Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Στην αντεπίθεση οι δικαστές για τη SIEMENS

Διπλό «χτύπημα» από τον Χ. Αθανασίου στον τρόπο λειτουργίας των εξεταστικών επιτροπών με νέα επίκληση για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Μιλώντας στον realfm 97.8  διέψευσε κατηγορηματικά ότι η Βουλή ζήτησε εγγράφως ή προφορικώς το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από πολιτικά πρόσωπα στο πλαίσιο της ανάκρισης για τη Siemens.
«Ότι παρήγγειλε η Βουλή έγινε. Και όποια στοιχεία συνέλεγαν οι ανακριτές τα έστελνε στη Βουλή» είπε ο ...
κ. Αθανασίου και άφησε αιχμές περί πολιτικής σκοπιμότητας πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις στους δικαστικούς λειτουργούς.
«Πως γίνεται παραμονή της έκδοσης πορίσματος να δέχεται επίθεση η δικαιοσύνη; Μεταθέτουν τις ευθύνες τους στη δικαιοσύνη. Κάτι δεν πάει καλά» είπε ο κ. Αθανασίου αφήνοντας αιχμές για το θέμα του Βατοπεδίου:
«Πετάνε το μπαλάκι στη δικαιοσύνη. Για να πουν μετά "ορίστε, εμείς το ερευνήσαμε και η δικαιοσύνη είπε ότι η υπόθεση είναι παραγεγραμμένη". Ντροπή να ακούγονται μονόπλευρα επιχειρήματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Ο κ. Αθανασίου επανέλαβε ότι εδώ και δυο χρόνια οι δικαστές ζητούν να αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
«Ρωτώ; Εμείς φτιάξαμε αυτόν τον νόμο; Έλεος δηλαδή. Στην υπόθεση του Βατοπεδίου γιατί η βουλή δεν απήγγειλε την παραγραφή; Είναι βέβαιο ότι αυτό θα κάνει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: