Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Στο ΠαΣοΚ προπαγανδίζουν υπέρ της ΑΠΟΧΗΣ, ...τους βολεύει..!

Λάβαμε πριν από λίγο, από φίλο, το παρακάτω μήνυμα στο F B και σας το παρουσιάζουμε:
" Με ειδοποίησε φίλος μου από αθήνα...υψηλόβαθμος ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ...ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει εγκάθετους στο ΦΒ να προπαγανδίζουν υπέρ της ΑΠΟΧΗΣ!!!!!...και έλεγα και εγώ ...πως και δεν υπάρχουν Πασοκτζήδες εδώ μέσα....ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.......ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ...απομονώστε τους...είναι επικίνδυνοι γιά τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....θέλουν να διαιωνίσουν τη ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ...γιά σκεφθείτε το λίγο...ποιόν βολεύει η αποχή!"
Για τον λόγο αυτό το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη, επαναλαμβάνει μια παλαιότερη ανάρτηση του:
Αποχή  =  Άκυρο =Λευκό = ΠΑΣΟΚ = ΜΝΗΜΟΝΙΟ ..!

Αυτή την εξίσωση πρέπει να έχουμε στο νου μας και ανάλογα να πράξουμε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως τις περιφερειακές και εξηγούμαστε.
Όταν ο πολίτης ρίχνει στην κάλπη λευκό ή άκυρο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κανείς δεν τα λαμβάνει υπόψη, ούτε προσμετρώνται τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια στο σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων με βάση τα οποία γίνεται και η κατανομή των ποσοστών μεταξύ των διαφόρων κομμάτων ή συνδυασμών. Έτσι είναι ο «δημοκρατικός» εκλογικός νόμος μας.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την αποχή. Οι πολίτες που δεν θα πάνε να ψηφίσουν δεν προσμετρώνται πουθενά, είναι σαν να μην υπάρχουν. Ούτε επηρεάζεται το ποσοστό που έλαβε ο κάθε υποψήφιος επειδή κάποιοι πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν...
Η «δημοκρατία» μας βλέπετε, δεν ενδιαφέρεται για τις απόψεις και τις ανησυχίες αυτών των πολιτών. Τους γράφει κανονικά
Ενδιαφέρεται μόνο για την κατανομή των εγκύρων ψηφοδελτίων μεταξύ των διαφόρων πολιτικών «μαντριών», σύμφωνα με το ισχύον πολιτικό σύστημα και με την προπαγάνδα που έχουν κάνει τα ΜΜΕ και οι δημοσκοπήσεις. 
Δηλαδή στην ουσία, η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταντήσει μια διαμάχη μεταξύ διαφόρων συμφερόντων που ελέγχουν την προπαγάνδα, για το ποιος καταφέρνει να μαζέψει τα περισσότερα πρόβατα στο δικό του μαντρί. Αυτό που λέμε, ποιος έχει το καλύτερο επικοινωνιακό πακέτο.
Επομένως, εάν ρίξει λευκό ή άκυρο ο ψηφοφόρος, ή απέχει από την ψηφοφορία, με τη στάση του αυτή θα ενισχύσει το κόμμα που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συσπείρωση, δηλαδή το κόμμα του οποίου οι ψηφοφόροι θα πάνε μονομπλόκ να το ψηφίσουν.  
Είδατε για παράδειγμα τι έγινε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. 
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ήταν οι ίδιοι με εκείνους του 2004, όταν ηττήθηκε κατά κράτος από τη Νέα Δημοκρατία και όμως τώρα κέρδισε με 10% διαφορά. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε μεγάλη συσπείρωση σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας οι ψηφοφόροι απείχαν και κέρδισε άνετα τις εκλογές.
Αυτή το φορά η προπαγάνδα που εκπορεύεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, σπρώχνει τον απογοητευμένο ψηφοφόρο στην αποχή, προκειμένου να ενισχυθεί το πράσινο «μαντρί», το οποίο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συσπείρωση.
Αν όμως ο πολίτης ενισχύσει με την συμπεριφορά του το ΠΑΣΟΚ, στην ουσία ενισχύει το μνημόνιο και τη σκληρή πολιτική του που οδηγεί σε εξαθλίωση, αναλαμβάνοντας απέναντι στην ιστορία και την ευθύνη της πράξης του.
Άλλο δεν μπορούμε να φωνάξουμε για να γίνει πιο κατανοητό.
Η άποψή μας είναι:
Αφού μας εμπαίζουν αυτοί, θα τους εμπαίξουμε κι εμείς. 
Δεν θα κάνουμε αυτό που θέλουν. 
Δεν θα μείνουμε απαθείς καθηλωμένοι στον καναπέ. 
Καταψηφίζουμε το ΠΑΣΟΚ για να καταρρεύσει ή να χαλαρώσει το μνημόνιο και αυτό επιτυγχάνεται με το να κάνουμε πέτρα την καρδιά και να ψηφίσουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του.

Η μεγάλη απόδραση του Γιώργου

Η άμεση εκλογή των Περιφερειαρχών και των περιφερειακών συμβουλίων, θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για την πολιτική ανανέωση και τη διοικητική ανασύνταξη της χώρας, για τον εξορθολογισμό του οικονομικού σχεδιασμού και της εκτέλεσης των έργων περιφερειακής ανάπτυξης και υποδομής. 
Θα μπορούσε να γίνει ο μοχλός της πραγματικής επανίδρυσης του κράτους, με όρους του 21ου αιώνα, παρά την οικονομική κρίση, και, κυρίως λόγω αυτής.
Όμως, η εθνική αυτή φιλοδοξία, και κυρίως αναγκαιότητα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα εκπληρωθεί στις πρώτες τούτες, τόσο κρίσιμες και χρονικά τόσο καίριες «αυτοδιοικητικές» εκλογές.  
Περιφερειακοί ηγέτες εμπνευσμένοι και ικανοί να ...

Έχω αρχίσει να φοβάμαι

Ψηφίζουμε αύριο.

Και εννοείται ότι το ΠΑΣΟΚ τραβάει ζόρι λόγω του μνημονίου και του Παπανδρέου με το δίλλημα του τύπου «ή ψηφίζετε τους δικούς μου ή πάμε σε εκλογές».

Και η κυβέρνηση εννοείται ότι πρέπει να κάνει κάτι να περιορίσει την αγανάκτηση του λαού, που αναμένεται να εξελιχθεί σε αρνητική ψήφο. 
Κάπου εκεί αρχίζουν «και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές» που λέει και το τραγούδι.
«Τα φάγαμε τα λεφτά όλοι μαζί» λέει ο Πάγκαλος και μας κάνει τρελούς όλους μας και έξαλλους. 
«Τρέξτε στις εφορίες να πληρώσετε όλοι γιατί χρωστάτε» μας λέει ο ...

Προς μεγαλοδημοσιογράφους, για τη συμβολή τους... στο «σημερινό μας χάλι»


Είναι εξοργιστικό –και από μια άποψη διασκεδαστικό– να σας βλέπουμε να ολοφύρεστε και να εξαπολύετε μύδρους κατά των πολιτικών, γιατί επί τόσα χρόνια... «δεν τόλμησαν να πάρουν οδυνηρά μέτρα και οδήγησαν έτσι τη Χώρα στο σημερινό της χάλι!»
Διερωτώμαστε: Δεν είσαστε άραγε εσείς που πολεμήσατε σκληρά, όλα αυτά τα χρόνια, κάθε πρόταση τεχνοκρατών και κάθε απόπειρα πολιτικών ακόμα και για τις πιο ήπιες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, την υγεία, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση... ;  
Θυμόμαστε:

Για ποια μεταρρύθμιση μιλάμε;

Του Κυριακου Mητσοτακη

Παρόλο που η πολιτική ατζέντα μονοπωλείται από τη συζήτηση για το Μνημόνιο και τις εκλογές, ένας άλλος διάλογος, που μάλλον έχει περάσει στα ψιλά, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αυτός για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. 
Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι ο τρίτος που διεξάγεται μέσα σε 4,5 χρόνια και μένει να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει. 
Πάντως δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι θα οδηγήσει κάπου, ειδικά αν μετρήσω τις μέρες που τα σχολεία λειτουργούν κανονικά στη χώρα μας. ...

Η… ξεχασμένη διαπραγμάτευση

Παρακολούθησα πρόσφατα στην τηλεόραση του BBC μιά συζήτηση ανάμεσα σε Αμερικανούς γερουσιαστές και των δύο μεγάλων κομμάτων με θέμα τις εκλογές της Τρίτης 2 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. 
Ηταν αποκαλυπτικό πως και τα δύο κόμματα επιμένουν σε μιά πολιτική δραστικής μείωσης των φόρων
Και οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν πως σε μια οικονομία που κλονίζεται, είναι εγκληματική κίνηση η όποια αύξηση της φορολογίας. 
Διότι έτσι νεκρώνεται η αγορά, απονευρώνεται η κατανάλωση και πεθαίνει το λιανικό εμπόριο. 
Μαζί με όλα αυτά, οι μεγάλοι φόροι γονατίζουν τις σοβαρές επιχειρήσεις και οδηγούν την οικονομία γενικότερα σε αδιέξοδα
Και τα δύο...

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η «μπλόφα» των εκλογών

Δεν είναι μπλόφα δήλωσε ο Υπουργός Τύπου.  
«Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα δούμε», δηλώνει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
Αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, θα πάμε σε εκλογές.
Να πάτε σε εκλογές λέω κι εγώ. 
Να είστε όμως προετοιμασμένοι γι’ αυτό που θα βρείτε μπροστά σας. 
Γιατί αυτές οι εκλογές δεν θα γίνουν με ψηφοδέλτια, αλλά με τομάτες, αυγά, γιαούρτια και άλλα τέτοια, πλέον πρόσφορα για την περίσταση.
«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», επαναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός. 

Και βέβαια δεν υπάρχουν!  
Γι’ αυτό, ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών το βράδυ της Κυριακής, κηρύξτε και στρατιωτικό νόμο, κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κάτι παρόμοιο, γιατί ώσπου να μεσημεριάσει τη Δευτέρα θα ’χουμε τελειώσει από Τράπεζες, με τόσο κόσμο που θα ’χει τρέξει να σηκώσει τα λεφτά του…

Η οικονομική κρίση και η υποταγή στο ΔΝΤ ήταν προσχεδιασμένες από καιρό!



Αν και γενικά δεν πολυπιστεύω στις θεωρίες συνομωσίας όσον αφορά στα καθημερινά πολιτικά ή οικονομικά τεκταινόμενα, τελευταία αρχίζω να αμφιβάλλω. 
Οι ταραχές που ζήσαμε τον Δεκέμβρη του 2008, οφείλονταν, όπως νόμιζα και συνεχίζω να νομίζω, στην άσκοπη δολοφονία του μικρού Γρηγορόπουλου από έναν «σαλεμένο» αστυφύλακα, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή νεοελληνική οργή των μπαχαλάκηδων (που περιέργως δεν υπήρχαν επί χούντας).  
Δεν είχα συνδυάσει τη καταστροφή της Αθήνας (και άλλων πόλεων) με την οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει 2-3 μήνες πριν, και που τα αποτελέσματά της δεν ήταν ακόμη ορατά.
Σήμερα, περιπλανώμενος στο διαδίκτυο, ανακάλυψα ένα άρθρο που είχε γραφτεί εν μέσω των ταραχών της Αθήνας, και που προέβλεπε πράγματα και καταστάσεις που τα ζήσαμε αργότερα, υποστηρίζοντας πως οι ταραχές του Δεκέμβρη ήταν στημένες από καιρό! 
Το άρθρο είναι το εξής και αξίζει να διαβαστεί:

«Λόλα να ένα μήλο»

Την Τρίτη αποζημιώθηκα
Ας έρθουν οι τροϊκανοί να τα πάρουν όλα. Δεν με νοιάζει. 
Ξέρετε τι σημαίνει να αναζωογονείται το συκώτι σου εν μέσω πτωχεύσεως; Priceless. Την Τρίτη η πρωθυπουργάρα μας είχε χρόνο να επισκεφθεί το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Κόνιτσα και να μιλήσει σε κάτι βαριεστημένα πιτσιρίκια. Και η ΕΤ3 έκανε το λάθος να το μεταδώσει.

«Γεια σας παιδιά» είπε ο George. «Γειάαα» απάντησαν τα μικρά, που με το ζόρι κάθονταν στις καρέκλες. Ξέρετε, βαριεστημένο ύφος, σταυρωμένα χέρια. Πώς σας έπαιρναν με το ζόρι σε επισκέψεις συγγενών όταν ήσασταν μικροί; Έτσι.
Και άρχισε ο πρωθυπουργός (δεν κάναμε καμία παρέμβαση στο κείμενο. Έτσι τα είπε, έτσι τα ανάρτησε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης).
ΓΑΠ: «Είναι δύο τα πράγματα που συζητάμε σήμερα. Ένα είναι πώς θα αλλάξουμε το ...

Ο Καραμανλής διαψεύδει τα περί «αναγκαίου κακού» του μνημονίου!

Μέχρι που θα φθάσουν οι "φυλλάδες" τους !

Δεν διαθέτουν καθόλου "τσίπα ντροπής"

Διαψεύδουν συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή δημοσιεύματα εφημερίδων, που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να έχει χαρακτηρίσει το Μνημόνιο αναγκαίο κακό, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των εμπόρων, πριν δύο μέρες στο γραφείο του.
Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν, πως "δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας" και ξεκαθαρίζουν πως "κάθε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και αποσπασματική".
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "η φράση ‘αναγκαίο κακό' δεν ειπώθηκε ποτέ από το στόμα του πρώην πρωθυπουργού".

Ήρθε η ημερομηνία λήξης…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σήμερα είναι η έλλειψη φερεγγυότητας και εμπιστοσύνης που διαχέεται όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους μας και στις ξένες αγορές.

Ο ωχαδερφισμός και η βαθιά ριζωμένη νοοτροπία του βολέματος στην κοινωνία, οι εκβιαστικές συντεχνιακές αντιλήψεις που “ ρυμούλκησαν ” την πολιτική σε μονομερή και μονοδιάστατη ικανοποίηση συμφερόντων καθώς και οι πελατειακές σχέσεις των κομμάτων, μέσω των οποίων εξασφάλιζαν μέχρι τώρα την αναπαραγωγή τους στην εξουσία , είναι κάποιες από τις παραμέτρους που εμπόδισαν κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης Εθνικού στρατηγικού οράματος για τη χώρα και επέφεραν δεινά δύσκολα διαχειρίσιμα στην οικονομία....

Οι Συνταγματολόγοι ξέρουν... οικονομικά; Χρέος του Πρωθυπουργού οι διπλές κάλπες!

«Θεσμική εκτροπή οι διπλές εκλογές», κραυγάζουν οι αξιότιμοι κύριοι Συνταγματολόγοι μας! 
Θαυμάζω την «επιλεκτική» τους ευαισθησία στις δημόσιες παρεμβάσεις... 
Δεν μας είπαν, λ.χ., εάν ήταν ή όχι «θεσμική εκτροπή» η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο πρώην Υπουργών για παραγεγραμμένες υποθέσεις, όπως στην περίπτωση του Βατοπαιδίου!
Εν πάση περιπτώσει, εάν τελικά ο Πρωθυπουργός αποφασίσει πρόωρες εκλογές, έχει χρέος απέναντι στο Λαό και την Πατρίδα να...

Μισό εκατ. ευρώ τον μήνα για τα χλιδάτα ταξίδια της κυβέρνησης




Να που απηύθυνε ο κ. Πάγκαλος το «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά»: στην κυβέρνηση του!

Μόνο οργή προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, την ώρα που απαιτούν περικοπές στους μισθούς και μειώσεις στις συντάξεις, χρεώνουν το κράτος «ένα σκασμό» λεφτά για τις χλιδάτες μεταφορές τους στα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά ταξίδια!
Πέντε εκατομμύρια ευρώ ξόδεψε το κυβερνητικό επιτελείο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο (μισό εκατομμύριο ευρώ τον μήνα!!!) για τις μεταφορές του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βαλκάνια, σύμφωνα με την λίστα των δρομολογίων των VIP αεροσκαφών, όπως αποκαλύπτει ....

Θέλει να φύγει, διώξτε τον …μην τον αφήνετε να ... δραπετεύσει.

Πρώτο απ' όλους  το "φιλικό μας ιστολόγιο parapolitika.gr", μας πληροφόρησε  ότι ο Παπανδρέου, σε μία από τις πολύ κλειστές συσκέψεις του, αποφάσισε να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές την Κυριακή το βράδυ.
Τα φιλοκυβερνητικά ΝΕΑ δημοσιεύουν σήμερα το παρασκήνιο αυτής της συνάντησης η οποία έγινε στο γραφείο του στη Βουλή και συμμετείχαν οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Γερουλάνος, Φ. Πετσάλνικος, Δ. Δρούτσας, Τ. Χυτήρης, Γ. Πεταλωτής, Ν. Αθανασάκης, Ρ. Βάρτζελη.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο Παπανδρέου τους είπε ότι θα στήσει κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου αν δει την Κυριακή ότι ο λαός δεν τον αφήνει να πάρει τα νέα πολύ σκληρότερα μέτρα που ετοιμάζει ο Παπακωνσταντίνου.
Είναι προφανές ότι θέλει να φύγει, να δραπετεύσει. 
Οι πολίτες οφείλουν να τον διώξουν . 
Να πάνε μαζικά στις κάλπες της Κυριακής και να τον διώξουν.
Να μην τον αφήσουν να ... δραπετεύσει. 
Να το γυρίσουν το παιχνίδι εξ΄ ολοκλήρου εναντίον του και εναντίον των κυβερνητικών του επιλογών. 

Θα γίνει «κατσικοπόδαρος» και θα «δραπετεύσει»!

Σε ακροατήριο πεντακοσίων ατόμων μίλησε χθες το βράδυ ο Παπανδρέου στην Πάτρα.
Τους μάζεψε σε ένα μικρό κλειστό γήπεδο , τους έθεσε τα εκβιαστικά του διλήμματα και αμέσως μετά έφυγε
Ούτε στη γενέτειρα των Παπανδρέου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει κόσμο.
 
Του είπαν οι δικοί του από την Αχαϊα πως το κλίμα είναι πολύ βαρύ, βρήκαν ένα μικρό κλειστό γήπεδο και μετά κόπων και ... πούλμαν από τα χωριά μάζεψαν τους πεντακόσιους.
Ο γνωστός για τα αντιπαπανδρεϊκά του αισθήματα, βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τονίζοντας τα εξής :
«Ο κ. Παπανδρέου ήρθε στην πόλη μας για να μας εκβιάσει. 
Ζούμε την απόλυτη παράνοια. Μας απείλησε ο κ. Παπανδρέου ότι αν καταψηφίσουμε τον κ. Κατσιφάρα και τον κ. Κατσικόπουλο τότε θα κάνει πρόωρες εκλογές.
Θα γίνει «κατσικοπόδαρος» και θα «δραπετεύσει»
Δεν μας εξήγησε γιατί δεν περιμένει λίγους μήνες να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα από την πολιτική που ακολουθεί για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού».

Εκτός ΙΚΑ οι «πρωταθλητές» στην υπερσυνταγογράφηση γιατροί

Εκτός ΙΚΑ θα μείνουν οι «πρωταθλητές» στην υπερσυνταγογράφηση γιατροί, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοινώνει ότι θα διακόψει τις συμβάσεις που είχε μαζί τους. 
Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρουν και όσοι φαρμακοποιοί φέρονται να συνεργάζονται με τους συγκεκριμένους γιατρούς.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει «Το Βήμα», ένα νέο κατάλογο με 50 ονόματα γιατρών όλων των ειδικοτήτων που συνέχισαν να λεηλατούν το ΙΚΑ και τον περασμένο Αύγουστο έχει στα χέρια του το ΙΚΑ. 
Στον νέο κατάλογο περιλαμβάνονται στοιχεία των 50 «προπορευόμενων» γιατρών σε όλη τη χώρα. Είκοσι επτά γιατροί είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλείς για τη δράση τους στο Ίδρυμα, αφού το όνομά τους υπάρχει σε όλους τους καταλόγους σε περίοπτη θέση. 
Οι πρωταθλητές των... «πρωταθλητών» και τον Αύγουστο είναι οι παθολόγοι (21 από τους 50). Ακολουθούν οι νευρολόγοι, οι γενικοί γιατροί, οι καρδιολόγοι και οι... ανειδίκευτοι.
Στο μεταξύ 250 νοσοκομειακοί γιατροί, μεταξύ των οποίων 80 διευθυντές κλινικών και τμημάτων, πιάστηκαν στα «πλοκάμια» του ...

Δηλώνουμε "Παρών" για να βγει η χώρα μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο!

Ζητά ‘Λευκή επιταγή’ για αναδιάρθρωση του χρέους

Τα παιχνίδια που ξεκίνησε να παίζει ο κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς εκβιασμούς είναι πολύ επικίνδυνα

Κι αν ήταν μόνο για τον ίδιο θα ήταν κάτι που θα ενδιέφερε αυτόν προφανώς, την οικογένειά του και το κόμμα του.

Εν προκειμένω όμως τα παιγνίδια τύπου «ψήφισε τις επιλογές μου ειδάλλως προκαλώ εθνικές εκλογές» είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τη χώρα.
Σε κατάσταση ύφεσης, την οποία προκάλεσαν οι επιλογές της κυβέρνησής του, είναι φανερό πλέον ότι ο πρωθυπουργός ζητάει λευκή επιταγή για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.
Την περασμένη Κυριακή υπήρξε το άκρον άωτον της διγλωσσίας: Αυτό που είπε ο Θ. Πάγκαλος το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός φάουλ. 
Ολα αυτά μόνον ως κρυφή ατζέντα μπορεί να εκληφθούν...

Έχουν αρχίσει να ζορίζονται ... αντε γεια και να μας γράφετε …

Οταν ακούς να συνωμοσιολογούν ανερυθρίαστα όσοι, μόλις πέρυσι ή πρόπερσι, ξόρκιζαν τη συνωμοσιολογία καταλαβαίνεις ότι, ανεξαρτήτως του τι πλασάρεται διακαναλικά, έχουν αρχίσει να ζορίζονται.
Όταν λοιπόν πιάνουν το τροπάρι για μηνύματα που πρέπει να σταλούν «σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας στο εσωτερικό αλλά και σε όσους καραδοκούν στο εξωτερικό», την ώρα που -με τις δικές τους δηλώσεις!- βάζουν νέφτι στα spreads για να τα ξαναγκαζώσουν, καταλαβαίνουμε ότι είναι αποφασισμένοι να μη μας αφήσουν να βγούμε από το μαντρί του Μνημονίου και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους γι’ αυτό.
Ολα τα άλλα είναι…

Φάτε... φλούδες για να είστε υγιείς

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να καθαρίζουμε τη φλούδα από τα φρούτα και τα λαχανικά για να τα καταναλώσουμε.
Κι όμως αυτό είναι λάθος, διότι η κατανάλωση των φρούτων με τη φλούδα τους, δίνει στον οργανισμό πολλές βιταμίνες, αυξάνει τα αποθέματα ενέργειας και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. 
Επίσης, αν καταφέρετε να τρώτε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια των φρούτων και των λαχανικών προσφέρετε στον οργασνισμό σας ένα πολύτιμο δώρο.
Μπανάνες: Η φλούδα της μπανάνας είναι πλούσια σε σεροτονίνη, μία χημική ουσία που ασκεί επίδραση στη διάθεση του ανθρώπου, με συνέπεια να κάνει καλό στην κατάθλιψη. Αυτό ανακαλύφθηκε από μία ομάδα επιστημόνων στη Ταϊβάν, η οποία συστήνει το βράσιμο της φλούδας για δέκα λεπτά και στη συνέχεια την...

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αυτοκριτική Καραμανλή για τις διαρθρωτικές αλλαγές

Τον προβληματισμό του για την κατάσταση της αγοράς ιδιαίτερα για το κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης, της αναβάθμισης των αγορών, αλλά και για τις στρεβλώσεις που διατηρούνται και εμποδίζουν την ανάπτυξη εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής στο προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ...
με τους εκπροσώπους της οποίας συναντήθηκε προκειμένου να του δώσουν πρόσκληση για τις 29 Νοεμβρίου όπου θα δημοσιοποιηθεί η ετήσια έκθεση Ελληνικού Εμπορίου.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ''Βήμα'' ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλας είπε ότι ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του εμπορίου, στις δικές του ευθύνες και στις ευθύνες της κυβέρνησής του, όσον αφορά τουλάχιστον στις καθυστερήσεις προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών ...

Έρχονται καραβάνια Τούρκων για να ψηφίσουν

Τουλάχιστον 20.000 Τούρκοι (πρώην κάτοικοι Θράκης που είναι γραμμένοι στα ελληνικά δημοτολόγια, αλλά έχουν μετακομίσει και μένουν στην Τουρκία) φτάνουν από αύριο στην Ελλάδα για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές.

Όπως όλα δείχνουν, είναι έτοιμος ο μηχανισμός του Συλλόγου Αλληλεγγύης ΄΄Τούρκων΄΄ Δυτικής Θράκης BTTD στην Τουρκία, για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του παραρτήματος Προύσσας, για μετακίνηση 8.000 ΄΄ψήφων΄΄ σειρά είχε το παράρτημα Ζεϊτίν Μπουρνού, οι υπεύθυνοι του οποίου άρχισαν τη συγκέντρωση των ψηφοφόρων.
Όπως δημοσίευσαν τα τουρκικά μέσα, ήδη έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τη μετακίνηση ψηφοφόρων την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου....

Προς Οικουμενική Κυβέρνηση;

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα, στην κυριολεξία, ίσως και για το ίδιο βράδυ, δίνουν και παίρνουν, με επικρατέστερο αυτό που θέλει διπλές εκλογές τον Δεκέμβριο.  
Όπως αποκαλύψαμε χθες, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπάρχει- είναι μάλιστα σε γνώση πρώην υπουργού ο οποίος γνωμοδότησε για τη συνταγματικότητά της- αλλά βέβαια ουδείς μπορεί να γνωρίζει για τις πραγματικές προθέσεις του Μαξίμου. 
Μπορεί, δηλαδή, ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες να συνέταξαν το κείμενο προκειμένου να μπλοφάρουν. 
Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου ασκούνται πιέσεις από την τρόικα να απομακρυνθούν περί των 180.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, καθώς και στους ΟΤΑ, το πιθανότερο είναι ότι ο ...

Τρελαμένοι βουλευτές και πανικόβλητοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι στο ΠαΣοΚ!


Το ενδεχόμενο της... λίστας, εφόσον οι Εθνικές Εκλογές γίνουν τον Δεκέμβριο, έχει προκαλέσει πανικό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ καθώς η τύχη τους θα εξαρτάται πλέον από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Μάλιστα, ορισμένοι δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξοι και φέρνουν ως παράδειγμα το τι συνέβη με τις προτάσεις τους σε ότι αφορά την επιλογή των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων, που τελικά πήγαν στο κάλαθο των αχρήστων από την Ιπποκράτους...
Όλοι πλέον στο ΠαΣοΚ κατάλαβαν ότι τελικά, το δίλλημα των πρόωρων εκλογών, αρχίζει να γυρίζει μπούμερανγκ στη κυβέρνηση και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠαΣοΚ που βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά.
Μάλιστα, όταν βλέπουν υπουργούς να βγαίνουν και να μιλούν σήμερα, κλείνουν τα κινητά τηλέφωνα καθώς τα ΜΜΕ τους βομβαρδίζουν για να σχολιάσουν!
Δύσκολοι οι καιροί για το ΠαΣοΚ στη Βουλή...

Καραμανλής: "Στη θέση του Παπανδρέου δεν θα έκανα πρόωρες εκλογές"

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κορκίδης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "ΣΚΑΪ Τώρα", ο Κώστας Καραμανλής, σε συνάντηση που είχαν τον διαβεβαίωσε ότι θα μιλήσει για όλους και για όλα όταν κρίνει ο ίδιος πως έφτασε η ώρα.  
Σημείωσε ότι τώρα δεν το κάνει καθώς προέχει το συμφέρον της χώρας.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κορκίδη, ο Κώστας Καραμανλής είπε πως εάν ήταν στην θέση του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα έκανε πρόωρες εκλογές και θα επιχειρούσε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους με διαφορετικό τρόπο.
Ο κ. Κορκίδης είπε επίσης πως ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η χώρα δεν θα πτωχεύσει ενώ τους διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα με μεγάλο χρέος.

Την Κυριακή προκηρύσσει εκλογές: "Πρώτα να τον ζεματίσουν και μετά να τον διώξουν".

Το 1986, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στις δημοτικές εκλογές έχασε για πρώτη φορά τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, είπε «έλαβα το μήνυμα» και πήγε για ύπνο.
Χθες, ο Ομπάμα που γνώρισε δεινή ήττα από τους Ρεπουμπλικάνους στις εκλογές των αντιπροσώπων, δήλωσε επίσης:
«Έλαβα το μήνυμα» και πήγε για ύπνο.
Την Κυριακή ο Παπανδρέου, όπως λένε οι συνεργάτες του και διαρρέει έντονα το Μαξίμου, θα πει:
«Έλαβα το μήνυμα και πάω σε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου».
Το σκηνικό έχει αλλάξει.
Ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να δραπετεύσει αλλά οι πολίτες δεν πρέπει να τον αφήσουν να ... λακίσει έτσι. 
Πρώτα να τον ζεματίσουν και μετά να τον διώξουν.
Αρκεί να μην τον αφήσουν να δραπετεύσει . 

Όποιος δεν ψηφίσει μεθαύριο τον «Γιώργο» θα πρέπει να βρει 110 δισεκατομμύρια!

Τα 110 δις και οι πολιτικές (ή μήπως ποινικές) ευθύνες;
 
Μάλιστα αυτό είναι το υπέρτατο (και ύστατο;) επιχείρημά τους. 
Μπορούν και βρίσκουν λεφτά, που εμείς οι κοινοί θνητοί αδυνατούμε, και αλλοίμονό μας αν δεν τους ψηφίσουμε!
Βρήκανε 110 δισεκατομμύρια, αφού πρώτα υποθήκευσαν τη Χώρα, με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια, υπό την δαμόκλειο σπάθη της Αγγλικής (νέο-αποικιακής) δικαιοδοσίας, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών.
Άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, που ζουν πλουσιοπάροχα δαπάναις άλλων (ημών), μας προκαλούν ότι δεν μπορούμε να βρούμε δανεικά! Έτσι είναι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πληρώνουμε τα δικά τους…

Η αναδιάρθρωση του χρέους άρχισε!

Τα νέα που έρχονται στην Αθήνα από την Ιρλανδία τα τελευταία 24ωρα δεν είναι... καλά. 
Η πρόσφατα διασωθείσα κρατική πλέον τράπεζα Anglo Irish Bank καλεί τους κατόχους ομολόγων της ύψους 2 δισ. ευρώ να δεχθούν μία ανταλλαγή: να παραδώσουν τα τραπεζικά ομόλογα και να πάρουν σε αντάλλαγμα κρατικά ομόλογα ονομαστικής αξίας ίσης με το 20% αυτών που θα παραδώσουν

Με άλλα λόγια να δεχθούν μείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν κατά 80%!
Σε περίπτωση που δεν το δεχθούν (η ανταλλαγή θα είναι οικειοθελής) η εναλλακτική θα είναι να πάρουν σε ρευστό ένα ποσό μικρότερο από το 20% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που σήμερα κατέχουν...

Ο “Γάμα - Πι” με τη Δραχμή

Στις Βρυξέλλες πριν από μερικές ώρες επήλθε συμβιβασμός. 
Η Λισαβόνα θα… παραμείνει Λισαβόνα αλλά το μέλλον-γιατί όχι έτσι όπως πάμε και η ονομασία- κάποιων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, παραμένει αβέβαιο. 
Γιατί τι μέλλον θα μπορεί να έχει μια χώρα που θα είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, που θα υποστεί την προβλεπόμενη ποινή.
Δεν νομίζω να υπάρχει σκεπτόμενος Έλληνας, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης ή προέλευσης, που να πιστεύει ότι αυτή η Ευρώπη έχει σχέση με την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι εμπνευστές της.
Και δεν νομίζω να υπάρχει πολιτικός που να πιστεύει ότι το Μνημόνιο είναι πανάκεια.
Απλά σήμερα κανείς δεν μιλάει, ή για την ακρίβεια όλοι μιλάνε αλλά δημόσια αποφεύγουν να πουν αυτά που συζητούν ιδιωτικά.
Προσπαθούν να αποφύγουν το πολιτικό κόστος μόνο που το κόστος που αναλαμβάνουν είναι δυσθεώρητο σε σχέση με αυτό που θα αναλάμβαναν αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα....

Άνω κάτω έχουν κάνει το ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη

Κριτική Μπουτάρη σε Γιώργο!

Άνω κάτω έχουν κάνει το ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη». 

Ο υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα και την Δημοκρατική Αριστερά υποψήφιος για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι στον πρώτο γύρο θα ψηφίσει για την Περιφέρεια, την πρώην βουλευτή του ΣΥΝ και τώρα υποψήφια της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ασημίνα Ξηροτύρη
Διευκρίνισε ωστόσο προκαλώντας περισσότερο εκνευρισμό στα στελέχη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι, στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει τον κύριο Μπόλαρη!
Και σαν να μην έφθανε αυτό το σοκ ήρθε και η ψυχρολουσία, όταν χωρίς κανένα ενδοιασμό είπε επί λέξει πως θεωρεί «μη σώφρονα» τη θέση του Πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Μπουτάρης προκαλεί ...

Τι θα σήμαινε επιστροφή στη δραχμή

Εγγυήσεις δανείων ή προσωρινές πιστώσεις από τη Γαλλία και τη Γερμανία μπορεί να βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει μία νέα κρίση αναχρηματοδότησης του χρέους της την άνοιξη.

Όμως, τα προσωρινά οικονομικά μπαλώματα δεν θα λύσουν το βασικό πρόβλημά της: το έλλειμμα της χώρας βρίσκεται σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ.
Προκειμένου, δε, να μειώσει το χρέος της ως ποσοστό επί του ΑΕΠ η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει τις μελλοντικές ετήσιες δαπάνες της και να αυξήσει τους φόρους σε τέτοιον βαθμό που να αντιστοιχεί σε δημοσιονομική προσαρμογή 10%.
Δυστυχώς μία τέτοια σκληρή πολιτική θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, η οποία ήδη βρίσκεται στο οδυνηρό 10%, ενώ οι πολιτικές αντιρρήσεις καθιστούν μία τέτοια επιλογή σχεδόν αδύνατη.
Εάν η Ελλάδα είχε ακόμη το δικό της νόμισμα, θα μπορούσε να υποτιμήσει τη δραχμή προκειμένου να μειώσει τις εισαγωγές και να αυξήσει τις εξαγωγές της και να επιτύχει μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 15%.
Το μέγεθος του ελληνικού ΑΕΠ αλλά και η απασχόληση θα ενισχύονταν, καθώς η αύξηση των εξαγωγών και η μείωση των εισαγωγών θα βοηθούσαν ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση και η παραγωγή.
Η απασχόληση και η παραγωγή θα μειώνονταν εάν εφαρμοζόταν η πολιτική της μείωσης δαπανών και αύξησης φόρων. 
Καθώς, όμως, η Ελλάδα δεν έχει το δικό της νόμισμα, δεν μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική της υποτίμησης.
Τι μπορεί, λοιπόν, να κάνει η Ελλάδα;

Βίοι παράλληλοι...

Κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθούσε να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Μπάρακ Ομπάμα.
Τα παπαγαλάκια του έλεγαν ότι φαινόμενο τύπου Ομπάμα στην Ελλάδα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Τελικά επιβεβαιώνονται. 
Και οι δύο πολιτικοί είναι φαινόμενα. 
Κατάφεραν να κερδίσουν την εξουσία και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να την αποχαιρετούν.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αναδιάρθρωση χρέους και ανάπτυξη!

Πρακτικά η αναδιάρθρωση του χρέους σημαίνει αποφυγή της χρεοκοπίας άμεσα, μετακύληση του δημοσιονομικού βάρους στο μέλλον με πληρωμή υψηλότερων τόκων με συνέπεια την μεταφορά των προβλημάτων στη νέα γενιά.
Η ελληνική οικονομία οδηγείται σε αναδιάρθρωση χρέους λόγω κυρίως του όγκου του χρέους αλλά και επειδή για την επόμενη τετραετία οι προοπτικές επαρκούς ανάπτυξης είναι περιορισμένες.
Με τη δημοσιονομική εξυγίανση γίνεται το πρώτο βήμα για την αποφυγή της χρεοκοπίας. 
Το χαμηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και οι περιορισμένες προοπτικές για ουσιαστική και σχετικά ταχεία βελτίωσή της ώστε να παραχθεί πλούτος και να αποπληρωθεί προοδευτικά το χρέος δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια για την αποφυγή αναδιάρθρωσης.
Για να μειωθεί το σχετικό βάρος του χρέους ή και για να επιτευχθούν καλύτεροι όροι διαπραγμάτευσης με τους επενδυτικούς οίκους θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και για ...

Έτοιμη η πράξη για πρόωρες εκλογές!

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, το νομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχει ήδη συντάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θα μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τις 14 Νοεμβρίου στις 12 Δεκεμβρίου, διευκολύνοντας έτσι τον Γιώργο Παπανδρέου, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές!
Η σύνταξη μιας τέτοιας πράξης νομοθετικού περιεχομένου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος από το γεγονός ότι η Βουλή έχει σταματήσει τις εργασίες της, και θα επαναλειτουργήσει την...

Παρέμβαση Καραμανλή την Κυριακή !

Την πρώτη δήλωση από τον Καραμανλή περιμένουν οι επιτελείς της Ρηγίλλης. 

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, θα κάνει ένα σχόλιο αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. 
Ο Σαμαράς έχει κάθε λόγο να περιμένει πως και πως την παρέμβαση του προκατόχου του, αφού γνωρίζει ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

H διαφορά μειώνεται στην 1,5% μονάδα!


Δημοσκόπηση για τις Εθνικές εκλογές με δείγμα 3.806 άτομα!. 
Πρόθεση ψήφου και καταλληλότερος πρωθυπουργός και Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Με χαμηλά τα ποσοστά τους τα δύο κόμματα εξουσίας και με την διαφορά τους να μειώνεται στην 1,5% μονάδα.
Άνοδος στα κόμματα της αριστεράς!
Σπάει ο δικομματισμός;
Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 46,3% ο ...κανένας με Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις δημοτικές εκλογές...

Ιδιαίτερα μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου

«Σκεφτείτε τα παιδιά στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, τα παιδιά στην ακριτική Ελλάδα, στα μακρινά νησιά που δεν έχουν πρόσβαση σε φροντιστηριακές δομές, που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα μαθήματα. Αυτά ήταν στη σκέψη μου από την αρχή». 
Η αλήθεια είναι ότι ο Παναγιώτης Συμβουλίδης δεν σκέφτηκε μόνο τα παιδιά. 
Σκέφτηκε και τη φίλη του τη φιλόλογο που ξόδευε τις μέρες της σ’ ένα αυτοκίνητο τρέχοντας από το ένα ιδιαίτερο στο άλλο, να συμπληρώσει ένα μισθό έως ότου διοριστεί - εάν διοριστεί. «Γιατί να μη φέρω τις δύο πλευρές πιο κοντά;» ήταν η αρχική, η πρωτόλεια ιδέα.
Ετσι, πριν από λίγους μήνες έθεσε σε...

Έκκληση Κεφαλογιάννη σε Παπανδρέου, Σαμαρά για Οικουμενική!

Σε πολιτική παρέμβαση, η οποία περιλαμβάνει μηνύματα προς την κυβέρνηση αλλά και προς τη ΝΔ και τον κ. Αντ. Σαμαρά προσωπικά, προχωρεί ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ι. Κεφαλογιάννης. 

Με τη δήλωση που κάνει στο «Εθνος» λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, απευθύνεται στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και ζητεί ουσιαστικά τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, χωρίς να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης, την...

Προβοκάτσια για να «κλείσουν τα στόματα» – Το “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” είχε προβλέψει τα “τρομοκρατικά” χτυπήματα για να ενισχυθεί η κυβέρνηση!

Quantcast
Η ύπαρξη αλλοθρήσκων αλλοδαπών που κινούνται στην παρανομία, που έχουν πρόσβαση σε οπλισμό και που συνθέτουν εγκληματικές ομάδες, προσφέρει το απαιτούμενο άλλοθι για να αναπτυχθεί ένα σχέδιο “άμυνας” με πρωταγωνιστή την ειδική ομάδα “πολέμου πόλης”.

Το «φάντασμα» της τρομοκρατίας θα χρησιμοποιήσει ως όχημα η κυβέρνηση, προκειμένου να ενεργοποιήσει ένα νέο κατασταλτικό μηχανισμό για να «κατευνάσει» τη λαϊκή οργή, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί μετά τις τοπικές εκλογές. 
Οι ελεγχόμενες διαρροές για εκδήλωση τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα μας, είτε από ισλαμιστές φονταμενταλιστές είτε από τις «γνωστές» ελληνικές ...

Ο πάντα "εφευρετικός και διαχρονικός" Θόδωρος Μπεχράκης!

Η μάχη για τον Δήμο της Αθήνας κορυφώνεται. Με μεγάλη εφευρετικότητα από όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μήνυμα πού απευθύνει ο σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και
υποψήφιος στην 1η εκλογική περιφέρεια κ. Θόδωρος Μπεχράκης:
«Γνωρίζω ότι κατοικείτε σε άλλο Δήμο αλλά διατηρείτε τα πολιτικά σας δικαιώματα στον Δήμο της Αθήνας. 
Τυχαίο ; Δεν Νομίζω.
Πιστεύω ότι εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για την Αθήνα και το μέλλον της και για αυτό σας προτείνω να προσέλθετε στις κάλπες
στις 7 Νοεμβρίου. Και όχι μόνο.
Σας προτείνω επίσης να ψηφίσετε για Δήμαρχο της Πόλης τον Νικήτα Κακλαμάνη και να δείξετε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.»
Μας άρεσε πάρα πολύ!
Καλή σας επιτυχία Νικήτα και Θόδωρε. 
Στάθης

Ο Δεκέμβρης του 2008 “ανάποδα”

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

Από προχθές η Αθήνα (όπου του ΠΑΣΟΚ δίνει την πιο καθοριστική εκλογική του μάχη) αστυνομοκρατείται. 
Βόμβες πακέτα αποστέλλονται προς κάθε κατεύθυνση, ελεγχόμενες εκρήξεις αναστατώνουν την ηρεμία της “σιωπηλής πλειοψηφίας” που επικαλέστηκε χθες ο κ. Ραγκούσης, περιπολικά τρέχουν πάνω κάτω προκαλώντας μόνιμη κυκλοφοριακή συμφόρηση, για να πληροφορηθούν τα καθέκαστα και οι απληροφόρητοι.
Ο στόχος είναι εμφανής: Βόμβες, αποσταθεροποίηση, φόβος και ως γνωστόν σε τέτοιες εποχές το πόπολο πάει με το γκουβέρνο, ειδικά οι νοικοκυρέοι που θέλουν την ησυχία τους.  Τα “δεκεμβριανά” ανάποδα δηλαδή. ...

Ο Πάγκαλος κοντά στην έξοδο

Όσοι γνωρίζουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο από την καλή, τότε γνωρίζουν και πολύ καλά ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό πολιτικό, που πάντα ζυγίζει από κάθε πλευρά και άποψη τις αποφάσεις που λαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο. 
Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης συγκαταλέγεται στους πολιτικούς που η εκρηκτικότητα του χαρακτήρα του, μπορεί ανά πάσα στιγμή να φέρει τα πάνω-κάτω και αντίστοιχα τα κάτω-πάνω στη «σκακιέρα» της πολιτικής. 
Κάτι παρόμοιο με τη  «βραδυφλεγή βόμβα» όπως θα λέγαμε με την μεταφορική έννοια…

Τα "Λασπωμένα γήπεδα" του Παπανδρέου!

Από γήπεδο σε γήπεδο το πάει η κυβέρνηση.
 
Επιλέγει το ένα, "κατεβαίνει" να παίξει και ... λασπώνεται!! Φεύγει. 
Πάει στο άλλο.
Ξανακατεβαίνει...ξαναλασπώνεται!!
Αυτό, λοιπόν, έπαθε η κυβέρνηση με τα διλήμματα που μας αραδιάζει
.
Κατέβηκε την πρώτη φορά να παίξει με τον Καλλικράτη. Το πρώτο δίλημμα.
Μας ζήτησε να απαντήσουμε στο "Καλλικράτης ή Χάος". 
Μας προειδοποίησε- απείλησε πως ο Θεσμός της αυτοδιοίκησης θα πισωγυρίσει και μαζί μ΄αυτόν και η χώρα, αν δεν ψηφίσουμε τους εκλεκτούς της.  
Αυτούς τους συγκεκριμένους που κατάφερε να "ψαρέψει" ή να επιστρατεύσει. Κι όχι τους άλλους που αρνήθηκαν να τεθούν επικεφαλής της εθνοσωτήριας προσπάθειας!!
Αυτή η άρνηση κάποιων κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, να ηγηθούν των κομματικών ψηφοδελτίων ήταν το πρώτο ηχηρό μήνυμα, που "λάσπωσε" το γήπεδο.  Που:

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Το «κόλπο του λαγού» και η «πτώχευση» που θα γίνει «εθνική επιτυχία»!

Του Στάθη Σαραφόπουλου
Οικονομολόγου - πρ. Βουλευτή

Ο «λαγός»* σταμάτησε να τρέχει στην διαδρομή του ... προσωρινά!
Θα έχει πολύ δουλειά στο εξής, δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να ξεκουραστεί λιγάκι, γιατί τα γεγονότα τρέχουν και θα τον  «χρειασθούν» σύντομα, σ’ άλλες αποστολές.
 Οι άνθρωποι δεν παίζονται, στην επικοινωνία είναι πρώτοι και «εκτός συναγωνισμού»!
Αυτό που θέλουν να «περάσουν» το περνούν με τις λιγότερες γι’ αυτούς απώλειες.  
Τα πιο αντιλαϊκά μέτρα με το καλύτερο πλασάρισμα.
Είχε δίκιο ο Μίκης Θεοδωράκης όταν είπε, πριν λίγες μέρες, ότι «Αν κυβερνούσε ο Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις θα είχαν κάψει την Ελλάδα»!
Εμείς τους μάθαμε και τους ξέρουμε από χρόνια και το είπαμε και το γράψαμε πρώτοι απ’ όλους, από την πρώτη στιγμή!
Ότι ο Πάγκαλος λειτουργεί ως «ο λαγός της κυβέρνησης».
Το έφεραν από δω, το έφεραν από κει, τα κατάφεραν τελικά οι κύριοι της κυβέρνησης...

Επίδειξη μεσσιανικής νοοτροπίας

Το δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου «ψηφίστε με ή εκλογές» αποτελεί δείγμα μεσσιανικής νοοτροπίας, και επαναφέρει στις μνήμες μας παλαιές αμαρτίες του «Εγώ ή το χάος»!
Βέβαια, αν το ΠΑΣΟΚ χάσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναμφισβήτητα δημιουργείται θέμα «πολιτικής νομιμοποίησης» για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Διότι το διακύβευμα των εκλογών είναι άμεσα συνδεδεμένο  με το μνημόνιο, όπως επεδίωξε και πέτυχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Τι ψηφίζουμε την ερχόμενη Κυριακή;
Ψηφίζουμε τον «Καλλικράτη» που αφορά: 
α) τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και ομάδων,
β) την απασχόληση, που εξελίχθηκε στο πρώτο κοινωνικό θέμα στη χώρα μας
γ) τα δημόσια έργα, που οδηγούν σε ανάπτυξη, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα χρηματοδότησης και επενδύσεων.
Όποιος λοιπόν επιχειρεί να διαχωρίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές από το μνημόνιο, δηλαδή την κοινωνία και την οικονομία, που είναι το πραγματικό πολιτικό μήνυμα των εκλογών, είναι εκτός της σημερινής πραγματικότητας.
Η Ν.Δ. οφείλει να αντιμετωπίσει πολιτικά το θέμα της κρίσης. 
Κάτι που άλλωστε ...