Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αποκάλυψη βόμβα για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την οικογένεια Ανδρέα Γ. Παπανδρέου

Τo GreekAmericannewsAgency.com αποκαλύπτει - για την  ακρίβεια δημοσιοποιεί ευρύτερα - σήμερα ένα έγγραφο βόμβα για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και ειδικότερα για την οικογένεια Παπανδρέου, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου!
Το έγγραφο που θα δείτε -και έχουμε διασταυρώσει- αφορά μυστική συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου με την αμερικανική κυβέρνηση και την χρηματοδότηση του ΠΑΚ, μετέπειτα Πανελληνίου Σοσιαλιαστικού Κινήματος. Πριν διαβάσετε περισσότερα για το έγραφο  φωτιά, για το οποίο  στην Ελλάδα θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε επίσημο επίπεδο  εντός της Βουλής των Ελλήνων  το μόνο που θα ρωτήσουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είναι δύο  και πολύ βασικά ερωτηματικά.
ΕΡΩΤΗΣΗ 1η : "αυτή η μυστική και απόρρητη συμφωνία με τους Αμερικανούς δεσμεύει και τον σημερινό Έλληνα Πρωθυπουργό (υιό του Ανδρέα) Γιώργο Παπανδρέου ;"
ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Ποια σχέση αυτή η μυστική συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου με την μυστική συμφωνία της (τότε ΠΑΣΟΚ) Ελληνικής κυβέρνησης με το μεγάλο εθνικό  -ανεξερεύνητο ακόμα και χωρίς απόδοση ποινικών ευθυνών - της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ τον Ιούνιο του 1989;    !Διαβάστε με προσοχή το κείμενο του εγγράφου καθώς και τις παρατηρήσεις που το συνοδεύουν...     

Η ομολογία της ενοχής

«Εγώ είπα ότι πρέπει να φτιάξουμε θεσμούς, επειδή υπάρχει διαφθορά»… 
Εντάξει, η ορθή χρήση των ελληνικών δεν ήταν ποτέ το ισχυρό χαρτί του σημερινού Πρωθυπουργού, η παραπάνω αποστροφή της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή όμως, συνιστά επί της ουσίας την πρώτη μεγάλη ομολογία ενοχής του, στον ένα χρόνο που ασκεί τη διακυβέρνηση του τόπου.
Και επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας όσα του απέδωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τις δηλώσεις του ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ζορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο νεαρός πολιτικός που ηγείται της ανανεωτικής Αριστεράς, τον καλωσόρισε στη Βουλή και στη… χώρα. 
Του θύμισε δυο πράγματα:

Ο Καραμανλής αφήνει τη σιωπή…

Ενοχλημένος με τα σενάρια επιστροφής του είναι σύμφωνα με συνομιλητή του, πρώην υπουργό, ο Κώστας Καραμανλής

«Ακόμα και γραφείο σε απόσταση ασφαλείας βρήκε, προκειμένου να αποφύγει τους… συνειρμούς», έλεγε ο συνομιλητής του που τον συνάντησε πρόσφατα, και συνέχισε, επισημαίνοντας πως δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι, ορισμένοι τον χρησιμοποιούν προκειμένου να διαπραγματευθούν με τον Σαμαρά.
Πράγματι, ο πρώην πρωθυπουργός ... 

Και περιμένουμε από αυτόν να υπερασπιστεί την Ελλάδα;

Εκείνοι που εξέθρεψαν διαφθορά

«Στην Ευρώπη, ακόμη θυμούνται το βράδυ που ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξομολογήθηκε στους ομολόγους του ότι η χώρα του ήταν διεφθαρμένη. 
Ήταν πολύ εντυπωσιακός και πολύ ειλικρινής. 
Βασικά είπε: Η χώρα μου είναι μια διεφθαρμένη χώρα, από το Α έως το Ω, δηλώνει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος ήταν παρών στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα στις 10 Δεκεμβρίου 2009 στις Βρυξέλλες. 
Εκεί όπου ο κ. Παπανδρέου απογύμνωσε την ‘οικονομική ψυχή’ της Αθήνας».
Αυτή είναι η εισαγωγή ενός πολύ ενδιαφέροντος ρεπορτάζ των «Financial Times» για τις εξελίξεις στην Ελλάδα περίπου πριν από έναν χρόνο, τότε που ο Πρωθυπουργός προετοίμαζε συστηματικά, όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα, την παράδοση της χώρας στο ...

Οι ευθύνες δεν είναι ισοβαρείς...

Συνέβη, άραγε, σε άλλη χώρα αυτό που έκπληκτοι παρακολουθούμε όλοι να συμβαίνει στη δική μας;  

Τέτοιος και τόσο βίαιος διασυρμός επί δικαίων και αδίκων και μάλιστα εκφρασμένος από χείλη θεσμικά, με ιστορία και πολλά χιλιόμετρα στον δημόσιο στίβο; 
Μάλλον όχι, αλλά αυτό δεν είναι το πιο ενοχλητικό. 
Το πιο εξοργιστικό είναι ότι όλοι αυτοί οι συλλήβδην αφορισμοί αναπαράγονται κατ’ εξακολούθησιν όχι μόνο από πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν στα κοινά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, αλλά και από επιχειρηματίες, μικροεπιχειρηματίες, συνδικαλιστές, ομάδες κοινωνικής επιρροής, μίντια κ.ά.  
Ολοι γύρω μιλούν ακατάπαυστα για....

Νέα ... μετάφραση της "διαφθοράς" από τον Παπανδρέου ...

Άτακτη υποχώρηση Παπανδρέου στον ορισμό της διαφθοράς

Ο κ. Παπανδρέου, αντιλαμβανόμενος προφανώς την έκταση που έχει πάρει μεταξύ των Ελλήνων το θέμα του χαρακτηρισμού από τον ίδιο ολόκληρης της χώρας ως διεφθαρμένης, προσπάθησε χθες εσπευσμένα να τα πάρει πίσω απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο οποίος τον καλωσόρισε στη χώρα των "διεφθαρμένων" και στο "Κοινοβούλιο της διαφθοράς", σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ Παπανδρέου, εκτός των άλλων,  στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC είχε πει....

Ποιοι…ξένοι; Εμείς!


ΤΙ αγοράζεις αδειάζοντας τα ράφια; 
Προϊόντα που τα βάφτισαν «αγαθά». 
Με τα συντηρητικά τους που εκπαραθυρώνουν τη φυσική τους αγνότητα και με επιβαρύνσεις περίεργες, ύποπτες και υπερβολικές. 
Κι αν οι απανταχού μισέλληνες μας έβαλαν σημάδι για τον πολιτισμό μας (που χάνεται), την παιδεία (που δεν έχουμε) και τις παραδόσεις (που εγκαταλείπουμε), δεν μας ξεχώρισαν και ως καταναλωτές. 
Η (μικρή) ελληνική αγορά βολεύει την Ευρώπη του ευρώ, βολεύει και τις βιομηχανίες της. Με υπερκέρδη βιομηχάνων μέσω των καρτέλ και της υπερκατανάλωσης.
ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ, λοιπόν, μπροστά στα ράφια και ψάξαμε για ενόχους. Σάρωσε η ματιά τους ευρωπαίους…ανθέλληνες, δεν κατέγραψε κάτι εξόχως ανθελληνικό ως προς την…

Τα ραντεβού ταράζουν την πολυκατοικία

Μεγάλη αναστάτωση, αίσθηση αμηχανίας και εκνευρισμό προκάλεσε στην κεντροδεξιά παράταξη για την προ ημερών συνάντηση του κ. Γ.Καρατζαφέρη με τον πρώην υπουργό κ. Π. Μολυβιάτη, την οποία έσπευσε να επιβεβαιώσει εκ των υστέρων και... η Ρηγίλλης.  

Μέσω «διαρροών», επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, επισημαίνοντας ότι και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς ήταν ενήμερος για τη συνάντηση, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στην ΚΟ για την έμμεση συμμετοχή του κόμματος στη συζήτηση περί επανένωσης της Κεντροδεξιάς. 
Στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και ευρύτερα της Κεντροδεξιάς, κεντρικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η συνάντηση των δύο πολιτικών, η οποία ...

Μη μασάτε, ο Τζοχατζόπυλος εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρός στο ΠαΣοΚ!


Διαχρονική αξία ο Άκης για το ΠαΣοΚ !



Δεν έχει παράπονο ο Άκης Τσοχατζόπουλος από την κυβέρνηση , σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο υπουργών.  
Κανείς δεν λέει το παραμικρό για την off shore εταιρεία Torcasso και την εμπλοκή της στο Βατοπέδι και τη Simens.
Αντιθέτως το Μαξίμου βιάζεται να παραπέμψει τους υπουργούς της Ν.Δ. στο Ειδικό Δικαστήριο για να κλείσει την υπόθεση στη Βουλή χωρίς να έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί της εταιρείας και να εξετάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν.
Ομοίως ορισμένοι υπουργοί, όπως η ...

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Άρχισε το "ξετύλιγμα του κουβαριού της σκευωρίας του Βατοπεδίου" - Μείζων πολιτικό θέμα!

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Βατοπεδίου δημιουργεί κατάθεση αστυνομικού


Άγνωστες πτυχές για την υπόθεση Βατοπεδίου φέρνει στο φως η κατάθεση ενός αστυνομικού που δόθηκε σε ανύποπτο χρόνο και σε άσχετη υπόθεση.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο αστυνομικός κατέθεσε ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι δέχθηκε προτάσεις και πιέσεις να φέρει σε επαφή την πεθερά του, Σταματίνα Μαντέλη, βασική μάρτυρα στην υπόθεση του Βατοπεδίου, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της εξεταστικής πριν η ίδια καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών
Η πρόταση για την επαφή έγινε την παραμονή της κατάθεσης της κ. Μαντέλη στην εισαγγελέα Εφετών όταν για πρώτη φορά μίλησε για ευθύνες πολιτικών προσώπων. 
Με την κατάθεση αυτή, της Μαντέλη, έγινε η δίωξη στους πρ. Υπουργούς και τον Γιάννη Αγγέλου!
Η πρόταση στον γαμπρό της Στ. Μαντέλη έγινε από Δημοσιογράφο που εργάζεται στο ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρεας Παπανδρεου, δηλαδή να τον φέρει σ' επαφή με Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Εξεταστικής του Βατοπεδίου! 
Ο αστυνομικός, γαμπρός της κ. Μαντέλη κατηγορείτο ότι είχε δώσει στη δημοσιότητα λίστα τρομοκρατών...(;)

Το σχέδιο για την έξοδο στις αγορές


Το σχεδόν 10μηνο «εμπάργκο» δανειοδότησης από τις αγορές, που «επέβαλαν» στις ελληνικές τράπεζες η κρίση και οι ανησυχίες για αναδιάρθρωση του χρέους, θα επιχειρήσει να «σπάσει» το επόμενο διάστημα η Εθνική, δείχνοντας τον δρόμο για τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα και φυσικά για το Δημόσιο.
 
Με «όπλο» τους ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier I 13,4% και Tier I 14,6%), που της επιτρέπουν να αντισταθμίσει τους κινδύνους από τη μεγάλη έκθεσή της σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, η Εθνική συζητά ήδη με ξένες τράπεζες τη σύναψη διατραπεζικού δανεισμού ή την έκδοση καλυμμένων ομολογιών.
Σύμμαχός της στη συγκυρία αναδεικνύεται η συζήτηση για παράταση του πακέτου βοήθειας που χορήγησαν στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Συζήτηση που, παρά τις αντιδράσεις της Γερμανίας, δρα καταλυτικά στον ...

ΔΝΤ: Πρόωρο ξόδεμα της ελληνικής σφαίρας;

Όταν ο επικεφαλής ελεγκτής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κ. Πόουλ Τόμσεν, ξεκινούσε την ομιλία του στο Λονδίνο στο πλαίσιο του οδοιπορικού της παρουσίασης της ελληνικής οικονομίας από την κυβέρνηση με την τρόικα τον Σεπτέμβριο, έκανε μια δήλωση που προκάλεσε εντύπωση.
Γνωρίζω, φέρεται να είπε ο Δανός κ. Τόμσεν, ο οποίος συνδυάζει την αμερικανική εξωστρέφεια και αμεσότητα με τις σοσιαλδημοκρατικές καταβολές πολλών Σκανδιναβών και γενικότερα Βορειοευρωπαίων, πως ό,τι και αν σας πω δεν πρόκειται να σας κάνω να αλλάξετε άποψη ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Όμως, ο κ. Τόμσεν φρόντισε επίσης να τους βάλει σε σκέψεις όταν απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπαινίχθηκε την επέκταση του μηχανισμού στήριξης μιλώντας για εναλλακτικά πλάνα (contingency plans) όταν έρθει η ώρα.
Μερικές εβδομάδες αργότερα, η κυβέρνηση άφηνε να διαρρεύσει σε ελληνικά ΜΜΕ ότι συζητήθηκε το θέμα της χρονικής επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων στη συνάντηση που είχε ο κ. Παπακωνσταντίνου με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Σόιμπλε.
Πριν από λίγες μέρες ήταν η σειρά του επικεφαλή του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν να θέσει το θέμα της επιμήκυνσης επί τάπητος.
Και μπορεί ο κ. Στρος-Καν να είναι Γάλλος σοσιαλιστής που έχει...

Ο… Σημίτης άλλαξε την Εξεταστική;


Πολλές φορές έχουν αναρωτηθεί οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ποιος… κυβερνάει! 
Ο Γιώργος Παπανδρέου ή η τρόικα;  
Φαίνεται ωστόσο πως σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, το δικό του ξεχωριστό ρόλο διαδραματίζει ο Κώστας Σημίτης!
Δεν είναι δυνατόν πριν από δύο εβδομάδες, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός να ανοίγει το θέμα της Εξεταστικής για την Οικονομία και να παραπέμπει στις κυβερνήσεις Σημίτη και σήμερα στη Βουλή να μιλάει για Εξεταστική για την περίοδο 2007 -2009!  
Ποιοι χαίρονται; 
Οι εκσυγχρονιστές του κόμματος…
Οι απειλές του Σημίτη έπιασαν τόπο!

«Γκρίζα» οικονομία και στις… καλύτερες οικογένειες κ. Πρωθυπουργέ των Ελλήνων!

Παρακαλούμε το άρθρο αυτό να το διαβάσει ο "Πρωθυπουργός των Ελλήνων" για να δει τα στοιχεία της μελέτης που πραγματοποιήθηκε για όλες τις χώρες της Ευρώπης και που αφορά "τα διεφθαρμένα ευρωπαϊκά κράτη με την φοροδιαφυγή τους"!
Οι Ευρωπαίοι το λένε πιο κόσμια, το λένε ... "γκρίζα οικονομία"! 
Την Μελέτη: «The shadow economy in Europe», μπορεί να τη ζητήσει από τους ομολόγους του να του την στείλουν!
Αν του αρνηθούν του την στείλουμε εμείς, κάνοντας κλικ εδώ ή στον παραπάνω σύνδεσμο.
Μπράβο σου λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ, μόνο η Ελλάδα έχει αυτά τα προβλήματα! 
Διαπόμπευσες τον λαό σου ενώπιον των ομολόγων σου και μας ρεζίλεψες σ' όλο τον πλανήτη!
(Επίσης διαβάστε και το σχόλιο μας στο τέλος του άρθρου.)
Τον «ιό» έχουν κολλήσει όλες οι χώρες της Ευρώπης, μηδέ μίας εξαιρουμένης, με αποτέλεσμα να στερούνται από την πραγματική τους οικονομία το δυσθεώρητο ποσό των 1,8 τρισ. ευρώ!
Ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου εισπράττει για ένα ποτήρι κρασί 5 ευρώ, αλλά δεν κόβει απόδειξη για να υποκρύψει το έσοδο από τις αρχές. 
Ένας μπογιατζής προσφέρει την εργασία του για το 50% του πραγματικού της κόστους, προκειμένου να μην τη δηλώσει και να αποφύγει την καταβολή φόρου. 
Μια κατασκευαστική εταιρεία δεν υιοθετεί τα νομικά standard για τη minimum διασφάλιση των αρχών ασφαλείας στη λειτουργία της χωρίς να αναφέρεται στις αρχές, για κάποιους άλλους δικούς της λόγους.
Μικρά παραδείγματα, πλην, όμως, αντιπροσωπευτικά αυτού που λέγεται ...

Τρεις Mύθοι Περί Εταιρικών Φόρων

Στην χώρα μας τα αγοραφοβικά παραμύθια πρέπει να τα σκοτώνεις στην γέννησή τους, γιατί αλλιώς εξαπλώνονται και επιβιώνουν για δεκαετίες.
 Αφορμή παίρνω από το άρθρο του συμπαθή και συνήθως φιλελεύθερου Π. Μανδραβέλη πριν ένα μήνα στην Καθημερίνη σχετικά με την μείωση των εταιρικών φόρων 1)
Μύθος 1: «Οι ξένοι επενδυτές λίγο ενδιαφέρονται για τους εταιρικούς φόρους, άρα δεν χρειάζεται να τους μειώσουμε»
Αναφέρεται στο άρθρο:

Λευκό = Άκυρο = Αποχή = ΠΑΣΟΚ = ΜΝΗΜΟΝΙΟ ..!

Αυτή την εξίσωση πρέπει να έχουμε στο νου μας και ανάλογα να πράξουμε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως τις περιφερειακές και εξηγούμαστε.

Όταν ο πολίτης ρίχνει στην κάλπη λευκό ή άκυρο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κανείς δεν τα λαμβάνει υπόψη, ούτε προσμετρώνται τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια στο σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων με βάση τα οποία γίνεται και η κατανομή των ποσοστών μεταξύ των διαφόρων κομμάτων ή συνδυασμών. Έτσι είναι ο «δημοκρατικός» εκλογικός νόμος μας.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την αποχή. Οι πολίτες που δεν θα πάνε να ψηφίσουν δεν προσμετρώνται πουθενά, είναι σαν να μην υπάρχουν. Ούτε επηρεάζεται το ποσοστό που έλαβε ο κάθε υποψήφιος επειδή κάποιοι πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν...

Η Ελλάδα χρειάζεται reboot

Όπως η Ελλάδα «πουλάει» τουρισμό, έτσι και το Göttingen της Γερμανίας στο οποίο ζω, πουλάει» το Πανεπιστήμιό του. 
Ο τρόπος όμως, που ο καθένας εκμεταλλεύεται το εξαγώγιμο προϊόν του διαφέρει συγκλονιστικά.
Το Göttingen είναι μια πόλη 130.000 κατοίκων, 30.000 εκ των οποίων Γερμανοί και εισαγόμενοι φοιτητές. Διαθέτει εξαιρετική φήμη διεθνώς και περηφανεύεται ότι είναι ο τόπος στον οποίο μεγαλούργησαν και πέθαναν μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου πνεύματος, όπως,...

Ούτε ο Γιώργος δεν το πίστευε…

Το πρόβλημα με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι ότι πιστεύει σ’ αυτό που κάνει. 
Για παράδειγμα, πιστεύει ότι είναι αριστερός. 
Ελάχιστα τον απασχολεί αν είναι. Και αφού το πιστεύει ο ίδιος, του φτάνει. 
Πιστεύει ότι παρέλαβε μια οικονομία σε αποσύνθεση, και μια χώρα διεφθαρμένη.  
Πιστεύει ακόμα ότι υπήρχαν λεφτά, και μάλιστα επιμένει ότι υπάρχουν και τώρα, αλλά μέχρι να τα βρει, καταφεύγει στη γνωστή και σίγουρη μέθοδο της υπερφορολόγησης. Ωστόσο, πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα τα βρει. 
Όπως είναι πεπεισμένος ότι με την πολιτική που ακολουθεί, είναι θέμα χρόνου η Ελλάδα από διεφθαρμένη χώρα να μεταμορφωθεί σε ενάρετη.
Όλα αυτά τα πιστεύει, και τα πιστεύει ειλικρινά,  γιατί του είναι αρκετό ότι τα πιστεύει ο ίδιος. 
Στο δικό του μυαλό όλα αυτά αποτελούν δεδομένα τα οποία δεν τολμά ούτε ο ίδιος να αμφισβητήσει.  
Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που παραμένει συνεπής στις αρχές του ...

Η "μυστική συνάντηση Μολυβιάτη - Καρατζαφέρη .."!

Εντονες παρασκηνιακές διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη, με φόντο την επόμενη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Στη «γαλάζια» πολυκατοικία καταγράφονται «μυστικές» συναντήσεις, επαφές και συνομιλίες με βασικό θέμα την... προοπτική «επανένωσης της παράταξης».
Υπό την παραδοχή ότι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελέσουν την απαρχή εξελίξεων και διεργασιών στον ευρύτερο χώρο Δεξιάς και Κεντροδεξιάς, έχει ανοίξει- είτε δημόσια είτε πίσω από τις «πολιτικές κουρτίνες»- η συζήτηση για το μέλλον της παράταξης, με τη συμμετοχή και κορυφαίων πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή.
Η συζήτηση για την επανένωση αναμένεται να ενταθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όλα θα εξαρτηθούν, όπως λένε αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές, από τα ...

Κατάντια: "Ο Ελληνας πρωθυπουργός έγινε Πρωθυπουργός των Ελλήνων", όπως οι "Βασιλείς των Ελλήνων" !


Ας υποθέσουμε ότι τρώτε σε μια ταβέρνα με μεγάλη παρέα και με κάποιους ανθρώπους που δεν γνωρίζετε καθόλου ή έχετε μόνον τυπικές σχέσεις.  
Ξαφνικά ένας εξ αυτών παίρνει τον λόγο και απροσδόκητα αρχίζει να βγάζει τα οικογενειακά του στη φόρα.  
Μεταξύ άλλων εξομολογείται πως όλα τα μέλη της οικογενείας του, γονείς, παιδιά, αδέρφια, ξαδέρφια κ.λπ. είναι από μικρομπαγαπόντηδες μέχρι μεγαλοαπατεώνες! 
Επικαλείται μάλιστα και παραδείγματα, για να αποδείξει ότι.... όλοι οι συγγενείς του ρέπουν στην απατεωνία και ομολογεί ότι είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν στη νομιμότητα.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή η τρελή σκηνή μού έρχεται στο μυαλό από προχθές που διάβασα στους Financial Times ότι ο πρωθυπουργός πήρε ξαφνικά τον λόγο σ’ ένα επίσημο δείπνο με ομολόγους του και τους είπε τη φράση «η χώρα μου είναι διεφθαρμένη από το Α ώς το Ω»!
Το τι προφανώς σκέφτηκαν οι άλλοι πρωθυπουργοί, μπορούμε εύκολα να το φανταστούμε, επιστρέφοντας στο παράδειγμα της ταβέρνας. 

Αν ακούγαμε ξαφνικά έναν κύριο να μιλά τόσο απαξιωτικά για τα παιδιά του, τα αδέρφια του, τους γονείς του, όλοι νομίζω θα σκεφτόμασταν δύο ενδεχόμενα:  

Τι ακολουθεί μετά τις εκκαθαρίσεις στις 11 ΔΕΚΟ

Επίκειται το πρώτο ξεκαθάρισμα
Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται και ...νέο, περισσότερο «γενναίο»

Είχαμε είχε προαναγγείλει  την «καταιγίδα» που πλησίαζε με αφορμή την αναμενόμενη - τότε - δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις ΔΕΚΟ εκείνες που επιβαρύνουν την γενική κυβέρνηση κάθε χρόνο με πρόσθετες δαπάνες και χρέη, τα οποία «ρίχνουν έξω» προϋπολογισμούς και προβλέψεις. 
Η επιβεβαίωση ήρθε με τον πλέον επίσημο τρόπο από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών. 
Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκκαθάριση δεν θα περιορισθεί στις 11 συγκεκριμένες επιχειρήσεις, αλλά θα συνεχισθεί σε βάθος.
Αυτές, ήταν μόνο η αρχή, όπως ...

Στο «σφυρί» ακίνητες περιουσίες υπό την πίεση για ρευστό


Η ανάγκη για μετρητά οδηγεί μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών να πωλούν σε τιμές έως και 60% χαμηλότερες από τα πρόσφατα ιστορικά τους υψηλά
* Καιροφυλακτούν για να αγοράσουν κοψοχρονιά διεθνή επενδυτικά σχήματα

Στο σφυρί αναγκάζονται να βγάζουν ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες τις περιουσίες τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το απαραίτητο ρευστό που θα τους επιτρέψει να «κλείσουν τρύπες», αλλά και να αντεπεξέλθουν σε πιεστικές τους υποχρεώσεις, που διογκώνονται λόγω της κρίσης.
«Μιλάμε για κάθε είδους ακίνητα. Από μικρά οικιστικά διαμερίσματα, τα οποία ρευστοποιούνται για να καλύψουν ανάγκες μικροεπιχειρηματιών μέχρι και σοβαρότατες επενδύσεις σε γη ή ...

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ασφαλώς και θα υπάρξει νέο Μνημόνιο. Γιά τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια η χώρα θα κυβερνιέται από το εξωτερικό...

Οι ίδιοι λόγοι πού οδήγησαν τον Παπανδρέου να μάς πάει συνειδητά στό πρώτο Μνημόνιο θα οδηγήσουν το ελληνικό πολιτικό προσωπικό στήν υπογραφή και τού νέου δεκαετούς τουλάχιστον Μνημονίου...
Δηλαδή στήν παραχώρηση τής διακυβέρνησης στούς "ξένους"...

Τό πολιτικό κόστος...
Ο Παπανδρέου , όπως έχει ομολογήσει και ο Παπακωνσταντίνου στό Mega, δέν θα μπορούσε να βάλει μέτρα την επόμενη τής εκλογικής του νίκης , εφόσον βγήκε πρωθυπουργός με τον τρόπο πού βγήκε (λεφτά υπάρχουν...)...

Ποιοί από το ΠΑΣΟΚ είναι μπλεγμένοι με την TORCASO ; Ν' ανοίξουν ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί…

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι του Βατοπεδίου


Ξετυλίγεται σιγά, σιγά το κουβάρι για το ποιοι τελικά ευθύνονται όσον αφορά στην υπόθεση Βατοπεδίου…
Τώρα αποδεικνύεται και η πρεμούρα που είχε πιάσει το ΠΑΣΟΚ να κατηγορήσει και να προδικάσει για το αποτέλεσμα…
Πριν από λίγο ο Πέτρος Δούκας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «το ΠΑΣΟΚ επιμένει να στηθούν άρον-άρον ειδικά δικαστήρια για την υπόθεση του Βατοπεδίου, χωρίς να έχουν ανοίξει και ελεγχθεί ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί, όλων των εμπλεκομένων, χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση των δικαστηρίων για το ιδιοκτησιακό, χωρίς να έχουν καν ξεκινήσει οι νέες εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης για τις ανταλλαγές»
Προσέξατε βέβαια το ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί…

Έτοιμοι για μηνύσεις οι "βατοπεδινοί" υπουργοί

Η διαφαινόμενη απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Βατοπεδίου να παραπέμψει στο Δικαστικό Συμβούλιο «γαλάζιους» υπουργούς, αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η Ρηγίλλης μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι με την παραπομπή αναλαμβάνει και η ίδια την ευθύνη της πολιτικής δίωξης, για την οποία πιθανώς να κληθεί να απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Οι δε πρ. υπουργοί βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις με τους νομικούς τους συμβούλους καθώς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον των μελών της προανακριτικής.
Η κίνησή τους θα βασίζεται στο ...

Ούτε ο Βενιζέλος μπόρεσε να σώσει τον Φασούλα !

Πόσο ισχυρός είναι ο ρόλος της Βάρτζελη;


Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπορεί να επιβληθεί, φανταστείτε πόσο ισχυρή είναι η Ρεγγίνα Βάρτζελη και τα όσα συνέβησαν με τους αντιπεριφερειάρχες του Γιάννη Σγουρού.
Η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου έδειξε το... πρόσωπό της λέγοντας ένα μεγάλο όχι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον Παναγιώτη Φασούλα, δείχνοντας καθαρά πως θέλει να επιβληθεί ακόμα και στους πιο σκληρούς υπουργούς! 
Και όπως λένε ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα δεν έχει γίνει η αρχή… 
Η αντίδραση του Παν. Φασούλα. εδώ!

6 Σύμβουλοι του Φασούλα στο ψηφοδέλτιο Δημαρά !

Επίθεση Φασούλα σε Μίχα και στήριξη σε Δημαρά!


Σκληρή επίθεση στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και τον Γιάννη Μίχα εξάπέλυσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Φασούλας.
Τόνισε ότι «δεν μπορούν να με αποκλείσει από τη πολιτική ούτε να με φιμώσει μία ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζω ούτε ποιοι είναι ούτε από που προέρχονται» σημειώνοντας πως «ο Γιάννης Μίχας έχει δηλώσει σε τουλάχιστον τρεις κομματικές οργανώσεις την αντίθεση του στο να είμαι υποψήφιος».
Σχετικά με το αν θα στηρίξει τον Γιάννη Δημαρά για τη Περιφέρεια Αττικής, απάντησε «πάντως δεν θα στηρίξω ένα ψηφοδέλτιο που μου γυρνάει τη πλάτη».
Τέλος και πιο σημαντικό, επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι 6 Σύμβουλοι του Παναγιώτη Φασούλα συμμετέχουν στο Ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά! 
Αναλυτικά:

Για την Πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη και την Αυτοδιοίκηση!

Στις εκλογές του Νοεμβρίου κρίνονται πολλά.

Πρώτα απ’ όλα για την Θεσσαλονίκη: Την 7η Νοεμβρίου δεν αλλάζουμε απλώς Δήμαρχο, αλλάζουμε νοοτροπία… Στήριξε την ομάδα δημιουργίας , ψήφισε τον Κώστα Γκιουλέκα…
Μετά για την Αυτοδιοίκηση: Δώσε δύναμη σε αυτούς που παλεύουν για το θεσμό και όχι σε αυτούς που με το Μνημόνιο και τον «Καλλικράτη» τον υπονομεύουν μέχρι αφανισμού.
Και κυρίως για την Πατρίδα μας: ...

Επάγγελμα... βουλευτής!

Δεν το συνηθίζω. Δεν μου αρέσει, ρε παιδί μου, να ψάχνω στα site του Δημοσίου και να βρίσκω «χαζά».  
Αλλά τούτο 'δώ νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον! 
Θα το δεις και μόνος σου. Μπαίνεις λοιπόν στο portal του ΟΑΕΔ
Ναι, ναι, αυτού του οργανισμού που σου βρίσκει δουλίτσα.
Κάπου μέσα στο χαμό λοιπόν έχει ένα οδηγό επαγγελμάτων. Τι θες να γίνεις άμα μεγαλώσεις και τέτοια. Ψάχνεις, ψάχνεις λοιπόν και καταλήγεις - που αλλού! - στο Δημόσιο... Στρατιωτικά λέει, αστυνομικά λέει και άλλα του ευρύτερου δημόσιου τομέα επαγγέλματα λέει. Αν δεν ξέρεις το link, να στο δώκω: http://epagelmata.oaed.gr/categories_list.php?catID=16
Μέχρι δω καλά; Τόχεις; Ντάξει. Για κατέβα λίγο. Τι βλέπεις; Ααααα γεια σου! Φαρδιά πλατιά: βουλευτής!!!
Εδώ είμαστε...

"Την πόλωση την επιδιώκει ο τελευταίος και όχι ο πρώτος"

      
Μετρημένο, ψύχραιμο και λογικό το "Δελτίο Τύπου" της "Νέας Εποχής - Νέας Δράμας"

"Η αναμενόμενη προσπάθεια πόλωσης του προεκλογικού αγώνα από την παράταξη ¨ Η Ώρα της Δράμας  ξεκίνησε με ντελίριο του Ρεστέμη στα ΜΜΕ. 
Μονομέτωπη επίθεση κατά της παράταξής μας  γεμάτη από  εμπάθεια και προσωπικό μένος. 
 Εκφράζουν άραγε όλα αυτά τον κ. Κώστα Ευμοιρίδη ή μήπως  μόνο τον εκπρόσωπο και τα δεκανίκια  του κ. Χαρακίδη που επιδιώκουν την πόλωση ;
Ασυναρτησίες, ανακρίβειες, ψέματα, υψηλοί τόνοι και ουσία μηδέν.
Η παράταξή μας δεν πρόκειται να αντιπαρατεθεί με τον κ. Κώστα Ευμοιρίδη με τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κοινούς αγώνες . 
Πιστεύουμε ότι η ίδια ομάδα που τον οδήγησε σ ‘ αυτή τη δεινή θέση, αυτή συνεχίζει να τον διασύρει. 
Πρόκειται για αυτούς που θα πάρουν ότι θέλουν από τον Ευμοιρίδη και την επομένη των εκλογών δεν θα τον γνωρίζουν.
Η παράταξή μας, ξέρει να τιμά τους ανθρώπους και την ιστορία τους και θα είναι αυτή που θα τιμήσει και τον Κώστα Ευμοιρίδη.
Η παράταξή μας θα διεξάγει έναν τίμιο και πολιτισμένο αγώνα θέσεων και προτάσεων όπως αρμόζει στην πόλη μας και στους Δραμινούς.  
Θα καταγγέλλουμε τις ακρότητες . 
Δεν θα παρασυρθούμε και δεν θα επιδιώξουμε την πόλωση.  
Άλλωστε όπως είναι γνωστό την πόλωση την επιδιώκει ο τελευταίος και όχι ο πρώτος."

Σε τροχιά αναδιάρθρωσης του χρέους

Επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων συζητεί η κυβέρνηση

Την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων από τον μηχανισμό βοήθειας Ε.Ε. και ΔΝΤ συζητεί άτυπα η Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι η χώρα δεν έχει ζητήσει επισήμως μία τέτοια επιμήκυνση, ωστόσο, είναι σε εξέλιξη μια τέτοια συζήτηση...

Εκτός του Δ.Ν.Τ. μας κυβερνάει και η Στατιστική Υπηρεσία!

Προσπάθησε χθες να μας πείσει η κυβέρνηση (δια του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη) ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των στοιχείων που η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία έστειλε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ορθώς δεν γνωρίζει τι στοιχεία έστειλε η ΕΛ.ΣΤΑΤ, διότι, λέει, αυτή είναι πραγματικά ανεξάρτητη αρχή και επομένως στέλνει ό,τι στοιχεία θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε πρόκειται για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου. Φτάσαμε από το ένα άκρο στο ...

Το Κατά Δελαστίκ Μνημόνιο

Στο Γιώργο Δελαστίκ θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι αντιπροσωπεύει μια κάπως συνετή, σοβαρή και τουλάχιστον επιδερμικά λογική κριτική στην πολιτική που ασκείται λόγο ή με την δικαιολογία του μνημονίου.  

Σκοπός μου εδώ δεν είναι να υπερασπίσω μια συμφωνία μεταξύ Ελλήνων πολιτικών και Ευρωπαίων γραφειοκρατών - κάθε λογικός άνθρωπος οφείλει να αναγνωρίσει ότι ο παραπάνω συνδυασμός δεν είναι συνταγή επιτυχίας. 
Αναλύοντας όμως τα λάθη σε μια κριτική που ασκείτε σε μια πολιτική, που μπορεί να είναι σωστή ή λάθος, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ένα τρόπο σκέψης, τόσο διάσπαρτο στα ΜΜΕ, που εξηγεί σε ένα σημαντικό βαθμό γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και γιατί αδυνατούμε ως χώρα να βρούμε λύσεις στην μεγαλύτερη μας σύγχρονη κρίση...

Σε κλοιό νέου Τειρεσία όλες οι επιχειρήσεις!

bank-vaultΈνα νέο Τειρεσία, μια γιγαντιαία βάση δεδομένων που θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο όλες τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τους καταναλωτές,
...δίνοντας τη δυνατότητα στις τράπεζες να επεξεργάζονται τα στοιχεία για να προχωρούν σε πιστοληπτικές αξιολογήσεις, επιχειρούν να στήσουν οι τραπεζίτες με ελάχιστο κόστος, εκμεταλλευόμενοι κατά τον καλύτερο τρόπο την αγωνία του υπουργείου Οικονομικών να ενισχύσει το λεγόμενο «κίνημα των αποδείξεων»....

Η Πολύ Πρόσφατη Συνωμοσία που Μόλις Ξεχάσαμε

Θα μπορούσε κάνεις να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως τη χώρα με μνήμη χρυσόψαρου.  
Μια από της παρενέργειες αυτής της αδυναμίας είναι να μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει χωρίς ποτέ να ασκείται ο οποιανδήποτε έλεγχος για το αν αυτά που είπε επαληθεύθηκαν ή όχι από τα όσα επακολούθησαν.

Το Απρίλιο του 2010 - ναι αυτή την τόσο μακρινή εποχή - ο πρωθυπουργός θα ασχολείται με το πώς θα φέρει το ελληνικό οπλοστάσιο στο τραπέζι με τους κερδοσκόπους.  
Προς τα τέλη Απριλίου η ελληνική στρατηγική με το πιστόλι, καραμπίνα και χαντζάρα στο τραπέζι καταρρέει και ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ/ΔΝΤ.  
‘Όταν αργότερα οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα συνεχίζονται μια νέα θεωρία συνωμοσίας γεννιέται...

Επαναστατική εφαρμογή δύο Ελλήνων από τη Silicon Valley, εξαγοράστηκε από την Google

"Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η BlindType εξαγοράστηκε από την Google! 
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την τεράστια υποστήριξη και τη θετική ανταπόκριση".

Τη σύντομη αυτή ανακοίνωση ανάρτησαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας "BlindType", οι ιδρυτές της Κώστας Ελευθερίου και Πάνος Πετρόπουλος, δύο ξαδέλφια από την Ελλάδα, που αναζήτησαν την τύχη τους στη Silicon Valley. 
Σλόγκαν της εταιρείας τους, "η μετατροπή ιδεών σε λύσεις".
Με την εξαγορά αυτή, από την πιο διάσημη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, οι δύο Έλληνες, ηλικίας 26 και 38 ετών, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν ένα όνειρο άπιαστο για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία.
Η επιτυχία τους μάλλον δεν είναι τυχαία, καθώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα επίκαιρο πρόβλημα που εμφάνιζαν οι οθόνες αφής των κινητών, τη λεγόμενη "αρρώστια των χοντρών δακτύλων".
Τι ακριβώς είναι η "αρρώστια" αυτή;

Τα τασάκια επιστρέφουν στα εστιατόρια!

Έτοιμοι να… γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους  

... τον αντικαπνιστικό νόμο είναι οι εστιάτορες, επικαλούμενοι σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο του μέτρου στις επιχειρήσεις τους, και δηλώνοντας αποφασισμένοι από την ερχόμενη Δευτέρα να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία.
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σε κοινή ...

Μόνος κερδισμένος ο Καραμανλής!


Όσο η Δεξιά ξεκατινιάζεται για τα μάτια του Επίτιμου, τόσο τα γέλια από τη Ραφήνα θα ακούγονται όλο και πιο δυνατά ...
Στα μάτια ενός ψηφοφόρου της Νέας Δημοκρατίας, η τελευταία ισχυρή Δεξιά θα είναι αυτή του Κώστα Καραμανλή ο οποίος "τα έλεγε το 2009 για την κρίση".
Κάθε μέρα η επιστροφή του γίνεται όλο και πιο πιθανή...
Το θεώρημα της "μεγάλης Δεξιάς" θα αντικαταστήσει το θεώρημα του μεσαίου χώρου και ο Καταλληλότερος θα γυρίσει με δόξες και τιμές... 
Στην άλλη πλευρά τώρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου βιάστηκε να πει ότι ο Καραμανλής ήταν αυτός που μίλησε στον Γιούνκερ και οφείλει να ζητήσει συγνώμη.
Τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες...
Στην συνείδηση των πολιτών βγαίνει καθημερινά δικαιωμένος ο Καραμανλής, για την άδικη επίθεση που δέχεται από το ΠαΣοΚ.
Ίσως φανερωθούν κι' άλλες ... άδικες επιθέσεις!

Γραμμή υποστήριξης για Σοσιαλιστές: 2103665000 !

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο ρόλος της Αθήνας στην αποπομπή Μιλόσεβιτς

Δέκα χρόνια μετά την ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η μονοκατοικία στη γενέτειρά του, το Ποζάρεβατς, παραμένει ερμητικά κλειστή, ενώ το μνήμα τού πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα και εμπνευστή του σύγχρονου σερβικού εθνικισμού έχει παραδοθεί στα στοιχεία της Φύσης.
Τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισαν η τότε κυβέρνηση Σημίτη και ο υπουργός Εξωτερικών της, Γιώργος Παπανδρέου, στην αποπομπή του Μιλόσεβιτς, περιγράφει ο στενός συνεργάτης του σημερινού Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Ρόντος, θεωρούμενος ως ο άνθρωπος που «κίνησε πολλά νήματα τότε στο Βελιγράδι». ...

Έχουμε παρελθόν στην υποταγή

Αν περάσει αυτός ο Προυπολογισμός η ελληνική οικονομία έχει τελειώσει! 

Είναι αδύνατον να καταλάβω πως γίνεται άνθρωποι σπουδαγμένοι σε καλά σχολεία του εξωτερικού να προωθούν τέτοιες πολιτικές που αναπόφευκτα θα ενταφιάσουν την χώρα.  
Και θέλω εδώ να ξεκαθαρίσω πως δεν έχουν οι ρυθμίσεις αυτές την παραμικρή σχέση με τον σύγχρονο αποδιοπομπαίο τράγο – που δεν είναι άλλος από το περίφημο Μνημόνιο
Αυτές είναι πολιτικές καθαρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Οφείλει ο κόσμος να κατανοήσει πως τις περίφημες συμφωνίες με την Ευρωπαική Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μας τις επέβαλε κανένας. 
Εμείς τις επιζητήσαμε ...

«Αποκαλυπτήρια» για Παπακωνταντίνου

Αποκαλύπτουμε το μέγεθος της αξιοπιστίας του υπουργού Οικονομικών 

O κ. Παπακωνσταντίνου συνηθίζει να δεσμεύεται για αποφάσεις που ουδέποτε τηρεί και ουδέποτε ζητά συγγνώμη για τη μη πραγματοποίησή τους.  
Mια πρόχειρη σταχυολόγηση τέτοιων τρανταχτών περιπτώσεων … δεσμεύσεων και υποσχέσεων του Παπακωνσταντίνου είναι η εξής:

Ο Γιώργος σκόνταψε…

Με όρους μεταφυσικής, θα έλεγε κανείς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου περνάει ένα “κακό φεγγάρι”.   
(κλικ στο σκίτσο για χαλάρωση)

Από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έπειτα, ο Πρωθυπουργός και ισχυρό χαρτί αυτής της Κυβέρνησης, μοιάζει να έχει χάσει τον ορθό βηματισμό του. 
Λες και… κάτι έχει αυτή η Θεσσαλονίκη, που, για να μην ξεχνιόμαστε, κατέστρεψε και τον Καραμανλή το 2008.
Αυτή τη φορά πάντως, ο Γιώργος δεν υπέπεσε σε κάποιο αντίστοιχο πολιτικό αυτογκόλ. Απλώς, πληρώνει το τίμημα από το πλήρωμα του χρόνου
Μετά τις διακοπές τους, και καθώς προετοιμάζονταν για τη νέα σχολική χρονιά, οι Έλληνες-γονείς βίωσαν σε όλη τους την έκταση τις συνέπειες του μνημονίου που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση Παπανδρέου με την τρόικα. ...

Οι πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ


jpg
Τα στοιχεία που αφορούν τις έντεκα πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ για το 2009 συγκέντρωσε και δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Με τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών των ζημιογόνων ΔΕΚΟ μετράει αντίστροφα ο χρόνος για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην κατεύθυνση εξυγίανσής τους, όπως άλλωστε επιτάσσει το μνημόνιο.
Όπως διαβεβαιώνεται από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και πιθανότατα θα γίνουν γνωστές μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όλα δείχνουν ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο του ΟΣΕ. 
Θα περικοπούν μισθοί και επιδόματα, ενώ επισφαλείς θα είναι αρκετές θέσεις εργασίας.

Οι έντεκα αυτές ΔΕΚΟ είναι:

Γιάννης Λούλης: « η ήττα της ΝΔ στις εκλογές του 2009 ήταν αναπόφευκτη »

Κομμάτι της βαθιάς κρίσης που μαστίζει την Κεντροδεξιά χαρακτήρισε ο Γιάννης Λούλης τον Κώστα Καραμανλή, μιλώντας στον Real FM
Μάλιστα, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού τόνισε πως κανείς δεν ξέρει πότε και πώς θα καταλήξει η κρίση αυτή, ενώ ξεκαθάρισε πως η ήττα της ΝΔ στις εκλογές του 2009 ήταν αναπόφευκτη. 
Σχολιάζοντας την κόντρα Σαμαρά-Μητσοτάκη, ο έμπειρος επικοινωνιολόγος υποστήριξε πως δεν έχει καμία επίδραση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λούλης ανέφερε:
Για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να κηρύξει πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 :
Εκείνη την εποχή, άνθρωποι σαν κι εμένα του χώρου της επικοινωνίας ήταν φυσικό να μην έχουμε άποψη, καθοριστική εν πάση περιπτώσει άποψη, για το πότε θα γίνουν οι εκλογές.  
Υπάρχουν δύο δεδομένα. ... 

Με ποιό δικαίωμα κ. Παπανδρέου;

Πόσο υπερόπτης πρέπει να είσαι για να χαρακτηρίζεις τον ίδιο σου το λαό ως "διεφθαρμένο" στους ξένους;
Ανεξαρτήτως από το αν πράγματι είναι ή όχι διεφθαρμένος.
Ανεξαρτήτως από το αν το δηλώνεις δημοσίως ή ιδιωτικώς.

Ιδίως αν είσαι ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων!
Των Ελλήνων!
Μιας φυλής που έγραψε αμέτρητες χρυσές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Μόνο ο ίσκιος που ρίχνει το γένος των Ελλήνων στον ματωμένο τούτο τόπο απαιτεί ΣΕΒΑΣΜΟ!
Με ποιό δικαίωμα απευθύνεστε κε Παπανδρέου με τέτοιους χαρακτηρισμούς για τον λαό που σας τίμησε με την ψήφο του;
Η τοποθέτησή σας αποτελεί ΠΡΟΣΒΟΛΗ προς το έθνος μας.
Το έθνος, το γένος, την φυλή των Ελλήνων.
Εσείς νοιώθετε Έλληνας κε Παπανδρέου; ...

"Τώρα ξέχνα τον Ο.Η.Ε". ... κ. Παπανδρέου!

«Καρφώνοντας» τον Γιώργο για τα περί διεφθαρμένης χώρας, ο FT αποδομεί το προφίλ του ως υποψηφίου ΓΓ του ΟΗΕ. 

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.