Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ούτε και σ' αυτά που συμφωνούν ΔΕΝ τολμούν να τα πουν! - Κρίµα και λάθος

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Ιούλιο, ο Σαµαράς διατύπωσε πρώτος µια ιδέα και, µάλιστα, επεξεργασµένη: 
Να χρησιµοποιηθεί η δηµόσια περιουσία για να µειωθεί το δηµόσιο χρέος.
ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ  Σεπτέµβριο, µιλώντας σε επιχειρηµατίες στη Νέα Υόρκη, την ιδέα επανέφερε στο προσκήνιο ο Πρωθυπουργός, έστω και αν δεν απέδωσε την πατρότητα στον Σαµαρά. 
Ακόµη κι έτσι, όµως, µπορούσε κανείς να υποθέσει ότι κυβέρνηση και αξιωµατική αντιπολίτευση είχαν βρει ένα σηµείο συµφωνίας.
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ αυτή δεν είχε κάτι το αφύσικο ούτε το παράδοξο, αφού µάλλον συνέπιπταν στο αυτονόητο.  
Τι πιο λογικό από το να µειώσεις το δηµόσιο χρέος χρησιµοποιώντας τη δηµόσια περιουσία;  
Γιατί να µας βοηθήσουν οι άλλοι, αν δεν βάλουµε πρώτοι εµείς το χέρι στην τσέπη;
Μετά, όµως, ούτε ένα... γράµµα ούτε ένα τηλεφώνηµα. Διότι η Ελλάδα είναι, ως γνωστόν, η χώρα όπου κυκλοφορούν οι καλύτερες ιδέες, αλλά δεν υπάρχει κανείς για να τις κάνει πράξη.


ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΙΣΙΩΣ στα µέσα Δεκεµβρίου και τότε συνεκλήθη µια Διυπουργική Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την πολυβασανισµένη αξιοποίηση της περιουσίας του Δηµοσίου. Είµαστε τώρα στα µέσα Φεβρουαρίου του επόµενου έτους και η υπόθεση βρίσκεται εκεί όπου βρισκόταν και τον Δεκέµβριο, και τον Σεπτέµβριο, και τον Ιούλιο. Δηλαδή, στο σηµείο µηδέν.

ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ τη γράψαµε, την ξέρετε – να µην επανέρχοµαι… Τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίναµε µάρτυρες µιας άθλιας µεθόδευσης και µιας απίστευτης προχειρότητας, που εξέθεσαν και την κυβέρνηση και τη χώρα.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ η ιδέα δεν φταίει τίποταγια τη µεθόδευση. Δυστυχώς, όµως, κινδυνεύει να ενταφιαστεί µαζί της.

ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; Επειδή, αιφνιδίως καιανεξήγητα, κυβέρνηση και αξιωµατική αντιπολίτευση έκαναν µια µεγαλοπρεπή πιρουέτα και αποκηρύσσουν σήµερα όσα πρότειναν χθες.

ΤΡΟΜΑΞΑΝ; Φοβήθηκαν τις αντιδράσεις; Ειλικρινά,δεν γνωρίζω. Ωστόσο, αν πράγµατι οι δύο µεγαλύτερες παρατάξεις της χώρας τρόµαξαν από δέκα τσιρίδες και δυο πρωτοσέλιδα, τότε καλύτερα να αφήσουν τη διακυβέρνηση στον Τσίπρα, την Αλέκα και στους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ για να ασχοληθούν µε κανένα άλλο επάγγελµα. ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ, πάντως, ότι αντί να υποστηρίξουν τις απόψεις τους απέναντι στις αντιδράσεις, αντί να τεκµηριώσουν τοσχέδιό τους, αντί να παρουσιάσουν ένα συγκεκριµένο πρόγραµµα, αντί ακόµη και να συµπλεύσουν απέναντι στην οχλαγωγία, άρχισαν και οι δύο να σφυρίζουν κλέφτικα.

ΚΡΙΜΑ και λάθος. ΚΡΙΜΑ διότι η χρησιµοποίηση της δηµόσιαςπεριουσίας για να µειωθεί το δηµόσιο χρέος είναι µάλλον η καλύτερη ιδέα που έχουµε ακούσει τον τελευταίο χρόνο.

ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ διότι όταν συνηθίσεις ναυποχωρείς µόλις οι άλλοι βάζουν τις φωνές,τότε αυτοί θα φωνάζουν συνέχεια καιεσύ θα υποχωρείς διαρκώς.

Αν πράγµατι οι δύο µεγαλύτερες παρατάξεις της χώρας τρόµαξαν από δέκα τσιρίδες και δυο πρωτοσέλιδα, τότε καλύτερα να αφήσουν τη διακυβέρνηση στον Τσίπρα, την Αλέκα και στους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ για να ασχοληθούν µε κανένα άλλο επάγγελµα
Γιάννης Πρετεντέρης / Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: