Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τετράπτυχο προτάσεων των Εμπόρων για ενίσχυση της απασχόλησης!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων για τη στήριξη των θέσεων απασχόλησης πρότεινε το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη και τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους.
Αναλυτικά η ΕΣΕΕ προτείνει:
• Να ολοκληρωθεί ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει σχήματα συστάδων επιχειρήσεων (clusters), που θα έχουν σκοπό την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ποιότητας των παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών, την τυποποίηση, την προβολή και προώθησή τους στην αγορά του εσωτερικού και του ...εξωτερικού. 
Στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ όλων των κλάδων μιας περιφέρειας (τοπικής αγοράς), ώστε να βελτιωθεί η θέση τους, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργηθούν και ευκαιρίες απασχόλησης.
• Να προκηρυχτούν –μέσω κοινωνικών εταιριών– εξειδικευμένα προγράμματα «Δεύτερης ευκαιρίας» για την απασχόληση εμπόρων που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, καθώς και να εξεταστεί η δυνατότητα όσων εξ αυτών είναι άνω των 55 ετών και διαθέτουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις ενσήμων και ετών ασφάλισης να ενταχθούν σε προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης.
• Να σχεδιαστούν δράσεις με τις οποίες να δίνεται η δυνατότητα κατάρτισης απασχολουμένων στον χώρο εργασίας και εντός ωραρίου εργασίας, για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα ενταχθούν σε αυτές.
• Τέλος, η ΕΣΕΕ ζήτησε την εκπροσώπησή της στο διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και ανανέωσης των εκπροσώπων στα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: