Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Παιχνίδι διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης & μεγαλοεκδοτών - καναλαρχών

Παίζεται μεγάλο παιγνίδι αυτές τις ημέρες με τον Τύπο. 

Οι αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες, πρωταθλητές στην διαπλοκή, προσπαθούν να πείσουν τον κ. Χυτήρη για δύο πράγματα:  
* Να πάρουν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο για να συνεχίσουν να... επιχειρούν και 
* να μπει οπωσδήποτε το αγγελιόσημο στο internet, στον μεγάλο, κατά αυτούς, υπαίτιο των δικών τους προβλημάτων! 
Η κυβέρνηση θα υποκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, στις απαιτήσεις τους. 
Προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές. ..

Στόχος να φανεί η "αποκρουστική εικόνα του πρωθυπουργού" στην κοινωνία


Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Νίκος Παπανδρέου


Την οικογενειοκρατία στη πολιτική την απεχθάνεται η ελληνική κοινωνία, τουλάχιστον έτσι λέει στις δημοσκοπήσεις.
Με την κυβέρνηση Παπανδρέου η οικογενειοκρατία καλά κρατεί και ζει μέρες ... δόξας!
Πόσο μάλλον όταν αποδεδειγμένα ο αδερφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου, χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο, ενεπλάκη ή και προκάλεσε για πολλούς το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες η ΝΔ θα αναδείξει το γεγονός, ευελπιστώντας ότι έτσι θα δημιουργηθεί μια αποκρουστική εικόνα για τον πρωθυπουργό στην κοινωνία.
Εξ' άλλου πολλά γράφθηκαν για τις business των αδελφών Παπανδρέου (!),
στις οποίες θα εστιασθεί η αντιπολίτευση!

Σκέφτεται... εθνικές εκλογές ο Γιώργος

Έτος εκλογών το 2011;



Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να δοθεί το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους στο τέλος του χρόνου, κάνει πολλούς, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, να μιλούν για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2011.
Το σενάριο θεωρείται υπαρκτό καθώς ο πρωθυπουργός είναι πιθανό μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να μην αισθάνεται δυνατός όσο πριν, για να προωθήσει σειρά σοβαρών αλλαγών.
Επιπροσθέτως μπορεί να θελήσει να φέρει τους πολίτες μπροστά στο εκβιαστικό δίλλημα της «προόδου» ή του «πισωγυρίσματος», το οποίο σε χαμηλούς τόνους προωθεί και τώρα.
Οι τόνοι όμως θ' ανέβουν άμεσα γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την κυβέρνηση!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, το εκβιαστικό δίλλημα θα το θέσει ο πρωθυπουργός, το βράδυ της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, στην "Διακαναλική συνέντευξη" που θα παραχωρήσει!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στόχος του Παπανδρέου οι 300 να γίνουν ... 500 !

papandreou2.jpgΠερίπου 300 άτομα άκουσαν την ομιλία του Γιώργου χθες στο Περιστέρι. 

Για τέτοια λαοθάλασσα μιλάμε..! 
Ακόμη και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ... μαζεύουν περισσότερο κόσμο.
Φυσικά, η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων στην ομιλία του κ. Παπανδρέου, ήταν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και οι συγγενείς τους. 
Για τέτοια επιτυχία μιλάμε…
Τώρα όλοι κατάλαβαν ότι οι πολίτες ψηφίζουν με καθαρά αντιμνημονιακά κίνητρα. 
Μετάνιωσαν που δεν ... ανέβαλαν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τώρα τα έχουν χάσει!
Βλέπετε σ' αυτά τα θέματα είναι μόνοι τους, δεν έχει ... τεχνογνωσία η Τρόικα και τους έχει εγκαταλείψει το βαθύ ΠαΣοΚ που ... ξέρει!
Πάντως ο πρωθυπουργός δεν πτοήθηκε, και σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια ενίσχυσης του Σγουρού. Το άρμα του Δημαρά όμως έχει ξεφύγει και δεν πιάνεται !
Μάλιστα στην επόμενη ομιλία του, ελπίζει να σπάσει το φράγμα των... 500 ατόμων.
Λέτε να τα καταφέρει;

Δημοσκόπηση - χαστούκι στην κυβέρνηση


Με ταχείς ρυθμούς διογκώνεται η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος για την πολιτική της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση της GPO για το MEGA δείχνει ότι το 66,8% κρίνει αρνητικά το κυβερνητικό έργο, ενώ το 58,9% έχει αρνητική άποψη και για τον κ. Παπανδρέου.
Ταυτοχρόνως μόνο το 16% θεωρεί ότι η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Οι πολίτες ψηφίζουν με καθαρά αντιμνημονιακά κίνητρα. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Περιφέρεια Αττικής ο κ. Δημαράς προηγείται με 19,5% και ακολουθούν ο κ. Σγουρός με 17,1% και ο κ. Κικίλιας με 16,2%.
Στο δεύτερο γύρο νικητής θα είναι σίγουρα ο κ. Δημαράς. Απέναντι στον...

Ποδοσφαιρική ομάδα “Πόντος”: Απαγχονίστηκαν, για να τιμήσουν τη φανέλα τους

Στα όνειρα μου έρχεται συχνά η μακρινή φωνή της μάνας τρελής στους έρημους δρόμους (1) και με ρωτάει με παράπονο αν κλαίνε ακόμα τα ματοπήγαδα (2). Με ρωτάει για κάποιους πραγματικούς ήρωες του ποδοσφαίρου. Ήταν παιδιά της γης του Πόντου.  Δεν έπαιξαν πότε σε μεγάλες οργανώσεις. Δε λατρεύτηκαν ποτέ ως θεοί από το αφιονισμένο πλήθος, δεν είδαν ποτέ τους οπαδούς να γεμίζουν πλατείες και να κλείνουν δρόμους για να εκδηλώσουν την εθνική υπερηφάνεια τους (τι χυδαίες που φαίνονται, ορισμένες φορές, οι λέξεις).
Οι ήρωες (αν ακόμα έχουν, ακόμα,  νόημα οι λέξεις) της ομάδας “Πόντος” ήταν ...

“Άρωμα γυναίκας” στο cambionato


Το ‘ασθενές’ φύλο, έχει από καιρό διεισδύσει σε παραδοσιακά ανδρικά ‘λημέρια’, αποδεικνύοντας πολλές φορές ότι μπορεί να τα καταφέρει και καλύτερα.  
Στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν γυναικείες ομάδες και πρωταθλήματα γυναικών, γυναίκες διαιτητές, ιατροί ομάδων, φυσικοθεραπεύτριες, διαιτολόγοι, μεταφράστριες, υπεύθυνες επικοινωνίας κ.α.  
Στην Ιταλία, αναλαμβάνουν και χρέη προέδρου!
Όταν στην Ελλάδα η Σμαράγδα Καρύδη έπαιρνε στη μεγάλη οθόνη το ρόλο της προέδρου των ‘Πανθήρων’ στην ταινία ‘Η κληρονόμος’, το σινεφίλ κοινό έσπευδε να παρακολουθήσει μία καλή κωμωδία για να διασκεδάσει.
Στην Ιταλία όμως την ομάδα της Ρόμα διευθύνει η Ροζέλα Σένσι, την Μπολόνια η Φραντσέσκα Μεναρίνι και, απ’ότι φαίνεται πολύ σύντομα, την Μίλαν η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι. ...

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων αμέσως μετά τις εκλογές

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων -Μακεδονία του Βαρδάρη -και θα περάσει μαζί με όλα τα άλλα δεινά που "έλουσε" μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ τους Έλληνες χωρίς να ανοίξει μύτη.
Εάν λοιπόν η ονομασία των Σκοπίων πρέπει να περιέχει τη λέξη Μακεδονία τότε -και μόνον τότε- η μόνη αποδεκτή ονομασία θα έπρεπε να είναι το "NOVAMACEDONIA" σε μία λέξη και για όλες τις χρήσεις.
Οι λόγοι είναι πολλοί...

Ερντογάν: "Ο φίλος μου ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη ..."

«Ξέχασαν» να ζητήσουν λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. 
Όπως επανειλημμένα έχει συμβεί και στο παρελθόν, η Ελλάδα συνεχίζει να «περιφρονεί» τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. 
Παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Αγροτικών Επιχειρήσεων ΤΕΜΠΜΕ Αγροτών «έχει ήδη εγκριθεί» από τον Ιούλιο, αποκαλύπτεται ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν καν καταθέσει αίτημα συγχρηματοδότησης στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δηλώνει πρόθυμη να συγχρηματοδοτήσει αν της υποβληθεί σχετικό αίτημα.
Αυτό προκύπτει ...

Έρχεται «μαύρος Νοέμβρης» για την Ελλάδα;

Τα σύννεφα μιας νέας κρίσης με την Ελλάδα στο επίκεντρο ... 
...αρχίζουν να σωρεύονται στον ορίζοντα της κυβέρνησης, της τρόικας και των αγορών, καθώς μέσα στον Νοέμβριο αναμένονται δύο καίριας σημασίας γεγονότα: 
Το μήνυμα της κάλπης, αλλά και το μήνυμα της Eurostat εκφράζονται φόβοι ότι θα δημιουργήσουν και πάλι συνθήκες σκληρού αποκλεισμού της χώρας από τις αγορές, αναστρέφοντας την πορεία επιστροφής σε κανονικές συνθήκες δανεισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ...

Επικίνδυνες ασάφειες από τον κ. Παπανδρέου


Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη


Όσο και αν η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί μυστικής διπλωματίας με την Τουρκία, το γεγονός είναι ένα:  
Τα θέματα έχουν μπει στο τραπέζι των συζητήσεων από την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, επικεφαλής μεγάλης κουστωδίας υπουργών και επιχειρηματιών.

Έκτοτε, ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν χάνει ευκαιρία για να επανέλθει – το έπραξε και πρόσφατα σε ομιλία του σε τουρκικό πανεπιστήμιο.
Τον περασμένο Μάιο, διαπιστώθηκε σταθερή διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών για το Αιγαίο, όσον αφορά στις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και το Κυπριακό. Υπογράφηκαν μεν 21 συμφωνίες, αλλά ο κ. Ερντογάν δεν πήρε αυτό που ήθελε.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως και αυτήν την φορά με το ίδιο «αίτημα» έρχεται. Σκοπός του, να καταθέτουν σχέδια πτήσης και…

Ντροπή ρε... Ντροπή ρε... Γιώργο

Άγρια κοροϊδία με το επίδομα



Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας τα κριτήρια χορήγησης του έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους που εξήγγειλε ο Παπανδρέου χθες το βράδυ, από το Περιστέρι. 
Βρέθηκαν λεφτά ... Ορμάτε ... διαβάστε και κλάψτε!
Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.
Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.
Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και ...

Μεγάλη αποδοχή Κακλαμάνη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ!


Χαρακτηριστικά υπερκομματικής αποδοχής αποδεικνύεται ότι έχει ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, κάτι το οποίο φαίνεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας Marc, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Έθνος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση τον κ. Κακλαμάνη θα ψηφίσει για δήμαρχο Αθηναίων το 76,2% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το 18,1% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κ. Κακλαμάνης στον α’ γύρο των εκλογών να έχει ...

«Όλες οι χώρες μαζί» στην Ευρώπη και η Ελλάδα «χώρια»! Εδώ έχουμε ... εκλογές!

Μυστική διπλωματία και στην Οικονομία

Σήμερα ανακοινώνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης τα στοιχεία της Eurostat για την εξέλιξη των Προϋπολογισμών τους. 
Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε πόσο έκλεισαν το Έλλειμμα και το Χρέος στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και αλλού.
Για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι λένε ότι θα ανακοινώσουν τα στοιχεία αυτά στις 15 Νοεμβρίου, την επομένη δηλαδή της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, ενώ στις 18 Νοεμβρίου θα κατατεθεί ο Προϋπολογισμός.
Αυτή η μυστική οικονομική διπλωματία στην οποία επιδίδεται προσωπικά ο ...

Τυχαία βρέθηκε στην Αθήνα το "τρίο" για τα Εθνικά μας Θέματα;

Υπήρξε συνάντηση Παπανδρέου με Ερντογάν και τον γγ του ΝΑΤΟ;


Οργιάζουν οι φήμες ότι χθες το βράδυ, ο Παπανδρέου δεν συναντήθηκε μόνο με τον Ερντογάν αλλά και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Ράσμουσεν που όλως ... τυχαίως βρέθηκε κι αυτός στην Αθήνα.
Οι ίδιες φήμες επιμένουν ότι στο τραπέζι  των μυστικών συνομιλιών  τέθηκε το θέμα του Αιγαίου , κάτι που πήρε έγκαιρα χαμπάρι η Νέα Δημοκρατία γι΄ αυτό και ο Γ. Κουμουτσάκος κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του διαπραγματεύσεων με τον Ερντογάν.
Αφού οι Αμερικανοί δεν τα κατάφεραν με τον Καραμανλή ο οποίος είπε το ΟΧΙ για τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ , πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν με τον Παπανδρέου. 
Η μυστική διπλωματία σε πλήρη εξέλιξη!
Έχει κανείς αμφιβολία; 

Καραμανλης: «Θα τον στείλω Ειδικό Δικαστήριο και μετά θα έχουμε δράματα ...»


Μπορεί ο Καραμανλής να μη μιλάει δημόσια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κρατάει το στόμα του κλειστό στις ιδιωτικές του συνομιλίες.
Σε μία από αυτές, χθες, φέρεται να είπε όταν έμαθε πως ο Παπανδρέου σχεδιάζει να εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον του:
«Θα τον στείλω στο Ειδικό Δικαστήριο και μετά θα έχουμε δράματα ...».
Η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού δεν είναι τυχαία, όπως τυχαίο δεν είναι ότι τα περί ... ειδικών δικαστηρίων «τριγυρνάνε» στην πολιτικο - δημοσιογραφική πιάτσα με αφορμή το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό.
Συγκρατείστε αυτή τη φράση γιατί σε λίγο θα αποδειχθεί ιστορική.

Ανδρεϊκή και ανδρεικελική ομοιοτυπία

Οι επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν και πρέπει να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος

Με την ψήφο τους οι πολίτες να προσδιορίσουν τον τύπο του πολιτεύματος: Θέλουν δημοκρατία ή κομματοκρατία;
Αν θέλουν δημοκρατία, ας περισώσουν αυτή τη φορά με την ψήφο τους τη θεμελιώδη προϋπόθεση της δημοκρατίας: τη διάκριση των εξουσιών. 
Ξέρουν από άμεση πείρα οι πολίτες ότι τοπική αυτοδιοίκηση υποταγμένη σε κεντρικές κομματικές ντιρεχτίβες σημαίνει την έτοιμη ...

Η μόνη "αξιόπιστη αντιπολίτευση" με "περάσματα" στην κοινωνία..!

Κυβερνά "διεφθαρμένους" ή κυβερνά "με διεφθαρμένους" ;

Καλλικράτης: "Η πρόωρη μεταρρύθμιση"

Οι εκλογές της 7 Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέων Περιφερειαρχών και Δημάρχων στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης του ‘’Καλλικράτη’’, αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία για την ανάταξη του πολιτικού συστήματος και την ανάδειξη μιας νέας γενεάς πολιτικών. 
Οι νέοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί άρχοντες θα κληθούν να σκύψουν στα προβλήματα του κόσμου σε τοπικό επίπεδο, προβλήματα που το Αθηνοκεντρικό κράτος δεν έπεισε ποτέ ότι μπορεί να επιλύσει.
Βέβαια, πριν από την αποκαλούμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση της Χώρας σε κεντρικό και αποκεντρωτικό επίπεδο και να επιλεγεί το σύστημα διακυβέρνησης που ταιριάζει στη Χώρα μας, μια χώρα με το μεγαλύτερο νησιωτικό χώρο της ΕΕ και πολλές ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, αποκομμένη από τον κορμό της ΕΕ. 
Αυτό φαίνεται να έγινε σε κάποιο βαθμό σε ό, τι αφορά στους Δήμους· ωστόσο, σε περιφερειακό επίπεδο  το αναχρονιστικό μοντέλο Περιφερειών που δεν ανταποκρίνονται ούτε καν στο στοιχειώδες γεωγραφικό κριτήριο επιβίωσε, με αποτέλεσμα λ.χ. η Πελοπόννησος να ανήκει σε δύο Περιφέρειες.
Το ερώτημα είναι τι κράτος θέλουμε;

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Δεν ήξερε ΤΙΠΟΤΑ για το χρέος ο κ. Παπανδρέου !

Δεν είχε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ιδέα ότι η Ελλάδα ήταν χρεωμένη !!!

Πού να φανταστεί ότι όταν ήταν υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη ότι η Ελλάδα είχε χρέη ;;;

Και δεν θέλω αηδίες τύπου "καλά στο υπουργικό συμβούλιο δεν μιλούσαν μεταξύ τους" η "Ο τσάρος της οικονομίας δεν τους είχε πεί τίποτα";;;

Εθνικό ιδανικό η… ρουφιανιά

Στα χρόνια της διαρκούς κατάθλιψης που ζούμε λόγω της κρίσης, είναι λογικό και αναμενόμενο να αναζητεί κανείς μικρές αποδράσεις στιγμιαίας ικανοποίησης, που θα του επιτρέψουν να νοσταλγήσει τις μέρες της δημιουργικής ξεγνοιασιάς. 
Να θυμηθεί «πως ήταν», τότε που λίγα πράγματα μπορούσαν να σκιάσουν ένα μέλλον το οποίο θεωρούσε περίπου ως δεδομένο. 
Να κάνει ένα άλμα ταχύτερο από τη μελαγχολία, και να φανταστεί το φως στο βάθος του τούνελ να δυναμώνει, αντί να τρεμοσβήνει…

Στα χρόνια της τρόικας και του μνημονίου λοιπόν, που αρχίζουμε να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι κανένα (καλώς ή κακώς εννοούμενο) κεκτημένο δεν θα μας…

Focus: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο

Στα όριά της έχει φτάσει η Ελλάδα, η οποία έχει κάνει τελικά περισσότερα τεχνάσματα σχετικά με το χρέος απ’ ό, τι μέχρι πρότινος θεωρούνταν, υπογραμμίζει το περιοδικό Focus, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή πως η Ε.Ε. μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει πρόσθετα μέτρα λιτότητας από τη χώρα.
Με το σύνθημα «Ξαναβγάζουμε τα τασάκια», σε μια διαμαρτυρία απελπισίας, οι ιδιοκτήτες από καφετέριες και ταβέρνες ανέχονται το τελευταίο διάστημα το κάπνισμα των πελατών τους. 
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 έχει επιβληθεί καθολική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους δημοσίους χώρους, κάτι που έκανε τη ζωή των ιδιοκτητών ακόμη πιο...

Oι δολοφόνοι της αξιοπρέπειας...

Ο κ. Παπανδρέου στενοχωριέται για τα μέτρα που παίρνει εναντίον μας.
Και ο κ. Ερντογάν στενοχωριέται για τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών, μέσα στον εναέριο χώρο μας.
Θα μας τρελάνουν (και χωρίς να μπορούμε πλέον να πάρουμε αναπηρική σύνταξη)...
1. Η κυβέρνηση αυτή παράγει φόβο. Δημιουργεί πολίτες φοβισμένους για τη δουλειά τους, το μέλλον των παιδιών τους, την τύχη της χώρας.
Μάλιστα διαχειρίζεται η ίδια αυτόν τον φόβο ενσυνειδήτως (με εντεταλμένα προς τούτο σκοτεινά κονκλάβια -υπό τον ευφημισμό των μηχανισμών «διαχείρισης κρίσεων»), ενώ καθημερινώς η ίδια και πάλι, αναβαθμίζει τον φόβο σε τρόμο μετερχόμενη απειλές, εκβιασμούς και διλήμματα. 
Για τα πάντα: το εργασιακό, το ασφαλιστικό, την εθνική ακεραιότητα. Εντρομοι και φοβισμένοι ως επί το πλείστον πλέον οι Ελληνες.
2. Η κυβέρνηση αυτή παράγει ενοχή. Και ντροπή. Μας λέει διεφθαρμένους, ...

Το… γονίδιο του παλαιού ΠΑΣΟΚ

Παρατηρώ με προσοχή, τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως κομματικό στέλεχος, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Κυβέρνηση, προσπαθώντας έτσι να αποκωδικοποιήσω το DNA της και να κατανοήσω το λόγο της προφανούς αδυναμίας της να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης στη χώρα.
Δεν πιστεύω, βέβαια, ότι το πρόβλημα συνίσταται στις ικανότητες των επιμέρους προσώπων.
Αντίθετα, θεωρώ ότι κυρίως η πολιτική προσέγγιση των θεμάτων γίνεται από την πλευρά τους από λάθος οπτική γωνία, ή αν θέλετε, από μία γωνία που παραπέμπει στη δεκαετία του ’80.
Άλλωστε, ο κορμός της Κυβερνητικής ομάδος συγκροτείται από ...

Οικουμενική χωρίς τον Γιώργο!

Η προχθεσινή συνάντηση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Πεντάγωνο, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού για τις εξελίξεις στο κομμάτι της Εθνικής Άμυνας, δεν πρέπει να προσεγγίζεται εκτός του γενικότερου πλαισίου της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, στην οποία αναφέρεται συχνά ο κ. Καρατζαφέρης.
Αποτελεί βαθιά πεποίθηση του κ. Καρατζαφέρη ότι η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη να ανθίσταται στην πολιτική και κοινωνική πίεση που προκαλείται από τις επιπτώσεις του μνημονίου, και θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, μέχρι το Πάσχα του 2011. ...

Πώς φθάσαμε στο φιάσκο του Αστακού

Η αποτυχία πραγματοποίησης μιας επένδυσης σημαντικού μεγέθους και χαρακτήρα για την ελληνική οικονομία, ενώ η χώρα μαστίζεται από την ύφεση, αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα ιδιαίτερα αρνητικό γεγονός.
Η προφανής απώλεια της δυνατότητας παραγωγής νέου πλούτου αλλά και νέων θέσεων εργασίας, και μάλιστα σε έναν κρίσιμο τομέα όπως αυτός της ενέργειας, τη στιγμή κατά την οποία η χώρα χρειάζεται ακριβώς τα στοιχεία αυτά, δεν μπορεί παρά να εκληφθεί κατά τρόπο ιδιαίτερα αρνητικό.
Ωστόσο, το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η υπόθεση της επένδυσης για την κατασκευή της ηλεκτροπαραγωγού μονάδας στον Αστακό καταδεικνύει ότι, ακόμη και αυτήν την ύστατη ώρα, η Ελλάδα δεν έχει μάθει να αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την υπόθεση «επενδύσεις».
Η συγκεκριμένη υπόθεση, που κατέστη παρελθόν για τη χώρα μας με ...

Το αυτογκόλ του Καρατζαφέρη


Για όσους συνηθίζουν να προσεγγίζουν την πολιτική νηφάλια, αποφεύγοντας τα δυο ιδεολογικά άκρα, και τιθασσεύοντας τις εκτιμήσεις τους στα στενά όρια της κοινής λογικής, είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποτελεί το πιο «επικίνδυνο λαρύγγι»στη σημερινή Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν ξερίζωσε ποτέ από μέσα του τη νοοτροπία του δημοσιογράφου. Και μάλιστα, όχι των σαλονιών, αλλά του μάχιμου και καθημερινού ρεπορτάζ, προκειμένου να βγει η είδηση.
Αυτό του επέτρεψε να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τους αντιπάλους του, σε επίπεδο γνώσης της πληροφορίας.
Για τη διαχείρισή της κατά το δοκούν βέβαια, ούτε λόγος...

Η «σιωπηλή» Κεντροδεξιά

Υπάρχουν πράγματα και δεδομένα που λένε οι δημοσκοπήσεις. 
Κάποια άλλα, σε αφήνουν να τα καταλάβεις μόνος σου. 
Και ορισμένα, δεν σου τα λένε ποτέ, επειδή εκεί κρύβονται πολιτικές αλήθειες
Αλήθειες που είναι δύσκολο να ειπωθούν. 
Αλήθειες που, ακόμη και όταν ειπωθούν, λίγοι θα κατανοήσουν το βαθύτερο νόημά τους.
Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, και ανεξάρτητα από την ιδεολογική οικογένεια από την οποία κατάγεται κάποιος, ή τον πολιτικό του αυτοπροσδιορισμό, οι δημοσκόποι έχουν διαγνώσει ένα υπόγειο κοινωνικό ρεύμα, το οποίο πιθανολογούν ότι θα εκδηλωθεί στην κάλπη:  
Το ρεύμα της συνειδητής αποχής.
Για πρώτη φορά, μια τέτοια πραγματικότητα αποτυπώθηκε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, και επαναλήφθηκε, σε μικρότερη μεν αλλά απρόσμενα υπολογίσιμη έκταση, στις βουλευτικές εκλογές του ίδιου έτους, μερικούς μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο 2009.
Μετά από αρκετό διάστημα ερευνών και δεύτερης ανάγνωσης των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπικών ευρημάτων, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, ήταν σαφές: 
Η αποχή είχε χρώμα, διεύθυνση και ταυτότητα. 
Όπως είχε και προφανή πολιτική αιτιολόγηση: ...

Μυστικές διαπραγματεύσεις Αθήνας-Άγκυρας για το Αιγαίο


Μυστικό δίαυλο διαλόγου για το Αιγαίο - ανεξάρτητο από τις διερευνητικές επαφές - για τα αεροναυτικά θέµατα επιχείρησε να ανοίξει η Τουρκία τον περασµένο Ιούνιο, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ».
Η Άγκυρα πρότεινε µυστική διαπραγµάτευση για τη µείωση της έντασης στον αέρα και υπέβαλε προτάσεις που επιχειρούν να µετατρέψουν το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη. 
Οι συνομιλίες «πάγωσαν» με ...

Δήλωση Παπανδρέου περιορισμένου χρόνου, μέχρι ... τις εκλογές!


«Δεν θα θιγούν περαιτέρω μισθωτοί και συνταξιούχοι», τον πιστεύετε;


Οικονομολόγου, πρ. Βουλευτή
 
" «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να καταλάβουν όλοι μέσα και έξω ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτόγνωρες θυσίες» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα στην τρόικα."

Μας λένε οι προπαγανδιστές σου, από τα ΜΜΕ!
Τώρα είναι αργά κ. Παπανδρέου! 
Είναι λάθος σου να δίνεις ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες! Τους προσβάλλεις γι' άλλη μια φορά!
Η πραγματικότητα είναι ότι, οι δηλώσεις σου δεν ισχύουν και θα γίνει αυτό που προβλέπει το μνημόνιο
Αυτό που υπέγραψες και ψήφισες στο Κοινοβούλιο υποχρεώνοντας και τους Βουλευτές σου να το ψηφίσουν και ας μην το είχαν ... διαβάσει! 
Την "συμφωνία" με την οποία δέσατε την Πατρίδα μας χειροπόδαρα!
Αυτή είναι η πραγματικότητα. 
Για να ισχύουν οι δηλώσεις σου και να είναι σοβαρές, ένας δρόμος υπάρχει, να αποχωρήσεις από τον "μηχανισμό στήριξης"
Όλα τ' άλλα είναι "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" !
Η ψεύτικη δήλωση σου  έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια και ...

Απεβίωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Λεγάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία στον Πειραιά» που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.
«Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα είχε» δηλώσει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά (και δημοτικός σύμβουλος από το 2006) σε λιτή ανακοίνωσή του που ενημέρωνε τους ψηφοφόρους του συνδυασμού του ότι θα απουσιάσει για λίγες ημέρες, για μια αναγκαία επέμβαση στο ...

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Βρε τι μου θυμίζει, εμένα τον...απόγονο! Δείτε ένα πολύ καλό άρθρο περί δανείων και ΔΝΤ!


Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. 
Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
Έχουμε και λέμε:

Το επόμενο «βραβείο» ποιος θα το πάρει;

Δεν το συνηθίζω... Δεν έχω κάποιο αλλοπρόσαλλο βίτσιο να ξοδεύω ένα μεγάλο μέρος από το χρόνο μου διαβάζοντας και ακούγοντας δηλώσεις υπουργών, πρωθυπουργών και παρατρεχάμενων... 
Παρ' όλα αυτά, μιας και ο πρωθυπουργός μάς έκανε την τιμή και πέρασε από το νησί μας (Κέρκυρα), σκέφτηκα να του κάνω κι εγώ την τιμή και να διαβάσω τις δηλώσεις της περασμένης Κυριακής.
Έχοντας, λοιπόν, διαβάσει με προσοχή αυτές τις δηλώσεις του, αποφάσισα να συνεχίσω το «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο αναζητώντας άλλες τωρινές αλλά και παλαιότερες... Παραθέτω μερικές από αυτές, γιατί έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον...

Η «Ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς»!


Είτε αρέσει σε κάποιους είτε πάλι δεν αρέσει σε κάποιους άλλους, η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς άνοιξε.
Ορθώς τώρα η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας προτάσσει τη νίκη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Ωστόσο, σύντομα η ίδια θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να συγκλίνουν όλες οι συνιστώσες της κεντροδεξιάς.
Εκ προοιμίου ο όρος «επανένωση» δεν είναι δόκιμος.
Η όποια συζήτηση θα πρέπει να αφορά στην ανασυγκρότηση.
Πολιτική και ιδεολογική.
Εξυπακούεται ότι από αυτή τη συζήτηση δεν πρέπει να αποκλειστεί κανείς.
Κανείς όμως δεν δικαιούται να υπονομεύει τον Αντώνη Σαμαρά.
Η αγωνία για το μέλλον της κεντροδεξιάς δεν συνάδει με συμπεριφορές που στοχεύουν στην αποδόμηση της ηγεσίας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της παράταξης.

Μπλέξαμε τη βούρτσα με τη σούστα

Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε, αλλά «οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι ένα παιχνίδι ανταγωνισμού». 
Στην ανθρώπινη Ιστορία, συνεπώς, οι διεθνείς σχέσεις υπήρξαν πάντοτε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι από ανταλλαγές φιλοφρονήσεων, συνεργασίες και ερωτικά καυγαδάκια.  
Ποιος όμως είναι ο ρομαντικός Δον Κιχώτης που έχει αυτή την άποψη για την εξωτερική πολιτική;
Ποιος άλλος από τον υπουργό μας επί των Εξωτερικών Δημήτριο Δρούτσα, ο οποίος τη διατύπωσε επιχειρώντας, σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, να πείσει για το ότι «η εξέλιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ δεν πρέπει να συσχετίζεται με την επιδείνωση των διμερών σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ».
Εξ άλλου «η κάθε μία από τις διμερείς σχέσεις έχει τη δική της δυναμική και το ...

Ο Καραμανλισμός ανήκει στην ιστορία

Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ράλλη, του Αβέρωφ, του Μητσοτάκη, του Έβερτ, του Κώστα Καραμανλή και τώρα του Σαμαρά, ήταν πάντα η Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή.

Η ελληνική κεντροδεξιά της μεταπολίτευσης - πριν ήταν σκέτη Δεξιά - δεν υπήρξε παράταξη αρχών αλλά αρχής μιας και μοναδικής: Του «Καραμανλισμού»
Η ελληνική κεντροδεξιά ως εκ τούτου ήταν ένα καθαρά αρχηγικό σχήμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιδεολογία της και τις δημοκρατικές διαδικασίες στο εσωτερικό της.  
Δεν ήταν και δεν έγινε φιλελεύθερη παρά τις προσπάθειες που έγιναν. Ήταν τόσο…

Η μυστική συνεννόηση Παπακωνσταντίνου – Παπανδρέου για τα νέα μέτρα. Όλοι οι διάλογοι.


Συνεχίζει τις επιθέσεις ο Δένδιας - Αναμένεται σήμερα σφοδρή επίθεση από την Δράμα ...


... που θα μιλήσει το απόγευμα!

Υψηλούς τόνους στην κόντρα με το ΠαΣοΚ κρατά από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.
«Δε μπορεί να χρησιμοποιείται έτσι το πολίτευμα.
Δεν μπορεί εγώ κάθε φορά που έχω ένα ζόρι σε μια εκλογή να καθίζω πέντε αντίπαλούς μου κατηγορούμενους για να δημιουργήσω κάποιες εντυπώσεις» δήλωσε χθες στο Ράδιο 9
Παράλληλα, διατύπωσε την άποψη πως το πόρισμα εμπεριέχει δόλο.
«Είναι απολύτως στημένο για να καθίσει κατηγορούμενους υπουργούς της ΝΔ και να οδηγήσει τη ΝΔ υπό ομηρεία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Δεν υπάρχει άλλη ανάγνωση. Πουθενά, ποτέ στην έννομη τάξη δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα» ήταν τα λόγια του.

Υ.Γ.: Ο κ. Δένδιας, σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει στη Δράμα, εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Περιφερειακής Αναγέννησης", στις 17:30 μμ.
Η ομιλία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Χιλιάδες καταγγελίες για φοροδιαφυγή από συγγενείς και φίλους!

«Βροχή» τα καρφώματα

Την ενεργοποίηση της φορολογικής... συνείδησης των πολιτών έχει πετύχει το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από το πλήθος των καταγγελιών για φοροδιαφυγή.  
Όπως απεκάλυψε  στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γ.Καπελέρης ως σήμερα έχουν καταγραφεί στις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα 17.948 καταγγελίες για φοροδιαφυγή. 
Το εντυπωσιακό στις καταγγελίες αυτές είναι ότι ορισμένες συνοδεύονται από έγγραφα στοιχεία, όπως από αριθμούς συμβολαίων, αριθμούς πινακίδων πολυτελών αυτοκινήτων κτλ., που ...

Ιδιοκτήτης ακινήτου ζήτησε «μαύρα» για το νοίκι από στελέχη του ΔΝΤ

Ιδιοκτήτης ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», επιχείρησε να φοροδιαφύγει ακόμη και από το ΔΝΤ, ζητώντας «μαύρα» από ανθρώπους που ήθελαν να μισθώσουν το διαμέρισμα του, χωρίς, βεβαίως, να γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει.
Οι άνθρωποι του ΔΝΤ, προτού καταλήξουν να μισθώσουν τους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας απέναντι από την Ακρόπολη (έναντι 9.100 ευρώ τον μήνα), εξέτασαν και άλλα διαμερίσματα μεγάλης επιφανείας, περί τα 250 τ.μ.
Είδαν ένα διαμέρισμα και την ώρα που διαπραγματεύονταν το μίσθωμα με τον ιδιοκτήτη του, αυτός ...

Ο… νόμος


ΨΗΦΙΣΕ νόμους πολλούς και σκληρούς, αν δεν θέλεις να εφαρμοστούν.  

Στην Ελλάδα της παρανομίας βέβαια, όπου τα σύνδρομα των τουρκοκρατούμενων ελλήνων πέρασαν στους επίγονους, ως κληρονομούμενα γνωρίσματα. 
Δεν μιλάμε για Ευρώπη και ευρωπαίους για να πάρουμε τα καλά τους και μη ξεχνάμε πως και η πιο τέλεια (απο)μίμηση γεννάει στρεβλά μοντέλα. 
Δεν γίνεται ο έλληνας γερμανός και ο ελληνικός λαός δεν μετατρέπεται σε γερμανικό, τρομαγμένο (μεταπολεμικά…

Το «Κόμμα της διαφάνειας και των προσλήψεων»

Πριν, ένα  μήνα, έληξε η σύμβαση των εργαζομένων, στην ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, το  περίφημο ΚΕΠΥΟ.
Έτσι, ο  χώρος  στερήθηκε, μια ομάδα εργαζόμενων, απαραίτητη για τη λειτουργία του κέντρου.
Η  «δημοκρατική» μας κυβέρνηση, έχει εξαγγείλει, ότι πλέον οι προσλήψεις,  θα γίνονται , μόνο μέσω ΑΣΕΠ!
Και πριν, ο  αλέκτωρ λαλήσει 3 φορές, οι κύριοι που ενδιαφέρονται για την διαφάνεια και είναι κατά της  πελατειακής σχέσης προκηρύσσουν «διαγωνισμό»  για την πρόσληψη νέων εργατών.
Έτσι, μπορεί όποιος θέλει,  να περάσει από την  Καραγιώργη και Σερβίας και να  υποβάλει αίτηση ...

Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από συμβασιούχους του ΚΕΠΥΟ.

Υπό κατάληψη το υπουργείο Οικονομικών από συμβασιούχους του ΚΕΠΥΟ.
Ζητούν ανανέωση των συμβάσεων τους και την επιστροφή στην εργασία τους των απολυμένων συναδέλφων τους.
Στο σημείο βρίσκονται ΜΑΤ που κατά διαστήματα επιχειρούν να απομακρύνουν τους συμβασιούχους από την είσοδο του κτιρίου.
Οι συμβάσεις τους λήγουν στα μέσα Νοεμβρίου.

Η Ρηγίλλης διαψεύδει το δείπνο Σαμαρά με τους βαρόνους

Χθες  δημοσιεύσαμε ένα αποκαλυπτικό θέμα που σχετίζονταν με το δείπνο που παρέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στους επιχειρηματίες Βαρδή Βαρδινογιάννη και Γιώργο Μπόμπολα.  
Η Ρηγίλλης διαψεύδει την σχετική πληροφορία. 
Όπως καταγράψαμε και την πληροφορία (σ.σ. δημοσιεύθηκε την Κυριακή στο "Θέμα" στην στήλη του Θέμου), έτσι, καταγράφουμε και την διάψευση των ανθρώπων του προέδρου της Ν.Δ. 
Άλλωστε, εδώ που τα λέμε δεν είναι κακό να συναντά κανείς (ακόμη και στο σπίτι του) εκδότες.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η αμφιλεγόμενη αποχώρηση από ΝΑΤΟ


Σαν σήμερα, το 1980 η Ελλάδα επιστρέφει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, από το οποίο είχε αποχωρήσει το 1974. 

Μια αμφιλεγόμενη απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η οποία είχε τις επιπτώσεις της στον μετέπειτα έλεγχο του Αιγαίου, και στην προσπάθεια της Τουρκίας να «βάλει πόδι». 
Με την απόφαση αυτή, καταργήθηκε ουσιαστικά, κάτι που ισχύει ακόμη, η επιχειρησιακή δύναμη στο Αιγαίο του ΝΑΤΟ, όπου μέχρι τότε ο διοικητής της COMEDEAST ήταν ο Αρχηγός του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).
Επειδή όμως όλες οι αποφάσεις πρέπει να τοποθετούνται στη χρονική στιγμή που λαμβάνονται, συνυπολογίζοντας τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις της χρονικής περιόδου, το ...

Ας τελειώνει το παραμύθι !!

Η πρόσφατη αναθεώρηση του ελλείματος στο 16%, δυόμισι περίπου ποσοστιαίες μονάδες πάνω απ΄την προηγούμενη εκτίμηση του Απριλίου, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.
Είναι σίγουρο,  με βάση αυτή την εξέλιξη, ότι τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών κι οι περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των στελεχών της κυβέρνησης, που πληθαίνουν λόγω και προεκλογικής περίοδου, δεν πείθουν κανένα.  
Τα νέα μέτρα λοιπόν πρέπει να θεωρούνται σίγουρα, και το μόνο που δεν γνωρίζουμε (αλλά μπορούμε φανταστούμε) είναι η ένταση της σκληρότητας τους.
Ας μην έχουμε αυτάπάτες αγαπητοί φίλοι και φίλες. Αυτό το θέμα με τα συνεχή μέτρα είναι το spirale d' infernale που λένε οι Γάλλοι ή πηγάδι χωρίς πάτο όπως λέμε μεις.
Η τρόϊκα έχει βρει στο "πρόσωπο" της Ελλάδας την κότα που κάνει το χρυσό αυγό. ...

Στέφανος Μάνος, πραγματικός "ταύρος" και τι δεν είπε ..!


Με σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στον «Αθήνα 984» ο Στέφανος Μάνος.
«Έχω την εντύπωση ότι κάθε μέρα που περνά, υπάρχει ένα κύμα θυμού που αυξάνει, μεγαλώνει.
Αέρας αλλαγής δεν υπάρχει. 
Και δεν υπάρχει το στοιχείο της ελπίδας. 
Μιλάει συνεχώς ο κ. Παπανδρέου για αξιοπιστία, που είναι κάτι χρήσιμο να υπάρχει, αλλά έχει διαλυθεί η αξιοπιστία», υποστήριξε ο πρόεδρος της Δράσης.
Όσο για τη ΝΔ ο κ. Στέφανος Μάνος τόνισε:
«Eίναι άθλια. Απλώς. Δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Δεν με πείθει για απολύτως τίποτα».

Όταν ο Παπανδρέου παίρνει αποστάσεις από τις επιλογές του!

jpg
Πολλές συζητήσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του πρωθυπουργού να μην παραστεί τελικά στη χθεσινή κομματική φιέστα που οργανώθηκε για τους κκ Σγουρό και Καμίνη.
Αν και ποτέ ο κ. Παπανδρέου δεν δήλωσε ότι θα είναι παρών, ωστόσο όλοι περίμεναν ότι θα το πράξει.
Το συμπέρασμα που οι περισσότεροι βγάζουν είναι ότι αποφεύγει την ταύτιση με δύο υποψήφιους που δεν «περπατάνε».
Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι έχει σπεύσει στο πλευρό πολλών υποψήφιων περιφεριαρχών, αλλά όχι και σε αυτόν που διεκδικεί τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας;
Για να μην πάρει τεράστιες διαστάσεις το θέμα, κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ... 

Ο γιος του Πάλμε, η ανεργία και το "πακέτο των 2,6 δις ευρώ"!


Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η σημερινή φιέστα στο Μαξίμου οργανώθηκε για να προσληφθεί ο … οικογενειακός φίλος Πάλμε και να διαχειριστεί πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τους προέδρους των κοινωνικών φορέων κάλεσε σήμερα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός για να τους ανακοινώσει ότι θα διαθέσει - άγνωστο από πού - 2,6 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Κι ενώ την περασμένη Παρασκευή δήλωνε στη Βουλή πως στόχος του είναι να αλλάξει το εργασιακό μοντέλο της χώρας , εναρμονίζοντας την εργασία στα σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα, σήμερα είπε πως θα δώσει αυτά τα χρήματα προκειμένου να διατηρηθούν 670.000 θέσεις εργασίας και να επιδοτηθούν οι άνεργοι.
Ανακοίνωσε μάλιστα πέντε στόχους, μεταξύ των ...