Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζει να διαψεύδει ο Παπανδρέου τα περι αναδιάρθρωσης του χρέους

... και ακόμη κάνει παραινέσεις στους Υπουργούς του!

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ζητώντας ταυτόχρονα από τα μέλη της κυβέρνησης να είναι προσεκτικά όταν αναφέρονται σε τέτοια θέματα.
Μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για "δήθεν γερμανικά σχέδια" τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, για το συγκεκριμένο θέμα, χαρακτηρίζοντας "κακόβουλο" και "κακόπιστο" σχετικό δημοσίευμα γερμανικού εντύπου.
Ακόμα και το παραμικρό τέτοιο δημοσίευμα "μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα" τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αν και τόνισε ότι ...
αυτά τα προβλήματα δεν θα είναι ανυπέρβλητα.
Τόνισε επίσης ότι "θα αποστομώσουμε όσους διακινούν σενάρια καταστροφής" όταν ως χώρα και ως Ευρωπαϊκή Ένωση "αποκαταστήσουμε πλήρως την αξιοπιστία μας".
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από υπουργούς και υφυπουργούς να είναι "προσεκτικότατοι" όταν μιλούν, κυρίως, για θέματα δανειοδότησης της χώρας. Και τους συνέστησε να ακολουθούν "επ' ακριβώς" 'ότι λέει ο υπουργός Οικονομικών ή τις δικές του δημόσιες δηλώσεις".
Αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εξελίξεις στην Ένωση χαρακτηρίζονται από ρευστότητα και γι΄ αυτό η χώρα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση.
Το συμφέρον της Ελλάδας, τόνισε επίσης, είναι ταυτισμένο με τη σταθερότητα στην Ευρώπη και διευκρίνισε ότι δεν εννοεί τη δημοσιονομική σταθερότητα, "αλλά ευρύτερα τη σταθερή πολιτική πορεία της εμβάθυνσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος".
Σχετικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόϊκα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε υπήρξε συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup, την οποία χαρακτήρισε "πολύ θετική εξέλιξη".
Οι τεχνικές λεπτομέρειες γι αυτό, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του "συνολικού πακέτου" που αφορά στις διαδικασίες για τη διαμόρφωση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, αλλά και ευρύτερα στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι διαδικασίες αυτές, όπως ανέφερε, αποφασίσθηκε να επιταχυνθούν, ώστε να συζητηθούν πολύ σύντομα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: