Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Κριτική Ντόρας για τα ελληνοτουρκικά

Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, άσκησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό.
«Κάθε κίνηση ή προσπάθεια που συντελεί στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, είναι κατ' αρχήν θετική», σημείωσε σε δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη. Τόνισε ωστόσο ότι «η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, με τις μακρές-δίωρες και πλέον-κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, άνευ πρακτικών, είναι φυσικό να εγείρουν ερωτηματικά στους πολίτες και δημιουργούν κλίμα μυστικής διπλωματίας το οποίο υπονομεύει την όποια ειλικρινή προσπάθεια προσέγγισης».
Επεσήμανε ότι...
πέραν της επιστροφής ενός ακινήτου του Πατριαρχείου που η ίδια η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε, τίποτα δεν άλλαξε στη στάση της Τουρκίας.
«Οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά συνεχίζονται, η Χάλκη παραμένει κλειστή παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι το θέμα «θα ρυθμιστεί», ουδεμία παρέμβαση της Τουρκίας στον κ. Έρογλου υπάρχει, το Πρωτόκολλο της Άγκυρας δεν εφαρμόζεται και η ροή λαθρομεταναστών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς», σημείωσε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ και κατέληξε:  
«Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής οφείλει να έχει διαφάνεια και εθνική συναίνεση. 
Φοβούμαι ότι λείπουν και τα δύο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: