Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Να γιατί φταίει ο Καραμανλής…Το συγκεκριμένο σποτ δικαιώθηκε. Η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα επειδή είχε εκτεθεί στο προεκλογικό λαικισμό με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο μνημόνιο…

Σε παλαιότερο άρθρο του μπλογκ είχε δημοσιευτεί από το βιβλίο του Γιάννη Παπαθανασσίου “με τη γλώσσα των αριθμών – η αλήθεια για την οικονομία” το εξής απόσπασμα “
Γιατί όμως το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε έγκαιρα τα μέτρα για την οικονομία;

Στο ερώτημα αυτό απάντησε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό στις 3/3/2010. Είπε λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε σχετική ερώτηση:  
«Καταρχάς, πιστεύω ότι κάθε κοινωνία χρειάζεται χρόνο, για να δει που βρίσκεται και τι μέτρα χρειάζονται, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ειλικρινά σας λέω ότι, αν κάποιος δύο – τρεις μήνες πίσω, ρωτούσε πως θα έβλεπε η ελληνική κοινωνία αυτά τα μέτρα, θα παίρναμε μια πολύ διαφορετική απάντηση από αυτή πού παίρνουμε τώρα». 
Το ίδιο επανέλαβε, πάλι σε τηλεοπτικό σταθμό στις 6 Οκτωβρίου 2010:  
«Υπήρχε ένας άνθρωπος στην Ελλάδα, ο οποίος τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο, αν εμφανίζονταν η Κυβέρνηση και έλεγε να κοπούν οι μισθοί 15% και οι συντάξεις 10%, θα πίστευε ότι έπρεπε να γίνει αυτό; Εσείς τι θα λέγατε τότε;»
Όλα λοιπόν ήταν θέμα προετοιμασίας της κοινής γνώμης, που είχαν κοροϊδέψει προεκλογικά”.
http://citizengr.wordpress.com/2011/02/08/5160/

Δεν υπάρχουν σχόλια: