μέχρι… μούγγας!
Για προσέξτε τον αυτόν τον φέρελπι (πήξαμε στους φερέλπιδες αυτής της κυβέρνησης!) τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ΠΡΟΠΟ, τον Γρ. Τασούλα. Για προσέξτε τον…

)) Ε, το προσπαθεί φιλότιμα η κυβέρνηση. Να ενεργοποιήσει τον… κοινωνικό αυτοματισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μεταφοράς. Προς τούτο χρησιμοποιεί και τα δημοσιογραφικά της τσιράκια. Πάντως μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν τους βγαίνει…

... Ναι, κατά των πρόωρων εκλογών είναι ο Καρχιμάκης. Κι όχι μόνον αυτός. Μα τι θα μετρήσει στην τελική επιλογή του ΓΑΠ; Who knows;

... Ε, βέβαια, φίλε Μιχάλη, όταν το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό το 42% του Παυλόπουλου για την εκλογή δημάρχων και νομαρχών (τελικά η ολομέλεια το έκρινε συνταγματικό), ήταν όλα ωραία και καλά. Τώρα αίφνης απέκτησε… ιδεοληψίες. Ευαισθησίες α λα καρτ ωρέ ή το άκρον άωτον της υποκρισίας;

... Να σας θυμίσω ακόμα ότι ο αείμνηστος Δημ. Τσάτσος είχε έγκαιρα επισημάνει τα συνταγματικά προβλήματα των… εμπνεύσεων του ΓΑΠ και του Ραγκούση… 
Τελικά αυτός ο Έλληνας Τσουμπάις (ε, αφού το αφεντικό του είναι ο Έλληνας Γιέλτσιν, κατά την ευτυχή έμπνευση του φίλου μου του Αντρέα…) θα αποδειχτεί στα σίγουρα ο μοιραίος άνθρωπος και για την Ελλάδα και για το κόμμα του, ακόμα και για τον αρχηγό του!

)) Η γραμμή του είναι μία και μοναδική: Ό,τι πει η «τρόικα»! Εξάρτηση, πλήρης εξάρτηση, τόση που κανένας άλλος πολιτικός κατά τη μεταπολιτευτική μας πολιτική ιστορία δεν διέθετε! Ο πλήρης εξευτελισμός κάθε έννοιας πολιτικής δράσης. Αντάμα με τον αρχηγό του θα φύγουν νύχτα, να μου το θυμάστε!

... Πόσο ακόμα θα αντέξει η Λούκα, με τα καμώματα του… Τσουμπάις;

... Όποιος κατάλαβε τι ήθελε να πει ο ΓΑΠ την Πέμπτη, με τη δήλωση που έκανε για την εξέγερση του λαού της Αιγύπτου, ας μου το εξηγήσει και μένα. Διότι κάτι ήθελε να πει, αλλά δεν του ’βγαινε, οπότε… και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

... Άλλωστε ο Μουμπάρακ είναι και… σύντροφός του, στη Σοσιαλιστική Διεθνή! Οπότε τι να κάνει ο έρμος;

Τι να συζήτησαν, τι να συζήτησαν ο Καραμανλής κι ο Ψυχάρης, στο σπίτι του εκδότη την Τετάρτη; Αν πάντως είναι αυτό που φαντάζομαι, προκύπτει άλλη μια απομυθοποίηση. Δυστυχώς…

)) Τα περί «νόμιμου» και «ηθικού» τα θυμάσαι κύριε Πανάρετε; Ε;

***

Ε, τι πιο φυσικό απ’ το να σκούζει κάθε βράδυ απ’ το παράθυρό του
υπέρ του ΔΝΤ,
υπέρ της κυβέρνησης, υπέρ του Μνημονίου και
εναντίον όσων
αντιστέκονται
σ’ αυτό το λαμόγιο το οποίο την εποχή του χρηματιστηρίου οργίασε παρασύροντας κόσμο και κοσμάκη στις φούσκες; Αφού αντί να βρίσκεται στο περιθώριο του έχουν δώσει βήμα τιμητή και… αναλυτή, καλά κάνει! Μέχρι τη ΝΔ εγκάλεσε, επειδή δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, άξιος ο μισθός του!

***

Πιάσανε στασίδι από Τρίτη τα κυβερνητικά δημοσιογραφικά φερέφωνα, από Φόρεστ Γκαμπ μέχρι… κυρία ψαράς! Ενάντια στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, ενάντια στους φαρμακοποιούς, ενάντια στους γιατρούς, ενάντια σε καθένα που τολμά να απεργεί, ενάντια σε όποιον χαλάει την κυβερνητική «τάξη και ασφάλεια»! Τι το περίεργο; Άξιος ο μισθός τους, αλλά από ακροατήριο γιοκ! Τους έχουν πάρει πια χαμπάρι, προκαλούν αγανάκτηση, γελοιοποιούνται. Μα το παντεσπάνι τους πρέπει να το εξασφαλίσουν, τα γιουσουφάκια!

***


Αλήθεια, ο Καραμανλής είναι σύμφωνος με διάφορες αναλύσεις, που έχουν περάσει στα ΜΜΕ, ότι τον εκφράζει ο… Αντώναρος με τις κατά καιρούς δηλώσεις του; Δηλαδή; Απ’ την αλαλία έχουμε περάσει στη δι’ Αντώναρου εκπροσώπηση;

***


Ο κακός χαμός γίνεται με τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά. Απ’ την κυβέρνηση –με το άλλοθι της «τρόικας»– επιχειρείται η των πάντων κατεδάφιση, αλλά η ΓΣΕΕ… παραμένει ψύχραιμη. Ο θεματοφύλακας –υποτίθεται– των εργασιακών δικαιωμάτων παρακολουθεί ατάραχος τα τεκταινόμενα! Α, λάθος, προγραμμάτισε, λέει, απεργία εκεί προς το… βάθος του Φλεβάρη!

***

Ωρέ και το Σύνταγμα θα αλλάξουν και τους νόμους κι ό,τι άλλο διατάξει η «τρόικα»! Περισσότερο υποταγμένη, ξενόδουλη κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει στη μεταπολιτευτική ιστορία αυτού του τόπου. Και –προσέξτε– τα πάντα γίνονται βάσει στρατηγικής, δεν είναι αποτέλεσμα ηλιθίων επιλογών. Και έτσι θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε!

***

Με γεια τη (νοικιασμένη) βίλα, υπουργάρα μου! Άλλωστε σε σένα δεν ταιριάζει τίποτα λιγότερο! Τι, με την πλέμπα θα ανακατευτείς;

***

Πότε ο Άρης, πότε ο Αντώναρος, πότε ο Χατζηδάκης και πάει λέγοντας σ’ αυτό το επιθεωρησιακό μαγαζί της Συγγρού (πλέον). Εντάξει, ο Σαμαράς και κάποιοι (ολίγοι) του επιτελείου του πασχίζουν να βάλουν τάξη και να εκφράσουν έναν σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο. Έρχονται όμως στη συνέχεια οι εκλεκτοί των καθεστωτικών ΜΜΕ και κάνουν το μαγαζί μπάχαλο! Πόσο όμως ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η οπερέτα, χωρίς να θαμπώνει ο κινηματικός χαρακτήρας της εκλογής Σαμαρά;

***

ξΤη μια καταργούν (επί της ουσίας) την Ιστορία απ’ τη διδακτέα ύλη των Λυκείων. Την άλλη στα υπάρχοντα σχολικά βιβλία διαπιστώνεται το ένα «λάθος» μετά το άλλο, όλα δε κατά… σύμπτωση σε βάρος της ιστορικής αλήθειας που δεν βολεύει τους θιασώτες της άνευ όρων «προσέγγισης» με την Τουρκία. Παράλληλα ορισμένα ΜΜΕ καταφεύγουν σε βιασμό της Ιστορίας και το παρουσιάζουν σαν τεράστια προσφορά τους στον λαό! Η κυβέρνηση; Μα αυτή είναι πίσω απ’ όλες αυτές τις μεθοδεύσεις! Θα επιτρέψουμε την παραχάραξη που οδηγεί στη λήθη;

***

ξΧα! Λίγο το θέμα με την κατάληψη της Νομικής και τους παράνομους μετανάστες, λίγο η σεναριολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και πάει, εξαφανίστηκε από δελτία ειδήσεων και πρωτοσέλιδα το μέγιστο θέμα του σκανδάλου της Siemens και του σκανδαλώδους πορίσματος της Εξεταστικής. Άλλο που δεν ήθελαν οι νταβατζήδες των ΜΜΕ. Μα ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να σκαρφιστούν όλοι, την οργή του λαού δεν θα την παραγράψουν. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

***

η Γιατί εμένα κάποιο πουλάκι, ευρισκόμενο μάλιστα κοντά στον ΓΑΠ, μου σφύριξε ότι οι συζητήσεις με την Τουρκία για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά; Και ότι σχετικά σύντομα θα έχουμε ορατά αποτελέσματα; Μπα; Τέτοια πράγματα απ’ το… λιοντάρι του Ερζερούμ; 
η Εντάξει, ο ΓΑΠ και το επιτελείο του αποφάσισαν να βάλουν τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Έτσι έκριναν ότι τους συμφέρει. Είναι όμως η διάψευσή τους ειλικρινής; Όχι. Μάλλον είναι τόσο ειλικρινής όσο και άλλες κατά καιρούς διαψεύσεις τους. Άλλωστε, επαναλαμβάνουμε, αυτοί οι οποίοι εισηγούνται στον ΓΑΠ εκλογές το επόμενο διάστημα είναι ισχυροί στο επιτελείο του. Οπότε το θέμα παραμένει ανοιχτό. Κι ό,τι ήθελε προκύψει…
ηΘαύμα, θαύμα! Εδέησε το MEGA να αφιερώσει λίγα δευτερόλεπτα στις συγκρούσεις που καθημερινά σχεδόν γίνονται στην Κερατέα μεταξύ των αντιστεκόμενων κατοίκων και των κυβερνητικών δυνάμεων κατοχής! Εντελώς βέβαια… αντικειμενικά το παρουσίασε το θέμα! Ό,τι πάντως και να κάνουν τα ΜΜΕ, όσο και να αποκρύπτουν και να παραπληροφορούν, ο αγώνας εκεί συνεχίζεται, ενάντια στους εργολάβους και την κυβέρνηση των εργολάβων, του πρωθυπουργού «δεν χρωστάω σε κανένα», ενάντια στην κυβέρνηση της κατοχής!
η Λάθος ήταν η παραπομπή του Αντρέα το ’89, δήλωσε (στον «ΑΘΗΝΑ 9.84») η Ντόρα! Η οποία, υπενθυμίζω, ήταν τότε απ’ τους στενότερους συνεργάτες του μπαμπά της! Ε, προφανώς θα προσπάθησε να τον μεταπείσει αλλά… δεν τα κατάφερε! Βρε τι κάνει κάποιος για λίγα ψηφαλάκια… Σε λίγο η κυρία θα μιλήσει ακόμα και… για «βρώμικο ’89»!
ηΤι έγινε κι έχει σιωπήσει την τελευταία περίοδο το γνωστό λαμόγιο του χώρου μου; Απλώς… μασάει! Έχει πέσει με τα μούτρα σε διαγωνισμούς (λέμε τώρα…) και προμήθειες του Δημοσίου και απολαμβάνει τη στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση του ΓΑΠ! Άλλωστε οι προμήθειες σε αθλητικό υλικό, μπασκέτες, μικρά ποδοσφαιρικά «5Χ5» και λοιπά συναφή προϊόντα αποτελούν πλέον ειδίκευσή του!

***

NAI, βέβαια, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα! Ο «αντ’ αυτού» Ραγκούσης (έμελλε να το δούμε και να το ζήσουμε κι αυτό!), όπως έγκυρα πληροφορούμαι, παρασκηνιακά τα βάζει με τον Παπουτσή, για τους χειρισμούς του στο θέμα της κατάληψης της Νομικής. Ο Παπουτσής απαντά ότι ακριβώς οι χειρισμοί του απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ και οι δυο μαζί έχουν να λένε για την ανεπάρκεια της Άννας Νταλάρα! Ωρέ; Ακόμα κι ο ξάδερφος;
Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: