Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους (ανέκδοτο)

Για πολύ καιρό προσπαθούσα να βρω γιατί αισθάνομαι κουρασμένος και κατηγορούσα την έλλειψη ύπνου. Τώρα όμως ξέρω τον πραγματικό λόγο...
Είμαι κουρασμένος γιατί δουλεύω υπερβολικά!
Ο πληθυσμός αυτής της χώρας είναι 11 εκατομμύρια.  
Τα 5.100.000 είναι συνταξιούχοι και βρέφη.
Μας μένουν λοιπόν 5.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.
Από αυτούς, τα 2.400.000 είναι σε σχολεία (από δημοτικό μέχρι μεταπτυχιακά), άρα μένουν 3.500.000 για να κάνουν τη ...

Υπάρχουν Ακόμα Πολιτικοί ! Μαθήματα Πολιτικής από έναν Κοινοτάρχη Πρότυπο!

Παρουσίαση της Ανάβρας Μαγνησίας από τον κοινοτάρχη, Δημήτρη Τσουκαλά
Η μοναδική περιοχή της Ελλάδας με 0% εγκληματικότητα, 0% ανεργία, βιολογικά προϊόντα, γεροκομείο, πράσινη ανάπτυξη, δωρεάν γυμναστήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου με χόρτο, εσωτερική οδοποιία, διώροφο πάρκινγκ, νεόκτιστο θέατρο, πλατείες με βρύσες, αισθητικές παρεμβάσεις κτλ κτλ! 
Ο πληθυσμός αυξήθηκε από 300 κατοίκους σε 600.
Το βίντεο διαρκεί 24 λεπτά, αλλά αν το παρακολουθήσετε ολόκληρο θα νιώσετε πολύ όμορφα ακούγοντας και βλέποντας επιτέλους έναν άξιο πολιτικό.
Παρακολουθείστε ΟΛΟ το video και θα συνειδοτοποιήσετε ότι 2-3 άνθρωποι με αγάπη και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό τους μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα μιας ολόκληρης κοινωνίας! 
Yπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα…
Σημείωση : Δημήτριος Τσουκαλάς for President! ...

Πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας προς 400 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου200 χιλιάδες ευρώ).!!

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, η οποία βγαίνει στο «σφυρί» από τον ιδιοκτήτη της.

Η Εκκλησία των Ταξιαρχών βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797).
Ο πρόεδρος του χωριού ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία, ωστόσο τα χρήματα,όπως εξήγησε, είναι πολλά και την παζαρεύει στα μισά. «Αν μας τη δώσουν 200χιλιάδες λίρες, μπορούμε να την αγοράσουμε», είπε, προκειμένου «όταν την επισκευάσουμε, να την ....

Έρχονται "βόμβες" από το Wikileaks, για την περίοδο Καραμανλή!

Την περίοδο κατά την οποία για πρώτη φορά η Ελλάδα "στάθηκε" αντάξια της ένδοξης Ιστορίας της, με 5 "ΟΧΙ" στις Η.Π.Α.!

Ενημέρωση Δ. Δρούτσα από τον Αμερικανό πρεσβευτή...

Έγγραφα που "μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα καταδεικνύουν αυξημένη παρεμβατικότητα στα ελληνικά πολιτικά και αμυντικά πράγματα κατά την περίοδο 2006-2009" περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις του site Wikileaks τα οποία θα δημοσιευθούν τις επόμενες ώρες, αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ.  

Πούτιν: Ο «ελευθερωτής» της Ευρώπης

Για κάποιον που γεννήθηκε στο Λένινγκραντ, και δόμησε την προσωπικότητά του ως μέλος της KGB, είναι προφανές ότι το μέλλον δεν στηρίζεται στην τύχη. 
Το φτιάχνει μόνος του.
Το 2012, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι 60 χρονών. Πρωθυπουργός σήμερα της Ρωσίας, Πρόεδρος του πιο πονεμένου αλλά και περήφανου λαού της… από εδώ όχθης του Ατλαντικού, από το 2000 μέχρι και το 2008, όταν παρέδωσε τη σκυτάλη στον Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, προστατευόμενο και έμπιστό του. 
Το πιθανότερο είναι ότι το 2012, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιστρέψει στην Προεδρία, παρόλο που…

Το Γερμανικό Σχέδιο.

Είναι τουλάχιστον αφελές να εκτιμά κανείς ότι οικονομικές δυνάμεις επιπέδου Γερμανίας αντιμετωπίζουν "έκπληκτες" και χωρίς προηγούμενο λεπτομερή σχεδιασμό, ότι συμβαίνει στην οικονομία παγκοσμίως. 
Κατά συνέπεια, θα ήταν εξίσου αφελές να θεωρήσουμε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει ευκαιριακά την κρίση χρέους του Ευρωπαϊκού Νότου με σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς σχέδιο και σαφή αντικειμενικό σκοπό.
     Τι προβλέπει λοιπόν ο γερμανικός σχεδιασμός για το μέλλον της Ευρωζώνης; 
Ας ανασκοπήσουμε κατ' αρχάς εκείνα που φαίνονται:

Η κρίση και παρακμή στο χώρο της δεξιάς

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ έχει τρία επίπεδα: 
Κατʼ αρχάς καλύπτει ένα υπαρκτό πολιτικό κενό, καθώς κινείται προς το χώρο του Κέντρου. 
Άρα, υπό προϋποθέσεις, έχει προοπτικές επιτυχημένης παρουσίας. 
Δεύτερον, ισορροπεί, μαζί με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, τον άξονα των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων που δεν υπόκεινται σε τυφλή αντιμνημονιακή κατεύθυνση. 
Τρίτον, πιστοποιεί τη βαθύτατη κρίση της ελληνικής δεξιάς όπως αυτή εκφράζεται από τη Ν.Δ. του Σαμαρά. Μια Ν.Δ. που είναι η πιο δεξιόστροφη όλων των εποχών. Και ταυτόχρονα πιο λαϊκιστική παρά ποτέ.
Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ είναι αυτή την περίοδο το πιο ενδιαφέρον φαινόμενο, καθώς το εγχείρημα Μπακογιάννη είναι ακόμη στα πρώτα βήματά του. Η Ν.Δ. έχει βεβαίως περάσει πολλές κρίσεις. 
Όμως ουδέποτε στο παρελθόν ελέγχονταν από μια ηγετική ομάδα που ...

Το Ευρώ, το Μ3 και τα Τρία Κακά της Μοίρας μας...


Σε έχει καταβάλλει η απαισιοδοξία, μου λένε στα μηνύματά τους αρκετοί αναγνώστες. 
Γι΄αυτό και τα βλέπεις όλα μαύρα. 
Αφορμή για τα επικριτικά μηνύματα το προηγούμενο άρθρο μας, σχετικά με τον πραγματικό σκοπό του Μνημονίου. Δηλαδή, να οδηγήσει την Ελλάδα - και συνακολούθως την Ιρλανδία εφόσον κι αυτή προσχώρησε στο Μηχανισμό Στήριξης - εκτός της ζώνης του ευρώ, με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ημεδαπό και αλλοδαπό.

Ο καθένας μπορεί βεβαίως να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύει την πραγματικότητα.
Όμως υπάρχουν μερικές "σταθερές".
     Κυρίες και κύριοι, να σας γνωρίσω το δείκτη Μ3. Για όσους δεν τον γνωρίζουν βεβαίως.  
Τι μετράει αυτός ο δείκτης;

Πέθανε η Αντιγόνη Λιάπη, αδελφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Σε ηλικία 89 ετών πέθανε τα χαράματα η Αντιγόνη Λιάπη, η τελευταία εν ζωή αδελφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η Αντιγόνη ήταν πολύ δεμένη με τον εθνάρχη και αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους αδελφούς Καραμανλή, με ιδιαίτερη αδυναμία στον Γραμμένο.
Η Αντιγόνη Καραμανλή είχε παντρευτεί τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Λιάπη από το Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας, με το οποίο είχε συνδεθεί ιδιαίτερα.
Αγαπημένος της τόπος, το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας στο οποίο προσευχόταν συχνά.
Η Αντιγόνη Λιάπη γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών το 1921 και ήταν ένα από τα επτά παιδιά του δασκάλου Γεωργίου Καραμανλή και της Φωτεινής Δολόγλου. 
Είχε τέσσερις αδελφούς... {Κωνσταντίνος (1907), Αλέκος (1914), Γραμμένος (1925), Αχιλλέας (1929)} και δυο αδελφές {Όλγα (1911), Αθηνά (1917).

Ελλάδα: Ένα project με Ημερομηνία Λήξης;

Η είσοδος της Ιρλανδίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης δεν σηματοδοτεί απλώς άλλη μια περίπτωση "ατυχήσασας χώρας" 
Καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συστηματική κρίση ενός οικοδομήματος, του ευρωπαϊκού, πάνω στο οποίο πολλοί επένδυσαν ιδέες και χρήματα. 
Αποδεικνύεται ότι τα "greek statistics" δεν ήταν η αιτία της ελληνικής κρίσης αλλά το σύμπτωμα μιας βαθύτερης και πολύπλοκης ενδογενούς αδυναμίας να  συγκροτηθεί ένα ενιαίο οικοδόμημα με συστατικά στοιχεία τις "διαφορετικότητες" των επί μέρους κρατών.
      Η Ελλάδα και ιδίως την τελευταία εικοσαετία, ουσιαστικά επένδυσε - ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος - τα "ρέστα" της πάνω στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.  
Ταύτισε την ίδια την ύπαρξή της με την ύπαρξη και την πορεία της Ενωμένης Ευρώπης, προεξοφλώντας την ολοκλήρωσή του οράματος σε κάποια μελλοντική χρονική στιγμή και ταυτόχρονα την επίλυση μικρών και μεγαλύτερων ζητημάτων της, εσωτερικών και διμερών.
      Μέσα στο "κέλυφος" της Ενωμένης Ευρώπης, στον οραματικό αυτό αλλά ουτοπικό χώρο, όλα τα προβλήματα είτε θα είχαν επιλυθεί είτε θα είχαν "φορτωθεί" στις ευρωπαϊκές "πλάτες". 
Διμερή με την Τουρκία; 

«Μορατόριουμ» ενός έτους για να επιτευχθούν οι στόχοι, ζήτησε ο Παπανδρέου!


Μετά ξαναρχίστε να ... μαλώνετε!
Τι άλλο θ' ακούσουμε από τον κ. Παπανδρέου;


Τη συγκρότηση Τριμερούς Επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε να σταματήσει ο αποσυντονισμός της κυβέρνησης, λόγω των δηλώσεων υπουργών, ο δε πρωθυπουργός ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να υπάρξει «μορατόριουμ» ενός έτους για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάει μπροστά η χώρα.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι...

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Ο Έλληνας και η Mercentes...


Ένας Έλληνας έχει μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Μεξικό για την Ελλάδα.
 Κατά τη διάρκεια της πτήσης, του πετάγονται τα μάτια έξω, καθότι η αεροσυνοδός που κόβει βόλτες στον διάδρομο του αεροσκάφους είναι αστέρι (λατίνα βλέπεις).

-Πώς σε λένε;......
(την ρωτάει ο ξύπνιος Ελληναράς)
-Μερσέντες
-Μερσέντες. Τι υπέροχο όνομα! Κάποια σχέση με την Mercedes Benz;

Ο Πούτιν προτείνει μία «ΕΟΚ» ως το Βλαδιβοστόκ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ να δεσμευτεί για στενότερη οικονομική συνεργασία με τη Μόσχα, για να δημιουργηθεί ένας χώρος ελεύθερων συναλλαγών «από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ» και ζητά ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΥ.

Σε άρθρο του στη γερμανική “Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ” και ενώ φτάνει για επαφές στη Γερμανία, ο Πούτιν προτείνει «κατ’ αρχάς τη δημιουργία μιας εναρμονισμένης κοινότητας οικονομιών  … και στο μέλλον, γιατί όχι, ζώνες ελεύθερων συναλλαγών και πιο προωθημένες μορφές οικονομικής ολοκλήρωσης. Θα έχουμε μια ηπειρωτική αγορά όγκου χιλιάδων δισεκατομμυρίων ευρώ».
Το σημερινό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος, εκτιμά ο Ρώσος ...

Όλα τα πυρά στον Καραμανλή

Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στον Κώστα Καραμανλή.  
Διακαής πόθος του πρωθυπουργού είναι να βγει και να μιλήσει ο πρώην… πρωθυπουργός και μάλιστα πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. 
Μέχρι σήμερα, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, παίζει μπάλα μόνος του χωρίς αντίπαλο. 
Το θέμα είναι τι θα πουν στο ΠΑΣΟΚ εφόσον ο Κώστας Καραμανλής μιλήσει…

Ευρωπαϊκές πιέσεις στην Πορτογαλία να ζητήσει βοήθεια!

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος των πολιτικών και οικονομικών πιέσεων που εκδηλώθηκαν χθες μετά το μεσημέρι, προς την ηγεσία της Πορτογαλίας, και ιδιαίτερα προς τον πρωθυπουργό της Χοσέ  Σώκρατες...
...προκειμένου η χώρα του να ζητήσει επίσημα τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης και να δεχθεί τους όρους που θα καθορίσει η τρόικα που θα σχηματιστεί από την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν αργά χθες το απόγευμα, τόσο μια ομάδα πολιτικών ηγετών της ευρωζώνης αλλά και παράγοντες της ΕΕ, συνομίλησαν με τον... 

Ενωτικό κλίμα, αλλά και αιχμές στις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ στην ΚΟ


O κ. Σαμαράς στην τοποθέτησή του στην ΚΟ
Σε ενωτικό κλίμα, χωρίς βέβαια να λείψουν οι αιχμές, κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Είναι αδιανόητο να ακούγεται αν ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τη ΝΔ, το κόμμα που τον ανέδειξε και ο ίδιος το οδήγησε δύο φορές στην εξουσία» τόνισε η Ελίζα Βόζενμπεργκ.
Πρόσθεσε επίσης ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για εκρηκτικό κλίμα στη συνεδρίαση...

Κύριε Πάγκαλε. Αχ Κύριε Πάγκαλε.

Κύριε Πάγκαλε. Αχ Κύριε Πάγκαλε. (ΦΕΚ 1473 της  6 Σεπτεμβρίου 2010)
Και καταργήσαμε την (ΑΓΡΟΤΗΜΑ)  που κατασπαταλούσε το δημόσιο χρήμα !!
Σωστό. Πολύ σωστό. 
Και χαρές ο Καμπουράκης,
Και χαρές η Τρέμη,
και τελικά μια ικανοποίηση για τον Καψή στο Mega.
Και βέβαια έδηξε ο Πάγκαλος, ότι είναι παραγωγικός, εν αντιθέσει με τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας που δεν είναι παραγωγικοί!
Προτείνω οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, να φυτεύουν μαρούλια στα αεροδρόμια, ώστε να γίνουν παραγωγικοί.
Βεβαίως, δεν μας λένε ο Πάγκαλος, ο Καψής, η Τρέμη, ο Καμπουράκης  Κτλ φερέφωνα της κυβέρνησης, τίποτα, τίποτα, για την μετατροπή του  Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ)  σε ΝΠΔΔ. 
Από ΝΠΙΔ που ήταν μέχρι τώρα. (ΦΕΚ 1473 της  6 Σεπτεμβρίου 2010)
Δεν είναι βέβαια ανάγκη να ...

«Ισχύς μου η αγάπη του ΔΝΤ»

Οι δύο Κυριακές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών συμπύκνωσαν και εξέφρασαν, ίσως...

και με αντιφατικό τρόπο, την αγωνία και την αγανάκτηση ενός λαού, μιας ολόκληρης κοινωνίας, η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει οδηγηθεί σε μια ιστορικού χαρακτήρα δοκιμασία, που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ιστορική τραγωδία.

Το πρώτο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα της διακυβέρνησης μοιάζουν αδύναμα και ανίκανα να αντιμετωπίσουν τα κρίσιμα προβλήματα που καθορίζουν την πορεία της χώρας. 
Το κυβερνών κόμμα, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, έχει απωλέσει την πολιτική ηγεμονία στο επίπεδο των κομματικών συσχετισμών και –το κυριότερο– έχει απωλέσει ταυτόχρονα την κοινωνική του νομιμοποίηση.
Τα διλήμματα, οι εκβιασμοί, η συνεχής τρομοκράτηση των πολιτών, οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί κατά όλων εκείνων που αντιδρούν ή ...

Μιχάλης Ιγνατίου: Μήνυμα από Ουάσιγκτον: Να σοβαρευτούν οι κυβερνώντες

Η διαπίστωση ότι θα απαιτηθεί επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας αλλά και επιμερισμός του ελλείμματος...

του 2009 έδωσε την ευκαιρία στους γνωστούς - αγνώστους διεθνείς κερδοσκόπους να ξεκινήσουν νέα εκστρατεία εναντίον της χώρας μας, στοχεύοντας σε τεράστια κέρδη από τα στοιχήματα για την αναδιάρθρωση του χρέους και την πτώχευση του ελληνικού κράτους.
Βέβαια, δεν μπορούμε να επιρρίπτουμε συνέχεια τις ευθύνες στους ξένους, διότι είναι και τα δικά μας λάθη που τους δίνουν την ευκαιρία να κερδοσκοπούν και να καταστρέφουν κάθε προσπάθεια που γίνεται.
Για παράδειγμα, σε τι ωφέλησε την ελληνική οικονομία η απειλή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι θα κατέφευγε σε εκλογές εάν δεν κέρδιζε ο συμπαθής, κατά τα άλλα, κ. Σγουρός;
Απλά ...

Το ΠΑΣΟΚ εκδικήθηκε το «Βήμα»!

Οι εξελίξεις στο «Βήμα» είναι θλιβερές. 

Εργαζόμενοι, και μάλιστα εξαιρετικά προικισμένοι δημοσιογράφοι θα χάσουν τη δουλειά τους, παρά τις διαψεύσεις του κ. Σταύρου Ψυχάρη, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει προσφορά θέσεων εργασίας στους πυλώνες που απέμειναν στον ΔΟΛ.
Αφήστε που ορισμένοι εκεί στη Μιχαλακοπούλου, θα προτιμούσαν να κρατήσουν, με παχυλούς μισθούς διοικητικά στελέχη στον εμπορικό τομέα, τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, και δεν θα νοιαστούν ιδιαίτερα για τους δημοσιογράφους. Δηλαδή, για την ψυχή του Συγκροτήματος, που ο Χρήστος Λαμπράκης κατάφερε να το καταστήσει «τοτέμ» της ενημέρωσης στην Ελλάδα.
«Αν ζούσε ο Λαμπράκης, δεν θα φτάναμε εδώ», αναρωτιούνταν χθες στο «Βήμα» πολλοί δημοσιογράφοι αλλά και ...

Ένα εκατομμύριο εμβόλια στα σκουπίδια

Στον αστερισμό της... γρίπης βρισκόταν η Ελλάδα πέρυσι τέτοια εποχή

Οι υγειονομικές αρχές «μετρούσαν» θύματα σε καθημερινή βάση, οι σχολικές αίθουσες έκλειναν η μία μετά την άλλη και, το κυριότερο, η Ελλάδα παράγγελνε αβέρτα πανδημικά εμβόλια. 
Ενα χρόνο μετά την πανδημική υστερία, η γρίπη μάς έχει...

Ο Θ. Πάγκαλος βλέπει την κατοχή ως ευτυχία!



Χρειάζεται να έχει κανείς το ακαταλόγιστο για να εκλαμβάνει τη δυστυχία ενός λαού ως ευτυχία
Προαπαιτείται θράσος, κυνισμός, περισσή αναλγησία, πώρωση, παχυδερμία, αχρωματοψία και στραβισμός, για να βλέπει κανείς την υποδούλωση, τη συμφορά και την ταπείνωση ενός λαού ως ευτυχία και την ξένη μπότα ως ευκαιρία
Και όλα αυτά τα προσόντα, και περισσότερα ακόμη που δεν θέλω να κατονομάσω, για να μην προσκρούσω στη μετριοφροσύνη του άνδρα, τα διαθέτει ο αντιπρόεδρος της σοσιαληστρικής κυβέρνησης υπό επιτροπεία, ο άνθρωπος που ήταν "δημοκρατικά" παρών στην πολιτική σκηνή της χώρας μας τα τελευταία 30 χρόνια – τα 20 ως υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και τα 10 ως βολευτής της...

Και άλλες κεμαλικές γιορτές στη Θράκη…

Μέσα στην κατάρρευση των πάντων γύρω μας, συνεχίζεται φυσικά συνεχώς κλιμακούμενη η απόπειρα του εκτουρκισμού της Θράκης με την εμφύτευση ηθών, εθίμων και εορτών από τη…Μητέρα Πατρίδα
Διαβάζουμε λοιπόν το δημοσίευμα της τουρκοφυλλάδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (25-11-2010) για το πώς ακριβώς τιμήθηκε στον νομό Ροδόπης η κεμαλική Ημέρα του Δασκάλου
Παράλληλα ασφαλώς τιμήθηκε και πάλι (ε, αλλοίμονο!) ο εμπνευστής της, ως μεγάλος δάσκαλος (σ.σ. της κτηνωδίας, του φασισμού, της γενοκτονίας, κλπ). 
Απολαύστε τώρα τι ακριβώς τιμούν και με τι ηδονίζονται κάποιοι…συνάνθρωποί μας, ενώ διανύουμε το 10ο έτος του 21ου αιώνα:

Μπακογιάννη: Δεν με ενδιαφέρει αν με βρίσουν ή μου κολλήσουν οποιαδήποτε ταμπέλα...θα πω τα πράγματα με το όνομα τους [Video]

Μια "γεμάτη" συνεντευξη  έδωσε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στο ALTER και στον Νίκο Χατζηνικολάου. 
Η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας έδειξε να θέλει να πει πολλά πράγματα -σε ορισμένες στιγμές "ξεχείλιζε" από λέξεις- και γενικά έδειξε να είναι γεμάτη από ενέργεια για τη δύσκολη συνέχεια που την περιμένει. 
Ο Χατζηνικολάου την κράτησε όμως προσγειωμένη σε θέματα εσωκομματικής χροιάς και περιεχομένου (πουλάνε άλλωστε περισσότερο).
H κ. Μπακογιάννη έχει αρχίσει να μην φοβάται να πει αυτά που πιστεύει, κάτι που ίσως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια ελέω "εσωκομματικών ισορροπιων" και της κουρσας για τη προεδρία.
Πλέον όμως μετά την ήττα στο εσωκομματικό μέτωπο αλλά και την εθνική κρίση , φαίνεται να μην τη σταματάει κανείς από το να εκφράσει αυτό που θέλει.
Τι είπε στην συγκεκριμένη συνεντευξη; 
Διαβάστε παρακάτω τα βασικά σημεία, αλλά δείτε και το βίντεο μιας και έχει άλλα τόσα.:

Το… προξενιό της Ντόρας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για τη συγκρότηση μιας συμμαχίας των προθύμων για τη στήριξη του μνημονίου και της πολιτικής Παπανδρέου. 

Η ίδρυση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, υπό την επωνυμία Δημοκρατική Συμμαχία και η αποσκίρτηση ορισμένων βουλευτών της ΝΔ που προσχωρούν στις γραμμές του ήρθε να συμπληρώσει το σχετικό πάζλ από τα δεξιά, αφού στα αριστερά του βρίσκεται ήδη η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Η νέα στρατηγική Παπανδρέου, που ονομάστηκε στρατηγική συναίνεσης, τέθηκε επί τάπητος αμέσως ...

Αναδιάταξη χρέους με νέα διάταξη δυνάμεων

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή του προγράμματος (οικονομικής προσαρμογής)»

Η φράση βρίσκεται προς το τέλος της ανακοίνωσης. Αυτής που μοίρασαν προχθές στην Αθήνα. Την οποία, προηγουμένως, διατύπωσαν από κοινού οι εκπρόσωποι των τριών μερών. 
Δουλειά των οποίων είναι να γράψουν από μια εισήγηση προς τους πιστωτές μας. ...

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πληρώστε μας θα σας σκοτώσουμε αργά..!

Τα οφέλη της coca -cola
Tα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. 
Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.. 

Ο Καραμανλής παρενέβη μέσω τρίτων ! Νέες εξελίξεις 21:00 h ...


Γράφαμε το πρωί ότι ο Καραμανλής πιέζεται να παρέμβει για τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία και λίγο αργότερα επιβεβαιωθήκαμε πλήρως
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε μέσω συνεργατών του ότι η Ν.Δ. είναι το σπίτι μας και πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην συμμετέχει αύριο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα αυτό. 
Εκείνο πάντως που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι το αν θα πάρει τον λόγο, παρά τα όσα διαρρέει ο Αντώναρος
Ο Καραμανλής έχει δεσμευτεί ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τον αρχηγό της ΝΔ και πως όποιος πάει απέναντι , θα έχει να κάνει μαζί του. 
Εκτός και αν έχει λύσει παρασκηνιακά τις ...

Κομισιόν: «Η Τουρκία να υπογράψει τη σύμβαση για το Δίκαιο Θάλασσας»!

Καταπέλτης αν και διατυπωμένη «κομψά», ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά.

Την απαίτηση για «σαφή δέσμευση της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας και για την επίλυση κάθε εκκρεμούς συνοριακής διαφοράς σε συμφωνία με την αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένης, εφόσον απαιτείται, της δικαιοδοσίας του Διεθνούς Δικαστηρίου», υπενθυμίζει ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και μέλους της ...

Όλες με φούστες

Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών « NPNS» διοργανώνει σήμερα στη Γαλλία εκστρατεία με το σύνθημα "όλες με φούστες" στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.
Σύμφωνα με τη Σιχέμ Χαμπσί, την πρόεδρο της οργάνωσης, χθες σχεδόν 97.000 γυναίκες δήλωσαν ότι θέλουν σήμερα να φορέσουν φούστα, συμβολικά, σε μια ένδειξη αντίστασης κατά της βίας σε βάρος τους.
"Το να φορέσει μια γυναίκα φούστα είναι ένδειξη μαχητικότητας, στην καθημερινότητα, στο χώρο εργασίας, στο δρόμο, στο σπίτι της, καθώς σήμερα όλα τα είδη αυτά είναι γυναικεία είδη που τείνουν να εξαφανιστούν", τόνισε....

Δείτε πως ξεπούλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα περουσιακά μας στοιχεία

Δεν είμαι νομικός ούτε ειδικός σε συμβάσεις και οικονομικές συμφωνίες.
Όμως αυτό δεν με δεσμεύει από το να ψάχνω, να ερευνώ και να βρίσκω πληροφορίες όπως ο κάθε πολίτης.
Στην εποχή μας η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πολύ πιο εύκολη, από ότι παλιότερα και μπορεί σε μικρό σχετικά χρόνο, ένας έμπειρος χρήστης να συγκεντρώσει πληροφορίες για ένα θέμα που τον ενδιαφέρει.
Το θέμα-πρόβλημα είναι η αξιοπιστία και αξιολόγηση της πληροφορίας και κατ επέκταση το πόσο μπορεί να βασισθεί κανείς σε αυτή.
Έκανα αυτό τον μικρό πρόλογο για να σας αποδείξω πόσο πρόχειρη (κατά την άποψη μου) ήταν η σύμβαση της Δανειακής διευκόλυνσης (ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ"...) που υπέγραψε η χώρα μας στις ...

Στο νοσοκομείο «Νίμιτς» μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Στο νοσοκομείο «Νίμιτς» μεταφέρθηκε εσπευσμένα το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη εγκεφαλικό.
Του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά του!
Απ' ότι φαίνεται τον ... γλωσσοφάγαμε!

Η… ακινησία των Κινημάτων

Ένα από τα παράδοξα της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι, παρά την ύπαρξη πολλών Κινημάτων η Ελλάδα παραμένει… ακίνητη. 
Τόσο ακίνητη που φαντάζομαι ότι θα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του ΔΝΤ και της τρόικας, το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός παρακολουθεί ακίνητος αυτά που συμβαίνουν και επηρεάζουν τη ζωή του.
Οι Ιρλανδοί κινητοποιούνται, οι Πορτογάλοι το ίδιο, οι Ισπανοί και οι Γάλλοι είναι έτοιμοι. 
Μόνο εμείς παραμένουμε σε ακινησία και εκτονωνόμαστε μέσω πάσης φύσεως Κινημάτων. 
Τουλάχιστον στα Κινήματα έχουμε υπεροχή έναντι των ...

Σικάγο γίναμε...

Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι στην πόλη όπου μεγαλούργησε η μαφία του Αλ Καπόνε μπήκαν και τα θεμέλια του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού. Κοινός παρονομαστής της μαφιόζικης πρακτικής και της νεοφιλελεύθερης οικονομικής αντίληψης είναι η επικράτηση του νόμου της ζούγκλας: Ο ισχυρότερος επιβιώνει.
Όπως και σημειολογικά αποτυπώθηκε χθες στην απευθείας τηλεοπτική (κυβερνητική...) εμφάνιση των εκπροσώπων της τρόικας, είναι προφανές η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια παραδομένη στις ορέξεις των πιστωτών της.
Η διαδικασία στην οποία υποβάλλεται η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας δεν είναι τυχαία. Αποτελεί επιστημονικά επεξεργασμένη και δοκιμασμένη στην πράξη συνταγή, η οποία αποσκοπεί στην εκθεμελίωση των δομών προκειμένου να οικοδομηθεί το ...

«Ψήνεται» επιστροφή Λαλιώτη

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου σχεδιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου να προχωρήσει σε κομματικό ανασχηματισμό, προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από τις εντυπώσεις των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, και να δοθεί η αίσθηση ενός νέου ξεκινήματος, για την καινούρια χρόνια.
Πρόθεση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσει σε βαθιά τομή στο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το καθοδηγητικό όργανο του Κινήματος. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχει ήδη ζητήσει από τον Κώστα Λαλιώτη, να ...

Χάθηκε και η… τσίπα

Μα τι είπε πάλι;
Το μνημόνιο είναι ευτυχία. 
Το άκουσα και δεν πίστευα τι άκουγα!
Ο μαζοχισμός δεν επιβάλλεται, ή αρέσει ή δεν αρέσει,  δηλώνω δε ανεπιφύλακτα ότι δεν έχω ούτε θεία Φροξυλάνθη να με καλύψει.
Σκέφτομαι ειλικρινά την ευτυχία πού νοιώθει ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, αλλά κυρίως την ευτυχία του απολυμένου και του παιδιού του.
Είμαι πλέον τόσο ευτυχισμένος, που σκέφτομαι ότι γύρω μου οι πολίτες αγωνιούν γιατί έχουν ψυχολογικό πρόβλημα, πιθανώς από τα παιδικά τους χρόνια, και ζορίζονται να ...

Πιέζουν τον Καραμανλή να παρέμβει


Πιέσεις δέχεται από χθες το μεσημέρι ο Κώστας Καραμανλής για να παρέμβει στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στην οποία θα πάρουν τον λόγο και όσοι βουλευτές το επιθυμούν.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 31 Οκτωβρίου 2009, ότι «Τον νέο Πρόεδρο του Κόμματος θα τον στηρίξουμε όλοι.
Και όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου»
Τη δήλωση αυτή υπενθυμίζουν όχι μόνο από τη ...

Ο ρόλος του Μαρκεζίνη

Απίστευτες ζυμώσεις και μυστικά ραντεβού πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε σπίτια πολιτικών, ξενοδοχεία ακόμη και σε πρυτανικά γραφεία.
Εκτός από τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Λ. Παπαδήμο ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ο Αλέκος Παπαδόπουλος φέρεται να έχει συναντηθεί διαδοχικά με τον Σημίτη και το σύνολο των υπουργών της παρούσας κυβέρνησης που διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις Παπακωνσταντίνου.
Εκείνος όμως που κινείται διακριτικά αλλά εξίσου αποφασιστικά, είναι ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης, κορυφαίο μέλος της ...

Σκοτώστε τις τράπεζες

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του βετεράνου ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά να αποσύρουν οι Γάλλοι τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, ώστε να καταρρεύσει το σύστημα. 

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα που οι ποδοσφαιριστές είναι εντελώς γκάου, η πρόταση Καντονά προκάλεσε έκπληξη
Όταν οι «πνευματικοί» άνθρωποι έχουν εξαγοραστεί, είναι κρατικοδίαιτοι –και δεν είναι καθόλου πνευματικοί-, είναι απόλυτα λογικό οι προτάσεις για αντίδραση και αντίσταση να έρχονται από τους ποδοσφαιριστές και άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.
Πιο πιθανό είναι να αντιδράσει κάποια στιγμή στο σύστημα η Τζούλια Αλεξανδράτου παρά κάποιο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. 
Βέβαια, ο Ερίκ Καντονά είναι πολύ πιο σοβαρός και πνευματικός άνθρωπος από τους δικούς μας πνευματικούς ανθρώπους.
Ήδη, στη Γαλλία υπάρχει ...

Τα σενάρια για την αυριανή ΚΟ της ΝΔ

Σενάρια για την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ψιθυρίζουν από χθες το μεσημέρι τα παράκεντρα της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους.
 
Ένα από αυτά λέει ότι δυο - τρεις βουλευτές θα πάρουν τον λόγο και θα διαφοροποιηθούν εκείνη την ώρα, ενώπιον του Σαμαρά, ώστε να προκαλέσουν πιο βαθύ και πιο εντυπωσιακό ρήγμα στην εικόνα της ...

Η «ειρηνική επανάσταση» του Αλέκου

Στην Ελλάδα συμβαίνει να ακούμε με προσοχή όσους έχουν κάτι να πουν όταν έχουν αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή. 
Ίσως γιατί και οι ίδιοι όταν είναι στο προσκήνιο αποφεύγουν να περιγράψουν την πραγματικότητα. 
Μια τέτοια περίπτωση είναι και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος
Πέραν των συγκυριών η ομιλία του στο ΕΛΙΑΜΕΠ κατέδειξε ότι υπάρχουν ακόμα φωνές που αξίζει να ακούγονται σε εποχές όπως αυτή που επικρατούν οι κραυγές και οι ψίθυροι. 
Απαλλαγμένος κομματικών βαρών και κυρίως ιδεολογικών κλισέ περιέγραψε το αυτονόητο.  
Πιστεύουμε σταχυολογώντας μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του ότι, οι λύσεις στα σωρευμένα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι πρωτίστως πολιτικές γι αυτό και χρειάζεται συστράτευση και συμπαράταξη όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ...

Εγκληματα πραγματικα και εγκληματα ʽʼκουβεντιασταʼʼ.


Ο Παπανδρέου από την πρώτη ημέρα που κατέλαβε την εξουσία μιλά για τα πλαστά στοιχεία που έστελνε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Eurostat
Όχι μόνο στην βουλή ή σε ελληνικά μέσα αλλά και σε παγκοσμίου εμβέλειας δίκτυα.
Η εύλογη ερώτηση ενός πολίτη είναι εάν αυτό το έγκλημα έχει τιμωρία.  
Και δεν μιλάω για πολιτικά πρόσωπα γιατί θα με πείτε γραφικό. Μιλάω για τους απλούς πολίτες που συμμετείχαν στην διαδικασία αυτή της αποστολής των στοιχείων καθώς δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Αλογοσκούφης ή ο Καραμανλής έστελναν μόνοι τους τα στοιχεία. 
Υπάρχουν δεκάδες άτομα στην Εθνική Στατιστική υπηρεσία και στο Υπουργείο Οικονομικών που συμμετείχαν στο ʽʼέγκλημαʼʼ που αναφέρεται ο πρωθυπουργός. Και δεν μιλάω για απλούς δημοσίους υπαλλήλους αλλά για ʽʼπολιτικάʼʼ πρόσωπα όπως γραμματείς υπουργείων και διοικητές οργανισμών....

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Απολαύστε την "Έκθεση Ζωγραφικής - 3D Art" του Empros ... και χαλαρώστε!

Νομίζουμε ότι με όσα συμβαίνουν γύρω μας, χωρίς "εμάς για μας", επιβάλλεται να προσπαθήσουμε να χαλαρώσουμε για λίγο!
Σήμερα σας προτείνουμε 3D Art Ζωγραφική!
Απολαύστε τη:

Λάθος ερώτηση (μίνι ανέκδοτο)

Ανδρόγυνο κάθεται ανέκφραστο στον καναπέ και βλέπουν τηλεόραση. 
Έχουνε να μιλήσουν πάνω από μία ώρα.
Τότε ο εξυπνάκιας ο άνδρας, αποφασίζει να σπάσει τον πάγο και ρωτά τη σύζυγο:

Το ΠΑΣΟΚ και οι φόβοι για "πολιτικό ντόμινο"

Στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με διακριτικότητα τις εξελίξεις στη ΝΔ.

Σε κεντρικό επίπεδο αποφεύγουν κουβέντες που μπορεί να πυροδοτήσουν συζητήσεις περί ικανοποίησης από την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτό οφείλεται και σε έναν επιπρόσθετο λόγο. 
Γνωρίζουν καλά στην κυβέρνηση ότι από τη μία στιγμή στην άλλη είναι δυνατό να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα και στο ΠΑΣΟΚ, στη λογική του πολιτικού ντόμινο.
Και τότε οι εξελίξεις θα είναι ανεξέλεγκτες σε όλα τα επίπεδα. 

Θα μας τρελάνει η Μέρκελ - Από μαύρο πρόβατο γίναμε παράδειγμα προς μίμηση

Κατά καιρούς, η Άγκελα Μέρκελ έχει... σούρει πολλά στην Ελλάδα. 

Μέχρι και την ένταξή μας στο ευρώ χαρακτήρισε «ανεύθυνη απόφαση»

Αυτή τη φορά όμως, είμαστε παράδειγμα προς μίμηση!

Όπως για τη Γερμανίδα καγκελάριο η Γερμανία είναι πρότυπο αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, η Ελλάδα είναι το παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνει μια χώρα προκειμένου να επιστρέψει στην οδό της αρετής, δηλαδή τη δημοσιονομική σταθερότητα.
Σε ομιλία της στη γερμανική Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2011, η Μέρκελ επανέλαβε την απόφασή της να επιβάλει στην ευρωζώνη την «κουλτούρα της σταθερότητας» και σε αυτό το πλαίσιο, δεν παρέλειψε μάλιστα να δώσει εύσημα στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση...

Ο John, η Mary και ο Μαρξ

Τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκα στη Νίσυρο. 
Ανάμεσα σε μπάνια, γλέντια, πανηγύρια και γάμους, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με ένα ζευγάρι Ιρλανδών που έχουν σπίτι στη Νίσυρο και τους γνωρίζω πολλά χρόνια – τον John και τη Mary.

Ο John και η Mary είναι δυο πολύ ωραίοι άνθρωποι που αγαπούν, βέβαια, την Ιρλανδία αλλά αγαπούν και την Ελλάδα. 
Οι ντόπιοι τους αγαπάνε πολύ.
Η Mary είναι πολύ μαχητική και μου έλεγε τι πιστεύει πως πρέπει να κάνουμε εμείς οι Έλληνες, για να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας. 
Η άποψή της –σε γενικές γραμμές- ήταν πως όλο το λάθος για τη χρεοκοπία και την άσχημη κατάσταση της χώρας βρίσκεται στους Έλληνες πολίτες που πρέπει να γίνουν πιο εργατικοί και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ιρλανδών.
Ο John ήταν πιο διαλλακτικός και δεχόταν την άποψή μου πως φταίμε για πολλά, αλλά η χώρα μας κυβερνιέται από την ολιγαρχία και τη Μαφία, οπότε το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο – δεν είναι άσπρο μαύρο. 
Επίσης, δεχόταν πως δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα.
Τρεις μήνες μετά, οι απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκονται στο Δουβλίνο και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως η Mary μάλλον θα έχει αλλάξει γνώμη...

Τρόικα: Αλλάξτε υπουργούς για να συνεννοηθούμε

Αρκετά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σήμερα αναφέρουν την δυσαρέσκεια της τρόικας για τους αργούς ρυθμούς που κινείται η κυβέρνηση στην υλοποίηση του προγράμματος «αναδιάρθρωσης» της χώρας.
Όλα αυτά μετά και το άρθρο της η κ. Λούκα Κατσέλη, που εγκαίρως, κατά την ίδια, είχε προειδοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου για τον «προβοκατόρικο» τίτλο, που απ΄ ότι φαίνεται έφερε πολλά κλικ στην web έκδοση του Βήματος, και ανακατωσούρα στο πολιτικό σύστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι της τρόικας στην επικοινωνία τους με την κυβέρνηση, διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό, εσκεμμένα με την σύμφωνη γνώμη του Γιώργου, κατά άλλους αποδίδεται στις συγκρούσεις που υπάρχουν στα ...

Ανδρουλάκης κατά υπουργών και Παπανδρέου

1111111111111.jpgΑιχμές κατά υπουργών για την αναποτελεσματικότητά τους άφησε ο Μίμης Ανδρουλάκης, 
μιλώντας στον «Αθήνα 9,84».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για υπουργούς που «κάνουν το κομμάτι τους», ενώ στοχεύοντας εμμέσως την κ. Κατσέλη και τις αντιρρήσεις της με την τρόικα σημείωσε: «Αυτές οι φιγούρες και αυτά τα ψεύτικα, τα θέατρα, ας πούμε, είναι τελείως μπανάλ σήμερα».
Όμως ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για τις ευθύνες του πρωθυπουργού για την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση.
«Στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο ταχυτήτων υπουργοί, κάποιοι έχουν κάποιο ειδικό πλεονέκτημα. Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτό, είναι ανεξήγητο...», είπε με νόημα. 

Η Ντόρα φέρνει στη Βουλή το δάνειο στη ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ

Ερώτηση προς την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με αφορμή το δάνειο που χορήγησε στη ΓΕΝΟΠ η ΔΕΗ, κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως «το φαινόμενο των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών πρέπει να τελειώνει» και καλώντας την κυβέρνηση «να δώσει τέλος σε τέτοιου είδους συναλλαγές σε όλο το ευρύτερο δημόσιο».
«Ο τόπος δεν έχει την πολυτέλεια να χρηματοδοτεί επαγγελματικά κομματικά στελέχη μέσω του συνδικαλισμού, τα οποία -όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει- συναλλάσσονται αδιαφανώς με τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, είπε και σημείωσε: