Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι κάλπες ξεκλειδώνουν… από Αριστερά!

Μετά το Βερολίνο και το Ελσίνκι, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβηκε σήμερα το πρωί στο βήμα της Βουλής, για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης, αλλά, κυρίως, για να προχωρήσει σε «καταγραφή ζημιών» του τελευταίου «γκρίζου» για την Κυβέρνησή του δεκαημέρου.
Ο Πρωθυπουργός διαισθάνεται ότι το κλίμα στην κοινωνία έχει μετατοπιστεί ένα επίπεδο πιο κοντά στην πολιτική αποδοκιμασία της Κυβέρνησής του. 
Και, θυμούμενος το παράδειγμα της ταχείας κατάρρευσης του Κώστα Καραμανλή, που οδήγησε στην εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2009, δείχνει να έχει επιλέξει το…
πεδίο στο οποίο θα δώσει τη μάχη του.
Και αυτό δεν είναι άλλο από τον πολιτικό χώρο που εκτείνεται από τις παρυφές της σκληρής βάσης του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τους «πράσινους» ψηφοφόρους οι οποίοι δείχνουν την τάση να μετακινηθούν στο ΚΚΕ. Με ενδιάμεσο σταθμό εκείνους που «φλερτάρουν» με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι οι πραγματικά επώδυνες για το ΠΑΣΟΚ απώλειες θα είναι εκείνες που θα καταγραφούν προς τον όμορο χώρο της Κεντροαριστεράς. Και ταυτόχρονα, πρόκειται για ψηφοφόρους οι οποίοι ψήφισαν το 2009 το ΠΑΣΟΚ, δυσκολεύονται να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία, και ρέπουν προς τα κόμματα της Αριστεράς, προκειμένου να τιμωρήσουν το κυβερνών κόμμα.
Γι’ αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε σήμερα να βάλει απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα. Και να του προσάψει συμπεριφορές «κουτσομπολιού», κοιτάζοντας προς τα μέσα και προς τα πίσω. Ήθελε δηλαδή να δείξει στους «ταλαντευόμενους» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ότι το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, παραμένει «μονόδρομος» για το πλειοψηφικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας, όπως καταγράφεται από το 1981 και μετά ο χώρος της Κεντροαριστεράς.
Η συγκεκριμένη τακτική του Γιώργου Παπανδρέου, δεν είναι φυσικά… αθώα. Όσο πιο γρήγορα «μαζευτούν» οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά του, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Προσδοκώντας φυσικά να τις κερδίσει.
NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: