Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τσίπρας: "40 εκ. ευρώ σε έξι μήνες" στους κερδοσκόπους της Κυβέρνησης!


«Η χθεσινή αγοραπωλησία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, ήταν από τα πριν συμφωνημένη αφού ως γνωστό η χώρα μας είναι εκτός αγορών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι όσοι χθες, αγόρασαν με υψηλό επιτόκιο έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, θα έχουν τη δυνατότητα να τα καταθέσουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με χαμηλό επιτόκιο και να κερδίσουν μέσα σε έξι μήνες 40 εκατομμύρια ευρώ...
Είναι αλήθεια, ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είπε ο κ. Τσίπρας, να μάθει ο ελληνικός λαός, ποιοι είναι αυτοί που την ίδια στιγμή που ο κόσμος υποφέρει, κερδοσκοπούν με αέρα κοπανιστό εις βάρος της χώρας μας. 
Είναι απαραίτητο, σημείωσε, να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια, είναι απαραίτητο να αλλάξει η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ, είναι απαραίτητο, να δούμε ριζικές αλλαγές στην ευρωζώνη στην κατεύθυνση του ευρωομολόγου αλλά και του απ' ευθείας δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να σταματήσουν κάποιοι να κερδίζουν από τον πόνο του ελληνικού λαού».
Επίσης μετά τη συνάντησή του με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ -ΟΤΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και με πολύ σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση αποφασίζει να προχωρήσει την πιο δαπανηρή και τη λιγότερο φιλική στο περιβάλλον λύση για τη διαχείριση των αστικών απορριμάτων.
Η κυβέρνηση, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας, επιλέγει τεχνικές μεθόδους που είναι πολύ πίσω από όσα ήδη εφαρμόζονται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και στην πραγματικότητα εγκαταλείπει τη λογική της ανακύκλωσης και προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην καύση σύμμεικτου προϊόντος, πράγμα το οποίο θα έχει και επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και μεγάλη επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία. Το κυριότερο όμως, είπε ο κ. Τσίπρας, που αφορά τα νοικοκυριά, είναι ότι θα μετακυλήσει όλο το κόστος στους δήμους και άρα στους δημοτικούς φόρους που θα αυξηθούν τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω.
Με αυτή της την επιλογή, κατέληξε ο κ. Τσίπρας «η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν είναι μονάχα μια κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας αλλά και μια κυβέρνηση διαπλοκής με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους και στην κοινωνία σα να είναι σκουπίδια και προσπαθεί από τα σκουπίδια να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιους να κερδίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: