Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οι τρεις κινήσεις που ετοιμάζει ο Παπανδρέου

Την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού θα επιχειρήσει ο κ.Παπανδρέου με τρεις κινήσεις μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. 
Και τις τρεις κινήσεις του,ο πρωθυπουργός τις έχει συζητήσει με το επικοινωνιακό του επιτελείο και τους στενούς του συνεργάτες.
Πρώτον, το προσεχές διάστημα θ'αποσαφημιστεί πλήρως η θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ.Πάγκαλου. 
Ο πρωθυπουργός μελετά την απομάκρηνσή του, όμως το πιο πιθανό σενάριο είναι στη συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες να ζητηθεί η μη επανάληψη παρόμοιων δηλώσεων.
Η δεύτερη και σημαντική κίνηση του κ.Παπανδρέου είναι να σύρει την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ...Γερμανικές αποζημιώσεις επί γερμανικής κατοχής την δεκαετία του 1940. 
Αυτή η κίνηση θα τονώσει το "πατριωτικό προφίλ του πρωθυπουργού" και θα "καταδείξει πως ο κ.Παπανδρέου ορθώνει το ανάστημά του" δηλώνει στο politicsnews.gr, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Η τρίτη κίνηση, έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. 
Ο κ.Παπανδρέου αναμένεται να στηρίξη και να πραγματοποιήσει τον φράχτη στον Έβρο, ενώ για τα φυσικά αέρια θα συνεργαστεί με όλους πλην της Τουρκίας( με το Ισραήλ πιο συγκεκριμένα, όπως έκανε και η Κύπρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: