Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

«Ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις» το 42,4% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς...

...και το 28,2% ο Γιώργος Παπανδρέου.

* Αλλάζει τα δεδομένα η εμφάνιση Σαμαρά στη ΔΕΘ



Η μάχη της Θεσσαλονίκης έβγαλε νικητή τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει το «Παρόν της Κυριακής».
Η δημοσκόπηση μετράει τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.
Στο ερώτημα «ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις» το 42,4% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 28,2% ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μάλιστα το 54,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη του κ. Σαμαρά ότι υπάρχει άλλος δρόμος πέραν του μνημονίου, σε αντίθεση με το 34,5% που το θεωρεί μονόδρομο για τη χώρα.
Όσον αφορά την πειστικότητα των επιχειρημάτων τους οι δύο άνδρες καταγράφουν ισοπαλία με τον κ. Σαμαρά να παίρνει 32,4% και τον κ. Παπανδρέου 32,1%.
Η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου μειώνεται στο 5,8%, από 6,2% που ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Άρχισε η μεγάλη μοιρασιά

Για μέρες σερνόταν η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, πηγαίνοντας στο Αμέρικα, θα είχε στην ατζέντα του την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους – ή, σωστότερα, τους όρους με τους οποίους αυτή θα επέλθει. 
Κάποιοι πολύ δύσπιστοι απέρριπταν αυτή την εκδοχή θεωρώντας αξιόπιστες τις συνεχείς διαψεύσεις τόσο του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του υπουργού του επί των Οικονομικών, πολλών Ευρωπαίων κ.λπ. 
Άλλη μια φορά θεωρήθηκε από κάποιους ότι οι κακές «αγορές» διέσπειραν φήμες έχοντας κερδοσκοπικές βλέψεις.
Αν, μάλιστα, κάποιος, τις μέρες της πρωθυπουργικής επίσκεψης στις ΗΠΑ, διάβαζε ελληνικές εφημερίδες (εκτός του «Π» βεβαίως), θα θεωρούσε, με το...

Παραλίες, θάλασσες και βουνά της Μακεδονίας στο μικροσκόπιο των επενδυτών

Όταν έγραφε η Voria.gr – πριν από καιρό – ότι θα μας... «αγοράσουν» οι Καταριανοί, κάποιοι χαμογελούσαν.
Από χθες που η Ελλάδα υπέγραψε ακόμη ένα... μνημόνιο – αυτή τη φορά ενοικίασης και όχι δανεισμού – τα χαμόγελα πάγωσαν. Αντ’ αυτών άρχισαν οι συζητήσεις για το τι και το πού θα «πουλήσουμε»...
Εκτός από τα ανεκμετάλλευτα οικόπεδα της Αττικής – που πάντα έχουν προτεραιότητα – υπάρχουν κι άλλα ευήλια και ευάερα στην «υποβαθμισμένη» περιφέρεια, τα οποία θα «αξιοποιήσουν» για το καλό της. Αρκετά εξ αυτών έχουν εγκαταλελειμμένους στρατώνες, μισογκρεμισμένες αποθήκες, παράνομα ναυπηγεία μικροσκαφών, αυθαίρετες περιφράξεις αιγιαλού κι άλλα πολλά και ...

Ο «απόλυτος» μεσολαβητής Παπανδρέου και οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του!

Την περασμένη Δευτέρα, 20 του Σεπτέμβρη, και στα πλαίσια της παρουσίας στη Νέα Υόρκη δεκάδων ηγετών απ’ όλο τον πλανήτη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Γ. Παπανδρέου είχε μία 40λεπτη συνάντηση με τον ισλαμοναζιστή πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ
Ήταν μια συνάντηση που έγινε φυσικά με την απόλυτη έγκριση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (και πιο ειδικά, του διδύμου Ομπάμα – Κλίντον), ενώ δεν είχαν -σε τελική ανάλυση- αντίρρηση γι’ αυτήν ούτε οι ιθύνοντες της ισραηλινής κυβέρνησης.
Κι αυτό γιατί ο ασύλληπτος αυτός διπρόσωπος, γιος διπρόσωπου, που βρίσκεται σε όλη τη γραμμή στην υπηρεσία της ρώσικης διπλωματίας, κατάφερε τελικά, με τη βοήθεια βέβαια αυτής της διπλωματίας, να πείσει τους πάντες για το ρόλο που μπορεί να παίξει: Και «στρατηγικός σύμμαχος» του Ισραήλ, όπως δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί (για ξεκάρφωμα), και (στην πραγματικότητα), φίλος του φασιστικού Ιράν που μάλιστα το ίδιο επεδίωξε τη συνάντηση του προέδρου του με τον Παπανδρέου.
Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση της ...

Το ρίσκο των μεγάλων επενδύσεων!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες άμεσες ξένες επενδύσεις.
Με την κατανάλωση να συμπιέζεται και τις εξαγωγές να ανακάμπτουν μεν αλλά όχι στον βαθμό που θα περίμενε κανείς, οι επενδύσεις αποτελούν μονόδρομο.
Όμως, για να γίνουν επενδύσεις χρειάζεται χρηματοδότηση.
Οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν προφανώς να επωμιστούν τη χρηματοδότηση των μεγάλων αναπτυξιακών projects που χρειάζεται η χώρα από τη στιγμή που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα.
Η εξάρτησή τους από την ΕΚΤ αποτελεί αψευδή μάρτυρα.
Επομένως, η χρηματοδότηση θα πρέπει να προέλθει από το εξωτερικό, είτε πρόκειται για κοινοτικά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ είτε για κεφάλαια από άλλες ξένες πηγές, π.χ. αραβικές χώρες, Ρωσία, δυτικά κεφάλαια κ.λπ.
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες ...

Ο Παπανδρέου "παγίδεψε" την Ελλάδα με το Μνημόνιο!

Με δική της ευθύνη η κυβέρνηση έχει πέσει σε μία οικονομική, πολιτική παγίδα, από την οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει. 
Οι όροι που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο καθιστούν πρακτικά αδύνατη την πολιτική που περιγράφεται σε αυτό, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσει η Ελλάδα τη χρονική παράταση της λειτουργίας του μηχανισμού στήριξης.
Τα 110 δισ.
Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου εξασφάλισαν το «πακέτο» χρηματοδοτικής στήριξης 110 δισ., κάνοντας δύο σοβαρά λάθη εκτίμησης. 
Πρώτον, θεώρησαν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εφαρμόσει μία πολιτική που όπως αποδεικνύεται δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, ελλειμμάτων και νέων μέτρων. 
Δεύτερον, εκτίμησαν πως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τα πλεονάσματα που είναι αναγκαία για τη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους αμέσως μετά τη λήξη της τριετούς περιόδου χρηματοδοτικής στήριξης.
Έχει γίνει σε όλους φανερό ότι...

Μνημόνιο και ξερό ψωμί…


Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
 
Εάν οι ανασχηματισμοί ή οι χρεοκοπίες δεν προαναγγέλλονται, ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις χρονικής παράτασης των μηχανισμών «διάσωσης» των κρατικών οικονομιών.
Εάν ίσχυε το αντίθετο, το κυριότερο κίνητρο για την πιστή εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου, ήτοι η αποφυγή της χρεοκοπίας, θα έπαυε να υφίσταται.
Τη στιγμή που η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και την πρόσβαση στις αγορές έχει υποκαταστήσει ο υφιστάμενος μηχανισμός στήριξης της τρόικας ΔΝΤ - Ε.Ε. - ΕΚΤ, η όλη συζήτηση οφείλει να περιστρέφεται στους τρόπους με τους οποίους θα επιστρέψουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και των ανοικτών αγορών και όχι στο πώς θα βρούμε ένα νέο κεφαλαιακό «μαξιλάρι».
Δίχως αμφιβολία, η Ελλάδα δεν ...

Η Ιπποκράτους θέλει καλούς… μαθητές για τις εκλογές του Νοεμβρίου

Μαθήματα «Καλλικράτη» στο ΠΑΣΟΚ!

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, ως γνωστόν, αποτελούν στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ, με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, να φέρνει νέα ήθη και έθιμα στην Ιπποκράτους ενόψει της αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου.  
Πιο συγκεκριμένα, με εγκύκλιο, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου καλεί όλους τους υποψηφίους να περάσουν από… σεμινάρια για το τι σημαίνει Καλλικράτης και πώς μπορούν να αντιπαρατεθούν στους πολιτικούς τους αντιπάλους στο δρόμο προς τις εκλογές.
Ειδικότερα και όπως επισημαίνεται :

Μνημόνιο με Κατάρ για επενδύσεις 5 δισ. - * To πλήρες κείμενο

Το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Κατάρ *

Πραγματοποιείται μέσω της Qatar Investment Authority, υπογράφτηκε προχθές το βράδυ στη Νέα Υόρκη από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για επενδύσεις, Χάρη Παμπούκη και τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής επενδυτικής αρχής του Κατάρ Αχμάντ Αλ Σαγέντ, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι.
Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι τα μέρη ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας τους στον τομέα των επενδύσεων.
Εκφράζουν την αμοιβαία πρόθεσή τους να...

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

"Δένει κάβο" στο Αιγαίο η Τουρκία...

Πέρασαν τρεις μήνες από τη δέσμευση του κ. Γιάννη Μανιάτη, υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πως "…ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους" και η ελληνική πλευρά κρατά κλειστά τα χαρτιά της.
Την ίδια περίοδο η Τουρκία και καθιστά ξεκάθαρες τις προθέσεις της και "τρέχει" στη διαδικασία παραχώρησης για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο.  
Το θέμα είχε αναδειχθεί παλαιότερα και από τις σελίδες του "Μετόχου" αλλά και ηλεκτρονικά μέσω του euro2day.
Η Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi - TPAO ολοκλήρωσε σε μόλις δύο μήνες (Ιούλιος - Αύγουστος) τις πρώτες τρεις διαγωνιστικές φάσεις, που θεωρούνται απαραίτητες για να θεμελιώσουν ερευνητικά δικαιώματα ξένοι πετρελαϊκοί όμιλοι στο Αιγαίο
Πρακτικά, με βάση όσα ισχύουν διεθνώς, κάτι τέτοιο θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Οι γείτονες σπεύδουν ταχύτατα καθώς στις 10 Αυγούστου έληξε η προθεσμία του διεθνούς διαγωνισμού για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών (τριών διαστάσεων) σε θαλάσσια περιοχή 1.100 χλμ., μεγάλο μέρος της οποίας φέρεται να καλύπτει και την περιφέρεια του Καστελόριζου.
Ο κρατικών συμφερόντων πετρελαϊκός όμιλος ΤΡΑΟ (από τους μετόχους της είναι και το Τουρκικό Ταμείο Στρατού) πέτυχε να ολοκληρώσει μέσα στον Ιούλιο τη ...

"Σφαλιάρα" για ...την Κυβέρνηση η αναγνώριση της ΠΓΔΜ απο τη Συρία ως Μακεδονία!

droutsas.jpg
"Σφαλιάρα" για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου αποτελεί η χθεσινή αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" απο την Συρία!

Η εξέλιξη, μάλιστα, αυτή ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, όπου παρίστατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου!
"Η πρωτοβουλία σύναψης διπλωματικών σχέσεων με τη ...

Ο μόνος που τρέχει στη ΝΔ για τις εκλογές είναι ο Λυκουρέντζος!


lykourentzos nd.jpg
Διακοσμητικό ... ρόλο φαίνεται να έχουν οι περισσότεροι επιτελείς της Ρηγίλλης... 

...καθώς ο μόνος που έχει πάρει πατριωτικά την νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Νοεμβρίου και... αλωνίζει γι΄αυτό το σκοπό όλη την Επικράτεια ειναι ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί την Δράμα, την Αρκαδία και την Θεσσαλονίκη, ενώ την Δευτέρα θα βρεθεί στην Πάτρα, όπου θα έχει συναντήσεις με κομματικά στελέχη και τους υποψήφιους της ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον δήμο Πάτρας και στους δήμους των άλλων περιοχών της Αχαϊας.
Αντίθετα, οι περιοδείες των αντιπροέδρων της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα, πιθανόν να ... έχουν μεταφερθεί μετά τις εκλογές...

Ντόρα: «Λάθος την παραπομπή του Α. Παπανδρέου '89 στο ειδικό δικαστήριο»

O Σαμαράς κοροϊδεύει τον κόσμο ότι θα μηδενιστεί το έλλειμα



«Την λογική της πολυκατοικίας την βρίσκω οριακά γελοία», απάντησε η κ. Μπακογιάννη στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.
Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega», έκανε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας πως κοροϊδεύει τον κόσμο, όταν λέει ότι θα μηδενιστεί το έλλειμα και με αφορμή την διαγραφή του κ. Σκυλακάκη εκτίμησε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που συρρικνώνεται καθημερινά, ιδεολογικά και πολιτικά.
«Η διαφωνία με τον κ. Σαμαρά δεν είναι προσωπική, είναι πολιτική», είπε συγκεκριμένα ενώ...

Βρέθηκε modus vivendi για την παράταση του χρέους

O κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιστρέφει από τη Γερμανία έχοντας διασφαλίσει την υπόσχεση ότι η συζήτηση θα παγώσει μέχρι την πρώτη έξοδο της χώρας στις ελεύθερες αγορές χρήματος

Modus vivendi για την υπόθεση της επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που θα λάβει η χώρα μας στο πλαίσιο της βοήθειας από την τρόικα φαίνεται ότι επιτυγχάνει η ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες,...

"Οι Άραβες, το Ελληνικό και ο ... Αστακός"... Οι λεπτομέρειες της "Συνεργασίας" !

Τι αναφέρουν οι λεπτομέρειες του Μνημονίου Κατανόησης που υπογράφτηκε χθες στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον Eμίρη του Κατάρ

Μπορεί οι υπογραφές να είναι ακόμα νωπές, από το χθεσινό Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Εμίρη του Κατάρ, σχετικά με το project του Ελληνικού, όμως πληροφορηθήκαμε ήδη τις πρώτες βασικές αρχές του.
Συγκεκριμένα, η επένδυση θα γίνει με την μορφή του leasing, όπερ σημαίνει ότι ο χώρος θα παραχωρηθεί, με τη μορφή ενοικίου, που...

"Θαυμάστε" την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Συνέδριο του Economist για την "Παγκοσμιοποίηση"!

Σας παρουσιάζουμε ορισμένα "τμήματα" της ομιλίας του πρωθυπουργού, καθώς επίσης και ολόκληρη την ομιλία του, την οποία διαβάσαμε από το site του ΠαΣοΚ!
Η επιλογή των "τμημάτων" έγινε από τον ΠανΚαλος ως σχόλιο του σε ανάρτηση μας στο φιλικό ιστολόγιο Olympia, από άρθρο μας που δημοσιεύθηκε εκεί!

“…Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.
Μετά φταίνε οι …

Παγκόσμια διακυβέρνηση και Ελλάδα


Η απάντηση στο ανοιχτό ερώτημα με το οποίο καταλήγει το προηγούμενο άρθρο μου: «προτεσταντικός φονταμενταλισμός αμερικανοποίηση του πλανήτη και παγκόσμια διακυβέρνηση», δηλαδή για ποιό λόγο επελέγη η Ελλάδα να παίξει ρόλο δούρειου ίππου για την προσαρμογή της κοινωνικής ευρώπης στα κελεύσματα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αριστοκρατίας, μπορεί να ανιχνευθεί σε δύο επίπεδα.
Το πολιτικό και το κοινωνικό.
 Το πολιτικό έχει να κάνει κατ’ αρχάς με την παρουσία ενός πρόθυμου πρωθυπουργού επικεφαλής μιάς πρόθυμης κυβέρνησης, που στηρίζεται σε πρόθυμους βουλευτές του ενός από τα δύο κόμματα  εξουσίας στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος. 
Ενός πολιτικού συστήματος σε μεγάλο βαθμό ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ. 
Και αυτό με ευθύνη της ίδιας της κοινωνίας η οποία επειδή «ευημέρευσε» σχετικά τις ...

"Ο Εμίρης και ο κακομοίρης"

Προσγειώθηκαν πετροδολάρια

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό  υπέγράψε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.
Η υπογραφή του μνημονίου  αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. 
Στο μνημόνιο  κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά φιλέτα της χώρας.
Λας Βέγκας
Κατά συγκλίνουσες πληροφορίες της...

Σκέφτομαι, αρα αποδοκιμάζω το "Μνημόνιο" !

Σήμερα καμιά πολιτική συμπεριφορά, ατόμου ή συλλογικότητας, με ευρύτερες πολιτικές επιδιώξεις ή εξειδικευμένους στόχους, δεν μπορεί να αγνοεί το ασφυκτικό πλαίσιο που βάζει το Μνημόνιο για την αυτοδιοίκηση της χώρας  

Δεν μπορεί να δέχεται την έξωση των αιτημάτων ποιότητας ζωής με οποιοδήποτε πρόσχημα, να συμβιβάζεται με τις χωροταξικές ανισότητες, να παραβλέπει την ανάγκη συντονισμένων αντιστάσεων ενάντια στους καραδοκούντες κερδοσκόπους και μεγαλοεπενδυτές «της κακιάς ώρας»…..

Δρομολογούνται εξελίξεις στα εθνικά θέματα


Το ταξίδι του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ ανοίγει έναν νέο κύκλο έντονης κινητικότητας στα εθνικά θέματα.

Άλλωστε το μήνυμα που πήρε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν ήταν ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και να διευθετηθούν οι διαφορές με τις όμορες χώρες.
Αυτό αφορούσε πρωτίστως το Σκοπιανό, μια και οι αμερικανοί θέλουν άμεσα το γειτονικό μας κρατίδιο να ενταχθεί στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, κάτι που προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Σε ό, τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, μέσα στον Οκτώβριο θα επισκεφθούν ξεχωριστά την Αθήνα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο πρώτος για να συμμετάσχει σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και ο δεύτερος για συζητήσεις με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Δημήτρη Δρούτσα.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος υπέρ τραπεζών...

Την στήριξή του στις ελληνικές τράπεζες εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραπεζών στην χώρα μας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ουδέποτε συμπεριέλαβαν στο ενεργητικό τους τοξικά προϊόντα.
Ειδικότερα επισήμανε τα εξής: «…Καταρχήν, να επισημάνω ότι συμμετείχαμε στα τεστ κοπώσεως –«stress test» - που πραγματοποιήθηκαν για όλη την Ευρώπη. Όλες οι ελληνικές τράπεζες, πλην μίας – ένα θέμα, του οποίου έχουμε εξάλλου επιληφθεί - πήγαν καλά. Δεύτερον, ...

Όταν ο Malakas γίνεται τυφώνας

Όπως μας πληροφορεί το protothema.gr, μια τροπική καταιγίδα με το όνομα Malakas πλήττει τα ιαπωνικά νησιά και μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετατροπής του σε τυφώνα. Πόσο μακριά μας όμως είναι η (κατά τον κάποτε... μαθητή Έβερτ) Απονία
Ίσως πολύ λιγότερο απ' όσο νομίζουμε!
Η τροπική αυτή καταιγίδα ενισχύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και κατευθύνεται πλέον προς τα ιαπωνικά νησιά Ίβο Τζίμα και Τσίτσι Τζίμα πριν στραφεί βορειοανατολικά, ενώ αρχικά εθεωρείτο σίγουρο ότι δεν θα χτυπήσει την ηπειρωτική Ιαπωνία. Πάντως προβλέπεται ότι θα ...

Η Ελλάδα μετά το ΠαΣοΚ

Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα απαγγέλλει στον ηχητικό καταγραφέα του laptop του, τις αρχικές αράδες από το πρώτο κεφάλαιο της πολιτικής στην Ελλάδα μετά τη Μεταπολίτευση, είναι βέβαιο ότι θα κοντοσταθεί στην 3η του Σεπτέμβρη του 1974. 

Την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε την προσωπική του επανάσταση, και δημιουργούσε ένα Κίνημα το οποίο ξεκίνησε με προορισμό να κάνει… αντάρτικο στην Ένωση Κέντρου, και κατέληξε να εμπεδωθεί στη συνείδηση ενός ολόκληρου λαού, ως ο πολιτικός σχηματισμός που γκρέμισε τα σύνορα: Ανάμεσα στο κόμμα και το κράτος, ανάμεσα στην εξουσία και την αντίσταση προς αυτήν, ανάμεσα στα πρόσωπα και τα πάθη τους.
Ανάμεσα στην Ελλάδα της αξιοπρέπειας, και την Ελλάδα που ταυτίστηκε με το δήθεν.
Το “φαινόμενο ΠΑΣΟΚ“, δεν εξηγείται εύκολα...

Τι γυρεύει η Bank of America στο πεθαμένο ελληνικό παζάρι;

Την ώρα που σε κάθε ανάλυση διεθνούς τραπεζικού ομίλου για την Ελλάδα η λέξη «default» (στάση πληρωμών) αναφέρεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντανακλώντας την ανησυχία για την τύχη της χώρας, η Bank of America φαίνεται ότι βλέπει νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα και αυτή την περίοδο διακριτικά ετοιμάζεται να ενισχύσει την παρουσία της στην Αθήνα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Β».
Αυτές τις ημέρες, σε κεντρικό κτίριο των Αθηνών, απέναντι στην αμερικανική πρεσβεία, στήνονται σε δύο ορόφους τα νέα γραφεία που θα κάνουν πιο αισθητή στην Ελλάδα του μνημονίου την παρουσία της BofA. 
Η πληροφορία άρχισε τις τελευταίες ημέρες να συζητείται στους κύκλους των εν Ελλάδι εκπροσωπούμενων διεθνών τραπεζικών κολοσσών, καθώς δεν είναι απολύτως αυτονόητο ότι μια μεγάλη αμερικανική τράπεζα θα επέλεγε αυτή την περίοδο για μια επέκταση των εργασιών της στην...

"We need a Global Goverment and we need it fast"!

WE NEED A GLOBAL GOVERMENT AND WE NEED IT FAST.  (Χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα). 

" Η ΕΛΛΑΔΑ είναι σταθερός υποστηρικτής μέσω ΟΗΕ της παγκόσμιας διακυβέρνησης!
Δεν καταλαβαίνω τους ΈΛΛΗΝΕΣ  και αυτοί δεν μπορούν καταλάβουν έμενα!
Ποιος κυβερνάει αυτή την χώρα; 
Ποιος κυβερνάει την ΕΥΡΩΠΗ; 
Ποιος κυβερνάει τον πλανήτη; "
Ποιος  τα λέει αυτά; 
Μα ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ο οποίος έφυγε από την χώρα με μια μεγάλη παρέα και είναι στην ΑΜΕΡΙΚΗ, στην πατρίδα του, και ασχολείται με τις προοπτικές της ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ! 

Ναι φίλοι ασχολείται με τις προοπτικές της ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ!   
Με τις προοπτικές της χώρας όμως τι γίνεται;  
Δεν τον ενδιαφέρει , τον ενδιαφέρει η...

Εντιμότητα α λα καρτ και συλλογική ενοχοποίηση

«Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε "πού τα φάγατε τα λεφτά" είναι μία: "Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος"».
Τάδε έφη Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χθες. 
Σε πολλούς ίσως δεν προκαλεί εντύπωση, ίσως δικαίως αν σκεφτούμε το επικοινωνιακό μπαράζ συλλογικής ενοχοποίησης της κοινωνίας που έχει εξαπολυθεί εδώ και μερικούς μήνες από το σύνολο των ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη, με κορυφαίο φυσικά τον...

Ποιος θα τα πληρώσει άραγε ;

Η σουίτα του "Waldorf Astoria" κοστίζει από 3 - 5 χιλιάδες δολάρια τη ...

βραδιά. 

Ποιος θα τα πληρώσει άραγε ;

Και πόσες βραδιές θα πληρώσουμε;

Μέσω επιστολής η απάντηση Κ.Καραμανλή για το Βατοπέδι


Όπως σας είχαμε γράψει, ότι δεν πρόκειται να πάει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαιωθήκαμε πλήρως!
Αποφάσισε τελικά να απαντήσει με επιστολή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. 
Το κείμενο της  επιστολής  δεν θα είναι μεγαλύτερο της μιας σελίδας Α4 και δεν αποκλείεται ν' αφήνει αιχμές για την κλήτευση του! 
Θα είναι ολιγόλογη και θα αναφέρει απλώς ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω από όσα έχει πει σε συνεντεύξεις και ομιλίες του την τελευταία διετία. 
Σύμφωνα με...

Άγιος Παντελεήμονας ... γη Ελληνική

Όποιος δεν τρώει ότι του σερβίρουν τα ΜΜΕ ας δει το βίντεο και αφου το δει ας αναλογιστεί
τελικά αυτοί είναι οι κακοί φασίστες που μας λένε τα κανάλια;
Αυτοί είναι οι συμμορίες που λένε οι διεθνιστές;
Και τέλος...

Μνημόσυνο για το μνημόνιο

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πολιτική που περιέχεται στο πολυσυζητημένο μνημόνιο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

Αρνητικά αποτελέσματα
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με τα αρνητικά αποτελέσματα της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου. Το βιοτικό επίπεδο των μη προνομιούχων πέφτει, ολόκληροι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας υποβαθμίζονται και το ποσοστό ανεργίας τραβάει την ανηφόρα.  
Οι σημερινές θυσίες δεν προετοιμάζουν τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, απλώς εγκλωβίζουν την Ελλάδα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, υπερχρέωσης, επιβολής νέων ...

Η Αφροδίτη αλ Σάλεχ ...φοιτήτρια στο City University του Λονδίνου!

Αντί να γίνει παρουσιάστρια έγινε ... φοιτήτρια!


Μπορεί η πολυσυζητημένη εκπομπή που θα παρουσίαζε στην ΕΡΤ να έμεινε στις… καλένδες της κρατικής τηλεόρασης, ωστόσο εκείνη δεν απογοητεύτηκε, και μάλιστα αποφάσισε να εμπλουτίσει τις γνώσεις στην δημοσιογραφία.
Ο λόγος φυσικά για την Αφροδίτη αλ Σάλεχ, η οποία βρίκεται στο Λονδίνο, προκειμένου να ξεκινήσει μεταπτυχιακό στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του CITY University
Χθες, παρευρέθηκε στην συνάντηση γνωριμίας που οργάνωσε το Βρετανικό Πανεπιστήμιο για τους καθηγητές και φοιτητές του τμήματος και παρά την ματαίωση της εκπομπής της, έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετη και χαλαρή. Μάλιστα, απάντησε χωρίς περιστροφές στις ερωτήσεις των συμφοιτητών της για το «κόψιμό» της από την ΕΡΤ 
Μετά την αποφοίτηση της και με παρακαταθήκη τις ...λαμπρές σπουδές στο επίσης πλούσιο βιογραφικό της, να θυμηθείτε τι εκπομπές θα έχει να μας παρουσιάσει !
Καλή της σταδιοδρομία λοιπόν!

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Καραμανλής όταν μιλήσει ο Παπανδρέου θα εξαφανισθεί!

Ο ρόλος του Αντώναρου

Εξαφανισμένος από την επικαιρότητα είναι ο Αντώναρος ακολουθώντας τη στάση σιωπής του Καραμανλή.
Όμως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι αδρανής. 
Αντίθετα συνεργάζεται στενά με ...

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει εξηγήσεις...

...για την μυστική διπλωματία του Παπανδρέου!


Ο Σαμαράς οφείλει να ζητήσει εξηγήσεις για τη μυστική διπλωματία στην οποία επιδίδεται ο Παπανδρέου στην Αμερική.
Ποιος ήταν ο λόγος της 40λεπτης συνάντησης του με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάτ και της συνάντησής του - αμέσως μετά - με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν;
Τι είδους σχέσεις μπορεί να αναπτύξει η Ελλάδα με το...

Ο φασισμός της «συλλογικής ευθύνης»

Το τελευταίο διάστημα, με κύριο δίαυλο την τηλεόραση, έχει αρχίσει μια φοβερή προσπάθεια συλλογικής ενοχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας για το δημοσιονομικό χάλι της χώρας και το υπέρογκο κρατικό χρέος.

Καθημερινά σχεδόν, απελπισμένοι απολογητές της στρατηγικής κυβερνητικής επιλογής για υπαγωγή στο ΔΝΤ κρώζουν απωθητικά καταλογίζοντας ευθύνη ανεξαιρέτως σε κάθε Έλληνα πολίτη. Το απεχθές δόγμα της «συλλογικής ευθύνης», το οποίο...

Το περήφανο ξεπούλημα και το σύνθημα της ντροπής!

thumb
Πρώτα πήραν το λιμάνι και μετά του πήραν τα μυαλά οι κινέζοι.
Κι έτσι, τις προάλλες, από οικείο έδαφος ο πρέσβης «καλής θελήσεως» της χώρας ή αλλιώς πρωθυπουργός εξωτερικού, ανήγγειλε το νέο δόγμα εσωτερικής πολιτικής: 
την κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.   
Από το χρηματιστηριακό κέντρο του κόσμου κάλεσε τους επενδυτές να αξιολογήσουν το φιλέτο «Ελλάδα» του οποίου η δημόσια περιουσία ύψους 270 δις. – είπε – είναι προς πώληση (την επομένη μας πέταξαν κατάμουτρα και τις ιδιωτικές περιουσίες των πολιτικών - αυτές δεν κινδυνεύουν). 
Γη, φυσικοί πόροι, κοινωφελείς επιχειρήσεις, μνημεία, υγεία, παιδεία, όλα κάτω του κόστους, με φαστ τρακ...

Τον πήραν χαμπάρι τον εκβιαστή Παπανδρέου στην ΕΕ !


Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται στην Ευρώπη ότι η πολιτική του Παπανδρέου δεν είναι παρά ένας κοινός εκβιασμός της ΕΕ και του ευρώ.
Το αντιλαμβάνονται αυτό αφού είδαν ότι ο Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να σώσει την Ελλάδα όπως ισχυρίζεται.
Είναι χαρακτηριστική η προ μηνών απορία των Ευρωπαίων αξιωματούχων για το πως μπορεί να είναι τόσο αδιάφορη - επί της ουσίας - η Ελληνική κυβέρνηση για τους πολίτες της.  
Διαβάζουμε στην Καθημερινή της 7/5/2010):

Έχει δίκιο ο Πάγκαλος για ότι: «Τα φάγαμε όλοι μαζί», αλλά...

...δεν μας είπε πότε έγιναν αυτοί, οι χιλιάδες διορισμοί;

Αυτός ο συμψηφισμός δεν θα περάσει κ. Πάγκαλε! 
Είναι αισχρός και υποτιμητικός για όλους τους Έλληνες!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος «σφράγισε» με την παρέμβασή του τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις πρώτες καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Πάγκαλος προανήγγειλε και δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του ...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν πάει στην Προανακριτική ο Καραμανλής


Τα μέλη της Επιτροπής για το Βατοπέδι, αποφάσισαν ομόφωνα να στείλουν επιστολή στον Κώστα Καραμανλή, με την οποία θα του ζητούν να καταθέσει ως μάρτυρας (ο τελευταίος) για την υπόθεση. 
«Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε να προσδιορίσουμε από κοινού τον προσφορότερο τρόπο για τη συμβολή σας αυτή», αναφέρεται χαρακτηρηστικά στην επιστολή.
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Κώστα Καραμανλή , τονίζουν: «Ο Καραμανλής ότι είχε να πει για το Βατοπέδι, το έχει πει», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εμφανιστεί στην Προανακριτική για το Βατοπέδι.  
Την ίδια ώρα, από το γραφείο Καραμανλή, ξεκαθαρίζουν πως θα περιμένουν πρώτα να λάβουν την επιστολή και μετά θα ...

Διαψεύδει τον Παπανδρέου ο Μπαρόζο!

Μνημόνιο διαρκείας βλέπει ο Μπαρόζο

Την ψευδαίσθηση που καλλιεργεί η κυβέρνηση ότι σύντομα θα βγούμε επιτυχώς στις αγορές και έτσι σταδιακά θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το μνημόνιο, ήρθε να διαλύσει σήμερα ο Ζοζέ Μπαρόζο.
Αναφερόμενος στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε εμμέσως λόγο για στήριξη της Ελλάδας και πέραν του 2013.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα είναι στην πορεία για να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος», είπε ο κ. Μπαρόζο, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «θα είναι μία προσπάθεια αρκετών ετών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες και το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι ...

Βαρόμετρο το ΚΚΕ στον β’ γύρο

Τα μέχρι σήμερα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι δημοσκόποι, τους αναγκάζουν να είναι εξαιρετικά διστακτικοί ως προς τις εκτιμήσεις τους για το ποιο θα είναι το πραγματικό πολιτικό συμπέρασμα που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή παραπέμπει σε κινούμενη άμμο, καθώς η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται εξαιρετικά χαμηλή, με αποτέλεσμα οι δημοσκόποι να μην μπορούν ακόμη να προδικάσουν προς τα πού θα κινηθεί ένα μέρος της πλειοψηφίας που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το 2009...

Ο Τέταρτος Δρόμος προς το άγνωστο

Δεν πάει καιρός  που λέγαμε, απ’ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα (υπό τον τίτλο «Φαρσοκωμωδία με λυπημένο τέλος»), ότι: 
«Η κυβέρνηση και – με τη σειρά τους – οι τράπεζες μπορεί να κατασχέσουν όσα σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, τιμαλφή, μαχαιροπίρουνα και κουρτίνες κάνουν κέφι. Χρήμα όμως δεν θα βρουν, αφού οι πράγματι έχοντες είτε θα παραμείνουν ανέγγιχτοι είτε έχουν κάνει τα κουμάντα τους. 
Έτσι πάλι θα κληθούν οι μη έχοντες να δώσουν λίγο ακόμη απ’ το αίμα τους».
Είχε ήδη εξαγγελθεί και διατυμπανιζόταν το «ανελέητο» και «ανυποχώρητο» κυνήγι της φοροδιαφυγής, από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκούσε μεγάλα έσοδα. 
Η κατάληξη βεβαίως δεν είναι άλλη από μια ακόμη «περαίωση», μια ακόμη επιβράβευση των κατ’ επάγγελμα και κατά συρροήν φοροφυγάδων. 
Το δε αστείο είναι ότι ακόμη και η παντοδύναμη τρόικα πλέον αντιλαμβάνεται την κοροϊδία, ενώ το ΔΝΤ, αντί της «περαίωσης», ζητάει παραπομπή στη Δικαιοσύνη για τα αδικήματα σχετικά με τη φορολογία και απαιτεί σχεδόν να γίνει η φοροδιαφυγή «ιδιώνυμο» ...

"Ότι πάρεις ένα τάλιρο"!

Η πτώχευση της πολιτικής...


Εθνικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 270 δισ. ευρώ (τόσα τα υπολογίζει) έβγαλε στο σφυρί αυτοπροσώπως ο... πρωθυπουργός (!) επισκεπτόμενος τον ναό του αεριτζίδικου χρήματος στην καρδιά της ισχυρότερης χώρας του κόσμου: τη Γουόλ Στριτ.  
Τόσο είναι το δημόσιο χρέος, λέει ψευδώς ο ίδιος, συνεπώς για να ρεφάρουμε ξεπουλάμε τα πάντα. Όχι τα ασημικά, όπως λέγαμε παλαιότερα, αλλά το ίδιο το σπίτι.
Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση ενεργοποίησε τη – γνωστή από χούντες και τριτοκοσμικές Μπανανίες – διαδικασία του fast track. Ώστε να μην ορθώνονται αχρείαστα νομικά, περιβαλλοντικά και άλλα εμπόδια. 
Δημόσια γη, διαχείριση υδάτων, περιοχές για τουριστική αξιοποίηση, ενέργεια (πράσινη ή όχι), υποδομές, μεταφορές και Κύριος οίδε τι άλλο θα πάρουν τον δρόμο προς πώληση ή εκμετάλλευση.
Κι όλα αυτά από μια κυβέρνηση η οποία «θύμωνε» όταν γερμανικές και άλλες φυλλάδες την καλούσαν να πουλήσει ελληνικά νησιά ή και την Ακρόπολη για να...

Φαρσοκωμωδία με λυπημένο τέλος

Όταν η νυν κυβέρνηση – σε άψογη συνεργασία με... οικονομολόγους και διαφόρους άλλους που υιοθετούσαν την παράδοξη θεωρία της – προλείαινε το έδαφος για να υπαγάγει τη χώρα στο ΔΝΤ και τον «Μηχανισμό Στήριξης», χρησιμοποιούσε off the record μια φράση η οποία θα μπορούσε να μείνει παροιμιώδης, αρκεί να είχαμε το κουράγιο να γελάσουμε με όσα συμβαίνουν: 
«Η ελληνική κοινωνία έχει πολύ λίπος»!
Σύμφωνα με τη θεώρηση των κυβερνητικών και των συμβούλων τους, η εκτεταμένη παραοικονομία θα μπορούσε να χτυπηθεί ανελέητα ώστε το κράτος να κερδίσει...

Ουάσιγκτον – Άγκυρα – Τελ Αβίβ – Αθήνα

Η γεωγραφία είναι αμείλικτη. 
Κάποια στιγμή, η τεχνολογία θα την καταστήσει λιγότερο δεσμευτική – ήδη συμβαίνει σε αυξανόμενο βαθμό εδώ και χρόνια-, αλλά μέχρι να καταργηθεί από αναγκαία και ικανή συνθήκη σε θέματα ασφαλείας και στρατιωτικών συγκρούσεων, αν ποτέ γίνει αυτό, θα συνεχίσει να επιβάλλει επιλογές. 
Η εξελισσόμενη ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ οδήγησε το Ισραήλ στην επίσπευση της στρατηγικής προσέγγισης με την Αθήνα και στη συνειδητή επικοινωνιακή προβολή του γεγονότος, προκειμένου να στείλει μήνυμα ότι διαθέτει εναλλακτικές στην περιοχή. 
Το ενδιαφέρον αρχίζει από εδώ και πέρα.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ προφανώς δεν θα παραμείνουν εσαεί «στο κόκκινο», αλλά το πιθανότερο είναι ότι η μεταξύ τους εμπιστοσύνη δεν θα αποκατασταθεί στο προηγούμενο επίπεδο. 
Η Τουρκία έχει κάνει μια...

"Πολιτικοί πλούσιοι - Λαός χρεοκοπημένος"! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Από χθες όλα τα κανάλια και οι σταθμοί ασχολούνται με το τι δήλωσαν οι πολιτικοί μας. 
Ένα σήριαλ ετών, που εμφανίζεται κάθε χρόνο, να μας υπενθυμίσει μάλλον, πόσο ΠΛΟΥΣΙΟΙ είναι αυτοί αλλά και πόσο φτωχοί είμαστε ΕΜΕΙΣ! 
Αλλά αυτό το ξέραμε πάνω κάτω και όμως του  ψηφίζαμε να μας κυβερνήσουν με το σημερινό αποτέλεσμα!
 Το θέμα πλέον αποκτά άλλες διαστάσεις πλέον. Τι εννοώ; Όλοι, αυτοί οι πάμπλουτοι πολιτικοί μας, για το καλό μας,  έσπρωξαν ένα ολόκληρο λαό στην αγκαλιά  της τρόικας με τα γνωστά αποτελέσματα! 
Δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε είναι ήδη γνωστά!
Και έτσι έχουμε το παγκόσμιο φαινόμενο. Η χώρα να έχει χρεοκοπήσει, δεν νομίζω να πιστεύεις κάτι άλλο,  και οι πολιτικοί μας ναι είναι ΖΑΠΛΟΥΤΟΙ! 
Μπορεί κανείς να το μας το εξηγήσει αυτό;

Μνημόνιο: Η διάψευση, οι διαφωνίες και η ταμπακέρα

Η Κομισιόν απορρίπτει τα σενάρια περί παράτασης του μνημονίου μετά το 2014. 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του euro2day, ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου επιτρόπου κ. Όλι Ρεν δήλωσε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα» που θέλουν επιμήκυνση της συμφωνίας μετά τη λήξη της.
Υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε ότι «πολύ δύσκολα η ευρωζώνη θα συμφωνήσει για νέα δανειοδότηση από τη στιγμή όπου το σχέδιο έχει σαφή χρονοδιαγράμματα για την επιστροφή της χώρας στις αγορές».
Γι' αυτόν τον λόγο οι πιέσεις από τις Βρυξέλλες για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων είναι ασφυκτικές, ώστε «μέχρι τα μέσα του 2011 να υπάρχουν σαφή δείγματα γραφής για τις διαρθρωτικές αλλαγές, γιατί αυτές θα πείσουν τις αγορές να ρίξουν τα spreads»...

Αφιερωμένο σε όσους πίστευαν ότι το δάνειο της τροικα, θα πάει σε μισθούς και συντάξεις

Το δάνειο του ΔΝΤ χρησιμοποιήθηκε για αναχρηματοδότηση των προηγούμενων δανείων!
Στο άρθρο “Another Greek Bailout Likely in 3 Years: Analyst” του  CNBC, η αναλύτρια Virginie Maisonneuve, αναφέρει:
Τα μέλη της Ε.Ε, θα χρειαστεί μάλλον να παρέξουν επιπρόσθετη βοήθεια στην βυθιζόμενη στο χρέος Ελλάδα, μέσα στην επόμενη τριετία, προσπαθώντας να μπορέσει να αποπληρώσει τους πιστωτές, ανέφερε η Virginie Maisonneuve, διευθυντικό στέλεχος της Schroders (Ηead of global and international equities)
Αναμένουμε μέσα σε τρία χρόνια ότι θα χρειασθεί άλλο ένα πακέτο υποστήριξης για την Ελλάδα. Το έχουμε συζητήσει το ζήτημα και στο παρελθόν”
“Θα ήταν πολύ αισιόδοξο να πιστεύαμε ότι θέμα τελείωσε εδώ…”
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧEΤΙΚΟ VIDEO ΤΟΥ CNBC:

Απίστευτη αθλιότητα εις βάρος του Δημαρά από τους μνημονιολάτρες.

Της υποκρισίας το ανάγνωσμα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Alter
Απίστευτη αβάντα στον Σγουρό που -κρίμα- δεν την είχε ανάγκη. 
Πλάνα διαφημιστικά, ευθεία προβολή, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ της έμφυτης ευγένειας του Γιάννη Δημαρά και απίστευτο θέατρο.
Μετά την ερώτηση – παγίδα του “άπειρου” Κικίλια, ο Σγουρός διασύρθηκε αλλάζοντας προσωπείο και παίρνοντας θέση ΚΑΤΑ του μνημονίου! 
Συμπλήρωσε όμως μόλις κατάλαβε την γκάφα “πως αλλιώς θα πληρωνόντουσαν μισθοι και συντάξεις”… 
Αυτή τη γνωστή, ελεεινή καραμέλα των μνημονιολατρών.
Ο Δημαράς στον ελάχιστο χρόνο που του διέθεσαν, θύμησε για ακόμα μία φορά ότι υπάρχει ποιότητα στην πολιτική και αν μη τι άλλο, τιμιότητα και ανδροπρέπεια. Είναι σίγουρο πως όσοι είδαν την κουβέντα, ένιωσαν την ίδια οργή βλέποντας την πλέον καθαρή πολιτική φωνή προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ να λοιδωρείται από τις κάμερες και να θάβεται από τις βουβουζέλες.
Ο Άδωνις τουλάχιστον ήταν ειλικρινής υπερασπιζόμενος την απόφαση του ΛΑΟΣ να ψηφίσει το μνημόνιο. Έδωσε την είδηση λέγοντας ότι θα αντισταθεί στην κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα.
Καλός ο Μητρόπουλος, παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται και αυτός. Θυμίζει όπως και ο Δημαράς ότι κάποτε υπήρχε ΠΑΣΟΚ με ιδεολογία, ασχέτως εάν πάντοτε παραγκωνιζόταν από την εξουσία.
Ο Κικίλιας δεν χρειάστηκε να πει πολλά όπως είπαμε, με μία ερώτηση έκανε ΜΑΤ διασύροντας τον Σγουρό και ...