Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Πρέπει να βγάλουμε χρήματα.

Εγώ προσωπικά είμαι της άπο πως όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία, τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, η υπομονή ειναι αρετή και γενικότερα είμαι υπέρ των ελληνικών παροιμιών και της σοφίας που τις συνοδεύει.  
Εκφράζω μετριοπαθείς απόψεις, προτιμώ να ακούω από το να μιλώ και γενικότερα προτιμώ να είμαι ήσυχη.
Πολλοί άνθρωποι είναι ήσυχοι. Έχουν την προσωπική πολιτική τους άποψη, εκφράζονται πολιτικά, πιστεύουν ή πίστευαν μέχρι πολύ πρόσφατα σε κάποια πολιτική δύναμη και γενικότερα πορεύονται πολιτικά με συνεπείς απόψεις, χωρίς φανατισμούς, περιμένωντας κάποια στιγμή στον τόπο αυτό να λειτουργήσει η λογική.
Υπάρχουν, όμως και άλλοι άνθρωποι. Δεν είναι τόσο συνεπείς πολιτικά, αλλάζει η πολιτική τους στάση σχετικά εύκολα. Θα περιμένουν με ενδιαφέρον τις προεκλογικές δηλώσεις και υποσχέσεις ώστε να κατανοήσουν σε ποιο βαθμό τους αφορούν προσωπικά και με θετικό πρόσημο. 
Αυτό δεν είναι απόλυτα ...

Μαλλιά - κουβάρια οι σύμβουλοι του Γιώργου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επικρατεί έντονος προβληματισμός στα υψηλά κλιμάκια της Ε.Ε. για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 
Υπάρχει φόβος ότι τα σκληρά μέτρα που θα ληφθούν το 2011 θα προκαλέσουν ντόμινο κοινωνικών αντιδράσεων, αφού, μετά τις νομαρχι­ακές εκλογές του Νοεμβρίου, η περίοδος... χάριτος από την "τρόικα" τελειώνει.

Ο προβληματισμός γίνεται πιο έντονος καθώς δεν υπάρ­χουν ουσιαστικοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Μαξίμου και Βρυξελλών, ενώ φαίνεται πως έχει «σπάσει» και το τηλέφωνο μεταξύ Μαξίμου και ΥΠΟΙΟ
Οι Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι ο σχεδιασμός για την οικονομική πολιτική αλλάζει συνε­χώς, με αποτέλεσμα, σε κάθε επίσκεψη, ο Παπακωνσταντίνου να μεταφέρει διαφορετικές και πολλές φορές αντικρου­όμενες κυβερνητικές προθέσεις.
Εδώ και έναν μήνα η τρόικα έχει ενημερώσει το ΥΠΟΙΟ ότι κινείται σε πολύ φιλόδοξους ρυθμούς που δεν είναι εύκο­λα υλοποιήσιμοι. 
Υπάρχει επίσης η απορία σε ποιο επίπεδο λαμβάνονται οι αποφάσεις και τι ρόλο παίζουν οι σύμβουλοι – φανεροί και μη – που πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό.
Μυστήριο με τον Δον Τομάζο ...

«Καντονοποίηση» της Ελλάδας με τον «Καλλικράτη»

Παράδοση της αυτοδιοίκησης στα πιστοποιημένα κομματικά στελέχη
Παρ' όλο που φτάσαμε έως τις εκλογές, οι ουσιώδεις πλευρές του «Καλλικράτη» δεν έχουν αναδειχθεί. Κρύβονται ακόμη πίσω από τα σλόγκαν της εποχής: η μείωση του κόστους των αιρετών και η αντιμετώπιση της κακοδιαχείρισης... 
Ωστόσο η μεταρρύθμιση που ξεκινά «τακτοποιεί» πολύ πιο σοβαρά ζητήματα:
● Εντάσσει την αυτοδιοίκηση στους σχεδιασμούς της πολιτικής εξουσίας ώστε η πρώτη να μπορεί να ελεγχθεί ολοκληρωτικά.
● Κράτος και αυτοδιοίκηση γίνονται ένα για να υπηρετήσουν προαποφασισμένες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, για να γίνει αυτό ανθεκτικό, πιο προβλέψιμο και χειραγωγήσιμο.
Ζητούμενο δεν είναι η βελτίωση συνολικά της δημόσιας διοίκησης, αλλά η προσαρμογή της στις προτεραιότητες της εξουσίας. Η επιδίωξη αυτή υλοποιείται με συγκεκριμένα μέτρα: ...

Κύκλωμα Ανώμαλων σ' όλη τη Χώρα!

Εικόνες που σοκάρουν και δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους

Ασύλληπτα βασανιστήρια βρεφών, που πιθανότατα έβλεπαν για πρώτη φορά και οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος
Σε κάποια από τα βίντεο, τα αρρωστημένα μέλη του κυκλώματος κάρφωναν βελόνες από σύριγγες στα γεννητικά όργανα βρέφους ηλικίας 8-9 μηνών.
Ίδιες εικόνες και με μικρά παιδιά, ηλικίας μέχρι και 9 ετών.
Όλα αυτά έφερε στο φως η επιχείρηση ...

Βουλευτές του ΠαΣοΚ ... ξυπνήστε! Σας κοροϊδεύει!

Ηχηρή αυτοδιάψευση


Η τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ ήταν απ’ αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν πολιτικά κομβικές, αλλά και αποκαλυπτικές της λογικής που διέπει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ίδιο.
Στην αρχή κιόλας της ομιλίας του, απάντησε σε μια αιτίαση της Ν.Δ., η οποία υποστήριζε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε δανειστεί 43 δισ. ευρώ καλύπτοντας τις δανειακές ανάγκες του 2010. 
Η απάντηση που έδωσε ο Γ. Παπανδρέου ήταν επί λέξει:

Ποιοι να κυβερνούσαν άραγε πριν δύο - τρεις δεκαετίες;

Προσπαθώ να θυμηθώ και κολλάω ...

Γιατί όλοι ξέρουμε (μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου τα ΜΜΕ) ότι για την σημερινή κατάσταση της χώρας αποκλειστική ευθύνη έχει η Κυβέρνηση Καραμανλή και μάλιστα η δεύτερη θητεία του που τελείωσε άδοξα...
Βγαίνει τώρα κάποιος ονόματι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που είναι λέει Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του EuroGroup και λέει ότι η Ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί μέτρα πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες !
Μας μπερδεύετε κ Γιούνκερ.
Εμείς ξέρουμε άλλα πράγματα.
Αν σταματούσε εκεί ο κύριος αυτος ίσως το ...

Το μαύρο σενάριο για την εξεύρεση 300 δις ευρώ ..!

Όταν πριν από 200 χρόνια το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, βρισκόμενο σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, στράφηκε στην Ευρώπη προς αναζήτηση δανεικών κεφαλαίων, οι έμποροι χρέους έθεσαν για πρώτη φορά σε λειτουργία έναν τύπο ομολόγων που είχαν κατασκευαστεί μερικές δεκαετίες νωρίτερα, τα οποία ονομάζονταν ʽκαλυμμέναʼ.  
Επρόκειτο για δάνεια που διέπονταν από μία ειδική νομοθεσία εξαιρετικά ευνοϊκή για τους δανειστές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, καλύπτονταν επί του συνόλου του δανείου τους προς την Ελλάδα με εμπράγματες ασφάλειες επί της δημόσιας περιουσίας και είχαν την άδεια να εποπτεύουν την ελληνική οικονομία και να αποφασίζουν πώς θα γινόταν η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζονταν πρώτα η αποπληρωμή των δόσεων των δανείων και έπειτα οτιδήποτε άλλο, όπως δαπάνες για την άμυνα, για δημόσια έργα, για την υγεία ...

"Ο ΄ανένδοτος αγώνας΄ εναντίον του μνημονίου, βρήκε μεγάλη απήχηση στον ελληνικό λαό"


Συνεχίζεται το κλείσιμο της ψαλίδας  μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ

Στις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν το Σαββατοκύριακο η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν υπερβαίνει τις 4,5-5,5 ποσοστιαίες μονάδες. 
Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η πρώτη φορά που τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ εμφανίζονται αυξημένα, ενώ αρκετοί ειδικοί κάνουν ήδη λόγο για αλλαγή συσχετισμών.
Είναι πλέον προφανές, πως ο ανένδοτος αγώνας  εναντίον του μνημονίου, βρίσκει μεγάλη απήχηση στον ελληνικό λαό. 

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Τα γενέθλια των σοσιαλσαδιστών.

- Κατατέθηκε το σχέδιο προυπ/σμού για το 2011.
Ο σοσιαλμαζοχισμός μου δεν μου επιτρέπει να σχολιάσω τίποτα!
Θάχω την τιμή να το πράξω μετά την 14η Νοέμβρη, που θα κατατεθεί στην οριστική του μορφή.
Να γίνουν και οι εκλογές!
Μέχρι τότε συγκρατήστε δύο αριθμούς: συρρίκνωση του ΑΕΠ από 260 δισ. σε 230 δισ. και ανεργία στο 14,5%!
- Ο νεκροθάφτης Λοβέρδος πρόβλεψε πως θα "στηθεί Γουδί", γι΄αυτόν και τους συγκυβερνώντες του, εάν αποτύχουν στο έργο τους!
Προτρέπει, μέχρι τότε, όλους εμάς τους σύγχρονους και φιλότιμους έλληνες να είμαστε επιεικείς μαζί τους! Να τους δώσουμε μια ευκαιρία και να μην τους μαυρίσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
ΟΧΙ, νεκροθάφτη μου!
Καλύτερα να πάτε εσείς στο Γουδί, παρά να τινάξετε τη χώρα στον αέρα.
Δεν θα μας κάνετε...

Έφυγε ο Σκιόπα;

skopa.jpgΔιάφορες πληροφορίες που κάνουν τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων τις τελευταίες ώρες, φέρουν τον σύμβουλο του Παπανδρέου , καθηγητή Τομάζο Σκιόπα , ιδιαίτερα χολωμένο και προβληματισμένο από τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι του.  
Κατά τις ίδιες πηγές, ο Σκιόπα δεν έχει καμία επαφή με το Μαξίμου εδώ και δύο εβδομάδες, από τότε που διέβλεψε με άρθρο του στους Financial Times ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αναδιάρθρωση χρέους. 
Είναι επίσης άγνωστο , τι είδους σύμβαση έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο και πόσα παίρνει για τις συμβουλές που δίνει…

Άρνηση και όχι εξυπηρέτηση του χρέους

Απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος !

Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνησης του ΔΝΤ! 
Για τη χώρα υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές: 
Η μία βασίζεται στο δόγμα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, ενώ η άλλη στην άρνηση του χρέους.
Η πρώτη οδηγεί αναπόδραστα στην υιοθέτηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες κατατείνουν στον εξευτελισμό της κοινωνίας και στον εξανδραποδισμό των νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ανοίγει χώρο για την αναδημιουργία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας τη δυνατότητα δόμησης πολλών και διαφορετικών πολιτικών.
Πρέπει να αντιληφθείτε ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, για την ακρίβεια ούτε καν να υπάρξει από τη στιγμή που ...

Δεν φτάνει που μας γονατίζουν ...

... μας κοροϊδεύουν κι από πάνω οι "Σοσιαλιστές"

Οι αστέρες του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού στερεώματος, δεν φτάνει που μας εξοντώνουν στους φόρους και τις περικοπές, μας χαρακτηρίζουν πλέον ευθαρσώς πειραματόζωα.
Χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής α αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, που έπεσε από την κυβέρνηση σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών επειδή επεχείρησε να ξεπατώσει τους Ιταλούς στους φόρους κι εκείνοι αντιστάθηκαν, επεσήμανε ότι:
«Tο ερώτημα είναι αν θα αντέξει ο κοινωνικός ιστός την εφαρμογή τέτοιων μέτρων.
Αν τα αντέξετε, θα γίνετε πρότυπο» είπε ως άλλος...

Η Κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση… στον εαυτό της

Αν δεν με απατά η μνήμη μου το ΠΑΣΟΚ είναι Κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο. 
Το “είναι  κυβέρνηση” δεν σημαίνει απαραιτήτως και ότι κυβερνά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κυβερνά.
Αφού λοιπόν κυβερνά, δεν μπορώ να παρακολουθήσω την τακτική που έχει υιοθετήσει προκειμένου να επιρρίψει όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. 
Αυτό είχε λογική εξήγηση τους πρώτους μήνες. 
Τώρα όμως αυτή η τακτική αφενός δεν πείθει αφετέρου οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς τις πολιτικές εξελίξεις.  
Ό,τι χειρότερο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου ήδη επικρατεί έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις μιας...

Ένας χρόνος "κατοχής" με τον "Νεοταξίτη" ΓΑΠ - Εκπληκτικό αφιέρωμα!

Διά χειρός ...

Στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της περίφημης "αλλαγής" για όσους θυμούνται, στην Ελλάδα συνέβη ένα σημαντικό γεγονός. 
Η προεδρία της ΕΟΚ.
Τότε λοιπόν χρειάστηκε να γίνουν κάποιες εργασίες στο Ζάππειο που ήταν ο χώρος που θα γινόταν η σύνοδος κορυφής.
Για τη  διαμόρφωση του χώρου έγιναν οι απαιτούμενες μελέτες και ανατέθηκαν τα έργα σε εργολάβους και προμηθευτές.
Ένας από αυτούς ήταν και ο Βαράγκης (δια χειρός).
Σε μια από τις συσκέψεις λοιπόν ανάμεσα στους μελετητές, εργολάβους και προμηθευτές, υπήρχε γενική αμηχανία και παγωμάρα ανάμεσα σε όλους, μια και ήταν οι πρώτες μέρες της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης και όλοι φαντάζονταν τα χειρότερα για τις δουλειές τους και το μέλλον των εταιριών τους. 
Να μην ξεχνάμε και το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. 
Έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων και άλλα τέτοια ψέματα, όπως είπε και ο Πάγκαλος, που έπρεπε να ειπωθούν για να κυβερνηθεί ο τόπος "σοσιαλιστικά".
Κάποιος όμως είχε άλλη άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη. 
Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Βαράγκη ο οποίος τους  είπε:

Το βλέπουν όλοι ότι "δεν βγάζουμε χειμώνα", όλοι το ομολογούν ...

... εκτός από τον Παπανδρέου



Την ώρα που ο Παπανδρέου υποσχόταν χθες ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην εξαμηνιαία έκθεση του για την Πρόοδο της Οικονομίας, ανέφερε τα ακριβώς αντίθετα, ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα καθώς οι στόχοι του προσχεδίου του Προϋπολογισμού είναι φιλόδοξοι και εν πολλοίς ανεφάρμοστοι.
Και τούτο γιατί στο προσχέδιο προβλέπεται μείωση του Ελλείμματος με αύξηση των εσόδων από τη μείωση των εισοδημάτων και την υπερ - φορολόγηση και όχι από τη μείωση των δαπανών.
Όταν για παράδειγμα προβλέπονται:

"Κακώς μπήκατε στον ΄Μηχανισμό Στήριξης΄ λέει το ΔΝΤ " !

Η αλήθεια από το "στόμα του λύκου" ... το Δ.Ν.Τ.!

The bondholder

Tο ΔΝΤ σε Μελέτη που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 λέει ότι η Ελληνική Οικονομία είχε την θεωρητική δυνατότητα να αντέξει Δανεισμό μέχρι 200% του ΑΕΠ της!
Μας έβαλαν στο ΔΝΤ με Δανεισμό στο 130%  του ΑΕΠ !
Όλο το έργο το δημιούργησαν.
Δεν έπρεπε να μπούμε στο ΔΝΤ !
Τουλάχιστον έτσι λέει το ΔΝΤ... 

Το νέο κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα ομόλογα!

Ένα νέο κερδοσκοπικό παιχνίδι δισεκατομμυρίων έχει στηθεί στην ελληνική αγορά ομολόγων, όπως τονίζουν στο “S10” στελέχη μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας στην Αθήνα, αλλά αυτή την φορά το… όνομα του παιχνιδιού δεν είναι το άγριο σορτάρισμα, όπως συνέβη στη διάρκεια του ελληνικού δράματος του πρώτου εξαμήνου του έτους, το οποίο τελείωσε με την υπαγωγή της χώρας στο διεθνή μηχανισμό στήριξης.
Μετά την περιοδεία του Γ. Παπακωνσταντίνου και κορυφαίων στελεχών της τρόικας στα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης (Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη) καταγράφονται θεαματικές εξελίξεις στην… διακεκαυμένη ζώνη της ελληνικής αγοράς ομολόγων, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υποκρύπτουν την προσπάθεια κερδοσκοπικών χαρτοφυλακίων να κερδοσκοπήσουν αγρίως, ποντάροντας στο «καλό σενάριο» για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «πάρτι» που έχει στηθεί, έστω και σε...

"Έκανε ΄Διάνα΄ με τον ΄Πυροσβέστη΄ " ... όπως πάντα ο Γιωργάκης!

Στρουθοκαμηλισμός Παπανδρέου με τα ΜΜΕ


Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε ποιος ευθύνεται για τα εσωκομματικά του προβλήματα. 

Υπεύθυνα, όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, είναι τα μέσα ενημέρωσης.
Ο πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα:  
«Μην πτοήστε από τις προκαταλήψεις των Μέσων Ενημέρωσης που θεωρούν κάθε αντιπαράθεση προσωπική βεντέτα. 
Που θεωρούν κάθε διαφορετική γνώμη παιχνίδι εξουσίας ή προσωπική ...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η μαγεία της Ελληνικής γλώσσας !


Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ´ αυτήν δεν υπάρχουν όρια σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς  
Η παλαιότερη γλώσσα στον κόσμο είναι η Ελληνική με 5.000.000 λέξεις! 
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ´ αυτήν δεν υπάρχουν όρια (Μπιλ Γκέιτς ) ...

Στήριξη Μητσοτάκη σε Σαμαρά για τον μηδενισμό του ελλείμματος!

H κεντρική λογική του Α. Σαμαρά είναι σωστή



Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον Real fm.
Απάντησε για τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους της ΝΔ, για το μίγμα πολιτικής που ακολουθείται, για τον μηδενισμό του ελλείμματος σε 1,5 χρόνο χωρίς μέτρα.
Επίσης εξήγησε τη στάση της ΝΔ στο θέμα της απελευθέρωσης στις μεταφορές, και τέλος σχολίασε τις θέσεις της ΝΔ για την «ανάπτυξη» στο Ελληνικό, καθώς προεκλογικά ο κ. Γ. Παπανδρέου έλεγε ότι ήθελε όλο το Ελληνικό να γίνει πάρκο.
Πιο συγκεκριμένα
Για τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους της ΝΔ :

Η κρίση και το πολιτικό “εγώ”

Οι περιστάσεις στη χώρα είναι πολύ κρίσιμες για να αφήνουμε πράγματα στην τύχη. 
Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα πρέπει να εξετάζονται σε βάθος και να αναλύονται στη βάση των εθνικών αναγκών και προτεραιοτήτων.
Η πορεία προς την ανάκαμψη (όλων μας) απαιτεί σκέψη καθαρή, προσγειωμένη και απαλλαγμένη από πάθη και ιδεολογήματα, ακόμη, δε, περισσότερο από κομματικές, ή και ευρύτερες «παραταξιακού τύπου» αγκυλώσεις.
Σκέψη και θεώρηση των πραγμάτων που να κινείται μακρύτερα από εκεί που ενστικτωδώς μάς οδηγεί το θυμικό και η βίαιη ανάγνωση της πολιτικής. 
Μακρύτερα, δηλαδή, από το συνηθισμένο πεδίο ενασχόλησης του μέσου πολιτικού, δηλαδή τον ορίζοντα που σχηματίζουν οι πελατειακές σχέσεις και ο διαρκής και φαύλος εκλογικός κύκλος.
Σε αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας, επιβεβλημένη είναι η συνειδητή και υπεύθυνη ενασχόληση με τα δημόσια πράγματα, το συλλογικό συμφέρον και τις εθνικές προτεραιότητες, στρατηγικής σημασίας, αλλά και εκείνες που σχηματίζονται στη βάση των αναγκών που επιτάσσει η συγκυρία...

Άλλα λέει ο Γιώργος, άλλα ο προϋπολογισμός κι άλλα το ΔΝΤ!

Δεν μπορεί, θα τρελαθούν οι ταλαίπωροι φορολογούμενοι με τα πολλά και ολότελα διαφορετικά που ακούνε από αρμόδια χείλη αλλά αφορούν την τσέπη τους.

* Βγαίνει αρχικά ο Παπακωνσταντίνου και απολογείται επί τριήμερο στα κανάλια για τα νέα μέτρα του προϋπολογισμού του 2011. 
* Ακολουθεί όμως ο Γιώργος Παπανδρέου και λέει ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.
Και... τσουπ, πετάγεται και το ΔΝΤ του Στρος Καν και λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται κι άλλα μέτρα! 
Ποιον να πιστέψουμε επιτέλους σε αυτό το «σκωτζέζικο ντους»;
Ο πρωθυπουργός βέβαια ίσως να εννοεί ότι δεν θα πάρει και νέα...

Η επέλαση των τοκογλύφων

Αυτή η Moody’s, που είπε χθες ότι μπορεί να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, είναι η ίδια  Moody’s που μέχρι πριν από λίγο μας έσπρωχνε να κουτρουβαλήσουμε όλα τα σκαλιά της δανειοληπτικής ανυποληψίας;
Προφανώς είναι η ίδια. 
Και τι έγινε; Τρελάθηκε ξαφνικά; Προφανώς όχι...
Μα, είναι δυνατόν ένας... σοβαρός και αξιόπιστος οίκος αξιολόγησης να συμπεριφέρεται τόσο αντιφατικά; 
Η πρώτη απάντηση ίσως είναι ότι ο εν λόγω «οίκος» μαγεύτηκε από τις επιδόσεις μας και αποφάσισε ότι η ταλαίπωρη χώρα μας μπήκε ξαφνικά στον «ίσιο δρόμο».
Όμως, με έσοδα υπό κατάρρευση, χωρίς έναν δημοσιονομικό στόχο να επιτυγχάνεται, με το έλλειμμα να αναθεωρείται προς τα πάνω, με το 2011 να είναι κατάμαυρο βάσει του προϋπολογισμού, με την ανεργία και την ύφεση να σαρώνουν, με το χρέος να τραβάει σταθερά την ανηφόρα, με τα ετήσια τοκοχρεολύσια σε εκρηκτική άνοδο, πώς γίνεται ξαφνικά το μαύρο πρόβατο να γίνεται άσπρο;

Ελευθερία…

Ελευθερία
 
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η έννοια ελευθερία αναφέρεται στην δυνατότητα του ανθρώπου να δρα χωρίς περιορισμούς. 
Η έννοια έχει διαφορετικές πτυχές ανάλογα με τον τομέα εφαρμογής της:

"Εκείνος που δεν ήθελε την εξουσία ...

... και στο μέλλον, να… υποψιαζόμαστε από πριν εκείνους που επιλέγουμε… με το ζόρι για να μας σώσουν"
Μέχρι την ημέρα που το πολιτικό δυναμικό θα περάσει στη φάση της αυθεντικής ενηλικίωσης και ωριμότητας, και θα μπορεί να ομιλεί την αλήθεια, ευθέως, χωρίς περιστροφές και αποφεύγοντας τα καμουφλαρισμένα λεκτικά σχήματα, είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να περιμένουμε… βιβλία.
Εκδόσεις δηλαδή, τις οποίες έχουν συγγράψει πολιτικοί, και στις σελίδες τους μπορεί να διαβάσει κανείς την αληθινή πτυχή της πραγματικότητας, έστω και με χρονική καθυστέρηση, που σε κάνει να αναρωτιέσαι για την ουσιαστική χρησιμότητα της ...

"Τόσα μου λείπουν, έτσι θα τα πάρω, και σας το λέω"….

Αυτό κάνει  μια πραγματικά σωστή  Κυβέρνηση!

Ο πόλεμος που μαίνεται μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 και τα αίτια της κρίσης που εκδηλώθηκε στη συνέχεια και οδήγησε στη "σανίδα σωτηρίας" (;) της τρόικας ΔΝΤ - Ε.Ε. - ΕΚΤ αδικεί τη νοημοσύνη των πολιτών αυτής της χώρας.
Την αδικεί δε κατάφορα διότι λαμβάνει ως δεδομένο ότι ουδείς σε αυτόν τον τόπο διαθέτει στοιχειώδεις γνώσεις αριθμητικής και ως εκ τούτου αδυνατεί να κάνει πράξεις πρόσθεσης ή αφαίρεσης.
Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, στοιχείο το οποίο έχει ήδη αναθεωρηθεί ανοδικά φέτος τρεις φορές και αναμένεται να αναθεωρηθεί εκ νέου από τη Eurostat ώστε να ...

Σε τρία επίπεδα η νέα αύξηση του Φ.Π.Α.

Σταυρόλεξο με τους νέους φόρους

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μας διαβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα οικονομικά μέτρα και νέοι φόροι. 
Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες διευκρινίζουν ταυτόχρονα ότι θα εφαρμοστούν μόνο όσα μέτρα προβλέπονται στο μνημόνιο και ορισμένα αντισταθμιστικά μέτρα στην περίπτωση που η κυβέρνηση αλλάξει κάπως το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται. 
Η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα συμπληρώνεται από την περιγραφή των ενδεχόμενων νέων μέτρων.

Τρίτη και φαρμακερή
Εκτός ...

Δυσκολίες για την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα. 

Αποκτά ιδιαίτερη σημασία ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν θα περάσει πρώτα από Αθήνα και Άγκυρα. 
Πληροφορίες κάνουν λόγο για παρασκηνιακές και εν εξελίξει διαδικασίες, ώστε να ''ξεχαστεί'' το κυπριακό και να πιεστεί δυνατά η ελληνική πλευρά για το όνομα της FYROM.
Σε αυτή τη λογική, 19 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ζητούν από αυτόν να κινηθεί ...

Χάσαμε την κ. Τζότζολα ... stop!


Εμείς  γράψαμε την διαφωνία μας, από τις 28 Σεπτεμβρίου αμέσως μετά δηλαδή της συνένευξης της κ. Τζότζολα, στο άρθρο μας:  
Που την βρήκες Αντώνη Σαμαρά; 

Μόλις ενημερώθηκε ο Καραμανλής, με καθυστέρηση δέκα ημερών, ότι η κ. Τζότζολα τον χαρακτήρισε βαρίδι σε ραδιοφωνική συνέντευξή της ... αγρίεψε.
Αμέσως τηλεφώνησε ο Αντώναρος στον Παναγιωτόπουλο
Το τηλεφώνημα έγινε χθες το μεσημέρι και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέφερε την οργή του...

Η "κατάντια" ενός λαού: Να μας κοροϊδεύει ακόμα και ο ... Γιωργάκης!

Μετά το χθεσινό μας άρθρο με το οποίο ζητούσαμε να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, γιατί καρόϊδεψε ένα ολόκληρο λαό, με πλήρη γνώση περί του αντιθέτου των όσων έλεγε προεκλογικά, συνεχίζουμε σήμερα δίνοντας έμφαση στο θέμα! Μπορείτε να διαβάσετε και ολόκληρη την συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, την οποία σας παραθέτουμε, κάνοντας κλίκ στον σύνδεσμο του περιοδικού Der Spiegel .
Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας κ. Peer Steinbrück ( Νοέμβριος 2005 - Οκτώβριος 2009) εξέδωσε βιβλίο με τίτλο «Unterm Strich», ἤ στα αγγλικά «The bottom line»
Μέσα από τις γραμμές του, μάθαμε για τα ψέμματα του κ. Παπανδρέου. 
Δεν ήξερε, λέει ο κ. Παπανδρέου, την πραγματική κατάσταση της οικονομίας μας. ΨΕΜΜΑΤΑ
Εκμυστηρεύτηκε στον γερμανό υπουργό ότι ...

Πονοκέφαλος για Γιώργο το «μίνι αντάρτικο» του Λοβέρδου...

Η αντίδραση Ανδρέα και το… γιατί



Η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου πως θα σηκωθεί να φύγει από το υπουργείο εφόσον δεν παραχθεί ουσιαστικό έργο τους επόμενους έξι μήνες, προκαλεί τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο και πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό.  
Μάλιστα η δήλωση αυτή, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς πως ήλθε λίγες μόνο ημέρες μετά τις αναφορές του για νέο... Γουδί.
Ο υπουργός Υγείας, έστησε στον τοίχο την προκάτοχό του, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την οποία κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς πως δεν έπραξε τίποτα στο υπουργείο τους τελευταίους μήνες
Πως αλλάζουν οι καιροί...

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου τώρα

Σόκ για τους Έλληνες και ιδιαίτερα για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που εξαπατήθηκαν προκαλεί το βιβλίο του πρώην σοσιαλοδημοκράτη υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Στάϊμπρουκ, με τον τίτλο «Under Strich» που μόλις εκδόθηκε.

Όπως διαβάζουμε στην on line εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», όταν ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφωνούσε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι «λεφτά υπάρχουν», γνώριζε πολύ καλά ότι «λεφτά δεν υπάρχουν».
Όπως πληροφορούμαστε από την πιο πάνω εφημερίδα, ο ίδιος ο κ.  Στάϊμπρουκ,....

Η "μεγάλη λυπητερή" μετά τις εκλογές

Η διαπίστωση ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν είναι ο τελικός προϋπολογισμός είναι αυτονόητη
Άλλωστε πάντα τα προσχέδια περνούν από αναθεώρηση. 
Στο φετινό προσχέδιο ωστόσο αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο η επερχόμενη (μια ακόμη...) κοινωνική σφαγή
Για να μην παιδευόμαστε με αριθμούς, το ήδη δημοσιευμένο σχόλιο της Κουκίδας είναι κάτι παραπάνω από επαρκές: περιγράφει πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Το προσχέδιο αυτό, όμως, για να επικεντρωθούμε στο ζητούμενο, σαφώς θα αναθεωρηθεί, αλλά με πολύ δυσμενείς όρους. Ας δούμε εν τάχει τους τρεις σοβαρότερους:...

Το δημόσιο χρέος και το καθεστώς υποδούλωσης της Ελλάδας

Όταν μιλάμε για κρίση σήμερα στην Ελλάδα, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε πρώτα απ' όλα για το δημόσιο χρέος
Αν δεν απαντήσεις σήμερα στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους, δεν μπορείς να απαντήσεις πειστικά σε τίποτε, ούτε στα εργασιακά, ούτε στα μισθολογικά, ούτε στα ασφαλιστικά, ούτε στο ξεπούλημα των πάντων. 
Κι αυτό γιατί όλα αυτά, αλλά κι αυτά που έρχονται, πηγάζουν από το πρόβλημα του δημόσιου χρέους. Η ίδια η κρίση έχει επικεντρωθεί στην κατάσταση του ...

Προϋπολογισμός για καραγκιόζηδες

Πετάξτε αυτόν τον προϋπολογισμό στα σκουπίδια. Γιατί εκεί ανήκει. 
Η προχειρότητα του βγάζει μάτι και επιβεβαιώνει ότι το υπουργείο οικονομικών βαδίζει στα τυφλά γιατί δεν μπορεί να εκτιμήσει πώς θα του βγει το 2010. 
Δεν λέει τι φόροι θα μας έρθουν, ποιοι ακριβώς θα πληρώσουν και πόσα.
Προαναγγέλλει  όμως απλά (και με περίσσιο θράσος) ότι η κυβέρνηση αναμένει έσοδα 11,8% από νέα αύξηση έμμεσων φόρων, ότι θα προχωρήσει σε νέα μείωση στις δαπάνες μισθών (νέες απολύσεις δηλαδή) κατά 12,2%, σε νέα μείωση στις συντάξεις κατά 4% (ελπίζουμε στις υψηλές) και σε νέα μείωση στις ασφαλιστικές δαπάνες κατά 10,6% (πάει πακέτο με τις απολύσεις).
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ζει σε άλλο πλανήτη φάνηκε από τις δηλώσεις ότι ...

Τα τελευταία δύο όπλα του κ. Παπανδρέου..

Όλοι πια αντιλαμβανόμαστε ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρξει ισχυρή τοποθέτηση του εκλογικού σώματος σε σχέση με το μνημόνιο, κυρίως σε επίπεδο περιφερειών. 

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν πάρει θέση απέναντι στο μνημόνιο και καλούν το λαό να αποφασίσει επ’ αυτού. 
Ακόμα και ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις εκλογές δημοψήφισμα, αν και αργότερα έσπευσε πανικόβλητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Όλοι επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι αν το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του, δηλαδή οι συνοδοιπόροι υποστηρικτές του μνημονίου, δεν κατορθώσουν να συγκεντρώσουν το 50% των ψήφων του εκλογικού σώματος, θα τεθεί εκ των πραγμάτων θέμα νομιμοποίησης του μνημονίου και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης.
Επομένως, αν κατά την πορεία προς τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, συνεχίσει επιδεινούμενο το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ, το ίδιο εξάλλου γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που διενεργεί, τότε μόνο δύο δρόμοι – όπλα μένουν στον κ. Παπανδρέου ...

Κωσταντίνος και Κώστας Καραμανλής!

Οι παραλληλισμοί του Γιώργου Σούρλα


Τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή θυμήθηκε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Σούρλας στην προσπάθειά του να εξηγήσει τη στάση πολιτικής αποχής και αφωνίας που εφαρμόζει ο ανηψιός του Κώστας Καραμανλής.
«Μου θυμίζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στο εξωτερικό που είπε ότι «θα μιλήσω όταν αζημίως μπορώ αυτό να το κάνω για τη χώρα» σημείωσε ο κ. Σούρλας ο οποίος αναφέρθηκε και στον τέως πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματος της ΝΔ.
«Δεν είναι τυχαίος άνθρωπος ούτε πολιτικός. Και ούτε τυχαία επελέγη από τον ελληνικό λαό να κυβερνήσει τον τόπο» ανέφερε χθες, μιλώντας στο ...

«Ο λόγοςπου χάσαμε είναι γιατί ο ελληνικός λαός ήθελε να κάνουμε τομές και όχι δημόσιες σχέσεις με το σινάφι των δημοσιογράφων».

Η αυτοκριτική του Μανώλη Κεφαλογιάννη



«Ο λόγος ο βασικός που χάσαμε είναι γιατί ο ελληνικός λαός που μας εμπιστεύτηκε, ίσως τη δεύτερη μεγαλύτερη μετά το 1981, ήθελε να κάνουμε τομές και όχι δημόσιες σχέσεις με το σινάφι των δημοσιογράφων.
Το λάθος μας ήταν ότι δεν αλλάξαμε την Ελλάδα, για αυτό μας καταψήφισε. 
Κάποιοι κάνανε εσωτερική κριτική στην κυβέρνηση και στο κόμμα της ΝΔ».
Αυτά δήλωσε χθες στο Ράδιο 9 ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα αίτια της ήττας για τη ΝΔ.
Ωστόσο, αναφέρθηκε και στις ραγδαίες εξελίξεις που πρόκειται να ... 

Όποιος το βρει κερδίζει ένα χαμόγελο μαζί με ένα τριαντάφυλλο.

Θυμήθηκα ένα παιχνίδι πού έπαιζε ο Κ. Βουτσάς με κάποιους καλεσμένους στην ταινία: "Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά".
Το θυμάστε;
Τι θα λέγατε να το παίξουμε;
 

- Πώς λέγεται αυτός που όταν αναλαμβάνει το ύπατο αξίωμα και λέει ότι η χώρα του κατά την διάρκεια της θητείας του θα απωλέσει κυριαρχικά της δικαιώματα;
Όποιος το βρει κερδίζει [ένα δολάριο] come on, come on.
- Πώς λέγεται αυτός πού δίνει εντολή να υποσταλεί η Ελληνική σημαία από Ελληνικό έδαφος;
Όποιος το βρει κερδίζει (δύο δολλάρια) come on,come on.
- Πώς λέγεται αυτός που καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του σφαγέα των Ελλήνων;
Όποιος το βρει κερδίζει (τρία δολλάρια) come on, come on.
- Πώς λέγεται αυτός που δέν επεκτείνει τα δικαιώματα του στα δώδεκα μίλλια γιατί ο εχθρός του τον ...

Τώρα. Τώρα. Τώρα.


Τι μιλάτε για ανάπτυξη, επιδοτήσεις, και αναπτυξιακούς νόμους και σχεδιασμούς.
Τι μιλάτε για νέες επιχειρήσεις και επενδύσεις, για τις οποίες δεν ξέρουμε αν και πότε θα στηθούν.
Τώρα. Τώρα. Τώρα. 
Το κράτος να δώσει τα λεφτά του ΦΠΑ, πριν κλείσουν και οι  ακόμη, ανοικτές επιχειρήσεις.  
Πριν κλείσουν και αυτές.
Τώρα τώρα, να δώσει το Κράτος αυτά που Χρωστά από τον παλιό αναπτυξιακό νόμο στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει ίδει επενδύσεις, και που τα χρωστούν σε τράπεζες και προμηθευτές τους.  
Πριν κλείσουν και αυτές.

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»

«Ευτυχείτε»!
Εκτός από τους Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικανούς, Ελβετούς και - φυσικά - τους Ελληνες «πατριώτες», τώρα θα μας λένε ότι «χρωστάμε» και στους Κινέζους!

Η Κίνα - ω, τί χαρά! - θα αγοράζει ελληνικά ομόλογα και ο ελληνικός λαός έχει μια σκασίλα να αρχίσει να πανηγυρίζει, λες και είχε καμιά έλλειψη σε ...τοκογλύφους δανειστές!
«Ευτυχείτε»...

Μουσταφάογλου, η νέα Γκιουλ Καραχασάν!


Φωτογραφία από τον Παρατηρητή Θράκης


Παίζει ξανά με τη φωτιά στη Θράκη, το ΠαΣοΚ !
Μία μονότονη όσο κι επικίνδυνη εθνικά επανάληψη της ιστορίας της Γκιουλ Καραχασάν, τείνει να γίνει η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ επικεφαλής του «ανεξάρτητου» μειονοτικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει το δήμο Κομοτηνής στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Hürriyet Daily News, η κ. Μουσταφάογλου, εκλεγμένο μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Κομοτηνής με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε «πολύ ευτυχής» επειδή απολαμβάνει της υποστήριξης της «τουρκικής μειονότητας» και τονίζει πως οι ...

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος Κασιμάτης: Το Μνημόνιο είναι ευθεία αμφισβήτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος


Συνέντευξη στην Μαρία Καλυβιώτου στην Αυγή
 
Στις 8 του τρέχοντος μηνός συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή 10 επιστημονικών, επαγγελματικών κ.ά. φορέων, καθώς και 22 μεμονωμένων πολιτών, που ζητούν την ακύρωση των μέτρων που επιβάλλουν περικοπές σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις. 
Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επόπτης και συντονιστής της προσφυγής, Γιώργος Κασιμάτης, μιλά στην “Κ.Α.” και υπογραμμίζει ότι “οι Συμφωνίες Δανεισμού δεν έχουν κυρωθεί με νόμο”, κάτι που όπως προειδοποιεί, “αποτελεί σοβαρή συνταγματική ανωμαλία και παραβίαση των αρχών της Δημοκρατίας”. 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, ότι “το θέμα της χρεωκοπίας δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό και οικονομικό”, επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε “ μια ευθεία αμφισβήτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματός μας”
Αξιολογώντας, δε, την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, σημειώνει ότι “δεν είναι κοινωνική...

Ποιόν άκουσε ο Γιώργος και "πήγε" μέχρι την περίοδο Σημίτη;

Η εστία έντασης που προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, από την ανακίνηση του θέματος σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, που θα φτάσει μέχρι και τη δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Σημίτη, οδήγησε πολλά στελέχη του Κινήματος στο να αναρωτιούνται και να ρωτούν ποιος ήταν εκείνος που εισηγήθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθήσει μια τέτοια τακτική.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες ...

Σαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου 2009, η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου: Το t +3 έγινε t +10 …

Ας γυρίσουμε ακριβώς ένα χρόνο πίσω...

Προαποφασισμένη «πολιτική» απόφαση η προσφυγή στο ΔΝΤ…
Δεν είναι μόνο αλήτες είναι και πουλημένοι...
Τα εγχώρια «παιδιά» , βλέπε ελληνική κυβέρνηση, ΤτΕ, ΟΔΔΗΧ, έκαναν απλός αυτά που έπρεπε για την επίτευξη του στόχου.
Το γιατί όμως έπρεπε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ θα το καταλάβετε πολύ σύντομα...
Τι σκοπιμότητα λοιπόν είχαν οι ελληνικές τράπεζες και η ένωση τους όταν στις 5 Οκτώβριου 2009, ζήτησαν την χρονική «διεύρυνση» της εκκαθάρισης των ομολόγων στην δευτερογενή αγορά από το Τ+3 στο Τ+10 ;
Η επιμήκυνση του Τ+3 στο Τ+10 ήταν ουσιαστικά αυτό που ήθελαν οι ελληνικές τράπεζες. 
Όσο για τα cds δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση των cds χωρίς την αυτόματη αύξηση στα επιτόκια των ομολόγων.
Το γιατί είναι απλό ο αντισυμβαλλόμενος που πουλάει τα cds είναι τράπεζα, που έχει παράλληλα στα χαρτοφυλάκια της και ελληνικά ομόλογα , έτσι δεν μπορεί να είναι διπλά εκτιθέμενη η τράπεζα και στα cds και να κατέχει και τα ίδια ομόλογα για τα οποία πουλάει ασφάλιστρα κινδύνου. 
Βγαίνει λοιπόν και πουλάει ομόλογα.. .
Το παιχνίδι ήταν στημένο από την αρχή.
Δείτε το αποκαλυπτικό video:

Ενας χρόνος σοσιαλισμού ... ας αρχίσουν οι χοροί..!

Η επέτειος του ΠαΣοΚ., ειλικρίνεια και φερεγγυότητα, ζήτω το ΠαΣοΚ - πάμε όλοι ... κατά Διαόλου!
Απόδειξη;
Το ΠαΣοΚ γιόρτασε με τη δέσμευση για μηδενισμό του (πρωτογενούς) ελλείμματος το 2011 και με την ανακοίνωση ότι το Υπουργικό Συμβούλιο από πέρυσι ως εφέτος συνεδρίασε 31 φορές (και το άτυπο Υπουργικό 16 φορές).
Επομένως μην ανησυχείτε!
Για τις ευχές σας και για την επικοινωνία σας, ακολουθείστε:
Γραμμή στήριξης για Σοσιαλιστές:
Στο διαδίκτυο: http://www.pasok.gr/portal
Στα τηλέφωνα : 210 3665000 / Fax.: 210 3665209 και Στείλτε μας mail: pasok@pasok.gr
Αποτελεσματικός και σύγχρονος τρόπος ζωής!
ΕΜΠΡΟΣ για ... ένα Νεοφιλελεύθερο Σοσιαλισμό!
Με το Δ.Ν.Τ. θα ζήσουμε όλοι καλύτερα!
Δείτε το επετειακό video: