Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο άνεμος γίνεται ούριος για τη Νέα Δημοκρατία !


Το ότι στη Νέα Δημοκρατία πνέει από χθες καινούριος αέρας, είναι προφανές. 
Το «κερασάκι» στην τούρτα ωστόσο είναι ο αέρας αυτός έγινε και ούριος
Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιούσε τα επίσημα εγκαίνια των καινούριων γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, τα «Επίκαιρα» που τυπώνονταν, δημοσίευαν δημοσκόπηση της έγκυρης VPRC, που επιβεβαίωνε ότι η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ… δεν υπάρχει
Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33%, η Αξιωματική Αντιπολίτευση 32%, και αυτό το 1% δεν έχει ουσιαστική βάση, στη δημοσκοπική ανάλυση.
Όχι μόνο επειδή βρίσκεται κάτω από το όριο του στατιστικού λάθους, που συνήθως προσδιορίζεται στο 2%, αλλά επιπροσθέτως επειδή το 44,8% των πολιτών δηλώνει ότι η προτίμησή του βρίσκεται στο άκυρο-λευκό ή την αποχή.
Η δεξαμενή των ...
αναποφάσιστων γίνεται αίφνης εξαιρετικά μεγάλη, και η ιστορική εμπειρία προεκλογικών περιόδων, έχει δείξει ότι σε συνθήκες πόλωσης, όπου τα κόμματα εξουσίας παραδοσιακά συσπειρώνονται, οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές.
Και, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προσδοκά ότι θα καταφέρει να επανασυσπειρώσει την πλειοψηφία των αναποφάσιστων που προέρχονται από τις τάξεις του, στη Νέα Δημοκρατία ωστόσο κάνουν μια άλλη, περισσότερο ρεαλιστική προσέγγιση: Με την κοινωνία να ασφυκτικά κάτω από τους δυσβάσταχτους όρους και τις συνέπειες της πολιτικής του μνημονίου, η φθορά του ΠΑΣΟΚ φαντάζει μη αναστρέψιμη.
Και όσο περισσότερο αργούν οι εκλογές, τόσο θα αποτυπώνεται στο πολιτικό σκηνικό η συρρίκνωση της κοινωνικής απήχησης του κυβερνώντος κόμματος. 
Μια παράμετρος που μάλλον… επισπεύδει τον εκλογικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, με στόχο να προλάβει την περαιτέρω φθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: