Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Νέο ξεκίνημα…

Από αύριο, το «statesmen.gr», η πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα άποψης, γνώμης και σχολιασμού ανανεώνεται εμφανισιακά, και στελεχώνεται με νέους συνεργάτες κρατώντας ωστόσο εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με τα οποία ξεκίνησε πριν από ένα εξάμηνο.
Την ανεξαρτησία από τα κόμματα, την ευπρέπεια στην κριτική και στον ...
σχολιασμό, αλλά και τη συνεπή ιδεολογική αναφορά στον ευρύτερο κεντρώο χώρο και την Κεντροδεξιά. Αυτό το νέο ξεκίνημα θα συνδυασθεί μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά και στα ρεύματα που τη διαπερνούν.
Τον φάκελο της Κεντροδεξιάς ανοίγει ο συνεργάτης, μας διδάκτωρ των Πανεπιστημίων των Βρυξελλών και της Παβίας, Στράτος Γεραγώτης, ο οποίος περιγράφει τις εξελίξεις στους κόλπους της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, επιχειρώντας να αναδείξει το ιδεολογικό της στίγμα, το οποίο αντιπροσωπεύει στην ουσία μια εξέλιξη, με τη φιλελεύθερη έννοια, του σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου.
Ακολουθούν και άλλοι φάκελοι, όπως αυτός για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, σε μια προσπάθεια να ξαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο, προκειμένου μέσα από τις σημερινές συνθήκες να συμβάλλουμε στη δημιουργία του καινούριου. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο στη Δημοκρατία, στην Ελευθερία και σ’ έναν «νέο» Πατριωτισμό που με ιδεολογική και πολιτική θωράκιση θα αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό των άκρων.  
Την Παρασκευή  κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα…
STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια: