Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η Απόρριψη της πρότασης από την Alfa Bank, μας δικαιώνει...


"Προς το
Προσωπικό του Ομίλου
Αθήναι, 21 Φεβρουαρίου 2011

Η Τράπεζα, την 18 Ιανουαρίου 2011 έλαβε πρόταση της Εθνικής Τραπέζης για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Η Διοίκηση, ως ώφειλε, εξέτασε ενδελεχώς την εν λόγω πρόταση και την 18 Φεβρουαρίου 2011, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την απέρριψε.
 Την απόφασή του αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο την έλαβε με γνώμονα το συμφέρον των Μετόχων, των Εργαζομένων και των Πελατών της Τραπέζης. Συνεκτιμήθηκαν, αφενός, η ...αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου, το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας εκρίθησαν ασύμφοροι.
Η Alpha Bank, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, αναγνωρίζεται από την αγορά ως  ένας ισχυρός Όμιλος με θετικές προοπτικές.
Με ιστορία 100 και πλέον ετών και αξιόλογες επιδόσεις, η Τράπεζα ευρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.

Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και η αβεβαιότητα μεγάλη.

Οι ισχυρές μας βάσεις, η εμπιστοσύνη των Μετόχων, η προτίμηση των Πελατών και η εργατικότητα του Προσωπικού μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις δυσκολίες.

Με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εστιάζοντας στο έργο μας, αγνοώντας διαδόσεις και φήμες οι περισσότερες των οποίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με πίστη στις αρχές που μας ανέδειξαν και έχοντας επίγνωση της αξίας μας, συνεχίζουμε τη δημιουργική μας πορεία ΜΑΖΙ.

Γιάννης Σ. Κωστόπουλος".

Σημείωση του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη:
Από την πρώτη στιγμή της είδησης, περί συγχώνευσης της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας  με την Alfa Bank, πήραμε θέση και απ' ότι δείχνουν οι εξελίξεις, δικαιωθήκαμε.
Μπορείτε να διαβάσετε τις σχετικές αναρτήσεις μας: 

Οι πιθανοί πραγματικοί λόγοι της απόρριψης  της πρότασης της ΕΘΝΙΚΗΣ:
1) Το τίμημα στην Alpha εκτιμούν ότι η τράπεζα αξίζει πολύ περισσότερο και ότι η τιμή είναι ασύμφορη.
2) Η πρόταση της Εθνικής εμπεριέχει ρίσκο καθώς ένα ενδεχόμενο haircut στα ομόλογα θα βάρυνε ανισομερώς την Alpha σε σχέση με την Εθνική.
Η Εθνική διαθέτει 20,2 δις ευρώ ομόλογα ή 15,2 δις αν αφαιρεθεί το Τίτλος των 5 δις ευρώ και η Alpha 4,6 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα.
3) Η πρόταση της Εθνικής δεν αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα των τραπεζών που είναι η ρευστότητα.
Σημειώνεται ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εξαρτημένο από την ΕΚΤ από την οποία έχει δανεισθεί 95 δις ευρώ.
4) Στην Alpha bank συνειδητοποίησαν ότι αν προχωρήσουν σε ένα deal θα πρόκειται για κρατικοποίηση της Alpha και όχι για ιδιωτικοποίηση της Εθνικής.
5) Στην Alpha συνειδητοποίησαν ότι ένα deal με την Εθνική θα σημάνει απώλεια του ελέγχου της τράπεζας.
Κυριάρχησε η αντίληψη ότι αυτόνομα η Alpha bank μπορεί…
6) Τα διοικητικά έπαιξαν ρόλο όχι τόσο καταλυτικό αλλά διαδραμάτισαν ρόλο στην απόφαση της Alpha....

Δεν υπάρχουν σχόλια: