Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Σε απόσταση αναπνοής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Οι εκδόσεις του μνημονίου, οι επισκέψεις της τρόικας, οι μετανάστες στη Νομική, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών κοκ. αποτελούν πλέον «κάβους» στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής και δημιουργούν πονοκέφαλους στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων της Ιπποκράτους δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται πλέον την ανάσα της Νέας Δημοκρατίας.
Πιο συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Μαξίμου τα μηνύματα που παίρνουν από τις περιφερειακές οργανώσεις δεν είναι και τα κατάλληλα προς επεξεργασία, καθώς ποικίλουν σε ό,τι αφορά την ουσία του προβλήματος με τις κοινωνικές αναταραχές που δημιουργούνται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ωστόσο, είναι πλέον δεδομένο πως αυτές τις ημέρες, στο κυβερνητικό στρατόπεδο ανησυχούν ιδιαίτερα από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων σε πολλούς τομείς και κυρίως από την εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου που αρχίζει σιγά – σιγά να γίνεται ασπρόμαυρη!...
Σύμφωνα με πληροφορίες η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχει μειωθεί αισθητά, μάλιστα στα όρια του στατιστικού λάθους!  
Επίσης, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός από το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες και θα απέχουν από μια εθνική εκλογική αναμέτρηση, ποσοστό που, πάντα και σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνάει – σήμερα – το 35% και έχει ανοδικές τάσεις.  
Η ανησυχία για το συγκεκριμένο ποσοστό είναι έκδηλη εάν αναλογιστεί κανείς πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την αποχή στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
Όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, μπορεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα να είχε διαφορετική αντιμετώπιση από τους πολίτες, δεν συμβαίνει όμως σήμερα, και αυτό θα φανεί στις επόμενες ανοιχτές δημοσκοπήσεις.  
Οι μετρήσεις της Ιπποκράτους δείχνουν τέλος την δυσφορία των πολιτών από την αναποτελεσματικότητα στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους, όπως οι απεργίες στα μέσα μεταφοράς, οι γιατροί κ.λ.π., όπως και για την αντιμετώπιση των πράσινων συνδικαλιστών. 
Του Σπύρου Νάννου
Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: