Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ: Τους συντελεστές της ταινίας "Κυνόδοντας" τιμούν οι διοργανωτές του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δείπνο προς τιμήν του σκηνοθέτη της, υποψήφιας για Όσκαρ, ταινίας "Κυνόδοντας", Γιώργου Λάνθιμου, και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτή, παραθέτει απόψε το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Αντζελες, στο εστιατόριο Μιραμπέλ, της περίφημης Λεωφόρου Σάνσετ Μπούλεβαρντ του Χόλυγουντ. 
Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής", στο δείπνο έχουν προσκληθεί να παραστούν ελληνικής καταγωγής προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως και καλλιτέχνες που... έχουν στο παρελθόν εργαστεί για την προβολή ελληνικών ταινιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ή έχουν λάβει μέρος σε ταινίες που γυρίστηκαν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Το επίσημο αυτό δείπνο αντανακλά τα αισθήματα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, που δικαίως αισθάνεται υπερηφάνεια για το γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά από 33 χρόνια, ελληνική κινηματογραφική ταινία βρίσκεται στην... τελική πεντάδα των υποψηφίων για το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Παραγωγής, επισημαίνει η "Φωνή της Αμερικής". Τα επίζηλα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Εβδόμης Τέχνης, θα απονεμηθούν το βράδυ της Κυριακής, 27 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια λαμπρής τελετής στο θέατρο Κόντακ του Χόλυγουντ, όπου θα παραστούν και οι πρωτεργάτες του "Κυνόδοντα".

Αμέσως μετά την τελετή απονομής των βραβείων, στο εστιατόριο Ίσλα του Χόλυγουντ, πλησίον του θεάτρου Κόντακ, θα ξεκινήσει το πάρτι της ομογένειας, όπου θα παραστούν πολλοί υποστηρικτές του "Κυνόδοντα" και φίλοι της Ελλάδας, γενικότερα.
Για όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για την τελετή των Όσκαρ, οι ομογενείς εξασφάλισαν να στηθεί στο εστιατόριο μεγάλη οθόνη κλειστού κυκλώματος.
Το ομογενειακό πάρτι στο Χόλυγουντ για τον "Κυνόδοντα" αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: