Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Οι κάτοικοι του Νευροκοπίου θέλουν την… Εφορία τους που η κυβέρνηση …καταργεί!



Οι κάτοικοι του Νευροκοπίου θέλουν την… Εφορία τους που η κυβέρνηση …καταργεί!
Έγινε κι αυτό, με το ΠαΣοΚ στην εξουσία οι κάτοικοι θέλουν η Εφορία της περιοχής τους να μην καταργηθεί!
Κύριοι της κυβέρνησης και μόνο γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει να καταργηθεί!
Είδατε σήμερα κανέναν άλλο πολίτη να θέλει να έχει την Εφορία στην περιοχή του;
«Ο Δήμος μας απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση λόγω του ορεινού χαρακτήρα του και της γεωγραφικής του απομόνωσης.
Την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, την αναγνώρισε ο «Καλλικράτης».
Δεν θα μας την αναγνωρίσει το Υπουργείο Οικονομικών;», τονίζει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Μαυρίδης!
Κάντε τους το χατίρι κ. Πρωθυπουργέ..!
Ζητήστε το σας παρακαλούμε από την τρόικα, Εσάς θα σας ακούσουν!
Διαβάστε την επιστολή του Δημάρχου Νευροκοπίου:
Ο Δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου κ. Μελέτης Μαυρίδης έστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου την ακόλουθη επιστολή ...

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Δ.Ο.Υ. Κ.Νευροκοπίου

Κύριε Υπουργέ,
Ενόψει της ανακοίνωσης των μέτρων αναδιοργάνωσης των Δ.Ο.Υ. της χώρας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας καλέσω να διατηρήσετε σε λειτουργία την Δ.Ο.Υ. Κ.Νευροκοπίου και να μην προχωρήσετε στην πλήρη κατάργησή της (όπως πληροφορούμαστε ότι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών).

Τυχόν συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. που εδρεύει στην έδρα του ακριτικού Δήμου μας με την αντίστοιχη της Δράμας θα είναι μια λανθασμένη, κατά τη γνώμη μας, ενέργεια: δεν θα προσφέρει τίποτα το θετικό στην αποδοτικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενώ αντίθετα θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες στην καθημερινή εξυπηρέτηση των συνδημοτών μου.

Όποιος γνωρίζει τα βασικά οικονομικά στοιχεία που αφορούν την λειτουργία της ΔΟΥ Κ.Νευροκοπίου και έχει γνωρίσει από κοντά τον τρόπο που αυτή λειτουργεί, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία σημειώνει υψηλή αποδοτικότητα και παράγει ουσιαστικό έργο με το χαμηλότερο συγκριτικά κόστος. Διαθέτει, δε, νέους και αξιόλογους επιστήμονες, χαρακτηρίζεται από αρμονικές διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων της και αυτών με τους πολίτες και εξυπηρετεί άριστα τους φορολογούμενους του Δήμου μας. Επιπλέον, παρακολουθεί στενά την διακίνηση των αρκετά μεγάλων ποσοτήτων της περίφημης «πατάτας Νευροκοπίου» που παράγεται στην περιοχή μας.

Σε περίπτωση κατάργησής της οι 8.500 συνδημότες μου θα πρέπει να διανύουν σε τακτική βάση από 40 έως και 80 χιλιόμετρα για να φτάσουν από τις 17 Τοπικές Κοινότητες του αχανούς Δήμου μας στην πρωτεύουσα του Νομού και να εξυπηρετηθούν για τις φορολογικές και άλλες υποθέσεις τους στην μοναδική, πλέον, σε επίπεδο Νομού ΔΟΥ που θα υπάρχει εκεί. Για τον ακριτικό Δήμο μας με το υψηλό μέσο επίπεδο ηλικίας των κατοίκων του, με το χαμηλό επίπεδο εισοδημάτων και με τις εξαιρετικά δυσμενείς χειμερινές κλιματολογικές συνθήκες που καθιστούν τις μετακινήσεις δύσκολες, ακριβές και συχνά επικίνδυνες, η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. θα σηματοδοτήσει άλλη μια περίπτωση σοβαρής υποβάθμισης της περιοχής μας από τις τόσες που έχουμε δεχθεί.

Κύριε Υπουργέ, ο Δήμος μας απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση λόγω του ορεινού χαρακτήρα του και της γεωγραφικής του απομόνωσης. Την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, την αναγνώρισε ο «Καλλικράτης». Δεν θα μας την αναγνωρίσει το Υπουργείο Οικονομικών;

Με εκτίμηση ....

Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου ...

Μελέτης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: