Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνα «αποσύνθεσης» παρουσιάζει η κυβέρνηση

Μια εικόνα που λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί "διάλυσης", παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση.  
Τα κρούσματα σύγχυσης κι αμηχανίας πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς, προκαλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου έντονους προβληματισμούς κι ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις φωνές εκείνων που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Ο τελευταίος γύρος των εμπλοκών ξεκίνησε με... τις ανακοινώσεις της τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ ευρώ.  
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου συγκέντρωσε πάνω του όλα τα πυρά για το γεγονός αλλά κυρίως για τους χειρισμούς του, κι αναγκάσθηκε να απολογηθεί ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες ώρες.
Η υπόθεση των αναδρομικών δημοτικών τελών για τους ημι-υπαίθριους που νομιμοποιήθηκαν πήρε αμέσως μετά τη σκυτάλη. 
Ο αρμόδιος υφυπουργός κατόπιν παραίνεσης, στα όρια της ...απειλής, από τον εποπτεύοντα υπουργό, αναγκάζεται να ζητήσει συγνώμη και να πάρει πίσω τη σχετική εγκύκλιο, η οποία όμως προκάλεσε μεγάλη πολιτική ζημία στην κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά εξελίσσεται ένα κωμικοτραγικό γεγονός. 
Ο εκεί υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων ζητά την παραίτηση του γενικού του γραμματέα, ο οποίος όμως αρνείται να την καταθέσει, ισχυριζόμενος ότι διορίστηκε μέσω opengov και κατά συνέπεια ο υπουργός δεν έχει καμία αρμοδιότητα πάνω του!
Στο μεταξύ, μια σειρά από επιμέρους θέματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό των κλειστών επαγγελμάτων, τα οποία όλο ανοίγουν αλλά στην ουσία, λόγω των αντιδράσεων που προκαλούνται παραμένουν ...κλειστά, εντείνουν τον εκνευρισμό. 
Ο οποίος επιτείνεται εκ του γεγονότος ότι οι σχέσεις με τις Βρυξέλλες δεν βρίσκονται και στο καλύτερο δυνατό σημείο, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις που γίνονται εκατέρωθεν.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: