Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

«Ο πρωθυπουργός εσύρθη στο Ερζερούμ»

«Η συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων Διπλωματών, στο Ερζερούμ και οι εν κρυπτώ συζητήσεις με τον τούρκο Πρωθυπουργό, συσκότισαν περισσότερο τις δοκιμαζόμενες, αυτόν τον καιρό, ελληνοτουρκικές σχέσεις, προκαλώντας ερωτηματικά, προβληματισμό και ανησυχία», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Είναι βέβαιο», συνεχίζει ο κ. Αβραμόπουλος «πως ο Πρωθυπουργός εσύρθη στη συνάντηση αυτή, χωρίς διπλωματική προετοιμασία και συγκεκριμένη ατζέντα. Από τις εικόνες, που μόνον αυτές, συνόδευσαν το όλο σκηνικό, επετεύχθη ο βασικός σκοπός της τουρκικής διπλωματίας, που ήταν να δοθεί η εντύπωση ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν ...ουσιαστικά βελτιωθεί. Αυτό εξηγεί και την περιορισμένη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη και ενημέρωση της κοινής γνώμης. Γεγονός πρωτόγνωρο στα διπλωματικά χρονικά της χώρας»
«Το Ερζερούμ καταγράφεται και προστίθεται στη σειρά των ατυχών διπλωματικών κινήσεων της κυβέρνησης, οι οποίες και την Ελλάδα αποδυναμώνουν διπλωματικά και το στόχο, για ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον συνεργασίας στην περιοχή μας, δεν υπηρετούν.
Στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που ζήτησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Πρωθυπουργός καλείται να ενημερώσει την Ελληνική Βουλή, αφού δεν το έπραξε, ως όφειλε, πριν τη μετάβασή του στο Ερζερούμ»
«Οι καιροί είναι δύσκολοι και η αποδυναμωμένη διπλωματικά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης, απαιτούν λεπτούς και προσεχτικούς διπλωματικούς χειρισμούς και δεν συγχωρείται η πρόχειρη και αφελής διπλωματία εντυπώσεων και διεθνών δημοσίων σχέσεων που, όχι μόνον δεν συμβάλλει στην ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της χώρας μας, αλλά αντίθετα την υποβαθμίζει, τη μειώνει και την εκθέτει σε κινδύνους», καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: