Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ο Πάγκαλος και η… Θώδη!

Που τον πάνε τον Θόδωρο τα ΜΜΕ

 Κάποιος παλιός μου φίλος από την εποχή της ΕΔΗΝ, σήμερα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, αναρωτήθηκε περισσότερο για την κουβέντα «που το πάει ο Θόδωρος».  
Προφανώς γνωρίζοντας τις απόψεις μου για τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ήθελε να ακούσει κάτι διαφορετικό από αυτά που γράφονται συνήθως εναντίον του.
Πιστεύω ότι για να καταλάβεις τι ακριβώς επιδιώκει ένας πολιτικός του μεγέθους του Θεόδωρου Πάγκαλου, χρειάζεται να τον παρατηρήσεις απομονώνοντας τις κομματικές παραστάσεις και τις εικόνες που συνθέτουν την πολιτική του διαδρομή. 
Αν δεν το κάνεις, τότε σίγουρα θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πολιτικό προβοκάτορα. 
Εξήγησα λοιπόν στο φίλο μου και παλιό μου συναγωνιστή ότι, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είναι κάτι σαν τους Χάρλεμς...
Δηλαδή, ένας «παίκτης» εκτός συναγωνισμού, μια «ομάδα» επίδειξης που δεν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα αλλά υπάρχει για να προσφέρει θέαμα. 
Ένα θέαμα που δεν είναι Μεντράνο γιατί πολύ απλά το ρεπερτόριο του δεν είναι τυποποιημένο και προπαντός δεν είναι φθηνό. 
Αυτός είναι και ο λόγος που προσκαλείται από τα κανάλια. 
Το θέαμα μέσα από το απρόβλεπτο που το κάνει ξεχωριστό.
Αν τον δεις έτσι τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τότε καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η παρουσία του μάλλον προσθέτει παρά αφαιρεί από τον κόσμο της… show biz
Αυτό είναι ο Πάγκαλος, ένα ξεχωριστό «θέαμα» που όμως, λόγω των πολλών «παραστάσεων» και της υπερβολικής δημοσιότητας, κινδυνεύει να χάσει τη μοναδικότητά του και να καταλήξει να γίνει η Θώδη της πολιτικής. 
Το θέμα λοιπόν δεν είναι, είπα στον παλιό μου συναγωνιστή, «που το πάει ο Θόδωρος», αλλά που τον πάνε τον Θόδωρο τα ΜΜΕ.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: