Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Καντάφι: «Δεν παραιτούμαι, θα πεθάνω σαν μάρτυρας στη Λιβύη»

«Θα μείνω στη Λιβύη σαν αρχηγός της επανάστασης.
Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι είναι συνώνυμο των θυσιών, μέχρι το τέλος. Είναι η χώρα μου, η χώρα των γονιών και των προγόνων μου (...). 
Θα πολεμήσω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου» είπε, για να προσθέσει πως είναι "υπεράνω κάθε κρατικού αξιώματος".
"Θα πεθάνω σαν μάρτυρας. 
Ο Μουαμάρ Καντάφι αντιπροσωπεύει την ιστορία της Λιβύης. 
Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν είναι ένας πρόεδρος, δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος κατά του οποίου μπορεί να διαδηλώσει κάποιος".
"Βγείτε από τα σπίτια σας. Επιτεθείτε τους όπου βρίσκονται. Πρόκειται για συμμορίες που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα. Βγαίνουν τη νύχτα για να κάψουν, να ...καταστρέψουν, να σπάσουν. Από αύριο πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια ο στρατός και η αστυνομία. Βγείτε από τα σπίτια σας. Προσπαθείστε να σταματήσετε την μειοψηφία και να την παραδώσετε στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια μειοψηφία που θέλει να μετατρέψει τη Λιβύη σε Εμιράτο».
«Όσοι βρίσκονται πίσω από έναν εμφύλιο πόλεμο πρέπει να τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου, όπως κι εκείνοι που βλάπτουν την ανεξαρτησία της χώρας» πρόσθεσε, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το πολιτικό του μανιφέστο, το "Πράσινο βιβλίο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: