Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

"Λάθος χειρισμός" της ΝΔ στίς εκλογές των Επιμελητηρίων!

Ποιες  Διοικήσεις θέλουν εκλογές;  

Μόνο αυτές που είναι σίγουρες ότι θα ξανακερδίσουν!


Βαθύ ρήγμα στην επιρροή που έχει η Ν.Δ. στις τάξεις των επιχειρήσεων μέσω των Επιμελητηρίων της χώρας προδίδει η συντριπτική ανυπακοή που επέδειξαν οι διοικήσεις τους, αγνοώντας τις παραινέσεις Σαμαρά για «εκλογές τώρα» και υπερψηφίζοντας την πρόταση Χρυσοχοΐδη για νέα αναβολή τους.
Στη σχετική ψηφοφορία που ...
πραγματοποιήθηκε χθες στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, 45 εκπρόσωποι Επιμελητηρίων ψήφισαν υπέρ της νέας αναβολής των αρχαιρεσιών, 18 κατά της αναβολής, ενώ υπήρξαν δύο άκυρα και ένα λευκό.
Με δεδομένο ότι οι διοικήσεις 42 από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας «ελέγχονται» από την αξιωματική αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα κρίνεται ιδιαίτερα βαρύ για τη Ν.Δ. πολύ δε περισσότερο όταν στα τέλη Ιανουαρίου ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι με την πρόθεσή της να αναβάλει για τρίτη φορά τις εκλογές, με πρόφαση την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των Επιμελητηρίων, επιχειρεί να τα ελέγξει κομματικά.
Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας μετά το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος -ο οποίος προορίζεται για την προεδρία της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων- αρνήθηκε να μετάσχει στην ψηφοφορία, ενώ υπέρ της αναβολής τάχθηκε ο νυν πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και αναπληρωτής τομεάρχης της Ν.Δ. Γιώργος Κασιμάτης.
Ο Κ. Μίχαλος σε πρόσφατη επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης είχε μιλήσει για «ελάχιστες διοικήσεις περιφερειακών Επιμελητηρίων που θέλουν αναβολή με αιτιολογίες που υποκρύπτουν μικροκομματικά συμφέροντα».
Αυτό πάντως που κατέστη φανερό είναι ότι οι «καρέκλες», η ισχύς και τα προσωπικά συμφέροντα των σημερινών διοικήσεων των Επιμελητηρίων -ο ρόλος των οποίων σημειωτέον αναβαθμίζεται σημαντικά μέσω του «Καλλικράτη»- φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την απόφαση αναβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: