Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση Σαμαρά για «στρατηγική κλαδικών τομέων» κατά περιοχές

TA Ναυπηγεία Ελευσίνας επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για να στείλει εκ νέου το μήνυμα της αναγκαιότητας λήψης μέτρων τόνωσης της ανάπτυξης, αποφασιστικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και στρατηγικής στήριξης των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. 
Κατά τη πρόσφατη επίσκεψη στα Ναυπηγεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο εργατικό δυναμικό της χώρας και δεσμεύτηκε να παρέμβει στους εφοπλιστές για να στηρίξουν τη Nαυπηγοεπισκευαστική Zώνη.
«Πρέπει να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. 
Η Ελλάδα μπορεί, με το προσωπικό της, τους τεχνίτες της, να προοδεύσει, αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία. 
Αυτό το μήνυμα ελπίδας θέλω να ...στείλω σήμερα μέσα από μια βαριά βιομηχανία που μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ότι «λέω στην κυβέρνηση πως η ανεργία έχει "χτυπήσει κόκκινο" σε κάθε σπίτι. 
Προειδοποιώ την κυβέρνηση ότι αν δεν βγει γρήγορα απ'  αυτόν τον δρόμο, τον μονότονο και τον λαθεμένο της ασφυξίας και των λουκέτων, δεν θα μπορέσει ο Eλληνας εργαζόμενος να δώσει και πάλι στην οικογένειά του το δικαίωμα της προκοπής».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, καθώς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αντιμετωπίζουν, όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, πρόβλημα βιωσιμότητας. «Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, είμαστε αντιμέτωποι με το φάσμα του λουκέτου και της πτώχευσης», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Θανάσης Δανούσης, ο οποίος εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων, που ξεπερνούν τα 800 άτομα.
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε παράλληλα την έλλειψη «κλαδικής ναυπηγικής πολιτικής», υπογραμμίζοντας πως η θέση της Ν.Δ. στο θέμα των κλαδικών πολιτικών είναι να υπάρξει μια στρατηγική κλαδικών τομέων που να σχετίζονται με τη γεωγραφία της χώρας. «Να κοιτάξουμε εξειδικευμένα το κάθε θέμα», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συνεχίσει το επόμενο χρονικό διάστημα τις επαφές του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων αλλά και τις διαβουλεύσεις με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, διαμορφώνοντας εικόνα για τα προβλήματα με στόχο την προώθηση λύσεων στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. 
Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Σαμαράς μετά απ' αυτόν τον κύκλο διαβουλεύσεων θα παρουσιάσει στο Ζάππειο Μέγαρο έως τις αρχές Απριλίου το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνοντας υπόψη και τα συμπεράσματα της καθοριστικής συνόδου κορυφής των Eυρωπαίων ηγετών στις 25 Μαρτίου.
Πηγή: Express.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: