Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΝΤ: Πρωτοβουλία της Ελλάδας η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

«Η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ανήκει στην ίδια τη χώρα» τόνισε ο Ντέιβιντ Χόλει, σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ.
Λίγες μέρες μετά την ένταση που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της τρόικας στην Αθήνα σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Χόλει επεσήμανε ότι τόσο από πλευράς ΕΕ όσο και από πλευράς ΔΝΤ υπάρχει πλήρης σεβασμός στις δικαιοδοσίες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. «Λυπάμαι αν δόθηκε διαφορετική εντύπωση», προσέθεσε.
Αναφερόμενος στην ουσία του ζητήματος, ο κ. Χόλει ξεκαθάρισε ότι η ... αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αποτελεί σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, επιδιώκοντας «να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας». Το συγκεκριμένο σχέδιο τυγχάνει της υποστήριξης τόσο από πλευράς ΔΝΤ όσο και από πλευράς ΕΕ, που ανέλαβαν το ρόλο παροχής τεχνογνωσίας για τη χάραξή του.
«Σημαντικές οι συνεντεύξεις τύπου, αλλά δεν επιμένουμε»
Ο κ. Χόλεϊ σχολίασε και την τακτική παραχώρησης συνεντεύξεων τύπου της τρόικας, μετά το πέρας κάθε αξιολόγησης. «Η δυνατότητα επικοινωνίας είναι σημαντική» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το ΔΝΤ δεν επιμένει στη συγκεκριμένη μορφή που θα πρέπει να έχει.
Επίσης, ανέφερε ότι το ελληνικό πρόγραμμα «βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: