Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

O Ερντογάν με φόντο του Τούρκους αλπινιστές υποδέχτηκε τον Παπανδρέου στο Εrzurum


Ο Ταγίπ Ερντογάν με φόντο τους Τούρκους αλπινιστές υποδέχεται τον φοβισμένο Έλληνα πρωθυπουργό στο χιονισμένο Erzurum της Τουρκίας, με το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο.
Η Ιστορία στο κοντινό μέλλον, θα φέρει στη δημοσιότητα-οι ίδιοι οι Τούρκοι θα το κάνουν-τα ντοκουμέντα των μυστικών συνομιλιών ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου-πρωθυπουργό μιας αδύναμης, χρεοκοπημένης χώρας-και τον Ταγίπ Ερντογάν, μιας Τουρκίας που ζει μια από τις πιο δυνατές στιγμές της ...
νεώτερης ιστορίας.

 Ας είναι λοιπόν προσεκτικός ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ένας πρωθυπουργός, που σε αντίθεση με τον Ερντογάν, ηττήθηκε ολοκληρωτικά από το βαθύ ελληνικό κράτος της ανομίας, της ατιμωρησίας, των νταβατζήδων.

Οι δικοί μας νταβατζήδες, αποδεικνύονται πιο σκληροτράχηλοι, από τους Τούρκους στρατηγούς που ξεδοντιάζει μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια ο Ερντογάν.

Δίχως να έχει βάλει ούτε ένα κάθαρμα φυλακή, ο Παπανδρέου επέλεξε να τιμωρήσει τους Έλληνες πολίτες, με μια πρωτοφανή οικονομική χούντα. Τώρα το μόνο που τρέμει είναι, όταν πολύ σύντομα οι Ευρωπαίοι μας πετάξουν από του ευρώ, μην κάνουν ντου οι Τούρκοι στο Αιγαίο και τη Θράκη.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα αλλά και την οικογένεια Παπανδρέου. Η πιθανότητα να βρεθεί επικεφαλής του ΟΗΕ- ενός Οργανισμού που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για να επιβάλλουν την Παγκοσμιοπίηση-θα είχε αιματοκυλισθεί.

Με αυτό το παιγνίδι των συσχετισμών, ο Έλληνας πρωθυπουργός δίνει σήμερα τη δεύτερη πιο κρίσιμη μάχη της πολιτικής του ιστορίας. Η πρώτη ήταν η νίκη του, επί του Βενιζέλου.

Το Erzurum έτσι κι αλλιώς θα σημαδέψει τα χρόνια της Παπανδρεικής θητείας. Το Erzurum και το Καστελόριζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: