Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Βαρύτατο κατηγορητήριο για Ολυμπιακό

Οι πειθαρχικές διώξεις που άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μ. Αντωνακάκης, κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη, του γενικού αρχηγού της ομάδας, Τ. Μητρόπουλου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά τους και τα επεισόδια που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο Καραϊσκάκη, «απειλούν» τους «ερυθρόλευκους» με ποινή ...άνω της μιας ή δύο αγωνιστικών χωρίς θεατές.
Η δίωξη κατά του κ. Μαρινάκη αναφέρει ότι «μετέβη στον χώρο των αποδυτηρίων και συνεπικουρούμενος από φίλα προσκείμενα προς αυτόν άτομα, επετέθη φραστικώς και υβριστικώς, και με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα κατά του Σωτ. Νίνη, τον οποίον έσπρωξε βιαίως, του Σισέ και του Τζόρβα, στον οποίον μάλιστα είπε “Τζόρβα, φύγε από εδώ, εμείς απόψε σας γ…”, αφετέρου δε, δημόσια, δηλαδή παρουσία πολλών τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων, που δημοσίευσαν τις σχετικές δηλώσεις, απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ του είπε: “Δεν πειράζει Τζιμπρίλ. Θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας πηδήξαμε, σας γ…”
Με δηλώσεις που έκανε στον Τύπο και τις οποίες εδημοσίευσαν οι εφημερίδες, αναφερόμενος κατά τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό για τον ως άνω ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ εδήλωσε και τα εξής: 
“Αν θέλει να φύγει ο κ. Σισέ χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει”. 
Οι πράξεις δε αυτές του εγκαλουμένου ενέχουν ιδιαίτερη απαξία, δοθέντος ότι ούτος τυγχάνει και πρόεδρος της Super League».
Ο Β. Μαρινάκης κινδυνεύει με ποινές απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους έως ένα έτος και απαγόρευσης δραστηριοποίησης στο ποδόσφαιρο έως τρία έτη. 
Ο Ολυμπιακός λόγω της συμπεριφοράς του κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού έδρας έξι αγωνιστικών και ποινές που φτάνουν στον υποβιβασμό! (αρ. 13 του πειθαρχικού κώδικα).
Ο Ολυμπιακός κατηγορείται διότι «αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την ομάδα της “ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ”, χίλιοι (1.000) περίπου φίλαθλοί της, αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα των κερκίδων, μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και μανία κατά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα κατά των Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Νίνη και Γκοβού, ενώ αυτοί κατευθύνονταν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων, τους οποίους εξυλοκόπησαν και ετραυμάτισαν».
Η δίωξη που του ασκήθηκε είναι για επεισόδια «ευρείας κλίμακας» και κινδυνεύει με ποινή μιας ή δύο αγωνιστικών χωρίς θεατές και πρόστιμο έως 150.000 ευρώ.
Ο Τ. Μητρόπουλος εγκαλείται πειθαρχικά διότι: «κατά τη διάρκεια του αγώνα της εγκαλουμένης με την ομάδα της “ΠΑΕ Παναθηναϊκός”, αφενός μεν, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε με διάφορες φράσεις τον ποδοσφαιριστή της “ΠΑΕ Παναθηναϊκός” Σωτήρη Νίνη και μετά την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της ομάδας του αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά του ποδοσφαιριστή της “ΠΑΕ Παναθηναϊκός” Σεμπαστιάν Λέτο, στον οποίο επιτέθηκε και τον έσυρε από τη φανέλα, με αποτέλεσμα να διατάξει ο διαιτητής του αγώνα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο, πλην όμως, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του διαιτητή δεν απομακρύνθηκε. Επιπροσθέτως δε, την ίδια υβριστική και απειλητική συμπεριφορά επέδειξε και προς τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κατά την αποχώρησή τους με πούλμαν από το γήπεδο».
Η ποινή που προβλέπεται είναι απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από δύο έως έξι μήνες.
Οι υποθέσεις θα εκδικαστούν αύριο στις 12.00 από το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ. 
Σε απολογία κλήθηκε και ο μασέρ του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Μαρινάκης.
 Από factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια: