Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Προς …κάθε ενδιαφερόµενο

Νέα υπόθεση υπεξαίρεσης αποκαλύφθηκε προ ηµερών στο Δήµο Παγγαίου (αφορά τον πρώην Δήµο Ελευθερούπολης) όπου ο ταµίας “σήκωσε” πάνω από 200.000 ευρώ. 
Στο Νοσοκοµείο Βόλου εξοικονοµήθηκαν σε ένα χρόνο 100.000 µερίδες φαγητού ενώ προµηθεύτηκε το νοσοκοµείο φάρµακο µε έκπτωση 67% σε σχέση µε πέρυσι.
Θα µου πείτε, τι σχέση έχουν µεταξύ τους αυτά τα δύο γεγονότα;  
Φαινοµενικά καµία... Αφορούν όµως τους τοµείς όπου παρατηρούνται εδώ και πολλά χρόνια τα περισσότερα και σοβαρότερα κρούσµατα διαφθοράς. 
Σε ΟΤΑ, Νοσοκοµεία και µην ξεχνάµε και τις ΔΕΚΟ έχουν “χαθεί” και “χάνονται” δισεκατοµµύρια ευρώ που τώρα καλούµαστε να πληρώσουµε υποβαλλόµενοι σε επώδυνη δοκιµασία. 
Αυτές είναι οι τρεις µεγάλες “πληγές” του ελληνικού κράτους, οι τρεις µεγάλες εστίες σπατάλης, διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης δηµοσίου χρήµατος.
Κι όλα αυτά γιατί ποτέ το κράτος µας δεν λειτούργησε σωστά και οργανωµένα, γιατί ήταν ένα ξέφραγο αµπέλι
Κανένας έλεγχος, καµιά συνέπεια για κάθε επίορκο κρατικό λειτουργό ή υπάλληλο. 
Οι εκθέσεις και τα πορίσµατα του ΣΕΕΔΔ, του γενικού επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης καθώς και του Σώµατος Επιθεωρητών Υγείας είναι εκατοντάδες. Πλήρωσε κανείς; Τιµωρήθηκε κανείς; 
Επέστρεψε έστω ένας πίσω τα κλεµµένα; Πήγε κάποιος φυλακή; ΚΑΝΕΝΑΣ
Γιατί, δυστυχώς, στην Ελλάδα τιµωρούνται τα πταίσµατα και “σκεπάζονται” τα “εγκλήµατα”. 
Αν αυτή η άθλια κατάσταση δεν αλλάξει ούτε ανάπτυξη θα δούµε στη χώρα ούτε κράτος δικαίου θα αποκτήσουµε. 
Με φοροεισπρακτικά µέτρα και µειώσεις µισθών και συντάξεων δεν ανασυγκροτείται µια διαλυµένη, υπερχρεωµένη και κατά συρροή λεηλατηµένη οικονοµία.
Τάσος Μανώλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: