Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για φόρους!

ΤΕΛΙΚΑ, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την υγεία των υπηκόων της χώρας ή το βλέπει μόνο ως ευκαιρία να εισπράξει φόρους; 
Δεν μπορεί να είναι και τα δύο. 
Γιατί, αν ενδιαφερόταν για την υγεία των υπηκόων της, τότε θα φρόντιζε να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο στο ακέραιο. Με σωστούς ελέγχους σε όλους τους χώρους και πρόστιμα, τα οποία θα λειτουργούσαν παραδειγματικά!
M Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Αφού είδαν ο αντικαπνιστικός νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, είπαν να τον αλλάξουν και να βάλουν και κάνα ευρουλάκι στα... κρατικά ταμεία!
M Τώρα λοιπόν, σκέφτονται να τροποποιήσουν τον νόμο. Να επιτρέψουν το κάπνισμα σε κέντρα όπου κυρίως πωλείται αλκοόλ (μπουζούκια, μιούζικ χολ, ντίσκο κτλ., στα μπαρ και στα κάθε μορφής καζίνο). Ο φόρος θα επιβάλλεται µε βάση τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν τα συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης-σύμφωνα µε τις πρώτες εκτιμήσεις αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ-και όχι µε βάση το τζίρο των καταστημάτων, για να αποφευχθούν περιπτώσεις συναλλαγής µε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόμου. Κάθε κέντρο διασκέδασης που θα εντάσσεται στη ρύθμιση για τη λήψη της ειδικής άδειας µε την οποία θα επιτρέπεται το κάπνισμα, θα καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο σε μηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις ώρες ή τις ημέρες λειτουργίας του. 
M Επί της ουσίας, παραδοχή ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν πέτυχε στην Ελλάδα και οι πρώτες σταδιακές υποχωρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Είναι χαρακτηριστικό μιας χώρας, όπου νόμοι μπορεί να ψηφίζονται καθημερινά, είναι αμφίβολο όμως κατά πόσο ισχύουν! Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά, το μόνο ενδιαφέρον των ελληνικών κυβερνήσεων, είναι το να προσπαθούν να βγάλουν κάνα φράγκο για τα ταμεία, παρά για την σωστή εφαρμογή των νόμων!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: